- 4 Ocak 2015
- 4.096
- 3.475
- 358
- 42
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #15.961
Geçmiş olsun canım Rabbim bu günleri bianönce geçirip bebeğini sağ salim kucağına versin inşallah canım aminnBendeniz yine uzun süre koptum geldim. Rahatsızlığı olan herkese acil şifalar diliyorum.
Sorunlar bitmedi gitti, ailevi problemler beni çok yıprattı. Bir de üzerine bebeği kaybetme ihtimali eklendi. Ağrılarım vardı arada karnım sertleşiyordu ama ağrı eşiğim yüksek ve gazdır diye takılmıyordum. Bir akşam şiddetlendi karnım taş gibi oldu, doktor rahim ağzın açık olsa bebeği kaybetmiştik dedi. Sürekli yatmalıymışım evden çalışmaya geçtim. Hiçbirşeyde hevesim kalmadı hiç hazırlık da yapmadım şimdi sizleri okudum je güzel şeyler yazmışsınız.
Çok zorlanıyorum, 2 hafta önce gittiğimde hala 49 kiloydum bebeğin kilosunda problem yok demişti doktor ama ben bittim resmen.
Bu arada beylikdüzü bölgesinden arkadaşlar varmış onların varlığını öğrenince de sevindim.
detay söylemedi doktor kasılmaların var dedi biraz tiroit de tetikliyor sanırım çarpıntım olduğu zamanlarda ağrılarım da artıyor. Zaten var olan stres de bir diğer neden sanırımGeçmiş olsun.Şu an bu dünyada sizden ve bebeginizden daha degerli hicbirsey yok..Sıkıntıları simdilik gormezden gelmeye ve bolca dinlenmeye calisin.Gerekirse gecici olarak evinizden uzak bir yere gidip dinlenin.Problemleri sonra düşünürsünüz...Sebebi nedir peki erken doğum riskinizin?
Geçmiş olsunBendeniz yine uzun süre koptum geldim. Rahatsızlığı olan herkese acil şifalar diliyorum.
Sorunlar bitmedi gitti, ailevi problemler beni çok yıprattı. Bir de üzerine bebeği kaybetme ihtimali eklendi. Ağrılarım vardı arada karnım sertleşiyordu ama ağrı eşiğim yüksek ve gazdır diye takılmıyordum. Bir akşam şiddetlendi karnım taş gibi oldu, doktor rahim ağzın açık olsa bebeği kaybetmiştik dedi. Sürekli yatmalıymışım evden çalışmaya geçtim. Hiçbirşeyde hevesim kalmadı hiç hazırlık da yapmadım şimdi sizleri okudum je güzel şeyler yazmışsınız.
Çok zorlanıyorum, 2 hafta önce gittiğimde hala 49 kiloydum bebeğin kilosunda problem yok demişti doktor ama ben bittim resmen.
Bu arada beylikdüzü bölgesinden arkadaşlar varmış onların varlığını öğrenince de sevindim.
Kızlar bebeklerinize müzik dinletiyor musunuz ya ben hiç dinletmiyorum daha
Bende kuaföre gidiyorum normal şartlarda ama pandemide kuaförler kapalıyken ağda makinesi ve granül ağda almıştım. Birkaç seferdir onunla yapıyorum çok rahat oluyor sürüyorsun anında kuruyor zaten çekip alıyorsun. Olduğu gibi sürdüğün yerde ne varsa geliyor. Beze falan gerek yok. Çok memnun kaldım ben gayet kolay ve kısa sürede oluyor. Sadece özel bölgeye kullanıyorum vücudumun diğer yerlerine lazer yaptırmıştım oralar tamamen bitti hiç çıkmıyor. Özel bölgeye de başlamıştım diğer yerlerle eş zamanlı ama orada kıl köklerim sarı olduğu için yanmadı maalesef birkaç farklı yere gittim hepsi aynı şeyi söyledi. Öyle olunca orasını mecbur ağda yapmaya devam etmek zorunda kaldım.Kızlar bişey sormak istiyorum bu ağda işini nasıl yapıyorsunuz ben normal de kuaföre gidiyorum ama bu virüsten dolayı gitmek istemiyorum siz nasıl yapıyorsunuz merak ettim
Tam tersini içeren de çok sayıda araştırma var ama.. Özellikle bir tanesi çok kayda değer anne karnında düzenli olarak müzik dinletilen çocuklardan ileride klasik müzik orkestrası kurulmuş ve her yıl bu bireyler ortaklaşa konser veriyormuş. Çok bilindik bir araştırma özellikle eğitim bilimlerinde profesörler anlatır hep. Ama anne karnında her müzik dinleyen çocukta sadece bundan dolayı zeki olacak diye bir şey yok. Zeka kalıtım ve çevrenin ortak üründür. Çevre doğum öncesi doğum anı ve doğum sonrası diye 3 e ayrılır. Her bir evre ayrı ayrı önemli. Hangisinin daha önemli olduğu konusunda çelişkili çalışmalar var. O yüzden sizin söylediğiniz doğum sonrası çevrede yapılacak müzik dinleme ve kitap okumada oldukça etkili hatta bazı araştırmacılara göre doğum sonrası çevre koşulları daha etkili.. Kişisel olarak bende doğum sonrası çevrenin bebeğin zihin gelişiminde çok daha etkili olduğunu düşünüyorum . Ama doğum öncesi çevre koşullarınında yadsınamayacak kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Şu anlamda hepsinden önemlisi bizlerin yani annelerin elinde olmayan kısım doğum sırası çevre. Maalesef ona müdahale etme gibi bir şansımız yok o yüzden doğum anında inşaallah hiçbir aksilik sıkıntı problem yaşamadan bebeklerimizi dünyaya getiririz hayırlısıyla.Müzik dinletemeyenler üzülmesin hiç.Bununla ilgili araştırmalar okudum kızlar. Anne karnındaki bebeğe müzik dinletmenin ve ona kitap okumanın bebeğin zeka gelişimine katkı sağlamadığı, sadece anneyle bebek arasında bağ kurduğu ortaya çıkmış. Asıl önemli olan doğduktan sonra ona müzik dinletip kitap okumakmış. bağ kurmak için güzel bir yol tabi.
