- 23 Ağustos 2019
- 1.129
- 2.197
- 83
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #16.981
Kirliler için çöp poşetiKızlar aklınıza gelen başka bir şey var mı, benim gözümden kaçan bir bakar mısınız rica etsem
Aa evet sağol canım doğruKirliler için çöp poşetiÖnemsiz belki ama lazım.
Güzel liste olmuş eline sağlık
İzlediğim bir videoda anne her şeyi ayrı ayrı kilitli poşetlere koyup üzerine ne olduklarını ne zaman lazım olacaklarını yazmıştı. Meselâ bebek doğduğu an verilecek kıyafetler anneye şu an verilecekler şeklinde. Yanındakilere hem kolaylık olur hem karışmaz düzenli olur diye. Bana da mantıklı geldi fikir olsun söyliyim dedimAa evet sağol canım doğru
Öyle yapıcam canım ben de zaten.İzlediğim bir videoda anne her şeyi ayrı ayrı kilitli poşetlere koyup üzerine ne olduklarını ne zaman lazım olacaklarını yazmıştı. Meselâ bebek doğduğu an verilecek kıyafetler anneye şu an verilecekler şeklinde. Yanındakilere hem kolaylık olur hem karışmaz düzenli olur diye. Bana da mantıklı geldi fikir olsun söyliyim dedim
Liste az öz olmuş. Bazı listeler bana çok abartı geliyor. Yalnız korseyi hemen mi takacaksınÖyle yapıcam canım ben de zaten.Koroplast kilitlilerden alıcam, üstüne de yazıcam. Teşekkür ederim yine de
Yok canım ne bileyim alayım dedimListe az öz olmuş. Bazı listeler bana çok abartı geliyor. Yalnız korseyi hemen mi takacaksın
benim de 2. olmasina ragmen dunya kadar eksigi cikiyor anlamadim vallahaKızlar Bim diye diye beni de ayarttınız.Hiçbirşeye ihtiyacım olmadığı halde gittim o minderden, ağız bezlerinden,müslin ve kıyafetlerden aldım...Bir de çarşaf takımı...Halbuki hepsi var bende fazla fazla
anne yani besik bence . benim 2. her turlu besigi deneyimledim oglumla. bence anne yani en iyisiKızlar anne yanı beşik mi yoksa sallanmalı klasik beşik mi daha iyi olur? Önceden deneyimlemiş olan var mı? Ben ikisinde kararsız kaldım
Canım eline sağlık ama korseyi normal doğum da yapsan sezeryan da olsan hastanede takma ihtimalin yok.Bence boşuna götürüp kirletme oralarda.Sonucta hastaneye göturdugumuz her parca esya eve gelince yıkanacak ki korse her yikandigi zaman özelliğini,esnekligini / sıkılıgını kaybediyor.Ben o yüzden hastane çantamı mümkün mertebe az ve öz tutacağım.Ben de çantama havlu koyardım eskiden ama hastanede duş alınmıyor.Bunu 2 kez deneyimledim.Sezeryan olacaklar zaten hiç duş malzemesi almasın.Bosuna çantaya ağırlık ve yine aynı şekilde eve gelince kullanılmadan yıkanacak...Anne için olmazsa olmazlar terlik (şıpıdık ev terligi degil tabi,banyoda kullanmaya,tuvalete gitmeye,doğum öncesi ve sonrası hastane koridorlarında yürümeye uygun plastik terlik 2 tane bile olabilir ) çorap,pijamalar,yelek,hırka,iç çamaşırı,ped,emzirme sutyeni,göğüs ucu kremi,hastane çıkışında giymek için kıyafet...Bunlar dışında koyduğum hiçbirşeyi kullanmadım ben..Hatta pedleri de kullanmadım hastaneden büyük hasta pedi veriyorlar..Yine de koyarım tabi..Bebek için olmazsa olmazlar hastanede ve çıkışta kullanacağı kıyafetleri,corap baslik,bez,üstüne örtecek örtü (battaniye ) ve port....Hastanede alt açma işini,bebegin temel bakimlarini hemşire yapıyor zaten hepsi hastane bünyesinde oluyor.Bebek ilk gün kolay kolay pisik olmaz olursa da hastane sürer zaten kremini.Ben mama,emzik,biberon vb koymuyorum.Sezeryan da olunca normal doğum da ilk 3 gun beyaz sut gelmiyir zaten kolostrum geliyor anneler bunu göremiyor saydam ve kivamli