- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #17.181
Geçmiş olsun arkadaşım Rabbim Şafi ismi hürmetine tez zamanda en hayırlı şifa ile babacığına şifalar versin. Kendine dikkat et.. inşaallah iyi olur her şey..Kizlar mesajları okuyamıyorum çok... Maalesef babama kanser teşhisi konuldu ve hastanede yatıyor... Çok ağrısı var.. kan değerleri düşüyor... Benim moralimi tahmin edebiliyorsunuz... Ağlama krizleri, uykusuzluk...
Bir kaç gündür karnımın sağ tarafı geriliyor sanki bebek oraya toplanıyor... Normal mi acaba bu haftalarda
Ben sezaryen oldum ve 2. gün duş almıştım hastanede. Şimdiki aklimla almam gibi geliyor ama. Bir an evvel.hastaneden çıkmak isterimCanım eline sağlık ama korseyi normal doğum da yapsan sezeryan da olsan hastanede takma ihtimalin yok.Bence boşuna götürüp kirletme oralarda.Sonucta hastaneye göturdugumuz her parca esya eve gelince yıkanacak ki korse her yikandigi zaman özelliğini,esnekligini / sıkılıgını kaybediyor.Ben o yüzden hastane çantamı mümkün mertebe az ve öz tutacağım.Ben de çantama havlu koyardım eskiden ama hastanede duş alınmıyor.Bunu 2 kez deneyimledim.Sezeryan olacaklar zaten hiç duş malzemesi almasın.Bosuna çantaya ağırlık ve yine aynı şekilde eve gelince kullanılmadan yıkanacak...Anne için olmazsa olmazlar terlik (şıpıdık ev terligi degil tabi,banyoda kullanmaya,tuvalete gitmeye,doğum öncesi ve sonrası hastane koridorlarında yürümeye uygun plastik terlik 2 tane bile olabilir ) çorap,pijamalar,yelek,hırka,iç çamaşırı,ped,emzirme sutyeni,göğüs ucu kremi,hastane çıkışında giymek için kıyafet...Bunlar dışında koyduğum hiçbirşeyi kullanmadım ben..Hatta pedleri de kullanmadım hastaneden büyük hasta pedi veriyorlar..Yine de koyarım tabi..Bebek için olmazsa olmazlar hastanede ve çıkışta kullanacağı kıyafetleri,corap baslik,bez,üstüne örtecek örtü (battaniye ) ve port....Hastanede alt açma işini,bebegin temel bakimlarini hemşire yapıyor zaten hepsi hastane bünyesinde oluyor.Bebek ilk gün kolay kolay pisik olmaz olursa da hastane sürer zaten kremini.Ben mama,emzik,biberon vb koymuyorum.Sezeryan da olunca normal doğum da ilk 3 gun beyaz sut gelmiyir zaten kolostrum geliyor anneler bunu göremiyor saydam ve kivamli oldugu icin...Bebek onu emiyor ve ona yetiyor zaten..sütüm indi inmedi olayındaki sıkıntı burda...Aslında süt orda hep hazır yabi kolostrum ama anneler sütüm inmedi sanıp hemen mama vermek istiyorlar..Hadi çok acil bir durum oldu mama,biberon vb gerekti..Her hastanenin karşısında eczanelerde bunlar hazır...Hemşire dezenfekte ediyor kullaniyor Ben bunları almıyorum cantama..Bir de emzik ,biberon kullanımına karşıyım zatenAma süt sağma makinası olabilir.Gerekli durumlarda hastane pompası getiriyorlar sıktı mı ne var ne yok getiriyor gerci ama Bu arada baba çantasını unutma o da çok önemli Sonuçta yanımızda refakatçi olarak onların da ihtiyaçları var..Babaya yastık,kıyafet,ıslak mendil lazım olur.Cogu hastanede refakatciler koltukta yatıyor.Bazi hastanelerde bu koltuklar oldukça pis oluyor.Ben eşimin yanında kalmıştım apandisit ameliyatı olduğunda..Koltuk vinneks / deri değil kumaştı...Les gibi kokuyordu.Birak yatmayı oturamadım bile...Belki çarşaf ve temiz küçük bir yastık olsaydı yanımda oturup yatabilirdim ama sabaha kadar dolandım..Bence çarşaf ve yastık bebeğe değil babaya lazım Ben şahsen koyacağım herşeyi sonra yikayacagimi düşünerek pinti olacağım hastane çantası hususunda.Bol ıslak mendil,kağıt havlu da mutlaka lazım..
