- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #17.921
Bu hafta yeni müdürle çalışmaya başladım ve ben de inanılmaz zorlanıyorum. Hem ağrılar hemde psikolojik yorgunluk mahvetti. Doktoruma mesaj aticam bakalım, verir diye düşünüyorum raporu. İs yerini düşünmekten bu zamana kadar gikimi cikarmamistim ama artik kusura bakmasınlar vallaBen 1 ay rapor aldım benim de iş yerim beni çok zorluyodu doktorum gelmene bile gerek yok diyip verdi raporu sen de öyle yap sakın istifa etme sakın heyete galan da girmedim bana da 1 ay rapor için heyete girmen gerek dediler ayrıca doğum paran ve hakların var sürekli rapor al ve doğum iznini doldur ben senin yerinde olsam öyle yaparım ki yapıyorum şu an
Ben de öyleydim o kadar düşünüyodum ki rapor vermek istedi ayaklarım balon gibi protein kaçağı var bildiğin kaçtım almadım raporu noldu “ya sağol bak bu halde çalışıyosun koşturuyosun “ diyen olmadı giderken kırk defa hakkınızı helal edin dedim doktor hanıma helal olsun demedi bütün işlerimi tıkırında notlarla eksiksiz bıraktım kimse eline sağlık demedi hastalar hala arıyo hala bişeler soruyolar ve raporlu olduğumu da biliyolar değmez karnındaki can bu dünyadaki her şeyden kıymetli rabbim bize bi can emanet etmiş biz hala başkalarını düşünüyoruz yaşadığımız stres yorgunluk bebeklerimize ne yaşatıyo bilmiyoruz rapor al ayaklarını uzat otur dinlen evinde, onlar da ne halleri varsa görsünler zaten beğenmiyolardınbeğenmemeye devam etsinlerBu hafta yeni müdürle çalışmaya başladım ve ben de inanılmaz zorlanıyorum. Hem ağrılar hemde psikolojik yorgunluk mahvetti. Doktoruma mesaj aticam bakalım, verir diye düşünüyorum raporu. İs yerini düşünmekten bu zamana kadar gikimi cikarmamistim ama artik kusura bakmasınlar valla
Bu ilk doğumunuz mu olacak?Ben de acaba devlette mi doğum yapsam diye düşünüyorum bazen.Sonrq da macera arama diyorum kendimebence iyi olmuş sade az ve öz ben eğer devlette doğum yaparsam çarşaf ve yastık kılıfı da götürmeyi de düşünüyorm, özelde olursam gerek kalmaz daha nerede yapacağıma bile karar vermedim
ben pandemiden beri fena halde maddi sıkıntı yaşamama rağmen belki de ömründe bir kere doğuracaksın kızım boşveeeeer diyorum.Bu ilk doğumunuz mu olacak?Ben de acaba devlette mi doğum yapsam diye düşünüyorum bazen.Sonrq da macera arama diyorum kendime
evt bnm ilk olucak ben balıkesir de yaşıyorm ve 1 tane özel hastane var rekabet yok fiyatlar 5 6 bin o yüzde bilemiyorm, 2 3 bin olsa asla düşünmem, aslında sağlık konu 5 6 bin de verilir ama burada ki özel hstaneye pek güvenemiyorm en ufak şeyde ameliyata alalım para alalım derdindelerBu ilk doğumunuz mu olacak?Ben de acaba devlette mi doğum yapsam diye düşünüyorum bazen.Sonrq da macera arama diyorum kendime
O kadar haklısın kiBen de öyleydim o kadar düşünüyodum ki rapor vermek istedi ayaklarım balon gibi protein kaçağı var bildiğin kaçtım almadım raporu noldu “ya sağol bak bu halde çalışıyosun koşturuyosun “ diyen olmadı giderken kırk defa hakkınızı helal edin dedim doktor hanıma helal olsun demedi bütün işlerimi tıkırında notlarla eksiksiz bıraktım kimse eline sağlık demedi hastalar hala arıyo hala bişeler soruyolar ve raporlu olduğumu da biliyolar değmez karnındaki can bu dünyadaki her şeyden kıymetli rabbim bize bi can emanet etmiş biz hala başkalarını düşünüyoruz yaşadığımız stres yorgunluk bebeklerimize ne yaşatıyo bilmiyoruz rapor al ayaklarını uzat otur dinlen evinde, onlar da ne halleri varsa görsünler zaten beğenmiyolardınbeğenmemeye devam etsinler
