- 8 Kasım 2019
- 669
- 466
- 53
- 39
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #14.821
Aşağıda olan kasıklarımda olan ayağıdır heralde bebek son haftalarda baş aşağı pozisyonu alır diye biliyorum hiç Doğum yapmadım bu ilk çocuğum ama hamilelik görsellerinden bunu çıkarabiliyorum sadece vurduğuna eminim yani onu hissetmemek imkansız zaten burdaki asıl sorma amacımdaaa bebek bukdr aşağıda mı bunu öğrenmektiKızlar 20.haftada bebegin elini ayağını nasıl hissediyorsunuz eli ayagi oldugunu nerden anliyorsunuz siz ben hiç anlamadim.Bir de bebek hep aynı pozisyonda durmaz ki sürekli pozisyon değiştirir bu haftalarda.Valla ben 2 çocuk doğurdum bu 3.hamilelohim 34.haftalardan sonra ancak algılanır ayağı kolu dirseği.
Benimde asagidaydi çıktı... Ama simdi Dr rahmi besleyen damarlardan birinde direnç göründü...her ay bir sürpriz yaşıyoruz sağ salim bebeklerimizi kucağımıza almak nasip olur insallahMerhaba arkadaşlar,
Dün kontrolümüz vardı. Ayrınltılı ile baktı doktorum, zaten her gittiğimizde baktığı bi ultrason vardı oymuş ayrıntılı cihazı hep bakıyordum ben dedi. Allah’a şükür iyi çıktı her şey.
Bir şey öğrenmiş olduk. Plesanta tam kapamamış ama rahim ağzına yakınmış. Yukarı çıkar tahmini ama çıkmazsa ilerdeki aylarda kanama yaparsa acil sezeryan olabilir dedi. Yukarı çıkar ama tüm olasılıkları bilin diye söylüyorum dedi.
Bu durumda olan varmı?? Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Canım sıkıldı açıkçası
İşin açığı 10 dogum yapsam da su içinde yüzen minnacık bebegin eli nerde kolu nerde dirseği nerde kafası nerde hiç bilemem ben sahsen.Tabi ki bu haftalardan bahsediyorum Detayli ultrasonda kafası yukarıdaydı 2 dk içinde yana döndü mesela.Gün içinde 40 takla atıyor bu tospalar. Ama evet alt kısımda hissettiğiniz tekmeleri..Ilerleyen zamanlarda hıçkırık ta oluyor ritmik. 30.haftalardan sonra ellerini olmasa da ayak ve kol dirsekleri rahatlıkla cildimizde hissediliyor. ,Aşağıda olan kasıklarımda olan ayağıdır heralde bebek son haftalarda baş aşağı pozisyonu alır diye biliyorum hiç Doğum yapmadım bu ilk çocuğum ama hamilelik görsellerinden bunu çıkarabiliyorum sadece vurduğuna eminim yani onu hissetmemek imkansız zaten burdaki asıl sorma amacımdaaa bebek bukdr aşağıda mı bunu öğrenmektisizin 3.hamileliğiniz engin tecrübelerinizi paylaşın bizimle ...
Allah yardımcın olsun inşallah ciddi bir problem yoktur. Esinle aranda ciddi bir sorun yoksa gerisini boşver, elinden geldiğince hosgormeye çalış...Merhaba hanimlar
Bayadır yazmıyorum umarım herkes iyidir.Saglikla ilerlesin herseyinizBenim son 1 ay im çok iyi geçmiyor esasen.Esimle ve ailesi ile problemler yaşadık . Sinir krizleri sigaraya baslamalar vs ben çok yıprandım sanırım karnimdaki de yıprandı bilemiyorum .Karnimdaki diyorum maalesef vicdan azabı da çekiyorum ama elimde değil bağ kuramıyorum artık . Cunku pisman ettiler beni.Çok üzgünüm. Düzelir diye bekliyorum öyle .Kul bilmez hak bilir.Her şeyin hayırlısı ..Bugun ayrıntılı randevum var korkmuyor değilim açıkçası ...Korktuguma uğramam inşallah.
