- 30 Aralık 2010
- 1.650
- 1.161
- 333
- 39
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #24.381
Amin cümlemizinki sağlıkla insallahAnladım canım.hayırlısıyla doğsun inşallah..
İnşallah cnm Ocak 11 den önce doğurmak lazım annem o tarihe bilet kestiİnşallah hiç birimiz sıkıntı yaşamayız canım. Ocak bebekleri biraz aceleci çıktı hep
36+2 canım benimde
Çok sağol canım benim
Ben cocuklarima pişik kremini kendim yaptim.hic de kullanmadim kimyasal olanlari..pişikleride olmadi ilk cocugumda hametanlar zartpflegeler vs vs yani hem yurttan hem yurt disindan pisik kremleri kullandim gecmedi.en son careyi kremi kendim yapmakta buldum zeytinyagi ve balmumuyla tavsiye ederim.ozellikle dis cikarma doneminde pişik oluyor bebisler.Günaydınnnnn
Sudokremle ilgili yorumlar geçmiş.
İçeriğine dikkat edeniniz varsa diye atıyorum.
Bilginize
Geçmiş olsun yaaa canım çok şükür şimdi ikiniz de iyisiniz.Biraz uzun yazicam belki ama birilerinin isine yarar diye anlatmak istedim cok zor iki hafta geciridm bas agrisiyla basladi hersey eger gecmeyen bicak batar gibi bi agriniz varsa lutfen onemseyin gebelik zehirlenmesi dneilen preeklemsi tamda boyle belirti gosteriyor tansiyon takibi cok onemli 17 11 lere cikan tansiyon ve hicbir ilaca karsi dusmemesi her gece acilde cok zordu butun testlerim yapildi idrarda proteinde cikmadi dr kiloma yordu. Ama yinede 24 saatlik idrar toplanmadini istedi idrari teslim ettim ama sonucunu beklemeden ben seni gonderemem tansiyonun dusmuyor dedi 37 hafta bile tam dolmamisti ben bugun yatamam bi cocugum daha var annnem uzaktan gelicek yarin gelirim dedim imza atip ciktim ertesi sabah erkenden gel dedi ben bi yarim saat gec kaldim hastaneye girdigimde hastane bana ulasmaya calisiyirdu ne oldu dedim dr hanim sizi bekliyor bizde size ulasmaya calisiyorduk dedi idrar testiniz pozitip gebelik zehirlenmesi baslamis dedi dr hemen ultrasoona soktu beni hareketi varmi dedi suan yok uyuo galiba dedim kalp atisini aradi 2 dakika falan oluyorum sandim korkudan nefes bile alma bekle dedi nasil titriyorum korkudan neyseki gordu kalbini bi agladim orda cok kotuydu o korku herseye yetti tansiyon yuksek idrarda albumin var acil ameliyata giriyoruz dedi ne derlerse kabul ediyorum caresizce annem bilenyetisememis cocugum yanimda yatisim yapildi odaya giren cikan belli degil surekli bisilerim olculuyor ameliyata hazirim sonucta ikinci sezaryenim ilkinde bunlar yapilmiuordu farkli bisiler yapiliyordu cok korktum ameliyata holter ile (yani otomatik tansiyon aletiyle 2 dakikada bir olcuyor) girdim on kisi basimda herkes bi telasede gozumu acamiyorum bayilcsk vibi oldum neden boyleyim ben oncekinde boyle olmamistim kusucam galiba dedim tansiyonunu dusurduk ondan boylesin gecicek dedi olucem sandim allahim ne zordu cocugu okadar cabuk aldilarki 10 dakika surmedi benide cok cabuk cikardilar iki bacagimda simsiki komple lastikle sarilmisti emboli riskine karsi ameliyattan ciktim odaya geldim aradan yarim saat gecmedi odayi bosalttilar yine bi on kisi fln iceri girdi kim ne doktoru bilmiyorum sadece kendi doktorumu taniyorum yatagin ustune cikti karnimi resmen eze eze dikisli haliyle alttan kani pompaladi napiyosunuz canim cok aciyo dedim icini bosaltmamiz lazm dedi herkes bi alet takiyo holter yine bep kolumda kani baya bosaltti ama ben acidan oldum bittim uyusuklugum gectiginde karnimin ici yaniyodu resmen bacaklarim sarili patlicak gibi iki gunde sondami cikarmadilar test alacaklari icin karnimada korse taktilar o sekilde yuruttuler beni belki on sise serum yedim on dakikada bir igne yedim diyebilirim doktorum saolsun elinden geleni yapti tansiyonumu biraz dusurduler ama hala yuksek yarin kontrol gunum bakalim ne dicekler evle bile emboli corabi giyiyorum kan sulandirici ignem var on gun onu vurucam oglum sag saglim dogdu sukur ama cok zormus bu durum lutfen ihmal etmeyin tansiyon sekerden cok dahs onemli allah hepinizi bi nefeste kurtarsin insallah guzel anneler
