2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Geçmiş olsun canım Rabbim bu günleri bianönce geçirip bebeğini sağ salim kucağına versin inşallah canım aminn

Kızlar ben hamileliğimde bugüne kadar çok cep telefonu ile konuştum hep evdeyim ailem uzakta falan diye bunun bi zararı var mı ya huzursuz oldum

detay söylemedi doktor kasılmaların var dedi biraz tiroit de tetikliyor sanırım çarpıntım olduğu zamanlarda ağrılarım da artıyor. Zaten var olan stres de bir diğer neden sanırım

Tam ben de ayva çekirdeği jeli diyecektim, ilkinde çok kullandım ben, krem de vardı ama ayva çekirdeğinden yaptığım jel çok iyi gelmişti.
Ve doğru emzirmeyi yapabilmek de çok önemli elbette.

Geçmiş olsun

Kızlar benim bu hafta kasılmam oldu tuhaf bir baskı hissettim ve ardından sıvı geldi,doktora gttim amnişür testi yapıldı idrar kaçırdığını söyledi böyle bişey yaşayan varmı aranızda

Kızlar emzirme atleti aldınız mı yada alamaya karar verdiğiniz bi marka varmi

Kızlar bebeklerinize müzik dinletiyor musunuz ya ben hiç dinletmiyorum daha

Ben 10-12. haftalarda başladım her gün düzenli olarak klasik müzik dinletmeye çalışıyorum. Artık bayağı algıladı müziği açar açmaz hareketlenmeye başlıyor Özellikle müziğin en hareketli kısımlarında bebeğimin hareketleri de müzikle eş zamanlı hareketleniyor

Müzik dinletemeyenler üzülmesin hiç. Bununla ilgili araştırmalar okudum kızlar. Anne karnındaki bebeğe müzik dinletmenin ve ona kitap okumanın bebeğin zeka gelişimine katkı sağlamadığı, sadece anneyle bebek arasında bağ kurduğu ortaya çıkmış. Asıl önemli olan doğduktan sonra ona müzik dinletip kitap okumakmış. bağ kurmak için güzel bir yol tabi.

Kızlar bişey sormak istiyorum bu ağda işini nasıl yapıyorsunuz ben normal de kuaföre gidiyorum ama bu virüsten dolayı gitmek istemiyorum siz nasıl yapıyorsunuz merak ettim
Bende kuaföre gidiyorum normal şartlarda ama pandemide kuaförler kapalıyken ağda makinesi ve granül ağda almıştım. Birkaç seferdir onunla yapıyorum çok rahat oluyor sürüyorsun anında kuruyor zaten çekip alıyorsun. Olduğu gibi sürdüğün yerde ne varsa geliyor. Beze falan gerek yok. Çok memnun kaldım ben gayet kolay ve kısa sürede oluyor. Sadece özel bölgeye kullanıyorum vücudumun diğer yerlerine lazer yaptırmıştım oralar tamamen bitti hiç çıkmıyor. Özel bölgeye de başlamıştım diğer yerlerle eş zamanlı ama orada kıl köklerim sarı olduğu için yanmadı maalesef birkaç farklı yere gittim hepsi aynı şeyi söyledi. Öyle olunca orasını mecbur ağda yapmaya devam etmek zorunda kaldım.

Tam tersini içeren de çok sayıda araştırma var ama.. Özellikle bir tanesi çok kayda değer anne karnında düzenli olarak müzik dinletilen çocuklardan ileride klasik müzik orkestrası kurulmuş ve her yıl bu bireyler ortaklaşa konser veriyormuş. Çok bilindik bir araştırma özellikle eğitim bilimlerinde profesörler anlatır hep. Ama anne karnında her müzik dinleyen çocukta sadece bundan dolayı zeki olacak diye bir şey yok. Zeka kalıtım ve çevrenin ortak üründür. Çevre doğum öncesi doğum anı ve doğum sonrası diye 3 e ayrılır. Her bir evre ayrı ayrı önemli. Hangisinin daha önemli olduğu konusunda çelişkili çalışmalar var. O yüzden sizin söylediğiniz doğum sonrası çevrede yapılacak müzik dinleme ve kitap okumada oldukça etkili hatta bazı araştırmacılara göre doğum sonrası çevre koşulları daha etkili.. Kişisel olarak bende doğum sonrası çevrenin bebeğin zihin gelişiminde çok daha etkili olduğunu düşünüyorum . Ama doğum öncesi çevre koşullarınında yadsınamayacak kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Şu anlamda hepsinden önemlisi bizlerin yani annelerin elinde olmayan kısım doğum sırası çevre. Maalesef ona müdahale etme gibi bir şansımız yok o yüzden doğum anında inşaallah hiçbir aksilik sıkıntı problem yaşamadan bebeklerimizi dünyaya getiririz hayırlısıyla. Çünkü doğum sırası çevre maalesef kalıcı problemlere neden olabilecek kadar hassas.. Allah hepimizin bebeklerini son kusurdan saklasın.

