2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Sadece hamile olduğu için çalışanı işten çıkarmak iş kanununa aykırıdır canım. Katkısı daha az diye ayrımcılık da yapamazlar. Öyle bir durumla karşılaşmanız halinde ise iade davası acsaniz kazanıyorsunuz, haklarınızı araştırın :)

İş yerlerinize hamileliğinizi ne zaman ve nasıl bildirdiniz kızlar? Doktordan rapor mu almak gerekiyor?
İş yerine gebelik bildirirken elinizde herhangi bir rapor olması yeterli. Mesela ben bhcg kan sonucumu mail olarak ik sorumlusu, personel işleri ve müdürlerime bildirdim. Çalışma saatlerinizi vs düzenliyorlar. 7.5 saatten fazla çalışmamalısınız gün içinde

hamileleri işten çıkaramıyorlar canım
senin rızan olmadan.
yasak çünkü ceza yerler için rahat olsun

Tabii orası öyle ama bu durumlar yüzünden küçülmeye giderse şirketler birilerini muhakak işten çıkarmak zorunda kalacaklar

Tamam canım teşekkür ederim. Ben de kalp atısını duyduktan sonra bildireyim. Henüz bildirmedim nolur nolmaz diye

Tabii orası öyle ama bu durumlar yüzünden küçülmeye giderse şirketler birilerini muhakak işten çıkarmak zorunda kalacaklar
Maalesef öyle canım ama hamile çalışanı işten çıkarmayı çok göze alamazlar çünkü gerçekten ciddi yaptırımlar var bu konuda. Iciniz rahat olsun inşallah öyle bi sorunla karşılaşmayız hiç birimiz

Haklısın, içimi rahatlattın :) ben havacılıkda calısıyorum dolayısıyla bu virüs durumlarından en cok etkilenen bizim sektör oldu. Herkes tetikte bekliyor her an bir şey olacak diye. İnşallah yaşamayız bu tarz sıkıntılar

İş yerlerinize hamileliğinizi ne zaman ve nasıl bildirdiniz kızlar? Doktordan rapor mu almak gerekiyor?
Benim doktorum gelme işe 3 ay bitene kadar dedi ama doğum iznine ayrılmam lazım işe dönmem gerekiyor muhasebeciyle konuştum haziran bi bitsin öyle dön hamilesin napacaksın hastanede diyo ben de doğum izni hakkım elimden gider diye korkuyorum dönmem lazım işe

Ayy hele dışardaysan işkence resmen. Benim Sivas ta girmediğim tuvalet kalmamıştı ozaman lar avm yok tabi her işi dışardan haalediyorsun rezillik

Bizim şirket kapalı evden calısıyoruz. Daha hamile oldugumu bildirmedim ama şirket hamileler ofise dönmeyecek evden calısmaya devam edecek diye bir yazı yayınlamıştı
bizim şirket açık ama ben evden çalışıyorum biraz daha idare edin beni demiştim. Henüz haberleri de yok. Sanırım haziran 10undan sonra İstanbul'a döneceğim hem doktora da gitmem lazım artık.

Henüz bildirmedim ama, önceki hamileliğimde rapor verdiğimi hatırlamıyorum. Hem hamileyi bu nedenle ve doğum izni bittiğinde işten çıkarmak kanuna aykırı, dava açsan kazanırsın o kadar.

Kızlar ben bu progestandan nefret ettim ya ağızdan alınca sarhoş gibi yapıyor. Vajinal alınca tahriş,kaşıntı yapıyor. Sürekli geri akıyor. İdrarda bile beyaz beyaz parçacıklar çıkıyor. Napıcam bilmiyorum. DoktorA anlattım, devam ediceksin diyor.

Canim ilk 2 3 gün bende sarhoş gibi olmustum ve deliksiz yatıyordum. Sonra bünye alıştı okadar etkisi yok artık uykumu getirmiyor diye kızıyorum hatta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…