2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Canım kontrol nasıl geçti inşllh iyidr

bende ayni kilomdayim gecen annem kizdi sen boyle yemezsen ac durursan cocuk 1 kilo dogarsa sukret diye bende sinirlendim. Bidaha oyle bisey soylerse kalbini kirarim
eskilerin mantık bu sanki sen yedikçe kilo alıyor da bebek. hele ki ilk 3 ayda zaten direk yediklerinden beslenmiyor tamamen depodan. doktor bana hamile kaldığın anda bebeğin hangi kiloda doğacağı belli zaten sen bunu değiştiremezsin cok yemen az yemen bebeğin kilosunu etkilemez bu mümkün değil demişti.

Ama 9+2 yi söylerken 9 haftalık diyoruz değil mi. Yani yaş hesabı yaptığımız gibi biten haftayı söylüyoruz
bu senin cümleyi nasıl kurduğunla alakalı. yani 9+2 deyken birisiyle konuştuğunda " 9 haftalık hamileyim" diyebilirsin ve ya "hamileliğimin 10. haftasındayım" diyebilirsin.

O nasıl oluyormuş canım. Bebeğin kilosu nasıl belliymiş. Ee bazı drlar da şunu şunu yersen bebek kilo alır diyor.

O nasıl oluyormuş canım. Bebeğin kilosu nasıl belliymiş. Ee bazı drlar da şunu şunu yersen bebek kilo alır diyor.
Aynen 11limon11 in söylediği gibi.Saglikli beslenme en fazla +500 gr cok kötü beslenme ve sigara -500 gr bunun dışında bebegin kaç kilo doğacağı (genetik faktörler vb) zaten belli.Ornek vermek gerekirse ben 2 gebelik yaşadım ilkinde hiç kilo almadım nerdeyse sigara içiyordum tek tük 3520 doğdu bebegim..Ikinci de 25-30 kilo aldım aşırı yedim 3480. 1 gün sonraki tartısı ilk doğduğunda tartma durumu olmadığı için..Belki de aynı doğdular.. Bu hususta Kağan Kocatepe nin de videosu var

Aynen benmde oyle kanama sorunum var burdaki arkadaşlar etkileniyo diye yazmıyorum artk.
Senin nedeni ne bellimi benim kesem asagidayms yerlestigi yer yuzunden kanama oluyo igne verdiler progestn 50 mg kac gundur oluyorum sukur kanama yok suan ama lekelenme arada oluyo bebis icin cok korkuyorum insallah bi an once atlatırız bugunleri de guzel seylerden konuşuruz burda . Sanada cok gecmis olsun canm

canim benim doktorumda ilk hamileliyimde 10+3 11 hafta demek degilmi hocam demisdim hayir 10 hafta demek demisdi

Şuanda bir çok siteden ve uygulamadan takip ediyorum. Dediğim şekilde yapıyorlar. Ayrıca 3 farklı doktorla görüştüm onlar da benim dediğim gibi diyor. Siz bilirsiniz tabi yine de.

yani az çok zaten annenin depolarından kullandığı için cogunlukla bebek, ve sonucta senin gün icinde yediklerin onun bünyesi için zaten normalden bile fazla. o anlamda canım. tabii ki güzel şeyler yemek önemli et balık süt bunlar içerik açısından önemli. ama sen 2 parça tavuk yiyorsan oradaki bir ısırıklık besin zaten senin bebeğin için yeterli oluyor.

aynen canım süper acıklamıssın. benim doktor da az ya da fazla yemen +200 ya da -200 gr filan farkettirir en fazla bu da sağlıklı ya da sağlıksız bebek olarak bir anlam ifade etmez demişti. yediklerinin miktarından çok kalitesi ve içeriği önemli

Farklı kilolalrda doğan kardeşlerde oluyor. Bu anneyle alakalı değil o zaman bebeğin genetiği ile alakalı oluyor dediğinizde. Fazla kilo almak kadının elinde zaten. Aşırı yeme isteği Hormonlar, toplum baskısı yüklüsün sen ye falan. Evet mantıklı. Sağlıklı beslenme burda çok önemli herşeyde yeteri miktarda yemek gibi.

Ilk 6 ay ekstra beslenmeye gerek yok zaten.Sağlıklı beslenme hepsi bu.Son 3 ay da sağlıklı beslenme +300 kcal. 300 kalori dediğin zaten 1 bardak ayranla 1 meyve.2 kişilik yeyince bebek 4500 gr olmuyor ya da daha sağlıklı olmuyor.En önemli konu sigara icmemek,alkol almamak,civa iceren ve pişmemiş gıdalardan uzak durmak.Zararli bakteri ve enfeksiyon kapmamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…