2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Canım sen mochiden başka elektrikli falan bişey aldın mı? Mochiye çok güveniyorum ben o yüzden almadım şimdilik başka. İhtiyaç durumuna göre alırız herhalde

Canım sen mochiden başka elektrikli falan bişey aldın mı? Mochiye çok güveniyorum ben o yüzden almadım şimdilik başka. İhtiyaç durumuna göre alırız herhalde
Yok almadım canım sadece mochi. İnşallah işe yarar doğru tutturma yapmadığın sürece işe yaramıyor yotubda videoları var izledim. Pratik yapa yapa tutturacağım artık. Yedek olsun dersen Manuel alabilirsin benim var baktım işe yaramadı manuelle denerim aslında belirsiz bir durum emzirme süreci hangi sağma yöntemiyle verim alacağımızı o zaman göreceğiz

Günaydın kızlar.
Göğüs pompası hangi marka aldınız?
Tekli mi çiftli mi?
Manuel mi elektrikli mi?
Doğum öncesi alınmalı mı?
Hazır indirimler varken tecrübeli anneler cevaplarsa çok sevinirim
Ben ilk doğumda bu yüzden çok bunaldım bebek ememedi, 3.gün süt iyice inince göğüslerim aşırı sanci agri yapti. Göğüs gergin olunca bebek daha da zorlandı. Pompayi temin edene kadar ağlamıştım sancidan. Sonrasında sağdik ama kizim emmeyi reddetti hep. Başta pompa alsaydım sağsaydim göğsümü alırdı belki çok pişman oldum. 7 ay sütüm kesilene kadar sağip verdim hiç emmedi.
Lansinoh çift taraflı elektrikli pompa kullanıyordum memnundum bazi parçalarını yeniledim tekrar kullanacağım. Bence manuel bile olsa alınması gereken bir şey

Fiili olarak çalişmadiğimiz 5 haftayi doğum sonrasına aktarma gibi bir durum olacağını sanmıyorum. Ben milli eğitimdeyim bana idari iznim bitince dogum iznine ayrilacağima dair dilekçe yazdırdilar 24.haftada. Yerime görevlendirme gelmesi için

Oğlum çok emiyordu her emzirme sonrası çok zor olurdu ama günde üç kere en az emzirdikten sonra kalanı boşalttım zaten emzirme sonrası olduğu için çok çıkmıyordu ama sütümü arttırdı maşallah 2 yıldan fazla emzirdim ki oğlum yoğun bakım bebeğiydi mama ile başlamıştı biberonun rahatlığını da tattı ama azimle devam ettim bir günde sağdığım sütü biriktirip o gün veriyordum bazen istemediğinde hemen dondurucuya koyup sonrası için sakladım canım

Ben mochi hiç kullanmadım eskiden yoktu
Şimdi de arkadaşım verdi ama sağma makinesinin yerini tutmaz gibi geliyor bana ama deneyip göreceğim

Bu gün akşam tansiyonum düştü galiba masada birden gözlerim karardı bayılacak gibi oldum soğuk soğuk terledim eşim beni tuttu ayaklarımı diğer sandalyeye kaldırdı sonra en yakın kanepeye uzandım filan geçti şükür bebek de hareketliydi ama bir an korktum hiç tansiyonu düşen oluyor mu normal mi

Bende bir bakanlık merkez teşkilatında mevzuat biriminde görev yapıyorum uygulamanın tüm kamu kurumlarında bu şekilde olduğundan eminim siz idari izne başladığınızda zaten yerinize görevlendirme yapmaları gerekiyordu. Görevlendirme için sizin doğum iznine 32 de başlayacağınızı taahhüt etmenize gerek yoktu. Nasıl ki pandemi öncesinde bir kamu görevlisi bu öğretmen yada başka bir meslek grubunda olur fark etmez 32-38 arası sağlıklıdır çalışabilir raporu alınca işe gittiği taktirde o 5 haftayı doğum sonrasına aktarabiliyorsa aynı durum pandemi de işe gitmeden idari izindeykende o 5 haftayı doğum sonrasına aktarabilir. Çünkü devlet sizi genelgeye göre çalışmış kabul ediyor. (Mevcut durumun şartlarından kaynaklanan bir durum bu pandemiyle ilgili) Şu var siz online veya fiili ders vermediğiniz sürece sadece ek ders alamazsınız ama maaşınız devam eder. Tekrar ediyorum bu ister 24-32. Haftalar arası olsun isterse 32-38. Haftalar arası olsun. İdareniz biraz işgüzarlık yapmış, zaten okul müdürlerinin büyük kısmı mevzuat konusunda çok büyük bilgi eksikliğine sahip benim kardeşimde öğretmen ufacık bir şeyde hemen dilekçe yaz ilçeye soralım diyorlar. Bu karşılaştığınız hak kaybının idarecilerin kişisel tavrından kaynaklandığını düşünüyorum. Konu ile ilgili memurlar netin yazısı bile var linkten okuyabilirsiniz.

