- 10 Ocak 2009
- 4.210
- 7.585
- 358
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #21.561
Benim de göğsümün altında sol tarafta şişlik olurdu kafası diye düşünürdüm geçen hafta randevum vardı poposuymuşMerhaba hanımlar, benim de şu son indirimlerden aldıklarım geliyor yavaş yavaş; onlarla hastane çantamı artık yapacaktım; ama pijama takımım hiç beklediğim gibi çıkmadı, Effort'un almıştım, 4lü gecelikli sabahlıklı bir takımını, bildiğiniz incecik iç gösteriyor. Şimdi iade etmeyi düşünüyorum; ama kıslık pijama da istediğim gibi bulamadım, en kötü sabahlığını pijamasını ayrı ayrı yerlerden alıcam. Bebek kıyafeti için de çok abartmamaya çalıştım ben hızlı büyüyorlar diye. bir tek zıbınlardan biraz aldım, sonuçta kirlenme ihtimali en yüksek olan onlar, iki tane hastane çıkışı aldım, biraz da alt, üst ve tulum var, bir arkadaş da kendi oğlunun temiz kıyafetlerinden verdi, ben yeter diye düşünüyorum ilk etapta.
Haftaya da kontrolüm var bakalım en merak ettiğim şey bebeğn dönüp dönmediği, nedense hala dönmedi diye düşünüyorum en çok sağ tarafta midemin üstünde bir yuvarlak sertlik oluyor, eğer orası kafasıysa düşündüğüm gibi dönmemiştir; ama bazen sertlik tüm karnıma yayılıyor o zaman da emin olamıyorum acaba vücudunun bir bölgesinden ziyade genel olarak mı kasılıyor diye. Bebekleri doğum pozisyonunu alan anneler hareketleri daha çok nerede hissediyor merak ediyorum:) Ama artık çok da kasmamaya karar verdim bu konuyu, bakıyorum benden çok daha fazla derdi olan anneler var, sezeryan olmak da dünyanın sonu değil, ben de sezeryanla doğmuşum, çok şükür hiçbir sıkıntım yok, hem şu an ameliyatlar da Allah'ın izniyle eskiye göre çok daha kolay.
Ahh en büyük korkum annem ve eşime diyorum dikkatli olun zaten onun dışında misafir kabul etmiyoruz dedim herkese benim daha zaman belli değilAnnem pozitif çıktı kızlar. Virüs kaç günde negatif oluyor. Şimdilik 10 gün karantina verdiler. 5 ocakta doğum var öncesinde gelmesi gerekiyor. Yılbaşı 4 gün yasak gelecek diyorlar. O hafta gelecekti yanıma memleketten. Tekrar test yapmıyorlar sanırım 10 gün sonra pozitifliği devam etsede bilinmeden çıkabiliyor yani anladığım o
benim de aynı şey başıma geldi 5.haftada parça dusurdum 12.haftaya kadar adet görür gibi kanamam oldu acaba ondan mi kaldıMasallah bebise
Benm bi tanidigiminda iki plesantasi vardi gebelik basinda cok kanamasi vardi doktor o zaman bi tanesini düşük yapmis olabilirsin plesantasi oyle kalmistir dedi. Ve normal dogum yapti canm hic de sezeryana gerek duyulmadı
İlk saate göre dozaj arttırımı yapıyorlar yuksek cikan o oluyo niye 2.saat ölçülüyor bilemedimBana geçebilir de kalabilir de dediler.Gestasyonel diyabet %15-20 oranda kalıcı oluyormuş.Umarim geçer.Cok zor çünkü
Canım ben diğer arkadaşta da @Dea_Tacita15 söyledi duydum şaşırdım.Ben de Eğitim Araştırmada takipliyim.2 endokrinci ile çalıştık biri yatış yaptığımda takip etti diğeri de şu an takip ediyor. Insulin hemşireleri de eğitim verdi zaten.2.saat olcturtmuyorlar.Kadin doğumcu da üstüne basa basa 1.saat demişti ilk başladığımızda bu işlere...Verdikleri olcum kagitlarinda 2.saat sütunu da yok zaten.Ekstra gece 3 te olcum yapılıyor.Bizde olay 1.saat.1.saat yüksekse sıkıntı var 2.saate hiç bakılmıyor.Hemen insulin dozunu tekrar ayarlıyorlar.Benim son kontrolümde 1.saatte 160 ları falan gördüğü için arttırdı hemen mesela
Hurma gerçekten doğumu tetikliyor
Ben en çokta buraya gelince yakalanırsa diye korkuyordum. Yakalanıp atlatmasıda bir artı tabi inşallah hafif seyreder. Bağışıklık pek kazanılmıyor tekrarlama riski de var. İllet bir durum korku, kuşku herşeyi yaşatıyor. Sağlıkla şu günler geçseydiAhh en büyük korkum annem ve eşime diyorum dikkatli olun zaten onun dışında misafir kabul etmiyoruz dedim herkese benim daha zaman belli değil
Benim bebiş de dönmemiş. 20 Aralık gibi alırız dedi.Benim de hala dönmedi, yarın 36+0 olucaz. Aynen dünyanın sonu değil, böylesi hayırlı olcak demek ki hakkımızda
Kaç hafta kaç günlük olcak o zaman?Benim bebiş de dönmemiş. 20 Aralık gibi alırız dedi.
