- 17 Haziran 2020
- 372
- 539
- 23
- 41
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #17.161
Evde dursanda o risk hep var öyle korkuyla yasama.maske mesafe eldiven yapabilecegimiz bunlarEvet devam edicem canım ama ücretsiz izin hakkımı da kullanicam niyetim o yönde. Dediğin gibi doğum sonrası +5 hafta Cook kıymetli. İsim de rahat tüm gün oturuyorum ama Corona korkusu mahvetti
Karnın tamamı mi geriliyordu yoksa bir tarafı mi???Canım benim Allah yardımcınız olsun. Diğer konuda ise stres kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama yine de bence doktoruna görün. Bende de aynı şeyler vardı, kaskatı gergin oluyordu karnım, doktor bunlar kasılma stresten uzak dur ve hiç iş yapma dedi. Rahim ağzım kısalmış hatta açılmadan endişe etti doktor ve açılma var mı diye muayene etti.
Malesef hayatımızın en güzel anlarında herşeyi altüst edecek bambaşka şeyler gelebiliyor..Bazen de en karanlık zamanlarda birden güneş acıyor.Hayat böyle...Baban için,karnındaki bebişin için sen iyi olacaksın.Sen iyi olursan onlar da iyi olacak.Artik kansere yakalanan hastaların büyük çoğunluğu tedavi olup kurtuluyor canim eskisi gibi değil.Gecmis ve geçecek olsun inşallahKizlar mesajları okuyamıyorum çok... Maalesef babama kanser teşhisi konuldu ve hastanede yatıyor... Çok ağrısı var.. kan değerleri düşüyor... Benim moralimi tahmin edebiliyorsunuz... Ağlama krizleri, uykusuzluk...
Bir kaç gündür karnımın sağ tarafı geriliyor sanki bebek oraya toplanıyor... Normal mi acaba bu haftalarda
Çok geçmiş olsun Rabbim tez zamanda şifalar versinKizlar mesajları okuyamıyorum çok... Maalesef babama kanser teşhisi konuldu ve hastanede yatıyor... Çok ağrısı var.. kan değerleri düşüyor... Benim moralimi tahmin edebiliyorsunuz... Ağlama krizleri, uykusuzluk...
Bir kaç gündür karnımın sağ tarafı geriliyor sanki bebek oraya toplanıyor... Normal mi acaba bu haftalarda
Genelde bir yanı semsert oluyordu sanki bebek orada top olmuş gibi. Sonradan ağrılar eklendi benim sende yoktur inşallah.Karnın tamamı mi geriliyordu yoksa bir tarafı mi???
Kizlar mesajları okuyamıyorum çok... Maalesef babama kanser teşhisi konuldu ve hastanede yatıyor... Çok ağrısı var.. kan değerleri düşüyor... Benim moralimi tahmin edebiliyorsunuz... Ağlama krizleri, uykusuzluk...
Canım babamda kanserdi çok iyi anlıyorum seni. Allah şifa versin, tez zamanda geçmiş olsun inşallahKizlar mesajları okuyamıyorum çok... Maalesef babama kanser teşhisi konuldu ve hastanede yatıyor... Çok ağrısı var.. kan değerleri düşüyor... Benim moralimi tahmin edebiliyorsunuz... Ağlama krizleri, uykusuzluk...
