- 9 Mayıs 2020
- 723
- 549
- 103
- 32
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #26.861
İkinciyi düşünmüyorum lafını benden çok kullanan varmıdır acabaartık herkes umudunu kesmişti yapmaz diye 9. Senede olsun dedik kardeş siz kalmasın dedik oda çok istedi herkesin kardeşi var benim yok demeye başladı
Yani düşünceler değişiyor bir riskin yoksa herşey yolundaysa inşallah normal olur
Aynı anda gelinimizde hamile hemde sdaha 36 haftalık açılması sancısı var şimdi hastane ye yatışı yapıldı ben onca uğraşıyorum olmuyor nasip işte39+4 nst de hiç sancım çıkmadı bekliyoruz bakalım
Ağrılar hep var son günler bunların olması çok normal sabır canım güzel günler yakında
Ya etrafındakiler aman ne sancı çekeceksin ol kurtul şeklinde konuşunca mantıklı geliyo bana bide korkumdan dolayı çok stres yapıyorum ne zaman gelicek ya iyi ıkınamazsam vs diyeBakin ilk hamileliğim ikizdi ve normal doğum yapabilmek için neleri göze aldım bilemezsiniz.29.haftadan sonra inanılmaz ağırlaşmıştım.Ağrılardan dolayı ağlıyordum her gün.Bel ve sırt ağrısı yetmezmiş gibi son bir buçuk ayda bir de dayanılmaz karın kasintisi başlamıştı doğuma girdiğimde karnımda kabul bağlamış yaralar vardı.40.haftada doğum yaptım.Kendi doktorum şehir dışına çıkmıştı.Hastanedeki diğer nöbetçi doktor ben ikizlere normal doğum yaptırmam dedi.Adami zorla ikna ettim.Dogumda ilk bebek normal doğar ve ikincisi ters dönüp makat gelişi gelirse seni sezaryene alırım dedi.Onu da kabul ettim.Bir de üstüne epizyo istemememe rağmen kesi attı doktor.Neyse çok kolay bir doğum değildi.Doğumdan sonra bir de kan değerim yerlere düştü.Kan takviyesi ile ancak toparlandım.Ancak hiçbir zaman normal doğum istediğim için pişman olmadım.Ha doğum anında ciddi bir sıkıntı çıksaydı ve sezaryen olsaydım sorun etmezdim çünkü elimden geleni yaptığım için içim rahat olurdu.Ben hem hamile annelerin hem de doktorların herhangi bir sorun yokken sezaryen yapmak istemesine gerçekten anlam veremiyorum.Sezaryen bir doğum şekli değil ki acil bir kurtarma operasyonu.
Velhasılı kelam dayanmanizi tavsiye ederim.Bebeginizin normal doğumda edinecegi yararları araştırın ve öyle karar verin.Ha mecburen sezaryen olacaksanız da elinizden geleni yapmış olursunuz.
Netleşmesi insanı rahatlatıyodur benim dr öncelik normal doğum deyip yolluyo beniOrtak karar oldu sanki doktorla...bu hafta doğmaz dedi doktor... Seçenek sundu..haftaya kadar beklemek ya da bu hafta sezeryanla aliasi
Çok stres yapıyorum doğum korkusundan bir türlü karar veremiyorum hangisi benim için doğru seçim olurBen de sezaryan oldum ama bebek makat gelisti boynunda 3 tane kordon vardı hiç baş geliş pozisyon alamadı suyumun gelmesi ile doğum başladı hastaneye gittigimde ebe kordon sarkması var mi diye çatı muayenesi yaptı bu kadar dar çatılı birini görmedim çatın çok dar demişti hep normal doğum istedim ama her sey o kadar aykırı oldu ki bence sansiniz varsa ya da her sey elverişli olsaydı normal doğum tercih ederdim nacizane fikrim sadece tabi ki hersey sizin tercihiniz
Benim ikinci dogumumda nisandan 4 saat sonra bebisim kucagimdaydiKızlar günaydın normal doğumu bekliyoruz 38+4 nişanım geldi doktoru aradm sancın olmadan gelmene gerek yok dedi ben nişan gelince doğum başlıo diye bliyordm ilk nişanı gelen varmı süreç nasıl ilerliyor?
Gözünüz aydın canımBen doğurdum kızlar. 10 30 da sezeryanla geldi kuzucuk. Sağlıkla kavuştuk şükür. Allah isteyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın.
Bebişin kız mı erkek mi ya annem tutturmuş kız bebede nişan gelmiyor deyip duruyo bende ne alakası var diyorumKızlar günaydın normal doğumu bekliyoruz 38+4 nişanım geldi doktoru aradm sancın olmadan gelmene gerek yok dedi ben nişan gelince doğum başlıo diye bliyordm ilk nişanı gelen varmı süreç nasıl ilerliyor?
