- 30 Aralık 2010
- 1.650
- 1.161
- 333
- 39
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #24.341
Çok geçmiş olsun canım. Çok şükür bebiş de bir şey yokBiraz uzun yazicam belki ama birilerinin isine yarar diye anlatmak istedim cok zor iki hafta geciridm bas agrisiyla basladi hersey eger gecmeyen bicak batar gibi bi agriniz varsa lutfen onemseyin gebelik zehirlenmesi dneilen preeklemsi tamda boyle belirti gosteriyor tansiyon takibi cok onemli 17 11 lere cikan tansiyon ve hicbir ilaca karsi dusmemesi her gece acilde cok zordu butun testlerim yapildi idrarda proteinde cikmadi dr kiloma yordu. Ama yinede 24 saatlik idrar toplanmadini istedi idrari teslim ettim ama sonucunu beklemeden ben seni gonderemem tansiyonun dusmuyor dedi 37 hafta bile tam dolmamisti ben bugun yatamam bi cocugum daha var annnem uzaktan gelicek yarin gelirim dedim imza atip ciktim ertesi sabah erkenden gel dedi ben bi yarim saat gec kaldim hastaneye girdigimde hastane bana ulasmaya calisiyirdu ne oldu dedim dr hanim sizi bekliyor bizde size ulasmaya calisiyorduk dedi idrar testiniz pozitip gebelik zehirlenmesi baslamis dedi dr hemen ultrasoona soktu beni hareketi varmi dedi suan yok uyuo galiba dedim kalp atisini aradi 2 dakika falan oluyorum sandim korkudan nefes bile alma bekle dedi nasil titriyorum korkudan neyseki gordu kalbini bi agladim orda cok kotuydu o korku herseye yetti tansiyon yuksek idrarda albumin var acil ameliyata giriyoruz dedi ne derlerse kabul ediyorum caresizce annem bilenyetisememis cocugum yanimda yatisim yapildi odaya giren cikan belli degil surekli bisilerim olculuyor ameliyata hazirim sonucta ikinci sezaryenim ilkinde bunlar yapilmiuordu farkli bisiler yapiliyordu cok korktum ameliyata holter ile (yani otomatik tansiyon aletiyle 2 dakikada bir olcuyor) girdim on kisi basimda herkes bi telasede gozumu acamiyorum bayilcsk vibi oldum neden boyleyim ben oncekinde boyle olmamistim kusucam galiba dedim tansiyonunu dusurduk ondan boylesin gecicek dedi olucem sandim allahim ne zordu cocugu okadar cabuk aldilarki 10 dakika surmedi benide cok cabuk cikardilar iki bacagimda simsiki komple lastikle sarilmisti emboli riskine karsi ameliyattan ciktim odaya geldim aradan yarim saat gecmedi odayi bosalttilar yine bi on kisi fln iceri girdi kim ne doktoru bilmiyorum sadece kendi doktorumu taniyorum yatagin ustune cikti karnimi resmen eze eze dikisli haliyle alttan kani pompaladi napiyosunuz canim cok aciyo dedim icini bosaltmamiz lazm dedi herkes bi alet takiyo holter yine bep kolumda kani baya bosaltti ama ben acidan oldum bittim uyusuklugum gectiginde karnimin ici yaniyodu resmen bacaklarim sarili patlicak gibi iki gunde sondami cikarmadilar test alacaklari icin karnimada korse taktilar o sekilde yuruttuler beni belki on sise serum yedim on dakikada bir igne yedim diyebilirim doktorum saolsun elinden geleni yapti tansiyonumu biraz dusurduler ama hala yuksek yarin kontrol gunum bakalim ne dicekler evle bile emboli corabi giyiyorum kan sulandirici ignem var on gun onu vurucam oglum sag saglim dogdu sukur ama cok zormus bu durum lutfen ihmal etmeyin tansiyon sekerden cok dahs onemli allah hepinizi bi nefeste kurtarsin insallah guzel anneler