bnm iş yerimde skıntılı cnm büyük bi firma asla ters düşmek istemiyordm bu yzdn rapor almadan önce izn aldım anlattım durumumu yıllık izne çıkarttılar o bitince rapor alcam razı oldular habersiz gidip alsaydım snn gibi biKızlar merhabaanlatacklarım biraz uzun ama bana dua eder misiniz? Aranızda avukat olan var mı? Danışmam gerekenlerde var müdürümün mobbingine dayanamyıp 10 gün rapor almıştım. Dün raporum bitti işe gittim bir girdim koca evrak dolabım yok, masamın üstünde bir tane evrak yok. Bir baktım hepsini kendi odasına taşıtmış dedim sonunda hamile olduğumu doğum iznine ayrılcğmı anlamış hem de raporluyken de sürekli beni taciz edip sinir etmişti onun acısını çıkarmak için yapmıştır dedim. 1 saat geçmedi insan kaynakları müdürü yanına çağırdı siz artk birbirinizle çalsışamayacak duruma gelmişsiniz.bende dedm ki uzun süredir böyleyiz kendi şahsi sıkıntıları var ve sizinde bildiğiniz gibi 10 yıldır çalıştığı bölüme daha kurumsal bi yerden bir kadın müdür getirdiler bunu da işten çıkaramamk için yedeğe aldılar.beni de ona bağladılar. Yaptığım işle de ilgili hiçbir eğitimi ve ilgisi yok. Aylardır çırpınıp duruyor ve bozuk psikolojisini çekiyordum
Ik müdürü diyorki e pandemide var biz seni çıkartamıyoruz. Bak tazminatında bu kadar işsizlkte alırsın hadi arabulucya gidelim. Kendi özel nedenlerimle ayrılıyorum yazacksn diyor öyle yazarsam hem tazminath hem işsizlik alamam istifa etmiş oluyorum bu cümleyle diyorum yok ben gar anti veriyorum alacksn diyor. İnanır mıyım tabiki hayır! Şurda 1,5 ay kaldı izne ayırlmama istrrseniz yıllık izin e rapor ile geçirim sonra iznm başlasın doğum izinm bitip nisanda döndüğümzde çıkış işlemlerini yapın. Hem sgk devam eder hem de devletin sunduğu imkanlardan faydalanmak için durdum ben bu kadar yaşadığım şeye rağmen dedim. O da onu kabul etmiyor. Dğne ve bugne izin aldım benm eşime dostuma avukata sormam gerek dedim.
Pazartesi gel ücretsiz ine imza at diyot hala. Şimdi işçi kabul etmese de gönderebiliyorlar ücretsize.
Şimdi iki yolum var dava açacağım fazla çalışmalarım, ücretimin elden verilmesi, mobbing ,istifaya zorlama ,mobbing gibi bir çok şey çok konuyla ilgili ama bu davalar 3-5 yılda sürebiliyor.
Geriye kalan 30 günü kullansam yine 3 haftam eksik kalıyor, heyet almam gerek. Heyet raporu almak nasık kolay mı bilen var mı? Özel hastaneler de veriyormuş.para veya torpille alınıyor mu ki artık?Pandemi de hamilelerin heyet alması daha kolay mı?
Hastalığı olmadığı halde heyet alan var mı aranızda kızlar? raporu gönderip 32.haftada normal iznime ayrılırsam haklarımı alırım. Büyük bir firmada çalışıyorum davalıkta olmak istemiyorum aslında ama haklarımı da yedirmeye niyetim yok.
Lütfen başından geçen duyan birileri varsa bana yardımcı olabilir mi?
Gerçekten bir kere mi?Emin misinizben pandemiden beri fena halde maddi sıkıntı yaşamama rağmen belki de ömründe bir kere doğuracaksın kızım boşveeeeer diyorum.
