- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #19.461
Canım sen mochiden başka elektrikli falan bişey aldın mı? Mochiye çok güveniyorum ben o yüzden almadım şimdilik başka. İhtiyaç durumuna göre alırız herhaldeHer emzirme den sonra mı sağmıştın canım. Banada mantıklı geliyor memede süt durdukça çoğalmıyor boşaldıkça çoğalıyor çünkü. Sağdıklarını nasıl bir periyotta vermiştin. Emzirme öncesimi emzirme sonrası mı. Benim sütüm sapmayı bırak emzirecek kadar bile yoktu içimde ukte kaldı umarım bunda olur
Yok almadım canım sadece mochi. İnşallah işe yarar doğru tutturma yapmadığın sürece işe yaramıyor yotubda videoları var izledim. Pratik yapa yapa tutturacağım artık. Yedek olsun dersen Manuel alabilirsin benim var baktım işe yaramadı manuelle denerim aslında belirsiz bir durum emzirme süreci hangi sağma yöntemiyle verim alacağımızı o zaman göreceğizCanım sen mochiden başka elektrikli falan bişey aldın mı? Mochiye çok güveniyorum ben o yüzden almadım şimdilik başka. İhtiyaç durumuna göre alırız herhalde
Ben ilk doğumda bu yüzden çok bunaldım bebek ememedi, 3.gün süt iyice inince göğüslerim aşırı sanci agri yapti. Göğüs gergin olunca bebek daha da zorlandı. Pompayi temin edene kadar ağlamıştım sancidan. Sonrasında sağdik ama kizim emmeyi reddetti hep. Başta pompa alsaydım sağsaydim göğsümü alırdı belki çok pişman oldum. 7 ay sütüm kesilene kadar sağip verdim hiç emmedi.Günaydın kızlar.
Göğüs pompası hangi marka aldınız?
Tekli mi çiftli mi?
Manuel mi elektrikli mi?
Doğum öncesi alınmalı mı?
Hazır indirimler varken tecrübeli anneler cevaplarsa çok sevinirim
Fiili olarak çalişmadiğimiz 5 haftayi doğum sonrasına aktarma gibi bir durum olacağını sanmıyorum. Ben milli eğitimdeyim bana idari iznim bitince dogum iznine ayrilacağima dair dilekçe yazdırdilar 24.haftada. Yerime görevlendirme gelmesi içinKesinlikle var olmaz olur mu ? İdari izin rutinde olan bir şey değil günün şartlarından dolayı genelge ile verilmiş bir durum ama doğum izni mevzuatta yer alan bir durum. Bu yüzden 32. Haftada rapor alıp kuruma vermeniz gerek. Hatta 32. Ve 38. Haftalar arası çalışabilir diye rapor alırsanız 38. Haftada doğum iznine ayrılmış olursunuz ve o 5 haftayı doğum sonrasına aktarabilirsiniz. Yani 16 haftalık doğum izniniz 38. Haftada başlar. Ve pandemiden dolayıda hamile olduğunuz için bu 5 haftada yine işe gitmez idari izin kullanmaya devam edersiniz. Bunu atlamayın 5 haftayı aktarmak istiyorsanız ve doktorunuzda 32-38 arası çalışmasında tıbben sakınca yoktur diye rapor veriyorsa bu şekilde yapmanız sizin için daha avantajlı.
Oğlum çok emiyordu her emzirme sonrası çok zor olurdu ama günde üç kere en az emzirdikten sonra kalanı boşalttım zaten emzirme sonrası olduğu için çok çıkmıyordu ama sütümü arttırdı maşallah 2 yıldan fazla emzirdim ki oğlum yoğun bakım bebeğiydi mama ile başlamıştı biberonun rahatlığını da tattı ama azimle devam ettim bir günde sağdığım sütü biriktirip o gün veriyordum bazen istemediğinde hemen dondurucuya koyup sonrası için sakladım canımHer emzirme den sonra mı sağmıştın canım. Banada mantıklı geliyor memede süt durdukça çoğalmıyor boşaldıkça çoğalıyor çünkü. Sağdıklarını nasıl bir periyotta vermiştin. Emzirme öncesimi emzirme sonrası mı. Benim sütüm sapmayı bırak emzirecek kadar bile yoktu içimde ukte kaldı umarım bunda olur
Ben mochi hiç kullanmadım eskiden yoktuCanım sen mochiden başka elektrikli falan bişey aldın mı? Mochiye çok güveniyorum ben o yüzden almadım şimdilik başka. İhtiyaç durumuna göre alırız herhalde
