- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #9.821
Tsklr evet 12 haftalik nerdeyse dedi 3 hafta sonrasinda tam belli olur dedi kararsizda kaldi ikisinin arasinda ama nasip kismetimizda ne varsa artikHayırlısı olsun daha 11. Haftadasınız sanırım biraz daha sabredin kesin olarak öğrenirsiniz inşallah
Geçmiş olsunKızlar merhaba,
Ben 2 haftadır yutkunma zorluğu ve boğazımın altında boyun bölgemde çok şiddetli ağrı hissediyordum kan tahlili yaptırdm ve kbb ye gittim her şey normal dediler geçmeyince tekrar gittim usg çekildi ve tiroidit olmuş yani tiroid iltihaplanması artı nodül varmış. Oto immun bir hastalık olduğu için antibiyotik falan işe yaramıyormuş sadece asprin ve parol verdiler ama kadın doğumcum asprini içmeme izin vermedi. Şuan akşamları parol içiyorum ki içmek istemiyorum ama dayanılmaz ağrım oluyor ve ateşim yükseliyor. Doktor günde 3-4 tane parol alabilirsin dedi. Umarım bir yan etkisi yoktur. 6-8 hafta sürüyormuş bu tiroid iltihabı geçmesini beklemekten başka çare yok. Nodüle de doğumdan sonra bakacaklarmış. Parol falan içen var mı aranızda ?
ben de daha hiç bişey almadım ama tecrübeli anne arkadaşlarım hep sakın son ana bırakma yavaş yavaş al diyorlar. bi liste çıkarmaya başladım kendime, yavaştan araştırıyorum. 2-3 hafta içinde almaya baslamak istiyorum en azından emzik biberon süt pompası gibi şeyleri.Kızlar bi arkadaşımla konuştum 1 ay önde benden bebeğin bi sürü ihtiyacını almış siz bişey aldınız mı ben de hiç bişey almadım bakmadım bile
aa çok hızlı olmuş senin. salı günü vermiştim işte, araya gerçi 15 temmuz tatili girdi bilmiyorum laboratuar çalıştı mı. bugün cıktıysa senin 2 günde çok hızlı olmus valla :)Aynı gün tahlil verdik sanırım seninle, bana bugün 4te aramamı söyledi doktor
canim daha erken bence oglumdada ole yapmisdim 20 ci haftalardan itibaren yavas yavas baslamisdim alisverislereKızlar bi arkadaşımla konuştum 1 ay önde benden bebeğin bi sürü ihtiyacını almış siz bişey aldınız mı ben de hiç bişey almadım bakmadım bile
ben dis agrisi cektigim donemde icmistim bi sıkıntı olmuyormus icebilirsinKızlar merhaba,
Ben 2 haftadır yutkunma zorluğu ve boğazımın altında boyun bölgemde çok şiddetli ağrı hissediyordum kan tahlili yaptırdm ve kbb ye gittim her şey normal dediler geçmeyince tekrar gittim usg çekildi ve tiroidit olmuş yani tiroid iltihaplanması artı nodül varmış. Oto immun bir hastalık olduğu için antibiyotik falan işe yaramıyormuş sadece asprin ve parol verdiler ama kadın doğumcum asprini içmeme izin vermedi. Şuan akşamları parol içiyorum ki içmek istemiyorum ama dayanılmaz ağrım oluyor ve ateşim yükseliyor. Doktor günde 3-4 tane parol alabilirsin dedi. Umarım bir yan etkisi yoktur. 6-8 hafta sürüyormuş bu tiroid iltihabı geçmesini beklemekten başka çare yok. Nodüle de doğumdan sonra bakacaklarmış. Parol falan içen var mı aranızda ?
troid bezinin iltihaplnmasına hashimato troidi deniliyor.Umarim sizinki geçicidir,kronik değildir.Beslenme duzeniyle çok alakası olduğu söylenir.Bende de hashimato başlangıcı vardı.Bu yüzden altı ayda bir troidlerime bakılıyor ve antikor testi yapılıyor.Bu arada glutensiz beslenirseniz sizin için daha iyi olur.Süt ürünlerini de fermente olarak tüketin.Yogurt,kefir gibi.Umarim en kısa sürede iltihaplanmaniz biterKızlar merhaba,
Yok canım alman, yemen gerekenleri yedikten sonra hiç dert etme. Sabah erkenden kahvaltı denmesinin sebebi, gece boyunca kan şekeri düşüyor ya, erken saatte uyanıp kan şekerinin daha fazla düşüp seni etkilemesinin önüne geçmek. 12de uyanıp gözün dönmeden güzel bi kahvaltı yapabiliyosan hiç sorun olduğunu sanmamKızlar bisey sorcam ben biraz geç kalkıyorum 12 1 haliyle kalvahtı da gec oluyor ama kalktiktan sonra hic biseyi eksik etmiyorum faydalı olacağını düşündüğüm ne varsa yiyip iciyorum sizce gec kalvahti yapmam da bi sorun varmıdır erken mi kalkıp yapmam lazım kafaya taktım bu durumu
Ben gunde iki kez beslenmeye devam ediyorum.Bir sorun olacağını sanmam yaptığınız şeyin.Ara öğüne şimdilik ihtiyaç duymuyorum.Onun yerine bol su içmeye çalışıyorum.Aslinda hamilelikte birazcık rahat olmakta fayda var.Bedeninizi dinleyin.Size bu beslenme duzeni iyi geliyor mu o önemli.Ben günde altı öğün beslensem şeker hastası olurum insülin direncim başlar.Kalsi ki vücudum bunu kabul etmiyor.Kızlar bisey sorcam ben biraz geç kalkıyorum 12 1 haliyle kalvahtı da gec oluyor ama kalktiktan sonra hic biseyi eksik etmiyorum faydalı olacağını düşündüğüm ne varsa yiyip iciyorum sizce gec kalvahti yapmam da bi sorun varmıdır erken mi kalkıp yapmam lazım kafaya taktım bu durumu
Eti yiyorum etten tiksinince et suyuna limon sıkıp en azından onu içiyorum sebze yiyorum genelde zaten çok acıkıp çok yiyince midem şişiyo daha da bişe yiyemiyorum ceviz atıştırıyorum meyve yiyorum ama çok az yiyebiliyorum hani en azından bebeğe yarasın diyeKizlar yemek olarak neler yiyorsunuz??? Kırmızı et ve balık dışındaben çok açılmaya başladım sürekli bir şey yemek istiyorum ama migde mi rahatsız edecek diye çok şey yemekten korkuyorum... Kırmızı et ve balık hala aklıma geldikçe migdem bulanıyor...