Ben ilk doğumumu Sivas'ta Medicana'da yapmıştım.Çünkü tek özel hastane orasıydı.Şimdi o kadar çok seçenek var ki ama burda Medicana 8 bin TL'cik istiyor.O yüzden en yakın özel hastaneye gidiyorum ama bu hastaneyle ilgili de bir sürü şikayet var.Ve fiyat 4 bin tl.En az bu fiyattan başlıyor burda.Devlet hastaneleri ulaşım açısından sıkıntılı.Bir de devlet hastaneleri hakkında anlatılanlar tüylerimi diken diken ediyor.Hiç cesaret edemiyorum.evt bnm ilk olucak ben balıkesir de yaşıyorm ve 1 tane özel hastane var rekabet yok fiyatlar 5 6 bin o yüzde bilemiyorm, 2 3 bin olsa asla düşünmem, aslında sağlık konu 5 6 bin de verilir ama burada ki özel hstaneye pek güvenemiyorm en ufak şeyde ameliyata alalım para alalım derdindeler
Gerçekten çok üzücü, can sıkıcı bir durum.İş hukuku avukatına danışmanda fayda varKızlar merhabaanlatacklarım biraz uzun ama bana dua eder misiniz? Aranızda avukat olan var mı? Danışmam gerekenlerde var müdürümün mobbingine dayanamyıp 10 gün rapor almıştım. Dün raporum bitti işe gittim bir girdim koca evrak dolabım yok, masamın üstünde bir tane evrak yok. Bir baktım hepsini kendi odasına taşıtmış dedim sonunda hamile olduğumu doğum iznine ayrılcğmı anlamış hem de raporluyken de sürekli beni taciz edip sinir etmişti onun acısını çıkarmak için yapmıştır dedim. 1 saat geçmedi insan kaynakları müdürü yanına çağırdı siz artk birbirinizle çalsışamayacak duruma gelmişsiniz.bende dedm ki uzun süredir böyleyiz kendi şahsi sıkıntıları var ve sizinde bildiğiniz gibi 10 yıldır çalıştığı bölüme daha kurumsal bi yerden bir kadın müdür getirdiler bunu da işten çıkaramamk için yedeğe aldılar.beni de ona bağladılar. Yaptığım işle de ilgili hiçbir eğitimi ve ilgisi yok. Aylardır çırpınıp duruyor ve bozuk psikolojisini çekiyordum
Ik müdürü diyorki e pandemide var biz seni çıkartamıyoruz. Bak tazminatında bu kadar işsizlkte alırsın hadi arabulucya gidelim. Kendi özel nedenlerimle ayrılıyorum yazacksn diyor öyle yazarsam hem tazminath hem işsizlik alamam istifa etmiş oluyorum bu cümleyle diyorum yok ben gar anti veriyorum alacksn diyor. İnanır mıyım tabiki hayır! Şurda 1,5 ay kaldı izne ayırlmama istrrseniz yıllık izin e rapor ile geçirim sonra iznm başlasın doğum izinm bitip nisanda döndüğümzde çıkış işlemlerini yapın. Hem sgk devam eder hem de devletin sunduğu imkanlardan faydalanmak için durdum ben bu kadar yaşadığım şeye rağmen dedim. O da onu kabul etmiyor. Dğne ve bugne izin aldım benm eşime dostuma avukata sormam gerek dedim.
Pazartesi gel ücretsiz ine imza at diyot hala. Şimdi işçi kabul etmese de gönderebiliyorlar ücretsize.
Şimdi iki yolum var dava açacağım fazla çalışmalarım, ücretimin elden verilmesi, mobbing ,istifaya zorlama ,mobbing gibi bir çok şey çok konuyla ilgili ama bu davalar 3-5 yılda sürebiliyor.
Geriye kalan 30 günü kullansam yine 3 haftam eksik kalıyor, heyet almam gerek. Heyet raporu almak nasık kolay mı bilen var mı? Özel hastaneler de veriyormuş.para veya torpille alınıyor mu ki artık?Pandemi de hamilelerin heyet alması daha kolay mı?
Hastalığı olmadığı halde heyet alan var mı aranızda kızlar? raporu gönderip 32.haftada normal iznime ayrılırsam haklarımı alırım. Büyük bir firmada çalışıyorum davalıkta olmak istemiyorum aslında ama haklarımı da yedirmeye niyetim yok.
Lütfen başından geçen duyan birileri varsa bana yardımcı olabilir mi?
Sen Sivas ta mısın canm. Bende oğlumu medicana da doğurdum sivastaGerçekten bir kere mi?Emin misiniz
İyi bir özel hastaneyse ve parayı denklestirebilecekseniz özelde yapın dogumunuzu.Çünkü devlet hastaneleri hakkında anlatılanlar beni ürkütüyor
Ben ilk doğumumu Sivas'ta Medicana'da yapmıştım.Çünkü tek özel hastane orasıydı.Şimdi o kadar çok seçenek var ki ama burda Medicana 8 bin TL'cik istiyor.O yüzden en yakın özel hastaneye gidiyorum ama bu hastaneyle ilgili de bir sürü şikayet var.Ve fiyat 4 bin tl.En az bu fiyattan başlıyor burda.Devlet hastaneleri ulaşım açısından sıkıntılı.Bir de devlet hastaneleri hakkında anlatılanlar tüylerimi diken diken ediyor.Hiç cesaret edemiyorum.