oldugu icin...Bebek onu emiyor ve ona yetiyor zaten..sütüm indi inmedi olayındaki sıkıntı burda...Aslında süt orda hep hazır yabi kolostrum ama anneler sütüm inmedi sanıp hemen mama vermek istiyorlar..Hadi çok acil bir durum oldu mama,biberon vb gerekti..Her hastanenin karşısında eczanelerde bunlar hazır...Hemşire dezenfekte ediyor kullaniyor Ben bunları almıyorum cantama..Bir de emzik ,biberon kullanımına karşıyım zatenKızlar aklınıza gelen başka bir şey var mı, benim gözümden kaçan bir bakar mısınız rica etsem
Sağol canım çok aydınlatıcı olmuş, evimiz hastaneye çok yakın eşimi o yüzden pek düşünmedim sanırımCanım eline sağlık ama korseyi normal doğum da yapsan sezeryan da olsan hastanede takma ihtimalin yok.Bence boşuna götürüp kirletme oralarda.Sonucta hastaneye göturdugumuz her parca esya eve gelince yıkanacak ki korse her yikandigi zaman özelliğini,esnekligini / sıkılıgını kaybediyor.Ben o yüzden hastane çantamı mümkün mertebe az ve öz tutacağım.Ben de çantama havlu koyardım eskiden ama hastanede duş alınmıyor.Bunu 2 kez deneyimledim.Sezeryan olacaklar zaten hiç duş malzemesi almasın.Bosuna çantaya ağırlık ve yine aynı şekilde eve gelince kullanılmadan yıkanacak...Anne için olmazsa olmazlar terlik (şıpıdık ev terligi degil tabi,banyoda kullanmaya,tuvalete gitmeye,doğum öncesi ve sonrası hastane koridorlarında yürümeye uygun plastik terlik 2 tane bile olabilir ) çorap,pijamalar,yelek,hırka,iç çamaşırı,ped,emzirme sutyeni,göğüs ucu kremi,hastane çıkışında giymek için kıyafet...Bunlar dışında koyduğum hiçbirşeyi kullanmadım ben..Hatta pedleri de kullanmadım hastaneden büyük hasta pedi veriyorlar..Yine de koyarım tabi..Bebek için olmazsa olmazlar hastanede ve çıkışta kullanacağı kıyafetleri,corap baslik,bez,üstüne örtecek örtü (battaniye ) ve port....Hastanede alt açma işini,bebegin temel bakimlarini hemşire yapıyor zaten hepsi hastane bünyesinde oluyor.Bebek ilk gün kolay kolay pisik olmaz olursa da hastane sürer zaten kremini.Ben mama,emzik,biberon vb koymuyorum.Sezeryan da olunca normal doğum da ilk 3 gun beyaz sut gelmiyir zaten kolostrum geliyor anneler bunu göremiyor saydam ve kivamli oldugu icin...Bebek onu emiyor ve ona yetiyor zaten..sütüm indi inmedi olayındaki sıkıntı burda...Aslında süt orda hep hazır yabi kolostrum ama anneler sütüm inmedi sanıp hemen mama vermek istiyorlar..Hadi çok acil bir durum oldu mama,biberon vb gerekti..Her hastanenin karşısında eczanelerde bunlar hazır...Hemşire dezenfekte ediyor kullaniyor Ben bunları almıyorum cantama..Bir de emzik ,biberon kullanımına karşıyım zatenAma süt sağma makinası olabilir.Gerekli durumlarda hastane pompası getiriyorlar sıktı mı ne var ne yok getiriyor gerci ama Bu arada baba çantasını unutma o da çok önemli Sonuçta yanımızda refakatçi olarak onların da ihtiyaçları var..Babaya yastık,kıyafet,ıslak mendil lazım olur.Cogu hastanede refakatciler koltukta yatıyor.Bazi hastanelerde bu koltuklar oldukça pis oluyor.Ben eşimin yanında kalmıştım apandisit ameliyatı olduğunda..Koltuk vinneks / deri değil kumaştı...Les gibi kokuyordu.Birak yatmayı oturamadım bile...Belki çarşaf ve temiz küçük bir yastık olsaydı yanımda oturup yatabilirdim ama sabaha kadar dolandım..Bence çarşaf ve yastık bebeğe değil babaya lazım Ben şahsen koyacağım herşeyi sonra yikayacagimi düşünerek pinti olacağım hastane çantası hususunda.Bol ıslak mendil,kağıt havlu da mutlaka lazım..