Bende bir bakanlık merkez teşkilatında mevzuat biriminde görev yapıyorum uygulamanın tüm kamu kurumlarında bu şekilde olduğundan eminim siz idari izne başladığınızda zaten yerinize görevlendirme yapmaları gerekiyordu. Görevlendirme için sizin doğum iznine 32 de başlayacağınızı taahhüt etmenize gerek yoktu. Nasıl ki pandemi öncesinde bir kamu görevlisi bu öğretmen yada başka bir meslek grubunda olur fark etmez 32-38 arası sağlıklıdır çalışabilir raporu alınca işe gittiği taktirde o 5 haftayı doğum sonrasına aktarabiliyorsa aynı durum pandemi de işe gitmeden idari izindeykende o 5 haftayı doğum sonrasına aktarabilir. Çünkü devlet sizi genelgeye göre çalışmış kabul ediyor. (Mevcut durumun şartlarından kaynaklanan bir durum bu pandemiyle ilgili) Şu var siz online veya fiili ders vermediğiniz sürece sadece ek ders alamazsınız ama maaşınız devam eder. Tekrar ediyorum bu ister 24-32. Haftalar arası olsun isterse 32-38. Haftalar arası olsun. İdareniz biraz işgüzarlık yapmış, zaten okul müdürlerinin büyük kısmı mevzuat konusunda çok büyük bilgi eksikliğine sahip benim kardeşimde öğretmen ufacık bir şeyde hemen dilekçe yaz ilçeye soralım diyorlar. Bu karşılaştığınız hak kaybının idarecilerin kişisel tavrından kaynaklandığını düşünüyorum. Konu ile ilgili memurlar netin yazısı bile var linkten okuyabilirsiniz.Fiili olarak çalişmadiğimiz 5 haftayi doğum sonrasına aktarma gibi bir durum olacağını sanmıyorum. Ben milli eğitimdeyim bana idari iznim bitince dogum iznine ayrilacağima dair dilekçe yazdırdilar 24.haftada. Yerime görevlendirme gelmesi için
32. Haftamda çalışır raporumu verdim hatta raporda çalışılan 5 hafta doğum sonrasına aktarılacaktır yazıyordu idarem kabul etti.Fiili olarak çalişmadiğimiz 5 haftayi doğum sonrasına aktarma gibi bir durum olacağını sanmıyorum. Ben milli eğitimdeyim bana idari iznim bitince dogum iznine ayrilacağima dair dilekçe yazdırdilar 24.haftada. Yerime görevlendirme gelmesi için
Şeker kontrol altına alındıktan sonra benim rahim ağzı kısalmam ilerlemedi, doktor da böyle idare edeceğiz sanırım dedi. Şeker tüm belaların anası üzgünüm ki. Şeker takibi, progestan ve yatak istirahati ile 31 e kadar geldim, inşallah tehlikeli zamanları atlattık, her pazartesi kontrolüm var, 36 ya kadar gidelim başka bişey istemiyorum.Banda takicaklar 2 gün icerisinse ilacl düzelme olmassa . Umarim seker den dgildir yoksa önceki doktoruma fena bozulurum okadar uyarilarima ragmen dikkat etmedi diye .
36 haftayi gecelimde daha da bisi istemem inshallah
İşte bundan bahsediyorum bende. Siz 32-38 arasını ders vermesenizde bu çalışabilir raporunu idareye verdiğiniz sürece zaten 16 haftalık doğum izniniz 38 de başlardı. Ama ders verdiğiniz için maaşınıza ek olarak ek dersinizide alabilirsiniz bu daha da güzel.32. Haftamda çalışır raporumu verdim hatta raporda çalışılan 5 hafta doğum sonrasına aktarılacaktır yazıyordu idarem kabul etti.
Ayrıca haftalık 20 saat ders veriyorum online bile olsa çalışıyorum okula gidip yüzyüze vermeyi bende isterdim ama şartlar malum ve idarem sağolsun anlayışlı evden vermem sıkıntı olmuyor.
Bilgisayar başında ders anlatmak çok zor bu fiili değil de nedir
Bazı Kurumlar mevzuata aykırı yanlış uygulama yapıyor memurda hakkını aramadığı için maalesef bu devran böyle sürüp gidiyor. 32-38 arası personelin gerekli raporu aldığı sürece doğum sonrasına aktarabileceği kanunla verilmiş bir haktır sadece kanunla değişebilir. Konu ile ilgili memurlar netin yazısını okuyabilirsiniz.Cumhurbaşkanlığının yazısında gebeliğin sadece 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre arasında idari izinli sayılacağı belirtiliyor. Yani 32den sonra aslında idari izin yok. Ama bazı kurumlar kendi takdirleriyle idari izin kullandırabiliyolar. Bizim orda çalışır alsam bile kabul etmiyolar idari izin bitti artık pandemi sürecinde çalışman uygun değil deyip doğum iznine otomatik ayırıyorlar. Doktor da çalışır raporu veremem bu durumda dedi zaten.
Bazı idareler öyle güzel kendi kılıflarına uyduruyorlar ki işlerini. Karşı tarafın hakkıymış bilmem neymiş umurlarında değilİşte bundan bahsediyorum bende. Siz 32-38 arasını ders vermesenizde bu çalışabilir raporunu idareye verdiğiniz sürece zaten 16 haftalık doğum izniniz 38 de başlardı. Ama ders verdiğiniz için maaşınıza ek olarak ek dersinizide alabilirsiniz bu daha da güzel.
