- 26 Ocak 2016
- 2.451
- 2.624
- 133
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #25.581
Çok geçmiş olsun.. en azından eve çıkmadan farkedilmesi iyi olmuş...şifa ile hemen çıkarsınız insallahKızlar ya bugün tam çıkışımız yapılacakken bebeğimi yenidoğan yoğun bakıma aldılar: ( kanında enfeksiyon çıkmış..çok kötü oldum..bir anda aldılar elimden.. Şimdilik 3 saate bir emzirmeye gidiyorum..başına böyle bişey gelen var mı?
Rabbim acil şifalar versin hemen salma kendini. Bak hemen farkedilmiş müdahalesi yapılmış. Farkedilmesi daha kötüydüKızlar ya bugün tam çıkışımız yapılacakken bebeğimi yenidoğan yoğun bakıma aldılar: ( kanında enfeksiyon çıkmış..çok kötü oldum..bir anda aldılar elimden.. Şimdilik 3 saate bir emzirmeye gidiyorum..başına böyle bişey gelen var mı?
Doktor biraz aceleci mi daha yeni 38 olacaksın ben kızımi 41. Haftada normal doğurdum belki döner bebek beklesen mi acabaNormal doğum yapmaya başlayanları da görünce ne yalan söyleyeyim çok hevesleniyorum. Hamileliğimin başından beri ben de çok normal doğum yapmak istiyordum, bu yüzden kitap falan aldım okudum, bir sürü hesaplar takip ediyorum instagramda, kaç tane doğum hikayesi okumuşumdur; ama bizim oğlan inatçı çıktı haftalardır ters, evde yapmadığım egzersiz kalmadı, tabii çok bana da bağlı değil dönmesi. yarın 38 hafta kontrolüm var, doktorum muhtemelen 39'una sezaryen tarihi verecek artık, ona kalsa bu hafta almak istiyordu, içimde hala küçük de olsa bir umut var; ama bir yanım da 3 kiloya dayanmış, suyu da azalmış bebek artık dönmez diyor. Hayırlısı için dua ediyorum, sonunda sağlıklı bir şekilde kucağıma alsam biliyorum bu kadar kaygılanmama gerek yokmuş diyeceğim, doğum sonrası doğumun nasıl olduğu neredeyse hiç önemli olmayacak; ama işte insan ne kadar dert etmemeye çalışsa da olmuyor.
Benim doktorum da aynen öyle söylediBenim doktorum çatı muayenesi yapmıyor çok bişey ifade etmiyor dedi sadece doğum için sancı ya da su gelmesiyle gidince açıklığı kontrol ediyormuş.
Maşallah canım çok şükür sağlıkla doğmuş bebeğin tosun paşaSelam kızlar.. Yazamadım..en son evde bekleyebildiğim kadar beklemiştim.hastaneye gittim 6 cm açıklık vardı.çok şükür sağlıklı bir oğlum oldu. Ikınma kısmı benim için zordu..çünkü bebek 4100 doğdu. Biz şok..en son dört gün önce kilosu 3450ydi.bu kadar yanılma payını da ilk kez görmüş oldum..o yüzden bende baya dikişler oldu..biraz zor yürüyorum ama İyiyiz çok şükür..herkese hayırlı doğumlar olsun inşallah..
Geçmiş olsun canım hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu geçirdin mi ? çok yakınımda oldu bebegi 1 hafta kaldı sonra çıktı maşallahı var Allah yardımcın olsun sağlık sıhhat versinKızlar ya bugün tam çıkışımız yapılacakken bebeğimi yenidoğan yoğun bakıma aldılar: ( kanında enfeksiyon çıkmış..çok kötü oldum..bir anda aldılar elimden.. Şimdilik 3 saate bir emzirmeye gidiyorum..başına böyle bişey gelen var mı?
Dogumu kolaylaştırıyor rahmi yumuşatıyormuş, ilişki için de doktor söylemiş arkadaşıma 35. Haftadan sonra gün aşırı olmalı açılmayı rahatlatıyor bebeğin doğmasını kolaylaştıriyor diye doktor Ssvd ci doktordu arkadaşımın ilk doğumu da sezeryanlaydi ikincisini normal istedi doktor bunlsri söylemiValla kızlar ben hurma vs yemedim ama hamileliğimin başından beri düzenli ilişki oluyor adaçayı içtim son bir haftadır ve bir haftadır pilateste yapılması gereken hareketleri yapıyorum günde 15 dk kadar bunların faydasını gördüm 2,5 açılma ve rahimde yumuşama oldu şükür
Magnezyumun öyle etkisi mi varmış canım ben hiç düzenli magnezyum kullandım arada bi aldım sadece son bir haftadırda iyice bıraktımYok canım ben de pek sancı yok. Bi çatı kontrolümün olduğu gün alt tarafta batma şeklinde saniyelik sancım oldu 6-7 kere sonraki günler sıkıntı yaşamadım. Ne karnım ağrıyo ne belim. Adet sancısı gibi sancım kırk yılda bir geliyo. Alt taraf batması da günde 1-2 olursa oluyor. Anlamadım ben de. Acaba magnezyumdan mı hissetmiyorum diyerekten dün içmedim magnezyum. Bugün de içmedim bakalım.