Üzücü bir durum. Keşke görerek alacağın bir model olsaydı. İnternette resimler bazen o kadar cezbedici geliyor ki insan görsele vuruluyor içeriğine bakmayı unutuyor. İade oluyor mu bilmiyorum sanırım olmaz kurulmuş çünkü. Kullanmaktan başka çare yok gibiKızlar ben oğlumun odasında değişiklik yaptım. Eski mobilyaları bedelsiz ihtiyacı olan birine verdim.Eski dediğim çok ta eski değiller...MDF gövde kitaplık,şifonyer ve dolap...2 kez taşındığım için bazı yerlerinde çizik ve vurma izleri vardı ufak tefek..Renkleri hoşuma gitmiyordu..Boyayalım dedik üşendik...Her neyse ben meşe ve çam ağacından yatak ve çalışma masası yaptırdığım için ahşap ile kar beyazı kombinlemek için İkea nın Hauga serisinden şifonyer, kitaplık,dolap aldım.Çok severek aldım boyutlarına göre pahalı da ama ürünler geldiğinde ciddi şekilde hayal kırıklığına uğradım. İkeanın ana malzemesinin masif ahşap ürünleri dışında sunta olduğunu bilmiyordum açıkçası mdf gövde sanıyordum.Çünkü ikeayı internetten tanıyorum mağazasına gitmiştim ama dikkatli bakmamıştım.Velhasıl ürünler geldi,kurduk ama taş gibi mdf dolapları verip yerine sunta aldığıma inanamadım.Üstelik ben mimarım işim bu....Nasıl böyle tufaya geldim bilmiyorum....İkea nın adı var hiçbir özelliği yok...Keşke dolaplarımı eskitmeye çevirseydim ya da beyaz masif ahşap yaptırsaydım..Neyse olan oldu...Dolapları kurduk görüntüsü güzel ama nasıl desem hafif duruyor basit duruyor.Yerleştirmek bile istemedim.Öyle duruyorlar
Yok kullanacağım kurduk zaten de...Görseli fena değil ama ben malzemesinin sunta olduğunu bildiğim için rahatsız oluyorum..Çok dayanmaz zaten 5-6 yıl kullanırım ne yapayım.Çocuklar boyar zaten onlarıÜzücü bir durum. Keşke görerek alacağın bir model olsaydı. İnternette resimler bazen o kadar cezbedici geliyor ki insan görsele vuruluyor içeriğine bakmayı unutuyor. İade oluyor mu bilmiyorum sanırım olmaz kurulmuş çünkü. Kullanmaktan başka çare yok gibi
Dayandığı yere kadar kullan baktın resim yapacak yerleri kalmadı yenisini alırsın.Yok kullanacağım kurduk zaten de...Görseli fena değil ama ben malzemesinin sunta olduğunu bildiğim için rahatsız oluyorum..Çok dayanmaz zaten 5-6 yıl kullanırım ne yapayım.Çocuklar boyar zaten onları
Ben bakınıyorum bir kaç gündür. Owli korseyi öneren çok. Sezeryan olacaklara özellikle tavsiye ediyor kullananlar. Cidden ilk doğumda çok zorlanmıştım karnım yer çekimine uğruyordu yürürken korse en azından sıkı tutar bunda almayı düşünüyorum tavsiyeleri bekliyorum bendeKızlar korse araştıran var mı bir de pentide emzirme sütyeni indirimde haberiniz olsun bloggerların önerdiği korseler çok pahalı ya
Ben kesin kullanacam ablam kullanmadı daha fazla ağrısı oldu çok hızlı toparlıyo korse üstteki deri fazla seninki gibi yürürken kasla deri arası ayrılıyo ve çok ağrı yapıyo iyi marka bulan varsa bizleri de etiketleyin arkadaşlar bulursam ben de atarımBen bakınıyorum bir kaç gündür. Owli korseyi öneren çok. Sezeryan olacaklara özellikle tavsiye ediyor kullananlar. Cidden ilk doğumda çok zorlanmıştım karnım yer çekimine uğruyordu yürürken korse en azından sıkı tutar bunda almayı düşünüyorum tavsiyeleri bekliyorum bende
Şurada bekliyeyim ben deKızlar korse araştıran var mı bir de pentide emzirme sütyeni indirimde haberiniz olsun bloggerların önerdiği korseler çok pahalı ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?