Çok geçmiş olsun... Şukur bebeğinizi kucağınıza almissinizBiraz uzun yazicam belki ama birilerinin isine yarar diye anlatmak istedim cok zor iki hafta geciridm bas agrisiyla basladi hersey eger gecmeyen bicak batar gibi bi agriniz varsa lutfen onemseyin gebelik zehirlenmesi dneilen preeklemsi tamda boyle belirti gosteriyor tansiyon takibi cok onemli 17 11 lere cikan tansiyon ve hicbir ilaca karsi dusmemesi her gece acilde cok zordu butun testlerim yapildi idrarda proteinde cikmadi dr kiloma yordu. Ama yinede 24 saatlik idrar toplanmadini istedi idrari teslim ettim ama sonucunu beklemeden ben seni gonderemem tansiyonun dusmuyor dedi 37 hafta bile tam dolmamisti ben bugun yatamam bi cocugum daha var annnem uzaktan gelicek yarin gelirim dedim imza atip ciktim ertesi sabah erkenden gel dedi ben bi yarim saat gec kaldim hastaneye girdigimde hastane bana ulasmaya calisiyirdu ne oldu dedim dr hanim sizi bekliyor bizde size ulasmaya calisiyorduk dedi idrar testiniz pozitip gebelik zehirlenmesi baslamis dedi dr hemen ultrasoona soktu beni hareketi varmi dedi suan yok uyuo galiba dedim kalp atisini aradi 2 dakika falan oluyorum sandim korkudan nefes bile alma bekle dedi nasil titriyorum korkudan neyseki gordu kalbini bi agladim orda cok kotuydu o korku herseye yetti tansiyon yuksek idrarda albumin var acil ameliyata giriyoruz dedi ne derlerse kabul ediyorum caresizce annem bilenyetisememis cocugum yanimda yatisim yapildi odaya giren cikan belli degil surekli bisilerim olculuyor ameliyata hazirim sonucta ikinci sezaryenim ilkinde bunlar yapilmiuordu farkli bisiler yapiliyordu cok korktum ameliyata holter ile (yani otomatik tansiyon aletiyle 2 dakikada bir olcuyor) girdim on kisi basimda herkes bi telasede gozumu acamiyorum bayilcsk vibi oldum neden boyleyim ben oncekinde boyle olmamistim kusucam galiba dedim tansiyonunu dusurduk ondan boylesin gecicek dedi olucem sandim allahim ne zordu cocugu okadar cabuk aldilarki 10 dakika surmedi benide cok cabuk cikardilar iki bacagimda simsiki komple lastikle sarilmisti emboli riskine karsi ameliyattan ciktim odaya geldim aradan yarim saat gecmedi odayi bosalttilar yine bi on kisi fln iceri girdi kim ne doktoru bilmiyorum sadece kendi doktorumu taniyorum yatagin ustune cikti karnimi resmen eze eze dikisli haliyle alttan kani pompaladi napiyosunuz canim cok aciyo dedim icini bosaltmamiz lazm dedi herkes bi alet takiyo holter yine bep kolumda kani baya bosaltti ama ben acidan oldum bittim uyusuklugum gectiginde karnimin ici yaniyodu resmen bacaklarim sarili patlicak gibi iki gunde sondami cikarmadilar test alacaklari icin karnimada korse taktilar o sekilde yuruttuler beni belki on sise serum yedim on dakikada bir igne yedim diyebilirim doktorum saolsun elinden geleni yapti tansiyonumu biraz dusurduler ama hala yuksek yarin kontrol gunum bakalim ne dicekler evle bile emboli corabi giyiyorum kan sulandirici ignem var on gun onu vurucam oglum sag saglim dogdu sukur ama cok zormus bu durum lutfen ihmal etmeyin tansiyon sekerden cok dahs onemli allah hepinizi bi nefeste kurtarsin insallah guzel anneler
Çok geçmiş olsun canımBiraz uzun yazicam belki ama birilerinin isine yarar diye anlatmak istedim cok zor iki hafta geciridm bas agrisiyla basladi hersey eger gecmeyen bicak batar gibi bi agriniz varsa lutfen onemseyin gebelik zehirlenmesi dneilen preeklemsi tamda boyle belirti gosteriyor tansiyon takibi cok onemli 17 11 lere cikan tansiyon ve hicbir ilaca karsi dusmemesi her gece acilde cok zordu butun testlerim yapildi idrarda proteinde cikmadi dr kiloma yordu. Ama yinede 24 saatlik idrar toplanmadini istedi idrari teslim ettim ama sonucunu beklemeden ben seni gonderemem tansiyonun dusmuyor dedi 37 hafta bile tam dolmamisti ben bugun yatamam bi cocugum daha var annnem uzaktan gelicek yarin gelirim dedim imza atip ciktim ertesi sabah erkenden gel dedi ben bi yarim saat gec kaldim hastaneye girdigimde hastane bana ulasmaya calisiyirdu ne oldu dedim dr hanim sizi bekliyor bizde size ulasmaya calisiyorduk dedi idrar testiniz pozitip gebelik zehirlenmesi baslamis dedi dr hemen ultrasoona soktu beni hareketi varmi dedi suan yok uyuo galiba dedim kalp atisini