Valla bende o saatlerde kalkiyorum hatta esim isdeyken ariyo yeni uyandin demi diyo yatiypdun hala evt diyorum napim uykum var bebisdede hic bi sorun yokdu bugun doktordan geldim normal olculer 31mm olcakdi beni bebisin boyu daha buyukdu gayet saglikli herseyi normal dedi doktor ense kalinligi burun kemigi falan heo var dedi yani bende deyisen bise olmadi oda 4 kilo vermeme ragmen bebek gayet saglikliydiKızlar bisey sorcam ben biraz geç kalkıyorum 12 1 haliyle kalvahtı da gec oluyor ama kalktiktan sonra hic biseyi eksik etmiyorum faydalı olacağını düşündüğüm ne varsa yiyip iciyorum sizce gec kalvahti yapmam da bi sorun varmıdır erken mi kalkıp yapmam lazım kafaya taktım bu durumu
Kan değerlerime bakıldığında T3 T4 TSH hep normal seviyede o yüzden teşhisi de zor oldu biraz tiroidden hiç şüphelenmedi doktorlar gerçi dandik bir hastane doktoru olduğu için de olabilir. Beslenmeye hep dikkat ediyorum aslında ama glutensiz beslenmeden bir süre deneyim olmazsa öneri için teşekkürler :)troid bezinin iltihaplnmasına hashimato troidi deniliyor.Umarim sizinki geçicidir,kronik değildir.Beslenme duzeniyle çok alakası olduğu söylenir.Bende de hashimato başlangıcı vardı.Bu yüzden altı ayda bir troidlerime bakılıyor ve antikor testi yapılıyor.Bu arada glutensiz beslenirseniz sizin için daha iyi olur.Süt ürünlerini de fermente olarak tüketin.Yogurt,kefir gibi.Umarim en kısa sürede iltihaplanmaniz biter
Evet doktor da aynı şeyi söylüyor ama içim içimi yiyor günde bir tane alarak idare etmeye çalışıyorum bakalım :/ teşekkürlerben dis agrisi cektigim donemde icmistim bi sıkıntı olmuyormus icebilirsin
Rica ederim.Bir sonraki kan tahlillerinizde anti tpo testi isteyin.Yani troid atılır testleri bunlar.Benimde tüm değerlerim normal olmasına rağmen pimpirikli canım aile hekiminin antikor testi istemesiyle öğrenmiştim durumu.Hatta eğer gidebilirseniz iyi bir endikrinoloji doktoruna danışın.İcinizdeki suphelerden de kurtulmuş olursunuz.Bir sorun varsa da çözümü kolay olurKan değerlerime bakıldığında T3 T4 TSH hep normal seviyede o yüzden teşhisi de zor oldu biraz tiroidden hiç şüphelenmedi doktorlar gerçi dandik bir hastane doktoru olduğu için de olabilir. Beslenmeye hep dikkat ediyorum aslında ama glutensiz beslenmeden bir süre deneyim olmazsa öneri için teşekkürler :)
protein ağırlıklı beslen dedi bana doktor mideme en az dokunan haşlanmış yumurta. Onların yerini tutabilecek yeşil mercimek var bir de haşlayıp kabuklarını ayıklıyorum öyle yiyorum.Kizlar yemek olarak neler yiyorsunuz??? Kırmızı et ve balık dışındaben çok açılmaya başladım sürekli bir şey yemek istiyorum ama migde mi rahatsız edecek diye çok şey yemekten korkuyorum... Kırmızı et ve balık hala aklıma geldikçe migdem bulanıyor...
parol içilebilir ama ağrına yeterli olur mu bilmiyorum. Bende nodül yok aynı durumları yaşıyorum arada iltihap azıtoyor benim de ateş ve ağrı yapıyor ve antibiyotik işe yaramıyor. Vücudun tiroit bezlerine karşı savaş açması durumu. Sana da geçmiş olsun.Kızlar merhaba,
Kızlar merhaba,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?