- 26 Ocak 2016
- 2.451
- 2.624
- 133
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #21.541
Bende ortalama böyle aldım çok almadım... Alah nasip ederse doğumdan sonra eşim duruma göre alacak... Bebekler hızlı büyüyor çünkü. Cevremdekiler hiç giydiremedik çok hızlı büyüdüğü için dedilerKızlar günaydın, belki çoğunuz Bebek kıyafet alışverişini bitirdiniz ama ben ne kadar da alsam az gibi görünüyor gözüme. Bir hastane çıkışı seti, 10 atlet, 7 tulum, 3 uzun kollu zıbın, 4 badi, 5, patikli pijama aldım. Annemin ördüğü Yelek ceketler filan da var. Yeterli midir kış bebesine bilemiyorum
Anladım cnm benim annemde onunda gelecek inşallah annen gelene kadar atlatır kuzum merak etmeEvlerde toplanma parti Vs olmasın diye yasak olacak diye haber çıktı.kesin değil ama
Erken cnm 36 da başla bir arkadaş 35 te baslamis 36 da sancı başlamış bir hafta engellenmisti doğum 37 doğum olmuştu bilgin olsunKızlar hurma yemeye başladınız mı? Daha erken mi acaba
Bana geçebilir de kalabilir de dediler.Gestasyonel diyabet %15-20 oranda kalıcı oluyormuş.Umarim geçer.Cok zor çünküGecicek insallah bu imtihanlar daDoktorum bana doğumdan sonra bıçak gibi kesilcek dedi doktorunuz ne diyor ben 1 ay falan insulin kullanımına devam edildiğini duydum tabi bünye meselesi de olabilir
Canım ben diğer arkadaşta daBana da 2.saatin ölçümünü yaptırıyorlar bazen. doz yükseltiminde ilk saatleri bi hafta sonra 2.saatleri ölç diyordu diyabet hemşiresi
kadın dogum ve endokrin ikisi de ilk saat 140 ve altı görmeyi istiyorum dedi ikinci saat 120 ve alti
Hurma gerçekten doğumu tetikliyorErken cnm 36 da başla bir arkadaş 35 te baslamis 36 da sancı başlamış bir hafta engellenmisti doğum 37 doğum olmuştu bilgin olsun
Eşim hiç inanmiyo hurmanın tetiklediğine gerçekten yediğim hafta sancım vardı ki belli sayıda yemiştim 36 baslaniyo diye biliyorum bende o zaman basliycam inşallahBana geçebilir de kalabilir de dediler.Gestasyonel diyabet %15-20 oranda kalıcı oluyormuş.Umarim geçer.Cok zor çünkü
Canım ben diğer arkadaşta daDea_Tacita15 söyledi duydum şaşırdım.Ben de Eğitim Araştırmada takipliyim.2 endokrinci ile çalıştık biri yatış yaptığımda takip etti diğeri de şu an takip ediyor. Insulin hemşireleri de eğitim verdi zaten.2.saat olcturtmuyorlar.Kadin doğumcu da üstüne basa basa 1.saat demişti ilk başladığımızda bu işlere...Verdikleri olcum kagitlarinda 2.saat sütunu da yok zaten.Ekstra gece 3 te olcum yapılıyor.Bizde olay 1.saat.1.saat yüksekse sıkıntı var 2.saate hiç bakılmıyor.Hemen insulin dozunu tekrar ayarlıyorlar.Benim son kontrolümde 1.saatte 160 ları falan gördüğü için arttırdı hemen mesela
Hurma gerçekten doğumu tetikliyor
Maşallah maşallahKızlar şimdi doktordan geldim Corona olan arkadaşlar telaş yapmayın bebeğe hiç bir zararı olmuyor dedi...