inşallah ilave bir müdahaleye gerek kalmaz canım yaaa....Hanımlar ben 2. Ayrıntılı çektirdim bebeğimin böbreklerinde genişleme var normal de 4mm sınırken benim oğlumun biri 6 biri 11mm doktor 11 mm olan için doğunca ameliyat gerekir dedi. Diğer böbrek için dua edelim doğuma kadar genişlemeden götürsün dedi ne yapacağımı bilmiyorum. Yeni doğmuş bebek nasıl ameliyat olcak el kadar daha. Böyle bi şey yaşamış olan var mı nasıl oluyo ameliyatı. Ya da doğunca düzelmez mi ya da karnımda düzelmez mi
Evet evet eşine de hazırla minnak bir çanta.Sarj aleti,dış fırçası /macunu,kıyafet ve minik yastıkla çarşaf hatta pikeSağol canım çok aydınlatıcı olmuş, evimiz hastaneye çok yakın eşimi o yüzden pek düşünmedim sanırımama onu eve yollasam kesin bulamaz alacaklarını, ona da bi çanta farz demek
anladm kuzum ben mustela aldm da takım şeklinde bana da pahalı geldi bidaha sadece şampuanını alırım artk dediğin de doğru aslında çok sakınmamak lazımyok kuzu ondan değil çocuğa çok organik davranmamaya karar verdim. hem maddi olarak zorlar hem de bir arkadaşım kendi sabun falan yapmıştı bebeğini çok çok sakındı her şeyden şimdi çocuğun bir sürü şeye alerjisi var 3 yaşında yok yün giydiremiyor normal bebek deterjanı falan kullanamıyor.
ay ben bunları çantaya koymayı geçtim almadım bile gögüs pompası falan hastaneye götürmek şartmı ki ben sütün durumuna göre alırım demiştim.Kızlar aklınıza gelen başka bir şey var mı, benim gözümden kaçan bir bakar mısınız rica etsem
özel hastane olmalı değil miben doğum yapacağım hastanede çok kaldımresmen otel gbi. banyosu var hatta banyoda diş fırçasına varana kadar tek kullanımlık ürünler var. bana normal doğum yaparsan mutlaka duş al dediler. ben o yüzden makyaj malzemelerimi ve saç düzleştiricimi de götüreceğim. havlu kağıt çöp poşeti var.
mama, bez, biberon hatta yenidoğan kıyafeti bile veriliyormuş. o yüzden bebeğe değil kendime odaklanacağım sanırım.
refakatçi yatağı için istediğim kadar yastık örtü de alabiliyorum.
Canım ben zorunlu sezeryan olacağım duş almam imkansız.O yüzden çantam farklı olacak.Hastanede 24 saat kalıyorsun normal koşullarda.Normal doğum yapan arkadaşlardan da hastanede duş alan duymadım o yüzden dedim öyle..Dediğin gibi hastane de önemli.Bazilari çok lüks oluyor refakatçi yatağı oluyor bebek ve anne için gereken herşey oluyor ama hastanelerin %90 inda refakatçi koltukta uyuyor,banyolar pek iç acıcı olmuyor vb.Ama yine de çoğu şeyi onlar yapıyor.Bebegin alt açmasıdır annenin pedidir hastane bunları size sormuyor bile..Acil ihtiyaç olursa da illa ki tedarik ediliyorben doğum yapacağım hastanede çok kaldımresmen otel gbi. banyosu var hatta banyoda diş fırçasına varana kadar tek kullanımlık ürünler var. bana normal doğum yaparsan mutlaka duş al dediler. ben o yüzden makyaj malzemelerimi ve saç düzleştiricimi de götüreceğim. havlu kağıt çöp poşeti var.
mama, bez, biberon hatta yenidoğan kıyafeti bile veriliyormuş. o yüzden bebeğe değil kendime odaklanacağım sanırım.
Sen yurtdışında yaşıyordun değil miben doğum yapacağım hastanede çok kaldımresmen otel gbi. banyosu var hatta banyoda diş fırçasına varana kadar tek kullanımlık ürünler var. bana normal doğum yaparsan mutlaka duş al dediler. ben o yüzden makyaj malzemelerimi ve saç düzleştiricimi de götüreceğim. havlu kağıt çöp poşeti var.
yok kuzu Türkiye’deyim. özel hastane olarak şanslıyım sanırım çünkü doğum ücreti 3250Sen yurtdışında yaşıyordun değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?