Bende bakayım bi canım aklımda bulunsun seninkiBen güvenemedim canım ya böyle yapalım dedik bir arkadaşla beraber. Senin kararın yine tabi, dezenfekte edebilirsen dene
Geçmiş olsun arkadaşım seni çok iyi anlıyorum. Bazen 30-40 dk tuvalette kalıyorum canım acıyor ağladığım bile oluyor bir tuvaleti yapmak bu kadar zorsa doğum nasıl olacak diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Bende feramat kullanıyordum onu bıraktım eskiden kullanıp memnun kaldığım oraferona geçtim dra söyledim değiştirdi ona geçince biraz daha azaldı kabızlık durumu ama yine de tam geçmiş değilaynısını bende yaşıyorum büyük tuvaletimi yapıcam diye ödüm kopuyo, doğumdan çıkmış gibi ter için de kalıyorum hayatımda hiç böyle birşey yaşamamştım ferrum kullanıyorm kan ilacı onun yapabileceğini söyledi doktorum ama bilemiyorm tabi
Yalnız değilsiniz kızlar. Aylardır işkenceyle tuvalete giriyorum. Normale dönmek için resmen gün sayıyorum.Geçmiş olsun arkadaşım seni çok iyi anlıyorum. Bazen 30-40 dk tuvalette kalıyorum canım acıyor ağladığım bile oluyor bir tuvaleti yapmak bu kadar zorsa doğum nasıl olacak diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Bende feramat kullanıyordum onu bıraktım eskiden kullanıp memnun kaldığım oraferona geçtim dra söyledim değiştirdi ona geçince biraz daha azaldı kabızlık durumu ama yine de tam geçmiş değil
Çok gecmis olsun benim kuzenim hamileyken annesi yani halam kanser tedavisi görmüştü, o torunu simdi 7 yasinda halam da gayet iyi. Hatta üzerine ikizleri oldu. Allah saglikli bir ömür versinKizlar mesajları okuyamıyorum çok... Maalesef babama kanser teşhisi konuldu ve hastanede yatıyor... Çok ağrısı var.. kan değerleri düşüyor... Benim moralimi tahmin edebiliyorsunuz... Ağlama krizleri, uykusuzluk...
Merhaba bize video önerebilir misiniz, evde kendimizin yapabileceği şekildeSon zamanlarda kegel egzersizleri yapın( Uzman Pilates Antrenörüyüm) normal d
Ben şeker yüklemesi yaptırmadım.Bebek için şeker zararlı çok şekerli gıdalar tületmeyin deyip neden şeker yüklemesi istiyorlar? Ve zaten hemşire bir tanıdığım kendi 2 çocuğunda da yaptırmamış.Şeker hastası değilsen yaptırana gerek yoktu zaten dedi
Bir gecede karnı çıkanlar oluyormuş canım 4 5 gün yine de iyi
benimde karnım hiç yoktu son 1 haftada epey çıktı bende şaşırdım.
inşaallah bir an önce normale döneriz archimom paylaşmıştı duphalac şurupla magnezyum iyi geliyor diye aile hekimine gittim ikisini de yazdırdım 3 gün sabahları aç karnına 30 ml duphalac içtim düzeldi şu anda ama sürekli içmeyi düşünmüyorum ebe sürekli içme ayarla kendin 1 -2 gün ara ver duruma bak aksi halde sürekli içersen bağırsak tembelliği yapar o da istediğimi bir şey değil dedi. Duphalac iyi gelince magnezyumu kullanmıyorum şu anda ama duphalacı da içmesi zor midem bulanıyor öğürüyorum aşırı tatlı. Ebe şeker kamışından yapılıyor zararsız bir şurup ama şekeri olanların dikkatli kullanması gerekiyor dedi. Prospektüsünde de aynısı yazıyor şeker hastalarının kontrollü kullanması gerekiyor diyor. Açıkçası şeker yok bende ama şekerli her şeyden uzak durmaya çalışıyorum şu süreçte bilhassa çünkü şekerin her türlüsü iyi bir şey değil bebeğin gelişimini olumsuz etkiliyor o yüzden inşaallah çok sık kullanmam gerekmez bu şurubu. Benim gibi aşırı kabız olan arkadaşlara fikir olsun diye yazdım.Yalnız değilsiniz kızlar. Aylardır işkenceyle tuvalete giriyorum. Normale dönmek için resmen gün sayıyorum.