Son düzenleme:
Ben genelde anne karnında klasik müzik dinletmenin zeka gelişimine katkısı olduğuna dair düşüncenin çok da asıllı olmadığını belirtmek istemiştim. Zeka kaygısıyla yapılacaksa yapılmayabilir dinletemeyenler üzülmesin demek istemiştim. Tabi ki zeka gelişiminde çevre ve kalıtım önemli, bu nedenle de doğum sonrasında daha çok yararı olacaktır dedim. Aynı şeyden bahsedip farklı algılanılmasın

Kızlar bugün ateş ölçerlere baktım da ne kadar pahalı bir şeymiş şok oldum tecrübeli annelerin önereceği bir marka ve model var mı ateş ölçerde?

Ben senelerdir koltuk altı dijital ölçer kullandım ama çok uzun ömürlü olmadi evdeki tekrar bozulunca bu sefer alindan olcenlerden aldim kuzenim eczane çalışıyor onun tavsiyesiyle artimed diye bi marka aldim netten daha cuma günü geldi eve şimdilik memnunum

Kızlar bugün ateş ölçerlere baktım da ne kadar pahalı bir şeymiş şok oldum tecrübeli annelerin önereceği bir marka ve model var mı ateş ölçerde?

Valla kuzum ben biraz araştırmıştım.
Diyolar ki ilk aylarda kesinlikle uzaktan ölçenle ölmeyin. Farklı çıkabilir sonuç. Bi de kızılötesi kullanıldığı için bebeğin beyin dalgalarına ilerde zarar verme ihtimali varmış. Net sonuçlar yokmuş onlarla ilgili.
Civalı kullanmayın. Allah korusun çatlak kırık olsa bebeğe etki eder.
Yine ilk aylarda kulaktan ölçüm yapmayın. Yine sonuçlar yanlış çıkarmış.
Ben de normal derece gösteren koltuk altı weebaby ürünü aldım.
Onda da şu var. Çocuk kıpraşıp tam derece ölçmeyrbiliyormuş.
Ama bi anne diyo ki ben banyodan sonra ya da uyurken ya da emzirirken yani sakinken çok rahat ölçüyorum.
Çok para vermeye gerek yok bence.
Yoksa ben de 300 500 çıkarmıştım gözden
Bu arada bebeklerde en sağlıklı ölçüm makattan olanmış ama bebeği rahatsız ettiği için koltukaltından da ölçülebilirmiş.
Benim araştırmalarım bu kadar

benim bir chicco koltuk altı ateş ölçer bir sen braun kulaktan ateş ölçerim var ikiside abimizden kalma yeter bence

Bizde de abladan kalan arzum var bir de geçende hediye geldi markası öyle bildiğim bişey değil. Bir de küçük dijitallerden var ama Allah ihtiyaç hali vermesin bence.

şuraya ben de ilişsem, zira kızımda araba almamıştık.
Diğer eşyalardan kalanlar var birkaç güne onları çıkarıp bir bakayım diyorum ne durumdalar.
Merhaba bende bugünlerde araba almasam mı acaba fikrine yöneldim. Arkadaşlarım hiç kullanmadık etmedik tertemiz duruyor diyince aklıma düştü. E şu an içinde bulunduğumuz durumu düşününce de pandemide bir yere çıkacağımızı düşünmüyorum zaten kış bebesi olacaklar.Puseti arabaya koyup gideceğim yere çıkartırsın,Alma araba diyorlar.
Ne diyorsunuz tecrübeli anneler? Sadece puset alsam yeterli olur mu?

Biz prego Quattro vip diye bir modeli beğenmiştik.aslında mağazaya gidip tek tek incelemek gerek açılıp kapanmasını görünce firkrimizin değiştiği oldu. Beğendiklerimiz 4000e çıktı. Ama herkes az kullanırsın dediği için alırsam o rakamalra çıkmam 2200-2500 civarı bir şey alırım diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…