Son düzenleme:
32. Haftamda çalışır raporumu verdim hatta raporda çalışılan 5 hafta doğum sonrasına aktarılacaktır yazıyordu idarem kabul etti.
Ayrıca haftalık 20 saat ders veriyorum online bile olsa çalışıyorum okula gidip yüzyüze vermeyi bende isterdim ama şartlar malum ve idarem sağolsun anlayışlı evden vermem sıkıntı olmuyor.

Bilgisayar başında ders anlatmak çok zor bu fiili değil de nedir

Banda takicaklar 2 gün icerisinse ilacl düzelme olmassa . Umarim seker den dgildir yoksa önceki doktoruma fena bozulurum okadar uyarilarima ragmen dikkat etmedi diye .
36 haftayi gecelimde daha da bisi istemem inshallah
Şeker kontrol altına alındıktan sonra benim rahim ağzı kısalmam ilerlemedi, doktor da böyle idare edeceğiz sanırım dedi. Şeker tüm belaların anası üzgünüm ki. Şeker takibi, progestan ve yatak istirahati ile 31 e kadar geldim, inşallah tehlikeli zamanları atlattık, her pazartesi kontrolüm var, 36 ya kadar gidelim başka bişey istemiyorum.

İşte bundan bahsediyorum bende. Siz 32-38 arasını ders vermesenizde bu çalışabilir raporunu idareye verdiğiniz sürece zaten 16 haftalık doğum izniniz 38 de başlardı. Ama ders verdiğiniz için maaşınıza ek olarak ek dersinizide alabilirsiniz bu daha da güzel.
E esra5516 arkadaşa idaresi yanlış bir uygulama yapmış. Bence dilekçe verip düzeltebilirsiniz. Dilekçe yazın 32. Haftada 32-38 arası çalışmasında tıbben bir sakınca yoktur diye aldığınız raporu da ekleyin size yardımcı olmaları gerekiyor çünkü bu sizin hakkınız.

Bazı Kurumlar mevzuata aykırı yanlış uygulama yapıyor memurda hakkını aramadığı için maalesef bu devran böyle sürüp gidiyor. 32-38 arası personelin gerekli raporu aldığı sürece doğum sonrasına aktarabileceği kanunla verilmiş bir haktır sadece kanunla değişebilir. Konu ile ilgili memurlar netin yazısını okuyabilirsiniz.

Bazı idareler öyle güzel kendi kılıflarına uyduruyorlar ki işlerini. Karşı tarafın hakkıymış bilmem neymiş umurlarında değil

Ayy bende doğuma çorapla girmiştim canım hepme pembe pembe ,Hatta eşim odaya getirdiklerinde beni aşkım başka renk çorabınmı yoktu demişti bana

Ben müdür yardimcisiyim okulda benden başka mudur yardımcısı da yok yeni açıldı. Yerime görevlendirme vermek için milli eğitim bu şekilde dilekçe yazmamı istedi. Hatta birkaç hafta vermediler kimseyi ben mudur yetistiremedigi icin evden ders ekledim program hazırladım. Yeni okul iş yükü çok mudur ve öğrencilerin mağdur olmaması için kabul ettim ben de bu şekilde dilekçe yazmayi

Hocam ben mudur yardımcısı oldugum için evden ders verme gibi bir durumum yok. Siz online ders vererek çalişmis oluyorsunuz zaten ama ben çalışabilir raporu alsam 5 gün 8-5 okulda olmam gerekiyor ki fiilen çalişmiş olabileyim. Yerime görevlendirme geldiği için beş haftalığına düzeni değiştirmek de istemem açıkçası. Dogum sonrası iznimin az olmasını göze aldım okula gidip riske girmektense

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…