Cnm ya uzme canını bak şükür ins vaktinde doğacak cnm dün gördüm 27 haftalık doğmuş ve yaşamış hani senin bebeğin büyüdü masaaalah ciğer için iğneler çok iyi olmuş sen rahat olmaya çalış endiseni anlıyorum ama inan ki vaktinde gelecek erken gelmeyecek insKızlar geldim eve şimdi...
Ağdaya tam zamanında gitmişim çnkü direk vajinal baktı.
Kötü haber Rahim ağzı kısalmışnormalde 4.5 cm olmasnı isterdim ama 2.5 cm dedi. Bel ağrın kasılmalardan olabilir dedi ve nst ye bağladılar orada sancı pek görünmedi sanırm, nst gayet iyi dedi. 4 iğne yazdı sabah 2 aksam 2 bebek bu günlerde gelirse ciğerleri geliştiren bir iğneymiş. Vajinal ve makat iki çeşit fitil verdi. Ve tabiki istirahat ile birlikte bol sıvı tüket dedi. İşte lekelenme olursa suyun gelirse veya sancılar artarsa hemen beni ara ve hastaneye geçelim sezaryene alırız dedi. Bebek ters oldugu için normal doğumu bekleyemeyiz erken doğan bir bebeği hemen hızlıca çıkarıp dr lara emanet etmem gerekir eğer erken doğum olursa acıbademde yapmanı öneririm erken doğan bebekler için en iyi müdahaleyi onlar yapıyor dedi. 31 haftalıksın bu bizim için iyi birşey doğsa da sorunsuz olma olasılıgı cok yüksek dedi. Ama bunlar olasılıklar her rahim kısalığı erken doğum demek değildir bu söyledıklerim olmayadabilir dedi. Haftaya tekrar çağırdı. Durum bu üzgünüm
Kontrolune az kaldı zaten sen nasıl kilo alcan ki hic kalorili birsey yemiyorsun sutunu felan ihmal etme Allah in izniyle bebisler iyidir insallahKilo almamışım. İnşallah bebekler alıyordur ya
Dr a dedim ki tüm bu olasılıklar yaşanmayacagı için içim rahatÜzülme ikizler grubunda birisi vardı 18 mm le 37 haftaya kadar gitti ama yat lavabo disinda kalkma hic bi kac haftada böyle sabret dedigi gibi sukur 30 u devirdin insallah bebis iyi ama ne kadar kalırsa o kadar kârdır aklına kötüyü getirme bol bol dinlen insallah
Canım benim. Birden nasıl kısalmış öyle. Çok mu ayakta kaldın yordun acaba kendini. Son zamanlarda bu da tetikliyor biliyorsun. Ya da vaginal ölçüm her zman daha gerçekçi ölçümdür ilk kez vaginal bakıldı sonuçta önceki de gerçekten 4.5 değildi belki de.Kızlar geldim eve şimdi...
Kötü haber Rahim ağzı kısalmışnormalde 4.5 cm olmasnı isterdim ama 2.5 cm dedi. Bel ağrın kasılmalardan olabilir dedi ve nst ye bağladılar orada sancı pek görünmedi sanırm, nst gayet iyi dedi. 4 iğne yazdı sabah 2 aksam 2 bebek bu günlerde gelirse ciğerleri geliştiren bir iğneymiş. Vajinal ve makat iki çeşit fitil verdi. Ve tabiki istirahat ile birlikte bol sıvı tüket dedi. İşte lekelenme olursa suyun gelirse veya sancılar artarsa hemen beni ara ve hastaneye geçelim sezaryene alırız dedi. Bebek ters oldugu için normal doğumu bekleyemeyiz erken doğan bir bebeği hemen hızlıca çıkarıp dr lara emanet etmem gerekir eğer erken doğum olursa acıbademde yapmanı öneririm erken doğan bebekler için en iyi müdahaleyi onlar yapıyor dedi. 31 haftalıksın bu bizim için iyi birşey doğsa da sorunsuz olma olasılıgı cok yüksek dedi. Ama bunlar olasılıklar her rahim kısalığı erken doğum demek değildir bu söyledıklerim olmayadabilir dedi. Haftaya tekrar çağırdı. Durum bu üzgünüm
Doktorun tüm olasılıkları değerlendirmiş ve hepsi için de bir çözümü var canım.Kızlar geldim eve şimdi...
