- 4 Mayıs 2020
- 757
- 907
- 23
- 31
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #21.921
Aynen öyle canım.yıkayıp yıkayıp giydiririzYetmezse alırız ya internetten bile alsak iki güne geliyo zaten.
Sağolasın canım bilmediğimden bi an tereddüt etmiştim ama rahatladım şimdi bilenler cevap verinceCanm burda benm gittigim hastane kendi hediye ettitikleri kiyafetlerini giydiriyo ben normal dogum yapmistim sabah aksam taburcu olup eve gecince degistirmistim
Canm aldiklarin cok fazla bile basta az kiyafet oluyo sonra nereye koyacagini bilemiyon su an kizim bi bucuk yasinda ve dolabin tamami onun bu digerininkini nerwye koyacam bilemiyorum
Canım emin ol çok alırsanda pişman olursun bebekler çok çabuk kendini topluyor alıcaksanda biraz büyük alBenimde görümcemin bebeğinin küçükleriyle bu kadar oldu bu kadarda yoktu.İnternetten videolar izledim dolap düzeniyle ilgili o kadar dolu dolu ki dolapları tedirgin oldum benimkiler 1 çekmece bile yapmadı.
Teşekkür ederim canım öyle yapayım insan bilmeyince neyle karşılacağını sürekli tedirginlik oluyorCanım emin ol çok alırsanda pişman olursun bebekler çok çabuk kendini topluyor alıcaksanda biraz büyük al
İlk doğumumda Benim kayınvalidem geldi hiç bakmadı hiç bir faydası olmadı normal doğum yapmıştım dikişlerden dolayı çok kımıldayamıyordum gece olmadı eşimi çağırdım kayınvalidem uyudu sabaha kadar eşim benimle ilgilendi Allah binkere razı olsun o olmasaydı napardim bilmiyordumkızlar bu arada bir şey danışıcam. bir kişi refakatçi alıyorlar ya eşim kalmak istiyor yanımda ve çok hevesli. annemi kabul etmiyorlar 65 yaş üstü diye zaten.
ama ilk bebek. eşim daha yenidoğan bebek kucaklamadı daha. sizce yapabilir mi? bilemedm. hevesini de kırmak istemiyorum adamın ama acaba kayınvalidem mi kalsa?
Zaten emin ol anneler kayınvalideler bile cogu şeyi unutmus oluyor, hele ki ilk torunsa. Yenidoğan tamamen anneye bağımlı, yanında olan kişilerin tek görevi sana destek olmak, evde yemek yapmak, temizlik yapmak. Yoksa bebek bakımı zaten senin eline bakıyor, eşinin de sorumluluk almak istemesi cok güzel bişey bence. Başbaşa olun, çekirdek ailenizin tadını cıkarınvalla içimi rahatlattınız. eşime bile telde herkes salaklaşma bakamazsın falan deyip duruyor. adam üzüldü benim kafam karıştı.
zaten özel hastanede olacak inşallah
hemşireler destek olur bence de.
Bende kararsız kalmıştım buraya yazmıştım arkadaşlar çok güzel cesaret verdiler sağolsunlar ve kararımı kesin verdim eğer 1 kişi olacaksa o kesinlikle eşim olmalı diye düşünüyorum.Bunlar çok özel anlar bence bebeğimizle ilk günümüz olacak. Zorlansakta birlikte üstesinden gelmeliyiz.Hem kayınvalideler ne kadar iyide olsa nazımız eşimize geçer psikolojik olarak daha rahat oluruz eşlerimizle.valla içimi rahatlattınız. eşime bile telde herkes salaklaşma bakamazsın falan deyip duruyor. adam üzüldü benim kafam karıştı.
zaten özel hastanede olacak inşallah
hemşireler destek olur bence de.
Süt gelmezse mama veriyor hemşireler ama biberon ile vermeye karşilar, sonrasında anneyi reddetmesin diye iğnesi çıkarılmış şiringa ile veriyorlar. Ben emzik de almadım sakin bir bebek olursa emziğe alistirmaya gerek yok ilk günden. Gerekirse alinir eczaneden.Sezaryende duş alma ihtimalim de olmayacak benim havluyu hiç düsunmedim o yüzden. Kendim için yastik kilifi çarsaf ve battaniye koymayı düşünüyorum. Biraz pimpirikliyim ilk doğumda da pike takimi goturmustum. Bu sefer salgın da var kendi eşyalarimda temiz temiz yatarim. Bolca maske koymayi unutmayin odaya hemşire doktor girdiğinde maske takacağız hep. Ince bir tulbent de lazim oluyor bebek uyurken beşigin uzerini ortmustukcanım ben kendim için bir pijama bir de gecelik koydum.
bakım ürünlerimi koydum belki duş alırım diye. havlu, düzleştirici falan. eşim için de kendim için de diş macunu diş fırçası, emzirme atleti ve sütyeni, çorap koydum. bir de hurma koyacağım. hem seviyorum hem rahme çok faydalı.
bebek için 3 takım hastane çıkışı, kalın battaniye iki tane, emzik, biberon (mama ihtiyacı olursa mamayı hastane veriyormuş) göğüs kalkanı, müslin bez, bebek bezi 15 tane, alt açma, iki paket de ıslak mendil falan. bende farklı çantalara bakıyorum eksiğim var mı diye.
