2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Kızlar ben çok üşürüm normalde ilk doğumumda çorap giymiştim kimsede bişey demedi öyle girdim çıktım ameliyathaneye. Ameliyat sonrası hastaların uyanmasını bekledikleri yerde biri çok üşüyorum demişti.Ben usumemistim sanırım çoraptan

Birde ciğer geliştirici konuşulmuş bende Plesanta perkreata olduğu için bugün verdi doktorum vuruldum. haftaya bir tane daha vurulacagim.36 haftayı görürsek şükür edelim dedi hayırlısı görürüz inşallah.
Bugün progestani da bıraktık oksapar gün aşırı kullanilacak artık birde demir magnezyumun decavit devam

Yaaaaa inshallah 37 haftayida glrürüz bakalim bana ne diycekler türkiyenin gözünü seveyim su almanyanin hastaneleride doktorlarida felaket Ac ac yatiyorum ciksaydim da evime gitseydim bi hayirlisi ile evimde yatarim vallaha en azindan ac kalmam

Vana da suan progestan ve magnezyum veriyorlar yarin inshallah doktor artik cikabilirsin der

ben cok sükpr fazla agirlasmadan esyalari toparlayim demistim ve dolabini yerlestirdim 62 bedene kadar ütüledim yerlestirdim askida ütülencek esyalar duruyor daha artik onlari baparim bilmem

sende dikkatli ol ptp masan müsaitse bari oturarak ütüle ayakta kalma 37 haftaya kadar dayanmaliyiz

Merhaba kizlar bisey soracam biz 24. Haftada izne ayrildik ya 32. Hafta da rapor almak gerekiyo mu
Bizim orda gerek yok 24. hafta raporuna göre biz 32.hafta direk seni doğum iznine ayrılmış göstereceğiz zaten dediler. Benden önce doğuranlar da almamışlar. Bana bi saçma geldi ama kendileri bilirler ben yinede alacağım vermesem de dursun kenarda.

Merhaba kizlar bisey soracam biz 24. Haftada izne ayrildik ya 32. Hafta da rapor almak gerekiyo mu
Kesinlikle var olmaz olur mu ? İdari izin rutinde olan bir şey değil günün şartlarından dolayı genelge ile verilmiş bir durum ama doğum izni mevzuatta yer alan bir durum. Bu yüzden 32. Haftada rapor alıp kuruma vermeniz gerek. Hatta 32. Ve 38. Haftalar arası çalışabilir diye rapor alırsanız 38. Haftada doğum iznine ayrılmış olursunuz ve o 5 haftayı doğum sonrasına aktarabilirsiniz. Yani 16 haftalık doğum izniniz 38. Haftada başlar. Ve pandemiden dolayıda hamile olduğunuz için bu 5 haftada yine işe gitmez idari izin kullanmaya devam edersiniz. Bunu atlamayın 5 haftayı aktarmak istiyorsanız ve doktorunuzda 32-38 arası çalışmasında tıbben sakınca yoktur diye rapor veriyorsa bu şekilde yapmanız sizin için daha avantajlı.

Son düzenleme:
Bence kesinlikle alıp bir de dilekçe yazıp kuruma mutlaka verin. Hatta mümkünse sadece 32 haftalık hamileliği mevcuttur yazmasın. 32 haftalık hamileliği mevcuttur 32 ve 38. Haftalar arasında çalışmasında tıbben bir sakınca bulunmamaktadır yazsın. Bu şekilde 5 hafta daha idari izinli sayılıp doğum iznine 38. Haftada ayrılabilirsiniz. Kurumdakilere çok güvenmeyin resmî bir dilekçe ve ekindeki doktor raporu ile bu süreçleri mutlaka takip edin.

Cumhurbaşkanlığının yazısında gebeliğin sadece 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre arasında idari izinli sayılacağı belirtiliyor. Yani 32den sonra aslında idari izin yok. Ama bazı kurumlar kendi takdirleriyle idari izin kullandırabiliyolar. Bizim orda çalışır alsam bile kabul etmiyolar idari izin bitti artık pandemi sürecinde çalışman uygun değil deyip doğum iznine otomatik ayırıyorlar. Doktor da çalışır raporu veremem bu durumda dedi zaten.

Şimdi bi baktım ilk çıkan kan ile değil silip ikinci kan ile ölçmek gerekmiş moralim bozuldu bunu duyunca ya

Onu ben de anlamamıştım öyle miymiş
Ben de bunu anlatmaya çalışmıştım.Elinizi yıkayıp yikamadiginiz önemli değil.Parmagi deldiniz,ilk çıkan kanı pamukla silip tekrar sıkıp 2.kandan almanız lazım.Hastanede de hemşireler özellikle dikkat ediyor buna..

İlk kanı siliyorsun di mi canım? Parmaktan çıkan ilk kan silinip 2.kandan numune alınacak.
Ilk kandan çıkan değerle 2.kandan çıkan değer gerçekten farkli oluyor sebebini bilmiyorum .Parmak konusunda bana eğitimde de birşey söylenmedi uygulamada da..Sol elin tüm parmaklarını kullanıyorum ben.Hemsireler de hepsinden alıyordu ayrım yapmıyorlardı

Günaydın kızlar.
Göğüs pompası hangi marka aldınız?
Tekli mi çiftli mi?
Manuel mi elektrikli mi?
Doğum öncesi alınmalı mı?
Hazır indirimler varken tecrübeli anneler cevaplarsa çok sevinirim

Bu doğum işi resmen hayaller gerçekler. Çevremdeki kimse hayal ettiği gibi doğum yapmadı. Olaylar nasıl gelişirse oldu
O nasıl oluyor bana hiç böle denmedi ben ellerimi yıkıyorum kuruluyorum sonra iğne batırıp ölçüyorum yanlış mi yapıyorum ben
Ellerimizi yıkıyoruz. İğneyi batırıp ilk çıkan kanı peçeteye siliyoruz. Arkasından gelen kanı cihaza okutuyoruz

Günaydın kızlar.
Göğüs pompası hangi marka aldınız?
Tekli mi çiftli mi?
Manuel mi elektrikli mi?
Doğum öncesi alınmalı mı?
Hazır indirimler varken tecrübeli anneler cevaplarsa çok sevinirim
Ben medela aldım çiftli ama bir de mochi tarzı var elimde bana gerekli gerekli
Çünkü süt boşaldıkça artıyor sadece sütüm çok olduğu için ya da çalıştığım için değil arttırmak için de çok sağdım ben önceki bebeğimde şimdi de ilk hazır ettiklerimden birisi
Ama kişisel olarak herkes farklı düşünüyor

Her emzirme den sonra mı sağmıştın canım. Banada mantıklı geliyor memede süt durdukça çoğalmıyor boşaldıkça çoğalıyor çünkü. Sağdıklarını nasıl bir periyotta vermiştin. Emzirme öncesimi emzirme sonrası mı. Benim sütüm sapmayı bırak emzirecek kadar bile yoktu içimde ukte kaldı umarım bunda olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…