Bebek masallah iyi nst güzel çıktı 2.485 Gr olmuş iki hafta sonra tekrar gel dedi. Bebek baş aşağı dönmüş genel olarak herşey yolunda şuan tam kan sayımı yaptırıp iki hafta sonra tekrar gideceğim... İçim rahatladı 1 buçuk aydır gitmiyordum
Patates de aklımda olsun. İnsan o anki çaresizlikle nenolsa denemek istiyor zaten. Gerçekten beter bir acı ağrısorma canim cok az hafifledi ama hala ben burdayim diyoranestol pomad-fito krem ikisini karistirip surunce daha iyi oldu sanki. birde cig patatesi rendeleyip oraya ince bir bezle koydum . her yolu deniyorum berbat bir acisi var düsmanima bile vermesin dedirten. bu cig patates gunde 2-3 kere yapmaya calisin hemoroid memelerini indiriyormus sanirim.
Taze zencefil kullanıyorum ben canım dilimleyip çayını yapıyorum. Süte de katabilirsin. Abartmadığın sürece sıkıntı olmazEşime çocuklara zencefilli süt yapıyorum korkuma kendim içmiyorum kanama falan yapar yazıyor internette bende içeyim ozaman siz çayını mi tuketiyorsunuz ben taze zencefille ballı süt yapıyorum
Canım filyasyon ekibi gelip yapsın senin testini. Eşini sağlık bakanlığından aradıklarında temaslı olarak seni bildirecek. Gelip test yapıyorlar eve. Öksürük halsizlik olur ilk günler oluyor. Beslenmesine dikkat edecek, vitaminlerini alsın. Verilen ilaçları da içsin içmemezlik yapmasın.Kizlar eşim pozitif çıktı. Bende test yaptırmalı mıyım semptomu yok ayrı odalarda takılıyoruz. Napicaz bilmiyorum. Onun içinde endişeleniyorum öksürük var bitek bide halsizlik daha kötüleşir mi çok korkuyorum uykularım kaçtı
10 günden sonra bulaş riski olmuyormuş vücutta kalsa bile. Genelde negatife dönmüş oluyor ama öksürük vs kalıcoiı oluyormuş. Çok nadir pozitif kalanlar da varmış ama bulaşıcı olarak riskli olmuyormuş duyduğuma göreAnnem pozitif çıktı kızlar. Virüs kaç günde negatif oluyor. Şimdilik 10 gün karantina verdiler. 5 ocakta doğum var öncesinde gelmesi gerekiyor. Yılbaşı 4 gün yasak gelecek diyorlar. O hafta gelecekti yanıma memleketten. Tekrar test yapmıyorlar sanırım 10 gün sonra pozitifliği devam etsede bilinmeden çıkabiliyor yani anladığım o
Çok geçmiş olsun bu arada. İlaçlarını mutlaka kullansın. Bir de ağrıları için magnezyum içsin annen de. Ben eşime magnezyum verdim ağrıları için iyi geldi hafif atlattı şükür. Bir de ilaçlarla birlikte parol almak iyi değil diye duydum. Aklınızda olsun. Kekik çayını da mutlaka içsin inan çok faydasını görecekÖylemi.. İyi bari. Annem riskli grupta bide şimdilik durumu iyi ama insan korkuyor.