Ya benim ağrayan tarafım sol. Hamilelikte sağlıklı uyuma pozisyonu sol diye sola dönüp yatıyorum daha da ağrıyor haliyle. Zaten7 saat zor uyuyorum son günlerdeEkstra bir şey önermedi. Ağrıyan tarafa yatma, zorlama. Aynen dediği gibi doktorun ördek gibi yürüyordum. Çok şükür biraz düzelmeye başladı daha az acıyor artık. Soda günde bi kere muhakkak iç
Günlük olarak zaten multivtmin kullanıyorum,soda ,kuruyemişlerden de alıyorum. Ben biraz ilaç karşıtı bir insanım. O yüzden hergün değil estikçe içiyorum mg,ca tabletleri. Bir kan ilacımı her gğn içiyorum bir de multivtmiiGünlük 400mglık magnezyum öneriyor doktorlar.Haftada bir magnezyumun size ne yararı olacak ki.Ben sabah akşam kalsiyum magnezyum tableti kullanıyorum.Ona rağmen ara ara şımarık ağrım oluyor
Bebeğinin kafası aşağıda diye mi yat dinlen dedi. Aşağıda olması normal ki. Kanala da girmemiş neden öyle demiş anlamadım benKızlar ben kontrolden geldim bebeğin kafası aşağıdaymış baya ama Allahtan kanalda değil. Bana çok ayakta kalma yat uzan dedi. Daha erken çünkü bugün 35+4. Böyle olan var miydi aramızda? Yani benim anladığım kadarıyla yürüyüşe falan gidemiycem. Ayakta uzun süre yemek yapmamam lazım. Ben evde çok dolanıyordum hiç oturmuyordum ondan oldu belki de.
yok ya benimki kız kocaman nişan geldi.Bebişin kız mı erkek mi ya annem tutturmuş kız bebede nişan gelmiyor deyip duruyo bende ne alakası var diyorum
Egwr dogruysa benimki niye gelmiyor olayi cözmüs oldmKızlar maden suyu doğumu geciktiriyor mu??
aaa çok enteresanKızlar ben kontrolden geldim bebeğin kafası aşağıdaymış baya ama Allahtan kanalda değil. Bana çok ayakta kalma yat uzan dedi. Daha erken çünkü bugün 35+4. Böyle olan var miydi aramızda? Yani benim anladığım kadarıyla yürüyüşe falan gidemiycem. Ayakta uzun süre yemek yapmamam lazım. Ben evde çok dolanıyordum hiç oturmuyordum ondan oldu belki de.
Bencede hiç alakası yok genelleme yapmışlaryok ya benimki kız kocaman nişan geldi.
Of cok kotu oldumBugün tek çocuklu son günümüz,ilk kızım doğduğu gün hastanede ev sahibi arayıp evden çıkın 10 gün içinde biz taşınacağız demişti.
Kızımın doğum sevincine gölge düsürmüştü.
Henüz yeni atanmıştım doğuya.
Kızım Eylül ayinda doğdu.Doğum iznim dolayisiyla aralikta taşınacaktık doğuya.
Ev sahibi anlamadı,tehdit etti.
Sezeryanla doğumum olmuştu.
3. gün taburcu etmişti doktor fazla kan kaybından dolayı.Taburcu olur olmaz eve geldik ve esyaları toparlamaya başladık.Bir yandan ev toplanıyor,diğer yandan hayırlı olsuna gelenler ağirlanıyir,diğer yandan gelmeyen sütümü getirtme çabaları ile mücadele ediyorum,diğer yandan ne yapacağız diye kafam yorgun...
Bebeğim tam 15 günlüktü.Eşim trenle anneme yolladı istanbula.O yolcu ederkenki bebeğine bakışını hala unutanam.
Aglaştık,ne zaman kavuşuruz bilemedik..
Çünkü eşimin tayini ne zaman doğuya gelecek o bile belli değildi.
Sonra ben annemlere geçtim.Eşim tek başına evi kamyona yükleyip doğuya hiç bilmediği yere gidip ev tutup eşyaları yerlestirip tekrardan memeleketine geldi.İzinleride bitmişti.mecburen ayrı kaldık.
Sonra kızımın hergün aynı saatlerde aglamaları başladı Bilmiyordum, çok acemiydim.Ne yapsam durmuyordu.Morarana kadar agliyordu.Doktora goturduk meger kolikmiş.
kolik bir bebek kavramini ilk kez o gün ögreniyordum.Uykusuz geceler zor süreçler deken doğum iznim bitti ve mecburen karın kışın ortasında annem bebeğim ve ben uçakla doğuya geçtik.Doğudaki evimize.