Benimkiler de battaniyeler ve havlu hariç bir çekmece oldu. Battaniyeleri ayri bir yere koydum. Bence yeterli ilk etapta. Kusmayan bir bebek olursa hiç kirlenmiyor zaten üzeri. Biz annemle farkli kıyafetlerini de giysin diye uzerini degistiriyorduk susluyorduk kizimiKızlar bebeğin dolabını sonunda hazırladım ama çok az oldu sanki kıyafetler bi çekmece oldu resmen çok mu az aldım acaba??
10 tane alt üst takım, 3 tane tulum, 7 tane tek alt, 4 tane tek üst, 4-5 tane yenidoğan zıbın, 5 tane 0-3 ay zıbın var.Bunların hepsi yenidoğan ve 0-3 aylık. Çoraplar, yelekler, battaniyeler, banyo havlusu falanda var onlar yeter diye düşünüyorum.Az mı sizce bunlar? Almalı mıyım biraz daha?
Zarif güzel kadın anlamı kuzum eşimin bana aldığı ilk kitap franz kafkanın milenaya mektuplar kitabıydı ordan da esinlenmiş oldukÇok güzelmiş ismiilk defa duyuyorum anlamı ne
Çok teşekkür ederim canımBenimkiler de battaniyeler ve havlu hariç bir çekmece oldu. Battaniyeleri ayri bir yere koydum. Bence yeterli ilk etapta. Kusmayan bir bebek olursa hiç kirlenmiyor zaten üzeri. Biz annemle farkli kıyafetlerini de giysin diye uzerini degistiriyorduk susluyorduk kizimiTerlemiyor bir şey yapmıyor. Emzirirken ya da mama verirken mendil kullaniyorsun kıyafet temiz kalıyor
Gece yanınızda kalacak kişinin uykusu ağir olmasin mümkünse, ben ilkinde ilk gece kayinvalidem kalsin sabah annem gelir dedim.Sonta var nasil olsa benimle ugrasmayacak bebeğe de bakar, annem sabah dinlenmiş gelir diye düşündüm. Gece horul horul uyudu resmen sesimi bile duymadı çagirdigimda bebek ağladığındaBen de kesinlikle esimi istiyordum ama annem cantami bile hazirladim bak tugce ben kalcam ona gore diye cok hevesli konusunca kiramadim annem kalacak
anneminde esiminde uykusu hafiftir o yonden sikintim olmazGece yanınızda kalacak kişinin uykusu ağir olmasin mümkünse, ben ilkinde ilk gece kayinvalidem kalsin sabah annem gelir dedim.Sonta var nasil olsa benimle ugrasmayacak bebeğe de bakar, annem sabah dinlenmiş gelir diye düşündüm. Gece horul horul uyudu resmen sesimi bile duymadı çagirdigimda bebek ağladığındaAllahtan kiz kardeşim de gitmemisti o ilgilendi bebekle
Gece yanınızda kalacak kişinin uykusu ağir olmasin mümkünse, ben ilkinde ilk gece kayinvalidem kalsin sabah annem gelir dedim.Sonta var nasil olsa benimle ugrasmayacak bebeğe de bakar, annem sabah dinlenmiş gelir diye düşündüm. Gece horul horul uyudu resmen sesimi bile duymadı çagirdigimda bebek ağladığındaAllahtan kiz kardeşim de gitmemisti o ilgilendi bebekle
Ben 10 tane bez koydum yeter heralde dimiBen bez, ıslak mendil, alt açma örtüsü, temizleme pamuğu gibi alt değiştirme malzemelerini bebeğin çantasına koydum fazla fazla koydum hatta. Valizin bi tarafını bebeğin eşyalarıyla diğer tarafını kendi eşyalarımla doldurdum. Hastaneden çikarken sarmak için aldığım kalın battaniyeyi de portbebenin icine koydum
bana az dedi arkadaşlarım bir 10 tane daha koyucam sanırım.Ben 10 tane bez koydum yeter heralde dimi
Merhaba sağlıklı bir doğum dilerim. Doktorunuz 36+3 te alalım diyor sanırım. Ben de 2. sezaryenimi olacağım da ne zaman alıyorlar merak.ettim. Kızımı 39+0 da doğurmuştum.Amiiinnn hepimizin inşallahhh
Ayyy hadi inşallah sağlıkla gelsin cici kızımızKızlar bi aksilik çıkmazsa cumartesi günü doğuma giriyorumbebek doğuma 10 gün kala 2,5 kg dı inşallah 3 kg olur 36+3 ‘te 12/12/20 de bebişimizi kucağımıza alacağız inşallahhh Tek eksiğim şu gümüş kapaklar oldu çok kararsızım onda da doğru emzirme tekniğiyle yara olmaz diyolar ama yine de bulunsun istedim sanırım alacam mecbur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?