Olabilir kuzum.Ya ben geçen hafta canım çekti atıştırmalık olsun diye yemiştim baya kasılmalarım oldu korkudan dün hastaneye gittim hurma mı etkili oldu acaba
Aa ben bu kadar etkili olduğunu bilmiyodum bak. O zaman çok erken daha. Sayı olarak da tek rakamlarda yenmesi sünnetmis canım aklında olsun. 5-7 ideal sankiKuzum ben 37e girince yemeyi düşünüyorum. Çünkü kasılmalara yada kanamalara neden olabiliyormuş hurma. Yerken de 6 7 den az yemicem. Bazıları 1 2 diyor amaçok az gibi geliyor bana o sayı etki etmesi için
Tamam canım çok sağol. Bilmiyodum ben bu kadar etkili olduğunuErken cnm 36 da başla bir arkadaş 35 te baslamis 36 da sancı başlamış bir hafta engellenmisti doğum 37 doğum olmuştu bilgin olsun
Rica ederim altı yedi adet yeniyo gündeAa ben bu kadar etkili olduğunu bilmiyodum bak. O zaman çok erken daha. Sayı olarak da tek rakamlarda yenmesi sünnetmis canım aklında olsun. 5-7 ideal sanki
Tamam canım çok sağol. Bilmiyodum ben bu kadar etkili olduğunu
Benim eşimde pozitif canim hiçbi belirtisi yok ilaçlarını da içmedi şikayetim yok diye evde 2 çocuk var anlamıyorlar yaklaşıyorlar bizde ayrı odalardayız ama ister istemez kapı kolları prizler sıkıntı tabii evi çok havalandırmaya çalışıyorum. Eşimin pazar günü karantina süreci bitiyor. Bana test yapmaya gelmediler ama söyledik evde test yapılmıyor artık dediler. Sağlık odağındaki ebede yaptırsan pozitif çıksa bile sana birsey vermiyorlar oyuzden beslenmene dikkat et vitaminlerini ihmal etme dedi. Rabbim şifa versin sana bulasmadan atlatırsınız inşallah. Benimde tek duam bana ve çocuklara bulaşmamış olsunKizlar eşim pozitif çıktı. Bende test yaptırmalı mıyım semptomu yok ayrı odalarda takılıyoruz. Napicaz bilmiyorum. Onun içinde endişeleniyorum öksürük var bitek bide halsizlik daha kötüleşir mi çok korkuyorum uykularım kaçtı
Geçmiş olsun canım Rabbim şifasını versin inşallah en hafif şekilde atlatır anneciğin canımAnnem pozitif çıktı kızlar. Virüs kaç günde negatif oluyor. Şimdilik 10 gün karantina verdiler. 5 ocakta doğum var öncesinde gelmesi gerekiyor. Yılbaşı 4 gün yasak gelecek diyorlar. O hafta gelecekti yanıma memleketten. Tekrar test yapmıyorlar sanırım 10 gün sonra pozitifliği devam etsede bilinmeden çıkabiliyor yani anladığım o
Aa ben bu kadar etkili olduğunu bilmiyodum bak. O zaman çok erken daha. Sayı olarak da tek rakamlarda yenmesi sünnetmis canım aklında olsun. 5-7 ideal sanki
Tamam canım çok sağol. Bilmiyodum ben bu kadar etkili olduğunu
bu hurma konusu kuranda da geçiyor. hz meryem hz isayı bir hurma ağacının altında hurma yerken doğurmuş. doğum sancılarını başlattığı ve aynı zamanda hafiflettiği konusuluyor, 37den önce yememek gerek sanki. 37den sonrası normal zamanda doğum sayılıyor cünküKızlar hurma yemeye başladınız mı? Daha erken mi acaba
Canım inşallah doğum pozisyonunu almıştır bebisin. Benimki şu an baş aşağı duruyor. Hıçkırıklarini kasıklarımda hissediyorum, tekmeler yukarıdaMerhaba hanımlar, benim de şu son indirimlerden aldıklarım geliyor yavaş yavaş; onlarla hastane çantamı artık yapacaktım; ama pijama takımım hiç beklediğim gibi çıkmadı, Effort'un almıştım, 4lü gecelikli sabahlıklı bir takımını, bildiğiniz incecik iç gösteriyor. Şimdi iade etmeyi düşünüyorum; ama kıslık pijama da istediğim gibi bulamadım, en kötü sabahlığını pijamasını ayrı ayrı yerlerden alıcam. Bebek kıyafeti için de çok abartmamaya çalıştım ben hızlı büyüyorlar diye. bir tek zıbınlardan biraz aldım, sonuçta kirlenme ihtimali en yüksek olan onlar, iki tane hastane çıkışı aldım, biraz da alt, üst ve tulum var, bir arkadaş da kendi oğlunun temiz kıyafetlerinden verdi, ben yeter diye düşünüyorum ilk etapta.