Canim yazdıklarına üzüldüm.Ben de gebeliklerimde benzer sorunlar yaşadım.Esimle,kendi annemle sorunlarım oldu.Hatta çok daha büyük gerçekten trajik problemler var hayatımızda ailevi. Gebeliği etkiliyor tabi ki.Ama geçiyor, gececek..Gecmese de bir sekilde çözülecek..Bebeginle her zaman bağ kuramayabilirsin, doğana kadar hiç bag kuramayabilirsin suçluluk duymaya gerek yok.Kendini sorunlardan fiziken olmasa da ruhen beynen aritmaya çalış.Dunya yıkılsa umrumda değil ben hamileyim ve bebeğimi düşünmem lazım deyip kenara çekilebilirsin. Sigara hicbir sorunu çözmüyor sigara içsen de sorunlar aynı değişmiyor içmesen de.Soeunlarin üstüne ek olarak sigara sorunun oluyor. Bebeğini düşün içme demeyeceğim çünkü bunları herkesten duyuyoruz hicbir ise yaramaz. bir süre psikolojik destek alabilirsin ,kendine keyif alacagin bir iş etkinlik bulabilirsin ben karma atölyesine katıldım mesela çok çok topladı beniMerhaba hanimlar
Bayadır yazmıyorum umarım herkes iyidir.Saglikla ilerlesin herseyinizBenim son 1 ay im çok iyi geçmiyor esasen.Esimle ve ailesi ile problemler yaşadık . Sinir krizleri sigaraya baslamalar vs ben çok yıprandım sanırım karnimdaki de yıprandı bilemiyorum .Karnimdaki diyorum maalesef vicdan azabı da çekiyorum ama elimde değil bağ kuramıyorum artık . Cunku pisman ettiler beni.Çok üzgünüm. Düzelir diye bekliyorum öyle .Kul bilmez hak bilir.Her şeyin hayırlısı ..Bugun ayrıntılı randevum var korkmuyor değilim açıkçası ...Korktuguma uğramam inşallah.
Ben de fat secret kullaniyordum uzun zamandir girmiyorum amaArkadaşlar kilo takipleriniz için Fit365 veya Yazio uygulamalarını kullanabilirsiniz. Ben Fit365 i kullanıyorum diğeri de aynı değişen pek bir şey yok. Gebelikten öncede kullanıyordum güzel bir uygulama öğün öğün yediğini giriyorsun en azından genel anlamda günlük ortalama ne kadar kalori aldığını gözlemleyebiliyorum. Hemde günlük ne kadar su içtiğini de çok rahat takip edebiliyor insan o da önemli malum. Gebeliğin ilk 12-15 haftası günlük 1300-1400 kaloriyi geçmemeye çalışıyordum ama 1000 i hatta 900 kaloriyi bile zor bulduğum zamanlar oluyordu çok zor geçti ilk 3-4 ay ortalama 7 kg verdim hem yiyemediğim hemde ne yesem kustuğum için. Şimdi 21. Haftadayım günlük ortalama 1700 ü geçmemeye çalışıyorum. Az diyenler olabilir gebeliği rahat geçirmek için aylıksız izne ayrıldım 1 ay oldu idari izne kadar devam edecek aylıksız iznim 24. Haftada idari izin başlıyor zaten o yüzden yaşantım çok hareketsiz sürekli evdeyim böyle olduğu içinde günlük 1700 kalori benim için oldukça yeterli. Bebeğimde sağlıklı şükürler olsun kilosu boyu hafta gelişimine göre gayet iyi dedi doktor. Şimdilik güzel gidiyor bakalım umarım böyle devam eder.