Gercekten herşey hazır olsun diye ugrastım hep bu riskten şimdi daha erken diyenler düşünsün gelip hazırlasınlarCanım benim. Birden nasıl kısalmış öyle. Çok mu ayakta kaldın yordun acaba kendini. Son zamanlarda bu da tetikliyor biliyorsun. Ya da vaginal ölçüm her zman daha gerçekçi ölçümdür ilk kez vaginal bakıldı sonuçta önceki de gerçekten 4.5 değildi belki de.
Sen şimdi önerilere dikkat etmekten başka bişe yapmıcalsın. Korkma kuzum bol istirahat bol su bak doktorun da demiş. Hastane çantan hazır olsun kesin Bi köşede yardım al birinden. Korkma ama
İnsallah geçer kuzum Allah büyük dert vermesinYa dün belki senin ki.agrımaz etkilemeyim diye dememistim ama ben ömrümde böyle bir kol agrisi cekmemistim ic camasirimi bile cekemiyordum herkeste ayni olmuyor tabi 1 gün sonra rahatladm bas agrisi da hem stres hem asıdan olmustur parol ic dinlen bol bol
Kimmiş o erken diyenGercekten herşey hazır olsun diye ugrastım hep bu riskten şimdi daha erken diyenler düşünsün gelip hazırlasınlar
Bu yüzden başka doktora gidemiyorumDoktorun tüm olasılıkları değerlendirmiş ve hepsi için de bir çözümü var canım.
İçin rahat olsun bence, bu risleri önemsemeyip nst iyi diyip eve de gönderebilirdi.
Valla tanımıyorum ama bi güven duydum doktoruna.
Allah’ın izniyle her şey çok güzel olacak canım.
Kuzum doktorun da 4.5 diyerek abartmış yani. Sen moralini yüksek tutup temel ihtiyaçların dışında yerinden kalkma. O şekilde haftalarca bekleyen bir çok kişi var. 2.5 çok kötü bir değer değil. Eşik bir değer. İnan ikiz grubunda onunla 6-7 hafta bekledi kızlar ama hiç kalkmadılar. Sen boya vs. işini bırak ailen yakınında idi yanlış hatırlamıyorsam yemeğe filan da kalkma lavaboya ve kısa yürüyüş yapıp yat. Bol su sancıya en iyi gelen şeymiş. Nst iyiyse hele hiç panik olma. Ciğer geliştiriciyi bizler de olacağız sanırım. Çok yaygın yapılıyor zaten. Önlemleri aldıktan sonra inşallah Allah’ın izni ile sorun olmayacak. Kız 1 cm ile ve üstelik açıkla ile birkaç hafta dayanıyorlar dikkat edersen 36 dan önce gelmez. Doktor sadece ihtimalleri söylemiş zaten.Kızlar geldim eve şimdi...
KvKimmiş o erken diyen
Aynen öyle pozitif olmak valla cok iyi birsey negatif negatifi getirir bunu biliyorum kendimden durucak insallah orenses sonlara geldikce bebisler bizi korkutmayi cok seviyor sende kendini belirtilerini takip edersin Allah ın izniyle hicbiseycik olmazDr a dedim ki tüm bu olasılıklar yaşanmayacagı için içim rahatayneen öylee şu pozitifliğine hayranım diyor :) ve ordan cıkarken görüşürz hocam dedim inşallah görüşmeyiz diyo :) hayırlısı olsun inşallah son haftalara kadar durur kızım benimle. Tek sıkıntı belimi aşağı cekıyolar hep ama dr şunu da dedi. Gerçekten erken doğum başlasaydı bu bele gelen sancılar giderek artmalıydı aynı düzeyde seyrediyor bu da iyi birşey dedi
Süt içemiyorum maalesefKontrolune az kaldı zaten sen nasıl kilo alcan ki hic kalorili birsey yemiyorsun sutunu felan ihmal etme Allah in izniyle bebisler iyidir insallah
İçime su serptiniz gerçekten kızlar iyiki varsınızKuzum doktorun da 4.5 diyerek abartmış yani. Sen moralini yüksek tutup temel ihtiyaçların dışında yerinden kalkma. O şekilde haftalarca bekleyen bir çok kişi var. 2.5 çok kötü bir değer değil. Eşik bir değer. İnan ikiz grubunda onunla 6-7 hafta bekledi kızlar ama hiç kalkmadılar. Sen boya vs. işini bırak ailen yakınında idi yanlış hatırlamıyorsam yemeğe filan da kalkma lavaboya ve kısa yürüyüş yapıp yat. Bol su sancıya en iyi gelen şeymiş. Nst iyiyse hele hiç panik olma. Ciğer geliştiriciyi bizler de olacağız sanırım. Çok yaygın yapılıyor zaten. Önlemleri aldıktan sonra inşallah Allah’ın izni ile sorun olmayacak. Kız 1 cm ile ve üstelik açıkla ile birkaç hafta dayanıyorlar dikkat edersen 36 dan önce gelmez. Doktor sadece ihtimalleri söylemiş zaten.