aradi 2 dakika falan oluyorum sandim korkudan nefes bile alma bekle dedi nasil titriyorum korkudan neyseki gordu kalbini bi agladim orda cok kotuydu o korku herseye yetti tansiyon yuksek idrarda albumin var acil ameliyata giriyoruz dedi ne derlerse kabul ediyorum caresizce annem bilenyetisememis cocugum yanimda yatisim yapildi odaya giren cikan belli degil surekli bisilerim olculuyor ameliyata hazirim sonucta ikinci sezaryenim ilkinde bunlar yapilmiuordu farkli bisiler yapiliyordu cok korktum ameliyata holter ile (yani otomatik tansiyon aletiyle 2 dakikada bir olcuyor) girdim on kisi basimda herkes bi telasede gozumu acamiyorum bayilcsk vibi oldum neden boyleyim ben oncekinde boyle olmamistim kusucam galiba dedim tansiyonunu dusurduk ondan boylesin gecicek dedi olucem sandim allahim ne zordu cocugu okadar cabuk aldilarki 10 dakika surmedi benide cok cabuk cikardilar iki bacagimda simsiki komple lastikle sarilmisti emboli riskine karsi ameliyattan ciktim odaya geldim aradan yarim saat gecmedi odayi bosalttilar yine bi on kisi fln iceri girdi kim ne doktoru bilmiyorum sadece kendi doktorumu taniyorum yatagin ustune cikti karnimi resmen eze eze dikisli haliyle alttan kani pompaladi napiyosunuz canim cok aciyo dedim icini bosaltmamiz lazm dedi herkes bi alet takiyo holter yine bep kolumda kani baya bosaltti ama ben acidan oldum bittim uyusuklugum gectiginde karnimin ici yaniyodu resmen bacaklarim sarili patlicak gibi iki gunde sondami cikarmadilar test alacaklari icin karnimada korse taktilar o sekilde yuruttuler beni belki on sise serum yedim on dakikada bir igne yedim diyebilirim doktorum saolsun elinden geleni yapti tansiyonumu biraz dusurduler ama hala yuksek yarin kontrol gunum bakalim ne dicekler evle bile emboli corabi giyiyorum kan sulandirici ignem var on gun onu vurucam oglum sag saglim dogdu sukur ama cok zormus bu durum lutfen ihmal etmeyin tansiyon sekerden cok dahs onemli allah hepinizi bi nefeste kurtarsin insallah guzel anneler
Cok zor vallaha bize sabir versinlerBen beeenbenim oldum olası mide problemim var ilk 4 ay istifra ettim ardından yanma hiç bisey fayda etmedi beslenemedigim için lansor kullanmaya başladım çok iyi geldi bana
Ya ne deyim inshallah bari saci cook olur da deger cektiigim su mide yanmalarinaAyy benm ilk gebeligimde oyleydi canm 4. Aydan basladi son gune kadar ve sonlarda berbatti su bile icsem midem yaniyodu bogazima kadar yanma hissi yapsiyodum artk mide surubunu kafaya dikiyodum hic bisey ise yaramadi. Kizim doğduğunda resmen sac olarak dogdu ebe bile cok sasirdi resmen saçları baglaniyodu... ama bunda cok ax mide yanmam bakalim bunun saci nasil olcak
Valla bugün ben de çok garibim. Geceleri lavaboya kalktığımda karnımın sert olduğunu farkediyodum zaten ama bugün ilk defa bebek kendini resmen aşağı aşağı itiyo ve her hareketi çok sert. Öğlen 1den beri devam ediyo. Çok tedirgin şekilde bekliyorum sıkılaşırsa haber vericem doktorumaKızlar sancilariniz nasıl iki gündür belimle kalça kemiği arasında sancı tutuyo birakiyo karnimda aşağı indi biraz eşim bile fark etti erken doğum nasıl oluyo kızlar sık sık sancılar oluyo normalmi
Bende nivea sac vucut sampuani kullanıyorum ogluma minnakada ondan kullanmayi dusunuyorum insallahBen sabun almadim. Ilk ay sampuan ya da sabun kullanmayı düşünmüyorum. Ya bir de biz gobek bagi dusmedi diye biraz gec yikamistik kızımı. 7. gunluk müydü 10 günlük müydü...Göbek bagi iyice kurutuldugu takdirde düşmeden de yikayabilirsiniz deniliyor. Bebek acayip rahatliyor banyo yapinca. Boyu bile uzuyor yani o derece...sampuana ihtiyaç olursa evde kızımın kullandığı mustela var. Aslında o bitsin minoris ya da yine temiz içerikli bir şey bakıcam.