Sabuna dikkat et canim bende egzama yapmisti ensemde.zeytinyagli sabun gozume dusman olmustuBen yazin muğladan koylulerin yaptığı zeytinyağlı sabun almıştım onu kullanmayı düşünüyorum sonrasında bebeyag losyon vs kullanılacağı için sanmıyorum cildi kurutsun
Kizlar bugün ben de bir garip oldum. Karnim sertti. Bir de midem bir değişikti. Banyoya girip ılık.bir duş aldım, badem yağı ile biraz hafif hafif masaj yaptim. Ayakta gezmedim yattım soluma doğru. Şimdi daha iyiyim. Bebek de hareketlendi yemekten sonra.aynısı bnm oldu bugn ilk kez kuyruk sokumama doğru baskı yapıyo 12 1 den beri var bu durum bende bekliyorm şiddeti artarsa ağrının arıcam bakalım
Inşallah saglikla gelsin tabi de yeni yıla atlar. 2 ocak çok güzel bir tarih mesela.Parcaydi canim yani camasirima parca seklinde gelmisti. 38+0 im. Dr a sordum sanci ya da suyun gelirse gel dedi benim sezaryen olacak ama yeni yila atlasin diye bekliyotuz
Merhaba bende gebelik şekeri var 38+4 de sezaryan olucam fakat ben de sırf şeker var diye sezaryan olmuyorum çift plesanta var ikisi ayri parca seklinde ve bebeğim 3 aydır ters konumda boynunda kordon var dönemiyor baş geliş hiç olmadi hep ayakları aşağıda. doğumdan sonra insulini bırak dedi bir de doktorum bi ay takip olacakmış şeker ölçümü bende ki bilgiler bu kadarMeraba arkadaslar size birsey sorabilirmiyim gebelik sekeri olanlar nasıl dogum yapıyo 38 de sezeryan olunuyomuş kafam çok karisik ilk gebelik bi el atıp bilgilendirseniz
Anladım çok tesekkur ederim bilgiler için :) peki ünsilün kaç doz ve ölçümleriniz kaç acabaMerhaba bende gebelik şekeri var 38+4 de sezaryan olucam fakat ben de sırf şeker var diye sezaryan olmuyorum çift plesanta var ikisi ayri parca seklinde ve bebeğim 3 aydır ters konumda boynunda kordon var dönemiyor baş geliş hiç olmadi hep ayakları aşağıda. doğumdan sonra insulini bırak dedi bir de doktorum bi ay takip olacakmış şeker ölçümü bende ki bilgiler bu kadar
bende de gebelik şekeri var doktora sordum 37 38 gibi alcam dedi çünkü 38 den sonrasında ani bebek ölümü olabiliyormuş doğum olarak ta sezeryan tercih ediliyormuş normal doğumda stres yapma durumunda şeker iyice yükseliyormuş o yüzden normal doğuma sıcak bakmıyorlarMeraba arkadaslar size birsey sorabilirmiyim gebelik sekeri olanlar nasıl dogum yapıyo 38 de sezeryan olunuyomuş kafam çok karisik ilk gebelik bi el atıp bilgilendirseniz
Hadi bebiş geliyor son demleri artık darısı bize inşallah ama zamanı gelince gelsinlerkızlar bugün yazamadım size. doktorla görüştüm bebek çok hareketsiz olmasına rağmen kalp atışı yüksek ve sancım çıkmış 20 dk da 3 tane.
gel bir bakalım dedi 3250 gram olmuş. başı kanala girmiş. çok beklemez artık dedi.
geceleri yaşadığım acıları anlattım
şu an sancım varsa benim evde yaşadıklarım ne diye
deli misin niye gelmiyorsun o kasılmalar sertlikler hep doğum belirtisi dedi.
bu gece yine olursa hemen geliyorsun dedi.
sırf şu an suyu eşi güzel kordon güzel diye gönderiyorum son hazırlıklarını yap dedi.
hiç ağrın sızın olmasa bile perşembe sabah 9 da burda ol dedi.
Hadi hayırlısı canım kendini dinle o zamana kadar o kasılmaları takip etkızlar bugün yazamadım size. doktorla görüştüm bebek çok hareketsiz olmasına rağmen kalp atışı yüksek ve sancım çıkmış 20 dk da 3 tane.
gel bir bakalım dedi 3250 gram olmuş. başı kanala girmiş. çok beklemez artık dedi.
geceleri yaşadığım acıları anlattım
şu an sancım varsa benim evde yaşadıklarım ne diye
deli misin niye gelmiyorsun o kasılmalar sertlikler hep doğum belirtisi dedi.
bu gece yine olursa hemen geliyorsun dedi.
sırf şu an suyu eşi güzel kordon güzel diye gönderiyorum son hazırlıklarını yap dedi.
hiç ağrın sızın olmasa bile perşembe sabah 9 da burda ol dedi.
valla bilmiyorum ki acaba perşembeye kadar gelmezse kalp atışı yüksek diye suni mi verirler naparlar?Hadi bebiş geliyor son demleri artık darısı bize inşallah ama zamanı gelince gelsinler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?