Kızım tam 2.5 aylikti.
Kar çok fenaydı.Eşimde geldi yanımıza bir haftaligina.Arabayi getirdi bana lazim olacak diye.
Tekrar döndü.Kızıma annem baktı,ben okula gidip geldim.
Bir sabah göz gözü görmeyecek kadar çok kar yağiyordu.Yollar virajli dağ yolları.Hayatımın ilk kazasini yaptım.Araba kaymaya başladı,tutamiyordum,ya dereye uçacagim yada el frenini çekip takla atacagim.El frenini çektim,o an bebegimin annesiz kalacagi düsüncesi korkunçtu..
araba durdu ben indim.Arabanin onu paramparca,bende biseu yok,etraf bembeyaz bir allahin kulu yok.Eşim uzakta.Agladim çok agladim.Ne yaoacagimi bilemedim derken birden bikac adam geldi uzaktan.Taa uzaktan gorup benim dereye uçtugumu dusunmusler.Beni saglam gorunce sasirdilar.Meger kaza yaptigim yerin adi olum virajiymiş,daha evvel 2 kisi kaza yapip ölmüs orda.
Yardimci oldular.
Kazada bana bisey olmadi ama suyum tamamen kesildi.
Bebegim 4 aylikti.Mamaya başladik.
Sonra eşimjn tayini oldu,epey ugraşmitik.Kizim tam 5 aylikken tamamen yanima geldi.Çok mutluyduk..güzel şeyler peşpese olur derler.Hemen okulumun yanindaki lojman çıktı.Taşindik.Virajli dag yollardindan kurrulduk.Bakicimizida bulduk.Bizden iyisi yoktu.Bi aradaydik yeniden.Kizimiz buyuyordu biz mutluyduk.
Tam 3 sene geçti ardından.
Yeniden hamile olduğumu ögrendik.
Sonra hiç aklimlimizda olmayan birşey gerçek oldu.Rabbim yardim etti ve eski şehrimizden ev aldik.Hayal gibiydi benim için yıllardır ev taşiyan biri olarak.
Sonra tekrar geldik bu şehre.Benin zorunlu görevim bitti,eşimde tayin istedi ama henüz olmadı.Onun memuriyetinde çok zor oluyor tayinler.
Geldigimizde 7 aylik olmustum.Taşınma telaşesi kizimin yeni evine adapte süreci derken yine biraz inişli çıkışlı süreçlerden geçtim.Eşimde doguda hala.Şuan doğum için yanima geldi.
Hep hayalimdi..İlk hamileligimde yaşyamadim,şimdi kendi evimde siçacik bozulmayan düzenle lohusalik günlerimin keyfini çikaracağim için mutluyum.
Hem imrenirdim.Ben yaşayamadim lohusalik falan.Heo bir mücadele ile geçti o süreçlerim.
simdi evimin balkonunda yağmur izliyorum.Eşim kizimla markete gitti.Yarın için hazırlıklarimi tamamladim.
yarın ikinci kizimla 4 kisilik yeni hayatimiza merhaba diyecegiz.
yepyeni bi süreç.Çok heyecanliyim hemde çok..
Birde eşimin tayini olursa inşallah yanimiza tam olacak.
Dua edin olurmu tayini tez vakit gelsin yanimiza diye.
Hoşgel kızım Beril...
Seni heyecanla bekliyoruz..
06.01.2021 senin bizimle tanışacağin tarih olacak...
Ahh sormayın,öyle yağmur etkisiyle yazarken buldum kendimi,amin cümlemizi inşallah:)Evet haklısın. Benim surat değişti heralde doktor da farkedince ‘ikinizden büyük bebek çıkmasını beklemek olmazdı zaten’ dedi. Ben 1.60 eşim 1.70. Benim de annemin de kafası küçüktür gerçekten de.. böyle düşünmeye çalışıyorum bende
Okurken ağlattın beni.. Çok güçlü bir kadınsın bence. İlk önce bunun için tebrik etmek lazım. Allah aile birliğinizi bozmasın, eşinle bir an önce kavuşun bi daha da ayrılmayın inşallah
Amin çok teşekkür ederimOf cok kotu oldumhayirlisiyla saglikla alin kucaginiza insallah
Doktorunuzla güzelce değerlendirin benceÇok stres yapıyorum doğum korkusundan bir türlü karar veremiyorum hangisi benim için doğru seçim olur
Doktorunuzla güzelce değerlendirin benceÇok stres yapıyorum doğum korkusundan bir türlü karar veremiyorum hangisi benim için doğru seçim olur
Bende yeni duydum eğer gerçekse bende o yüzden doğuramuyorumEgwr dogruysa benimki niye gelmiyor olayi cözmüs oldm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?