Az kaldı nasipse bebişlerimize kavuşmaya canımCanım bugün benim doktor da bana dedi kafasına dokundum eğey aşağı inmiş su kesesi gergin bugün yarın kendi bile patlayabilir diye
Sen deyince dikkat ettim benimde öyle canım.bebişler aşağı indi ondan böyle bence orda sadece su kaldıKızlar bi sorum olacak benim göbeğimin üstü böyle nasıl anlatayım uyuşuk gibi alt taraflar öyle değil ama göbeğimin üstü o şekilde
Hayırlı akşamlar kızlar
Dün akşam 10 da yatışım yapıldı açılmam ve sancım yoktu. Sabah 5 gibi sancılarım başladı çok fenaydı öğleye kadar 4 cm açılmam oldu ama bebeğin başı kanala girmedi çatımda dardı. Doktor 2-3 saat daha bekleyelim dedi ama o sancıya dayanacak gücüm kalmamıştı sezaryen istedim 2 de sezaryen oldum çok şükür.
En baştan sezaryen tercih etseydim çok pişman oldum boşuna o kadar çektim.
Neyse sonuç olarak çok tatlı bir oğlum oldu
Rabbim doğurmayanlara çok kolay doğumlar nasip etsin
Bu hurma yeme, ilişki, plates gibi şeyler doğumu başlatmaya mı yarıyor yoksa başlayan doğumu kolaylaştırıyor mu bu net olarak bilen doktoruna soran var mı acaba?
evet canım doğruDogumu kolaylaştırıyor rahmi yumuşatıyormuş, ilişki için de doktor söylemiş arkadaşıma 35. Haftadan sonra gün aşırı olmalı açılmayı rahatlatıyor bebeğin doğmasını kolaylaştıriyor diye doktor Ssvd ci doktordu arkadaşımın ilk doğumu da sezeryanlaydi ikincisini normal istedi doktor bunlsri söylemi
* Gün aşırı ilişki içine boşalma olacak
*Çömelik vaziyette otur kalk yada yer silme gibi
*Pilates topu egzersizleri vs biseyler aklımda kalan bunlar
Sağlıcakla alalım canım kucağımıza inşallahAz kaldı nasipse bebişlerimize kavuşmaya canımbende yakın gibi hissediyorum doğumum
Var diye biliyorum canım ben uzun süredir düzenli bir şekilde içiyorum her gün. Bugüne kadar da öyle sancı ağrı sıkıntım olmadı ben magnezyuma bağladım ama belki de değildir denemek istedim. Zaten yarın da kontrolüm var doktora da sorucam magnezyumu bırakayım mı diye.Magnezyumun öyle etkisi mi varmış canım ben hiç düzenli magnezyum kullandım arada bi aldım sadece son bir haftadırda iyice bıraktım
Hayırlı haberlerle gel inşallah canımVar diye biliyorum canım ben uzun süredir düzenli bir şekilde içiyorum her gün. Bugüne kadar da öyle sancı ağrı sıkıntım olmadı ben magnezyuma bağladım ama belki de değildir denemek istedim. Zaten yarın da kontrolüm var doktora da sorucam magnezyumu bırakayım mı diye.
3600 gr 52 cm canımAyy hayırlı uğurlu olsun kuzum
Sağlıcakla almışsın ya kucağına.
Gelmiş geçmiş olsun
Önemli olan o.
Kaç cm kaç kilo doğdu oğluşun
bana da biraz aceleci geldi; ama bebek iyice yerleşmiş artık dönmez dedi kaç haftadır gerçekten de dönmedi, hem de kendim de bayağı hareketler falan yapmama rağmen evde. Bir de bebek kanala girerse çok daha zor olur çıkartması, Allah korusun bacağı falan kırılabilir dedi, bir doktora daha danıştım, o da plansız bir sezaryendense planlısı daha iyi dedi. Benim de içim hiç rahat değil; ama doktorun dediğini yapmak en iyisi olacak sanırım. Döneceğine dair biraz daha umudum olsa beklerim aslında.Doktor biraz aceleci mi daha yeni 38 olacaksın ben kızımi 41. Haftada normal doğurdum belki döner bebek beklesen mi acabatabi başka bir sıkıntı varsa doktrun daha iyi bilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?