E esra5516 arkadaşa idaresi yanlış bir uygulama yapmış. Bence dilekçe verip düzeltebilirsiniz. Dilekçe yazın 32. Haftada 32-38 arası çalışmasında tıbben bir sakınca yoktur diye aldığınız raporu da ekleyin size yardımcı olmaları gerekiyor çünkü bu sizin hakkını
Ayy bende doğuma çorapla girmiştim canım hepme pembe pembe ,Hatta eşim odaya getirdiklerinde beni aşkım başka renk çorabınmı yoktu demişti banaKızlar ben çok üşürüm normalde ilk doğumumda çorap giymiştim kimsede bişey demedi öyle girdim çıktım ameliyathaneye. Ameliyat sonrası hastaların uyanmasını bekledikleri yerde biri çok üşüyorum demişti.Ben usumemistim sanırım çoraptan
Birde ciğer geliştirici konuşulmuş bende Plesanta perkreata olduğu için bugün verdi doktorum vuruldum. haftaya bir tane daha vurulacagim.36 haftayı görürsek şükür edelim dedihayırlısı görürüz inşallah.
Bugün progestani da bıraktık oksapar gün aşırı kullanilacak artık birde demir magnezyumun decavit devam
Ben müdür yardimcisiyim okulda benden başka mudur yardımcısı da yok yeni açıldı. Yerime görevlendirme vermek için milli eğitim bu şekilde dilekçe yazmamı istedi. Hatta birkaç hafta vermediler kimseyi ben mudur yetistiremedigi icin evden ders ekledim program hazırladım. Yeni okul iş yükü çok mudur ve öğrencilerin mağdur olmaması için kabul ettim ben de bu şekilde dilekçe yazmayiBende bir bakanlık merkez teşkilatında mevzuat biriminde görev yapıyorum uygulamanın tüm kamu kurumlarında bu şekilde olduğundan eminim siz idari izne başladığınızda zaten yerinize görevlendirme yapmaları gerekiyordu. Görevlendirme için sizin doğum iznine 32 de başlayacağınızı taahhüt etmenize gerek yoktu. Nasıl ki pandemi öncesinde bir kamu görevlisi bu öğretmen yada başka bir meslek grubunda olur fark etmez 32-38 arası sağlıklıdır çalışabilir raporu alınca işe gittiği taktirde o 5 haftayı doğum sonrasına aktarabiliyorsa aynı durum pandemi de işe gitmeden idari izindeykende o 5 haftayı doğum sonrasına aktarabilir. Çünkü devlet sizi genelgeye göre çalışmış kabul ediyor. (Mevcut durumun şartlarından kaynaklanan bir durum bu pandemiyle ilgili) Şu var siz online veya fiili ders vermediğiniz sürece sadece ek ders alamazsınız ama maaşınız devam eder. Tekrar ediyorum bu ister 24-32. Haftalar arası olsun isterse 32-38. Haftalar arası olsun. İdareniz biraz işgüzarlık yapmış, zaten okul müdürlerinin büyük kısmı mevzuat konusunda çok büyük bilgi eksikliğine sahip benim kardeşimde öğretmen ufacık bir şeyde hemen dilekçe yaz ilçeye soralım diyorlar. Bu karşılaştığınız hak kaybının idarecilerin kişisel tavrından kaynaklandığını düşünüyorum. Konu ile ilgili memurlar netin yazısı bile var linkten okuyabilirsiniz.
Hamilelikte idari izinde geçen süreler doğum sonrasına ilave edilir mi?
Hem 657 sayılı Kanunda yer alan hüküm hem de Tebliğde yer alan açıklamalar dikkate alındığında; doğum öncesi 8 haftalık analık izninden 5 haftalık sürenin doğum sonrasına aktarılabilmesi için birinci koşul öncelikle çalışabilir içerikli tabip raporu alınması, ikinci koşul ise bu...www.memurlar.net
Küçük değil mi 3 yaşa bile küçük gelir sanki fiyatı neymişEki Görüntüle 2719387
Kızlar bu beşik nasıl sizce 4 yaşına kadar kullanılıyomuş.Siz ona 3 deyin tabii
Hocam ben mudur yardımcısı oldugum için evden ders verme gibi bir durumum yok. Siz online ders vererek çalişmis oluyorsunuz zaten ama ben çalışabilir raporu alsam 5 gün 8-5 okulda olmam gerekiyor ki fiilen çalişmiş olabileyim. Yerime görevlendirme geldiği için beş haftalığına düzeni değiştirmek de istemem açıkçası. Dogum sonrası iznimin az olmasını göze aldım okula gidip riske girmektense32. Haftamda çalışır raporumu verdim hatta raporda çalışılan 5 hafta doğum sonrasına aktarılacaktır yazıyordu idarem kabul etti.
Ayrıca haftalık 20 saat ders veriyorum online bile olsa çalışıyorum okula gidip yüzyüze vermeyi bende isterdim ama şartlar malum ve idarem sağolsun anlayışlı evden vermem sıkıntı olmuyor.
Bilgisayar başında ders anlatmak çok zor bu fiili değil de nedir
806 tl canımKüçük değil mi 3 yaşa bile küçük gelir sanki fiyatı neymiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?