İnşallah canımmmmAynen öyle pozitif olmak valla cok iyi birsey negatif negatifi getirir bunu biliyorum kendimden durucak insallah orenses sonlara geldikce bebisler bizi korkutmayi cok seviyor sende kendini belirtilerini takip edersin Allah ın izniyle hicbiseycik olmaz
Banada 4.5 abartı geldi bastan beri benim ki hic 4.5 olmadı mesela 3 lerde gidip geldim hep ve git gide kısalacaktır illa kiKuzum doktorun da 4.5 diyerek abartmış yani. Sen moralini yüksek tutup temel ihtiyaçların dışında yerinden kalkma. O şekilde haftalarca bekleyen bir çok kişi var. 2.5 çok kötü bir değer değil. Eşik bir değer. İnan ikiz grubunda onunla 6-7 hafta bekledi kızlar ama hiç kalkmadılar. Sen boya vs. işini bırak ailen yakınında idi yanlış hatırlamıyorsam yemeğe filan da kalkma lavaboya ve kısa yürüyüş yapıp yat. Bol su sancıya en iyi gelen şeymiş. Nst iyiyse hele hiç panik olma. Ciğer geliştiriciyi bizler de olacağız sanırım. Çok yaygın yapılıyor zaten. Önlemleri aldıktan sonra inşallah Allah’ın izni ile sorun olmayacak. Kız 1 cm ile ve üstelik açıkla ile birkaç hafta dayanıyorlar dikkat edersen 36 dan önce gelmez. Doktor sadece ihtimalleri söylemiş zaten.
Aynen öyle kuzum ne kadar kalırsa içeride kar. O yüzden iş güç hiç bir şey düşünme boşver sana hizmet etsinlerİçime su serptiniz gerçekten kızlar iyiki varsınızdr la konusurken içimden diyorum hemen kızlara yazayım da onlar bana kesin iyi şeylerden bahseder benim de içimde kötü bir his yok yatıp kalkmıcam artık ilk baştaki kanamada oldgu gibi bu da gececek Allahın izniyle inşallahh
canim moralini sakin bozma 28.haftamdayim serklaj yapilmasina ragmen 28 cikti surekli yatip fitil almama ragmen doktor gayet iyi dedi panikletmedi ki perinatolog olmasina ragmen nstde sanciya dikkat ediolar. haftana gore gayet iyi ayrica sunu anladim stres rahime hic iyi gelmiyor hem kasilma oluyor hem boyunu etkiliyor . o yuzden bol uzanip su iciceksin baska yolu yok ben haftakardir sadece wc yemek yeme disinda kalkmiyorum amac asagi baskiyi engellemek bebek ne kadar dursa o kadar iyiKızlar geldim eve şimdi...
Gelsin yapsın şimdi dicem ben de ama onlar ne anlar yaa
Aynen en başlarda o kadardı git gide kısalıyor yani bence benimde bu gitmemde doktor eşik değere yakın bir şey söyler. Önemli olan rahmin ne kadar dayandığı o mesafe önemli ama tek başına belirleyici değil. Ve yatmanın ciddi faydasını görüyorlar bakıyorum da. İnşallah hepimizin bebeleri için en sıkıntısız zamanda gerçekleşir doğumlarımızBanada 4.5 abartı geldi bastan beri benim ki hic 4.5 olmadı mesela 3 lerde gidip geldim hep ve git gide kısalacaktır illa ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?