Ben 32 ye kadar nasi dayancam bilmiyorum. Fenalik basiyor daraliyorum. 3 hafta iznim var onu kullanirim arti rapor vs. idare edicem gittigi yere kadar. Çünkü hakkim oldugu halde 24.haftada idari izinli sayilmamak cok acı.Kızlar özel sektörde çalışanlar ne zaman izne ayrılmayı planliyosunuz? Corona yüzünden 32de ayrılmayı düşünüyorum ben galiba. İlk başta niyetim her şey yolunda giderse 37ye kadar devam etmekti ama covid yine pik yapmış durumda, riskli mi olur bilmiyorum
Merhaba kıymetli anneler idari izin alan var mı 24 haftalıkken 23+ da mı aldınız yoksa 24 dolduğunda mı
Bana göre çatı deil de bebegin kafasi daha belirleyici bir faktör gibi. Mesela kalça kısmı cok geniş olan annem beni aşırı zor doğurmuş. Ben ilkinde sezaryen oldum bunda da maceraya girmeyip yine sezaryen düşünüyorum. Yaş 37 ve bilgisayar başında oturarak çalışarak geçen bir hamilelik. Bu sefer pilates dersi de alamadim covid yüzündenDoğum kursunda doktor şöyle birşey söylemişti;Universitedeki prof hocaları onlara demiş ki,çocuklar çatı muayenesi çok kolaydır.Gebeye sorun çatinizın üstünden kamyon geçti mi? Cevap hayırsa çatı muayenesi bitmiştir
Bende yaptırmadım hoca istedi önemli dedi ben istemiyorum dedim. Neden mi? Çok eskiden yıllar önce yaptırmıştım iğrenç bir şey dünyanın glikozunu bir anda yutuyorsun. Ben kesinlikle çocuğa zararı olacağına inanıyorum. 1. Si bu yüzden 2. Si de Hamilelikten önceki zamana göre hamilelikte şeker tüketimim oldukça azaldı. Neredeyse hiç şeker içeren gıdaları tüketmez oldum. İsteğimde azaldı şekerli gıdaya. Hep tuzlu şeyler yeme arzusu var. Ayrıca düzenli ölçtüm şekerimi 1 hafta 10 gün kadar sabah açlık ve tokluk sonuçlar gayet iyiydi hatta alt sınıra yakındı. Şeker yükleme yaptırsam Hamilelik şekeri çıksa bile Dr bana diyet verecek ama ben zaten şu an tükettiğimden daha az şeker içeren gıda tüketemem oldukça az şekerli gıda tüketiyorum. Hamilelik boyunca çikolata gofret Paketli gıda yediğimi hatırlamıyorum. Öncesinde az çok yerdim kahvenin yanına falan canım isterdi ama hamilelikte o istek tamamen gitti. Aklıma tatlı veya çikolata hiçbir şey gelmez oldu. O yüzden doktora böyle anlattım. O da tamam o zaman dedi. İnşaaallah bu şekerden uzaklaşma durumu hamilelik sonrasında da devam ederSon zamanlarda kegel egzersizleri yapın( Uzman Pilates Antrenörüyüm) normal d
Ben şeker yüklemesi yaptırmadım.Bebek için şeker zararlı çok şekerli gıdalar tületmeyin deyip neden şeker yüklemesi istiyorlar? Ve zaten hemşire bir tanıdığım kendi 2 çocuğunda da yaptırmamış.Şeker hastası değilsen yaptırana gerek yoktu zaten dedi
Valla bana da 2 hafta sonra yapılacak. Eğer çıkarsa tekrar 100 lük yaptirmam direkt diyete başlarım.3 saat hastanede durup saat başı kan aldırmak çok kötü. Damar yolu aciliyor ve o 100 lük yukleme mahvediyor aç karnina...Ilk gebelikte öyle olmuştu çünkü.Kızlar bana bi akıl verin ya.. 50 lik şeker yükleme de şeker çıkmistı bende. Bu hafta yinelemem gerekiyor yüksek dozdan. Yaptırmak istemiyorum ama. Yediklerime dikkat ediyorum, tatlı , ekmek , hamurişi vs. Geri dönüşü olmayan , pişman olacağım bir şey olur mu yaptırmasam yediklerime dikkat etsem de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?