2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Ben ilçede yaşıyorum burda piyasa düşük.Su an 1800 veriyorum bebek doğunca 2000 vereceğim.

yok kuzu temaslı olduğum için benim de evden ayrılmam yasak. bana henüz test yapmadılar. evde eşime bakıyorum valla adam ağır atlatıyor.
ateş içinde yatıyor
Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin
Siz de kendinize dikkat edin, maskeli dolaşın, aynı oda da bulunmayın evi sürekli havalandırın

Canım çok sıkıntılı bir durum,üzüldüm.Cok çok dikkatli olman lazım.Eger mümkünse doğuma kadar çalışma.Genellikle yat,sakın ağır işler yapma.Mide bulantısı,kanama (özellikle kanama) en ufak bir ağrı,sancı,ishal vb durumda hemen doktora koş acil ultrason ve nst.Doktorun söylemiştir ama 36.-37.haftalarda sezeryana girmen gerekiyor.
Ben gayet iyiyim.2 haftada 1.5 kilo verdim.Doktorum ve diyetisyen durumdan memnun.Ben kilo veriyorum Bebek büyüyor.Karnin kuculmemistir tabi ki ama diyet yaparken hafiflik hissi oluyor tabi kilo verilmese bile

Kızlar az önce evde yürürken 2 kez sol kasığım çekilir gibi oldu çok korktum bir de otururken belimin sağ tarafına 2 3 kez sızı girdi. Sonra uzandım soluma şimdi bir şey yok kızım da hareket ediyor ama korktum. İlk defa oldu böyle şeyler, normal mi siz yaşıyor musunuz?

Çok sağol canım.24haftada izne çıkmıştım zaten evdeyim elimden geldiğince dikkat ediyorum

Ben ilçede yaşıyorum burda piyasa düşük.Su an 1800 veriyorum bebek doğunca 2000 vereceğim.
Peki hangi şeyleri yapıyor?Kaçta gelip kaçta gidiyor?Ben Bu zamana kadar temizlik için bile hiç yardımcı almadım.İyi kötü kendim halletmeye çalıştım.Ancak doğumdan sonra o kadar yorulmaya dayanamam biliyorum

Lise cocuk gelisim mezunu.8.30 da geliyor kahvaltıyı hazirliyor birlikte kahvalti yapiyoruz.Gun içinde 4 yaşındaki oğluma etkinlik yaptırıyor,birlikte vakit geçiriyorlar,temel ihtiyaçları ile ilgileniyor,oyun oynatıyor,parka götürüyor vb. Bununla birlikte evin ufak tefek işlerini yapıyor.Agır is yapmiyor. Çamaşır,ütü,mutfak düzeni, haftada 1 ya da ihtiyaca gore 2 kez süpürge vileda,banyo temizligi.Evde yemek yoksa yemek yapiyor.Yani çocuğun bakımı ve evin genel düzeni...Ben 2 haftada bir ayrica genel temizlik yaptırıyorum o ablaya da 150 TL veriyorum.17.30 da çıkıyor.Cumartesi-pazar çalışmıyor.Eger genel temizliğimi yapsaydı asgari ücret verirdim sanırım.Piyasa yatılı kalan yabancı uyruklu yardımcılar için 3500 civarı ama sigorta yok çünkü onlar Türk vatandaşı olmadığı için sigorta istemiyorlar.Bunun yerine maaşı yüksek tutmak istiyorlar sigortasız çalıştırmaya cesaret eden- ki herkes ediyor - aileler bu sistemi de tercih ediyor.

Evde yatılı bakıcı için malesef evim müsait değil.Bir de ben sigortasız çalıştırma riskini göze alamazdım.Cevabin için çok teşekkür ederim.Şimdiden eşe dosta haber vereyim ben.Doguma kadar anca bulurum birisiniAma yaşadığım yer itibariyle en az asgari ücret veririz büyük ihtimalle.Senin de dediğin gibi detaylı temizlik için haftada bir ya da iki haftada bir bir yardımcı almak da mantıklı.Benim kızlarım anasinifina gidiyor.Yani sadece eve ve bana yardım edecek gelecek kişi.Umarim gönlüme göre birisini bulurum

Hanımlar 27 haftalık hamileyim bu ayda aşırı vajina ağrılarım başladı.Oturup kalkarken,ayağımı uzatırken veya toplarken aşırı acı çekiyorum yürüyemiyorum bile doğru düzgün.Aynı sıkıntıları yaşayan var mı

Bende bazen aşağı doğru vurduğunda yada baskı yaptığında acı hissediyorum ama sürekli olmuyor bi doktoruna danış istersen

Lohusa pjamalarımı aldım kızlar nasip olursa doğumdan bi gün sonra odada fotoğraf cekimi olucak onada bu tavşan tulumu aldım oğluşumun adı Aybars Murat yedek olarak 2 tanede evden uzun kollu pijama takımı götüreceğim

Eklentiler

• AB9D1A70-B7A7-48B7-9F04-151C9294F434.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 69
  • 56ABB388-740F-4CEC-AA8B-B2FE47CB2710.webp
    20,3 KB · Görüntüleme: 67
  • 451036EC-3368-42AA-9590-53EBCBB96C58.webp
    30,7 KB · Görüntüleme: 60
güzelmiş güle güle kullanın, koyu olması benim tarzım değil ama sonradan kullanması rahat olur.
hastaneye aileleri alıyorlar mı ya aklıma takıldı. ben de hastaneye fotografcı yerine sonradan fotografcıya mı gotursem bilemedim.

O zaman kadar durumlar ne olur bilemiyorum ama şuan için almıyolar canım sadece 1 tane refakatçi alınıyo o kadar

Sağolun bende acık renk cok baktım ama bunun modeli rengi daha cok hosuma gitti bizim fotoğrafcı hastanenin fotoğrafcısı . Ailemi alırlar diye düşünüyorum inşallah korona biterse o zamana

Kızlar kundak aldınız mı gerek var mı alanlar nasıl bişey aldı bide göğüs kalkanı falan gibi şeyler aldınız mı

Bende bu hafta bir yardımcı çağırdım. Onunla bu doğum sürecini geçirmeyi düşünüyorum. Memnunda kaldım. Şimdilik İki haftada bir çağırcam Bakalım duruma göre arada çağırırım. Benim en küçük bi eğilip kalkmada belim ve kasıklarım çok ağrıyo. Bir de bebişin hareketleri de çok belirginleşti. Bazen canımı acıtıyo. Sizdede öyle oluyor mu ?

Benimde öyle kıpır kıpır ya hiç durmuyor bazen kaburgalarıma aşağı tarafıma cok sert vuruyor yaramaz olcaklar heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…