Allah şifa versin canım...uzulup ağlama krizlerine girdiğinde bebeğin toplanması kasılması normal çünkü sen ne hissedersen o da onu hissediyor onun için biraz daha dirayetli durmalısın...Allah yardımcın olsun canım benim dualarimiz seninle..Kizlar mesajları okuyamıyorum çok... Maalesef babama kanser teşhisi konuldu ve hastanede yatıyor... Çok ağrısı var.. kan değerleri düşüyor... Benim moralimi tahmin edebiliyorsunuz... Ağlama krizleri, uykusuzluk...
Bir kaç gündür karnımın sağ tarafı geriliyor sanki bebek oraya toplanıyor... Normal mi acaba bu haftalarda
Yani evet çatı darlığı hikaye biraz...Bebeğin kafa çapı genişse doğum zor oluyor ama o da esniyor tabi.Yine de zorlamaya gerek yok.1.SC ise kesinlikle maceraya atılmayın.Bana göre çatı deil de bebegin kafasi daha belirleyici bir faktör gibi. Mesela kalça kısmı cok geniş olan annem beni aşırı zor doğurmuş. Ben ilkinde sezaryen oldum bunda da maceraya girmeyip yine sezaryen düşünüyorum. Yaş 37 ve bilgisayar başında oturarak çalışarak geçen bir hamilelik. Bu sefer pilates dersi de alamadim covid yüzünden
Bende de öyle canım ya inşallah hemoroid e çevirmezKizlar kabızlık ve tuvalet sorunu çekenler olmuş. Bende de oldu. Her sabah erkenden gittigim bir tuvalet düzenim vardi. Ancak özellikle demir hapi hem midemde yanma hem de kabizlik yapti. Avokado yemek çok iyi geliyor. Ayrica kuru kayısı. Ama yine de eski düzenime kavuşamadım. Sadece kabizlik olmuyor artık.
Toplam kac kilo aldin onemli olan oKızlar iki haftada iki kilo almısım bi anda noluyo ya
Geçmiş olsun.Koyu yeşil yapraklı sebzeler ve proteinler bizim dostumuz.Cok iyi yapıyorsunSelams kızlar
uzun zamandır giremedim hem protein kaçağı çıktı hem de vajinal varis üstüne bir de uzun çalışma saatleri eeehhh be yeter diyip rapor aldım şimdi evdeyim o kadar iyi Geldi ki anlatamam çok yorulmuşum doğum iznine kadar raporla idare etcem beslenmeyi arttırdım ceviz süt yumurta ıspanak brokolİ doğuma kadar iyi beslenecem baktım çalışırken çok zor çocuğa da eziyet etmeyeyim dedim sizler neler yapıyosunuz ☺
Ben hastanede fazla kalmak istemem zaten nefret ediyorum hastanelerden.Taburcu dediği anda vınnn.Sabah 7 de gireceğim ertesi gün oglen 12 de bebegimi alır çıkarım valla nasipse bir aksilik olmazsa insallahBen sezaryen oldum ve 2. gün duş almıştım hastanede. Şimdiki aklimla almam gibi geliyor ama. Bir an evvel.hastaneden çıkmak isterim
Aynı ben napcaz bilmemBu arada göbüşüm cikmadi diyenler valla instagramdaki hamile mankenler gibisiniz. Elsa hosk, Romee strijd, hatta ceyda ates, sinem kobal hepsi çok fit. Ben baya baya analarımız gibi 8 aylik hamile modundayim. Daha 3 ay var napcam
Bende oyleyim ne yazikki göbeğim resmen 8 aylık duruyorBu arada göbüşüm cikmadi diyenler valla instagramdaki hamile mankenler gibisiniz. Elsa hosk, Romee strijd, hatta ceyda ates, sinem kobal hepsi çok fit. Ben baya baya analarımız gibi 8 aylik hamile modundayim. Daha 3 ay var napcam
Son aylara giriyoruz bebek daha hızlı kilo alıyor. İlk başlarda çok kilo almadıysan sorun etmeKızlar iki haftada iki kilo almısım bi anda noluyo ya
Bende 2 parça aldım kirikate .cidden çok pahalıymış. Onun dışında organik pamuklu kıyfetler buldun onlardan aldım.her aldığım ürünün %100 pamuk olmasına dikkat ettim. LCW de organik pamuklu ürünler var ebebekte de denk geldim. Bir doğar doğmaz giydireceğim kıyafete karar veremedim o kaldı kıyafet konusunda. Diğer her şeyi daha eksikteKiti kate tarzı organik bebek ürünü satan yerler var mı bildiğiniz. Benim kızımın cildi çok hassastı, bebek losyonu yağı hiçbir şey kullanamıyordum ve organik ürünler hariç hep tahriş ediyordu yüzde yüz pamuk dese de... Dün mağazada Bi baktım fiyatlar uçmuş 3 parça şey 170 TL sadece. Abowww Allah yardımcımız olsun.
bana da hiçbir şey demedi ya. Zaten pek konuşmadı 18dk sürdü.Kızlar bu perinatolog bana rahim boyuyla ilgili birşey demedi sizce bakmıştır değil mi?