Haftaya da kontrolüm var bakalım en merak ettiğim şey bebeğn dönüp dönmediği, nedense hala dönmedi diye düşünüyorum en çok sağ tarafta midemin üstünde bir yuvarlak sertlik oluyor, eğer orası kafasıysa düşündüğüm gibi dönmemiştir; ama bazen sertlik tüm karnıma yayılıyor o zaman da emin olamıyorum acaba vücudunun bir bölgesinden ziyade genel olarak mı kasılıyor diye. Bebekleri doğum pozisyonunu alan anneler hareketleri daha çok nerede hissediyor merak ediyorum:) Ama artık çok da kasmamaya karar verdim bu konuyu, bakıyorum benden çok daha fazla derdi olan anneler var, sezeryan olmak da dünyanın sonu değil, ben de sezeryanla doğmuşum, çok şükür hiçbir sıkıntım yok, hem şu an ameliyatlar da Allah'ın izniyle eskiye göre çok daha kolay.
Doğru diyosun canım, 37den sonra başlarız insallah. Rabbim bizlere de kolaylıklar nasip etsinbu hurma konusu kuranda da geçiyor. hz meryem hz isayı bir hurma ağacının altında hurma yerken doğurmuş. doğum sancılarını başlattığı ve aynı zamanda hafiflettiği konusuluyor, 37den önce yememek gerek sanki. 37den sonrası normal zamanda doğum sayılıyor cünkü
Benim de hala dönmedi, yarın 36+0 olucaz. Aynen dünyanın sonu değil, böylesi hayırlı olcak demek ki hakkımızdaMerhaba hanımlar, benim de şu son indirimlerden aldıklarım geliyor yavaş yavaş; onlarla hastane çantamı artık yapacaktım; ama pijama takımım hiç beklediğim gibi çıkmadı, Effort'un almıştım, 4lü gecelikli sabahlıklı bir takımını, bildiğiniz incecik iç gösteriyor. Şimdi iade etmeyi düşünüyorum; ama kıslık pijama da istediğim gibi bulamadım, en kötü sabahlığını pijamasını ayrı ayrı yerlerden alıcam. Bebek kıyafeti için de çok abartmamaya çalıştım ben hızlı büyüyorlar diye. bir tek zıbınlardan biraz aldım, sonuçta kirlenme ihtimali en yüksek olan onlar, iki tane hastane çıkışı aldım, biraz da alt, üst ve tulum var, bir arkadaş da kendi oğlunun temiz kıyafetlerinden verdi, ben yeter diye düşünüyorum ilk etapta.
Haftaya da kontrolüm var bakalım en merak ettiğim şey bebeğn dönüp dönmediği, nedense hala dönmedi diye düşünüyorum en çok sağ tarafta midemin üstünde bir yuvarlak sertlik oluyor, eğer orası kafasıysa düşündüğüm gibi dönmemiştir; ama bazen sertlik tüm karnıma yayılıyor o zaman da emin olamıyorum acaba vücudunun bir bölgesinden ziyade genel olarak mı kasılıyor diye. Bebekleri doğum pozisyonunu alan anneler hareketleri daha çok nerede hissediyor merak ediyorum:) Ama artık çok da kasmamaya karar verdim bu konuyu, bakıyorum benden çok daha fazla derdi olan anneler var, sezeryan olmak da dünyanın sonu değil, ben de sezeryanla doğmuşum, çok şükür hiçbir sıkıntım yok, hem şu an ameliyatlar da Allah'ın izniyle eskiye göre çok daha kolay.
Ben önce 36 da başlamayı düşündüm idaal doğum 38 mis 37 de basliycam hem annem o zaman gelecek önce doğurmak istemembu hurma konusu kuranda da geçiyor. hz meryem hz isayı bir hurma ağacının altında hurma yerken doğurmuş. doğum sancılarını başlattığı ve aynı zamanda hafiflettiği konusuluyor, 37den önce yememek gerek sanki. 37den sonrası normal zamanda doğum sayılıyor cünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?