aynısı bnm oldu bugn ilk kez kuyruk sokumama doğru baskı yapıyo 12 1 den beri var bu durum bende bekliyorm şiddeti artarsa ağrının arıcam bakalımValla bugün ben de çok garibim. Geceleri lavaboya kalktığımda karnımın sert olduğunu farkediyodum zaten ama bugün ilk defa bebek kendini resmen aşağı aşağı itiyo ve her hareketi çok sert. Öğlen 1den beri devam ediyo. Çok tedirgin şekilde bekliyorum sıkılaşırsa haber vericem doktoruma
İnşallah artmaz ya. Aramızda 1 gün var, bizim bebisler biraz daha beklese iyi oluraynısı bnm oldu bugn ilk kez kuyruk sokumama doğru baskı yapıyo 12 1 den beri var bu durum bende bekliyorm şiddeti artarsa ağrının arıcam bakalım
Son gün öyle oluyor. Gecede uyuyamazsın heyecandan. Ama dinlenmeye çalış sağlıkla kavuşursun inşallahBenimde ağrılarım vardı. Cumartesi günü nts de sancılarım çıkmıştı. Dr yarına sezeryan için gün verdi işte. Yaklaşık bir haftadır hareketlerim kısıtlandı. Bebişin hareketleri de çok sert canım acıyo. Yarın nasip olursa popişine vurcam bende. Bugün sürekli düşünmemek için saçma sapan şeylerle uğraştım. Temizlik bezi elimde zaman geçirdim. Yarın için dinlenmem lazım aslında. Ben korkuyorum galiba...
Bebek yağları kimyasal içerikli olduğu için doktor tavsiye etmedi bize kızımda ilk kullandık kipkırmızı oldu o zaman sakin kullanma demişti zeytinyağını tavada ısıtıp asidini alın öyle kullanın dediorganik olduğundan kurutmaz bence de bir de geçen nerde okudum hatırlamıyorum ama bebeklerde yağ yerine losyon,krem kullanın yazmışlar yağlar gözenekleri kapattığından derinin nefes almasını engelliyormuş
İlk gebelik miydi canım senin de? Korku yada garip bi his olması çok normal ama yaBenimde ağrılarım vardı. Cumartesi günü nts de sancılarım çıkmıştı. Dr yarına sezeryan için gün verdi işte. Yaklaşık bir haftadır hareketlerim kısıtlandı. Bebişin hareketleri de çok sert canım acıyo. Yarın nasip olursa popişine vurcam bende. Bugün sürekli düşünmemek için saçma sapan şeylerle uğraştım. Temizlik bezi elimde zaman geçirdim. Yarın için dinlenmem lazım aslında. Ben korkuyorum galiba...
evet ama doğum sancısı değil bu sanki alttan baskı yapıp beni rahatsız ediyor sadece hreket ettikçe daha da kötü oluyorİnşallah artmaz ya. Aramızda 1 gün var, bizim bebisler biraz daha beklese iyi olur
Senin büyük kuzum bı sıkıntı olmaz korkma karın sertleşme sorunu doğumla ilgili diye biliyorum hazırlıklar tamamsa sıkıntı yapma ben hiç yatamiyorum bir haftadır gece üç defa idrara çıktım dün çok sıklaştı zayıfladım korkuyorum bebeğim küçük benim doktorum adet tarihine göre 29 Ocak dedi doğum tarihi ama ultrasyonda 23 Ocak görünüyor dedi ben size 23 Ocak veriyorum dedi ama ben hiç o zamana kalacağını düşünmüyorum sancilardanValla bugün ben de çok garibim. Geceleri lavaboya kalktığımda karnımın sert olduğunu farkediyodum zaten ama bugün ilk defa bebek kendini resmen aşağı aşağı itiyo ve her hareketi çok sert. Öğlen 1den beri devam ediyo. Çok tedirgin şekilde bekliyorum sıkılaşırsa haber vericem doktoruma
Aşağı baskı yaptigindandir cnm bide bol su içevet ama doğum sancısı değil bu sanki alttan baskı yapıp beni rahatsız ediyor sadece hreket ettikçe daha da kötü oluyor
MaşallahKızlar bende kontrolden geldim.Gerçi hem kontrol hemde migrenim için serum taktırmaya.2 tane serum yedim ama banamısın demedi ağrı.Bebekte aradaki farkı kapatmış çok şükür 2.700 olmuş.Doktor gayet iyi dedi Allahım bir pozlar veriyo ultrasonda gülmeler falan doktor dio bugün sırf poz vermek için böyle dio oda şaşırdıArtık doğursan doğurursun dedi herşeyi gayet normal dedi.Nst ye bağladı kalp atışları iyi sancımda çıkmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?