Benimde bu son 3 haftada göbeğim birden çıktı.4-5 ay 3 kg ile gidiyordum şimdi toplam 7 kg aldım. Artık kilo alışlarımızın normal olduğunu biliyorum.Kızlar iki haftada iki kilo almısım bi anda noluyo ya
bende işyerindeki mobbinge dayanamadım dün 10 gün rapor aldım. Şimdi başlarının çaresine baksınlar bakim bensizde görsünler. Yeminle hamileliğimi anlamadım bu şekilde mutsuz çalışmaktan. Artık tadını çıkartmak istiyorum. Mutsuz bir hamile olarak geçti günlerimSelams kızlar
uzun zamandır giremedim hem protein kaçağı çıktı hem de vajinal varis üstüne bir de uzun çalışma saatleri eeehhh be yeter diyip rapor aldım şimdi evdeyim o kadar iyi Geldi ki anlatamam çok yorulmuşum doğum iznine kadar raporla idare etcem beslenmeyi arttırdım ceviz süt yumurta ıspanak brokolİ doğuma kadar iyi beslenecem baktım çalışırken çok zor çocuğa da eziyet etmeyeyim dedim sizler neler yapıyosunuz ☺
Bende normal 32.haftamda ayrılırım hiç doğum sonrasına aktarmam dedm. Hem stresli bir iş yapıyorum hem masa başı değil,coronadan bahsetmeme hiç gerek yok diye düşünüyorum.Kızlar özel sektörde çalışanlar ne zaman izne ayrılmayı planliyosunuz? Corona yüzünden 32de ayrılmayı düşünüyorum ben galiba. İlk başta niyetim her şey yolunda giderse 37ye kadar devam etmekti ama covid yine pik yapmış durumda, riskli mi olur bilmiyorum
Canim benim ya iyi yapmışsın valla. Böyle üste böyle muameleBende normal 32.haftamda ayrılırım hiç doğum sonrasına aktarmam dedm. Hem stresli bir iş yapıyorum hem masa başı değil,coronadan bahsetmeme hiç gerek yok diye düşünüyorum.
Kasım ayını raporla geçirin biraz diyordum müdürümün mobbingden bıktığım için yıllık iznmimde 9 gün var onu da araya kaynatırım dedim. Ama pazartesi beni yine delirtti,bir de senelik 40 gün rapor hakkım olduğunu duyuncadün sabha gittim 10 gün rapor aldım. Şimdi tutuştu ilk günden bensiz, sürünsün dursun. Tlfnlarını açmayacğm hiç kimsenin. Evde olmanın ve hamile olmanın tadını çıkaracağım karar verdim. Gerçekten hamileliğimden hiçbir şey anlamadım iş yüzünden ilk olmasına rağmen. Deli gibi çalıştırıldım. Allah'a havale ediyorum onları. Şimdi gider 2-3 çalışır sonra gider yine rapor alırım sonra yine 3_4 gün çalışır yine rapor bu şekild e gidecğim. Üstünden yükleri tıpış tıpış alır bu sayede diye düşünüyorum
Sizde hiçkimseyi düşünmeyin bu anı bir daha yaşamayacağıx, alın raporunzu.corona pik yapacak kesin grip nezleyle karışacak ben baya endişeleniyorum bu konuda
Valla ben yazmışım gibi okudum ben de o kadar yoruldum ki anlatamam vajinal varis var otup kalkerken bile acıyo protein kaçağı var ayaklarım davul gibi şiş doktorum acilen rapor yazıyorum dedi adama yok bu ara yoğunuz kalsın dedim ben hemşireyim hastasıyla uğraş doktruyla uğraş kimse kıymet bilmiyo hele de özeldeysen doktorlar ağzına geleni sayıyo sana ben de aldım ne halleri varsa görsünler son günlerim ağlayarak geçiyodu yeter artık karnımdaki candan daha önemli değilsiniz dedim 1 aylık rapor aldım valla iyi ki yapmışımbende işyerindeki mobbinge dayanamadım dün 10 gün rapor aldım. Şimdi başlarının çaresine baksınlar bakim bensizde görsünler. Yeminle hamileliğimi anlamadım bu şekilde mutsuz çalışmaktan. Artık tadını çıkartmak istiyorum. Mutsuz bir hamile olarak geçti günlerimalışverişlerini yaparım daha çok okur araştırırım evimi toparlarım diye düşünüyorum yakamı bırakırlarsa
Sağol kuzum benim artık bebeğimi düşğnecem hamileliğimin tadını çıkaracamGeçmiş olsun.Koyu yeşil yapraklı sebzeler ve proteinler bizim dostumuz.Cok iyi yapıyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?