Ben genelde anne karnında klasik müzik dinletmenin zeka gelişimine katkısı olduğuna dair düşüncenin çok da asıllı olmadığını belirtmek istemiştim. Zeka kaygısıyla yapılacaksa yapılmayabilir dinletemeyenler üzülmesin demek istemiştim. Tabi ki zeka gelişiminde çevre ve kalıtım önemli, bu nedenle de doğum sonrasında daha çok yararı olacaktır dedim. Aynı şeyden bahsedip farklı algılanılmasınTam tersini içeren de çok sayıda araştırma var ama.. Özellikle bir tanesi çok kayda değer anne karnında düzenli olarak müzik dinletilen çocuklardan ileride klasik müzik orkestrası kurulmuş ve her yıl bu bireyler ortaklaşa konser veriyormuş. Çok bilindik bir araştırma özellikle eğitim bilimlerinde profesörler anlatır hep. Ama anne karnında her müzik dinleyen çocukta sadece bundan dolayı zeki olacak diye bir şey yok. Zeka kalıtım ve çevrenin ortak üründür. Çevre doğum öncesi doğum anı ve doğum sonrası diye 3 e ayrılır. Her bir evre ayrı ayrı önemli. Hangisinin daha önemli olduğu konusunda çelişkili çalışmalar var. O yüzden sizin söylediğiniz doğum sonrası çevrede yapılacak müzik dinleme ve kitap okumada oldukça etkili hatta bazı araştırmacılara göre doğum sonrası çevre koşulları daha etkili..
Vajinal varis olabilir canım oda çok ağrı yapıyor özellikle sabah ilk yataktan kalktığındaKızlar ya iç dış vajinada neden ağrı olur. Enfeksiyonla alakalı olabilir mi sizce. Yürürken bile rahat yürüyemiyorum bir haftadır
Teşekkür ederim canım yarın randevum var bakalım ne diyecek doktor. Rahim büyüdüğü için bu haftalarda normal dedi doktor ama bakalım... enfeksiyondan korktum birazVajinal varis olabilir canım oda çok ağrı yapıyor özellikle sabah ilk yataktan kalktığında
Kızlar bugün ateş ölçerlere baktım da ne kadar pahalı bir şeymiş şok oldumtecrübeli annelerin önereceği bir marka ve model var mı ateş ölçerde?
Merhaba bende bugünlerde araba almasam mı acaba fikrine yöneldim. Arkadaşlarım hiç kullanmadık etmedik tertemiz duruyor diyince aklıma düştü. E şu an içinde bulunduğumuz durumu düşününce de pandemide bir yere çıkacağımızı düşünmüyorum zaten kış bebesi olacaklar.Puseti arabaya koyup gideceğim yere çıkartırsın,Alma araba diyorlar.şuraya ben de ilişsem, zira kızımda araba almamıştık.
Diğer eşyalardan kalanlar var birkaç güne onları çıkarıp bir bakayım diyorum ne durumdalar.
Biz prego Quattro vip diye bir modeli beğenmiştik.aslında mağazaya gidip tek tek incelemek gerek açılıp kapanmasını görünce firkrimizin değiştiği oldu. Beğendiklerimiz 4000e çıktı. Ama herkes az kullanırsın dediği için alırsam o rakamalra çıkmam 2200-2500 civarı bir şey alırım diyorum.Günaydın kizlar
Eğer o şeyler doğru ise ben kurbanda ciğer doğradımilk üç ayda komşunun bahçesinden üzüm körüğü koparıp yedim umarım doğru değildir
Kizlar bebek arabası arastirmaya başladım... Casuel, Kraft, yoyko vs... Bana katlaninca çok yer kaplamayan, kullanımı pratik ama konforlu bir araba lazımbu konuda araştırma yapan, alan, inceleyen var mı???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?