Çok keyifli bence bu uygulamalar değil miBen de fat secret kullaniyordum uzun zamandir girmiyorum ama
Canım ben tam 21+1 de yaptırdım. Hatta daha çok belli olsun diye sekreterden 22 . Haftaya almak istedim 22. Haftayı geçmemiz gerekiyor dediler hep. Bence dr unla görüş 21. Hafta da hemen yaptır derim. Çünkü Allah korusun bi terslik varsa eğer hemen bu haftalarda müdahale etmek gerekiyormuş. İnş güzel haberlerini bekliyoruzKızlar ayrıntılı ultrasonlari ne zaman yaptırdınız. Şuan 20+2 yim en son 4 gün ileri demişti doktor. Bu haftasonu takvime göre 21+0 (veya +4) oluyorum. Sizce uygun mu yoksa bir hafta sonra mı gideyim. Haftaya gidersem 22.haftam bitmiş oluyor. Bazı yerlerde bebek büyüdüğü için ultrasonda ekranda sıkıntı oluyor diye bir seyler okudum. Fikir verir misiniz biraz. Ne zaman gitmeliyim
Canım benim yaşadıkların çok zor ama inan herkes hayatının belli dönemlerinde böyle durumlar yaşıyor. Tabi ki hamilelik dönemine gelmesi çok kötü ama şunu bilki bebeğin senin onu ne kadar içsel bağlarla istediğini biliyor ki ona kötü hiçbirşey olmayacak Allah’ın izniyle. Kendini suçlama ve güçlü olmaya çalış inş geçecek bu kötü günlerde. Bebeğini sağlıcakla kucağına alacaksın inşMerhaba hanimlar
Erken değil canım ben senden gerideyim ama ara sıra benim bile dısardan görülecek kadar şiddetli oluyor tekmesi :)Kızlar günaydın
Bebişim 2 gündür aşırı hareketli ve karnımdaki dalgalanmalar dışardan gözle görülüyor. Okadar çok tekmeliyor ki anlatamamgöbek deliğimin orda . Erken değil mi bu durum için sizce. İlk çocuğum 10 yaşında hatırlayamıyorum ilkini
Evet ben de çok seviyorum. Hatta sen hatırlatınca girdim tekrar. 15 gündür ziyaret etmemişim 345 kaloriden oluşan kahvaltımı girdim az önceÇok keyifli bence bu uygulamalar değil mibesin değerleri de yazıyor aldığın her besinin protein karbonhidrat ve yağ değerleri hem olması gereken hemde bizim o besinle veya o öğünle aldığımız kadarıyla yazmasını ben çok sevdim. Mesela o şekilde aldığın besinde protein değeri azsa sonraki öğünde dengeleyebiliyorsun. Kim yaptıysa Allah razı olsun bence çok akıllı ve faydalı uygulamalar
Allah yardımcın olsun inşallah ciddi bir problem yoktur. Esinle aranda ciddi bir sorun yoksa gerisini boşver, elinden geldiğince hosgormeye çalış...
Canim yazdıklarına üzüldüm.Ben de gebeliklerimde benzer sorunlar yaşadım.Esimle,kendi annemle sorunlarım oldu.Hatta çok daha büyük gerçekten trajik problemler var hayatımızda ailevi. Gebeliği etkiliyor tabi ki.Ama geçiyor, gececek..Gecmese de bir sekilde çözülecek..Bebeginle her zaman bağ kuramayabilirsin, doğana kadar hiç bag kuramayabilirsin suçluluk duymaya gerek yok.Kendini sorunlardan fiziken olmasa da ruhen beynen aritmaya çalış.Dunya yıkılsa umrumda değil ben hamileyim ve bebeğimi düşünmem lazım deyip kenara çekilebilirsin. Sigara hicbir sorunu çözmüyor sigara içsen de sorunlar aynı değişmiyor içmesen de.Soeunlarin üstüne ek olarak sigara sorunun oluyor. Bebeğini düşün içme demeyeceğim çünkü bunları herkesten duyuyoruz hicbir ise yaramaz. bir süre psikolojik destek alabilirsin ,kendine keyif alacagin bir iş etkinlik bulabilirsin ben karma atölyesine katıldım mesela çok çok topladı beni
Canım benim yaşadıkların çok zor ama inan herkes hayatının belli dönemlerinde böyle durumlar yaşıyor. Tabi ki hamilelik dönemine gelmesi çok kötü ama şunu bilki bebeğin senin onu ne kadar içsel bağlarla istediğini biliyor ki ona kötü hiçbirşey olmayacak Allah’ın izniyle. Kendini suçlama ve güçlü olmaya çalış inş geçecek bu kötü günlerde. Bebeğini sağlıcakla kucağına alacaksın inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?