Evet yaa seninkilerin yanında bayağı az kaldıGünaydın canım
Brnimkilerle kıyaslayımca bence de az almışsın canım ya.
Ben 5 6 tane takım
2 hastane çıkışı
5 atlet
5 uzun kollu
15 tane alt
15 tane üst
4 eşofman takımı
4 tane yelek
2 kalın tulum
6 7 tane normal tulum
Bir sürü şapka
Çorap
Önlük
Eldiven aldım.
Okuduklarım kadarıyla eksik olmasındansa fazlası olması daha iyi. En kötü birine verirsin bağışlasın satarsın. Ama az olursa yetiremeyebilirsin.
Bazı bebekler çok dışına çıkartıyor. Üstünü batırıyor. Belki yeri gelecek günde 5 6 kez üst değiştireceksin. Ee Bi de kış günü çamaşır yıkasan her an kurumayabilir
Evet bana da sürekli böyle dedikleri için az aldımBende ortalama böyle aldım çok almadım... Alah nasip ederse doğumdan sonra eşim duruma göre alacak... Bebekler hızlı büyüyor çünkü. Cevremdekiler hiç giydiremedik çok hızlı büyüdüğü için dediler
Size de çok geçmiş olsun. Şu yüzden merak ediyorum, acaba doğuma kadar iyileşmek için vaktim var mı diye. Yapayalnız kaldım, gerekirse beklicem 1 haftası farketmeden geçti zaten.
Geçmiş olsun ne rahatsızlığınız çar?Siz de mi covid oldunuz?Eger öyleyse bilumum vücut ağrıları yaşanıyor Bu hastalıkta.Hemen aklınıza doğumun başladığı fikrini getirmeyin.Velev ki doğum başladı Rabbim en rahatindan Bir doğum nasip etsin.Belime yanma hissi gibi ağrı girdi, ödüm kopuyor sancı gelecek diye, ben daha iyileşmedim, nerede nasıl doğuracam çok korkuyorum yanımda kimse olamayacak
canim bende effort aldim uzun kollu sabahlikli olanini almadim baska bi kalin sabahlik aldin 2 tane effort pijama aldim 1 tane de uyguna lcden aldim 3 pijama 1 polar sabahlik bide lohusa geceliyim var gerekirse okadar bende kalin kislik bulamadimMerhaba hanımlar, benim de şu son indirimlerden aldıklarım geliyor yavaş yavaş; onlarla hastane çantamı artık yapacaktım; ama pijama takımım hiç beklediğim gibi çıkmadı, Effort'un almıştım, 4lü gecelikli sabahlıklı bir takımını, bildiğiniz incecik iç gösteriyor. Şimdi iade etmeyi düşünüyorum; ama kıslık pijama da istediğim gibi bulamadım, en kötü sabahlığını pijamasını ayrı ayrı yerlerden alıcam. Bebek kıyafeti için de çok abartmamaya çalıştım ben hızlı büyüyorlar diye. bir tek zıbınlardan biraz aldım, sonuçta kirlenme ihtimali en yüksek olan onlar, iki tane hastane çıkışı aldım, biraz da alt, üst ve tulum var, bir arkadaş da kendi oğlunun temiz kıyafetlerinden verdi, ben yeter diye düşünüyorum ilk etapta.
Haftaya da kontrolüm var bakalım en merak ettiğim şey bebeğn dönüp dönmediği, nedense hala dönmedi diye düşünüyorum en çok sağ tarafta midemin üstünde bir yuvarlak sertlik oluyor, eğer orası kafasıysa düşündüğüm gibi dönmemiştir; ama bazen sertlik tüm karnıma yayılıyor o zaman da emin olamıyorum acaba vücudunun bir bölgesinden ziyade genel olarak mı kasılıyor diye. Bebekleri doğum pozisyonunu alan anneler hareketleri daha çok nerede hissediyor merak ediyorum:) Ama artık çok da kasmamaya karar verdim bu konuyu, bakıyorum benden çok daha fazla derdi olan anneler var, sezeryan olmak da dünyanın sonu değil, ben de sezeryanla doğmuşum, çok şükür hiçbir sıkıntım yok, hem şu an ameliyatlar da Allah'ın izniyle eskiye göre çok daha kolay.
Geçmiş olsun canım. Rabbim şifa versin inşallahAnnem pozitif çıktı kızlar. Virüs kaç günde negatif oluyor. Şimdilik 10 gün karantina verdiler. 5 ocakta doğum var öncesinde gelmesi gerekiyor. Yılbaşı 4 gün yasak gelecek diyorlar. O hafta gelecekti yanıma memleketten. Tekrar test yapmıyorlar sanırım 10 gün sonra pozitifliği devam etsede bilinmeden çıkabiliyor yani anladığım o
benimde bu kadar arkadaslarin aldiklarini okuyunca bende az almisim dedim ama az gelirse hemen alir gelir esim yaŞimdi aldıklarınızı görünce telaşa düştüm. Benim aldıklarım;
1 tane 10lu hastane çıkışı
2 tane 5li takım
4 tane alt üst takım
10 tane yarım kollu çıtçıtlı body
6 çorap
5 ağız bezi
çok mu az almışımhemen büyüyor dediler diye abartmayayım demiştim ama.. az diyorsanız hemen alacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?