- 10 Ocak 2009
- 4.210
- 7.585
- 358
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #19.481
Açılma var mı diye bakabilir canım.kızlar ben nstye gireceğim bugün ilk defa.
dün gece çok şiddetli nefesim kesilcek gibi bir sancı girdi vajinama doğru. o saatten beri de şeffaf akıntılar arttı.
bir de sürekli karnım pıt pıt atıyor. hıçkırık olamaz bu kadar çok.
doktorum gel bi nstye bağlayalım bakalım dedi. zaten rahim baya aşağıda.
vajinal muayne de yaparlar mı acaba?
Bu şekilde yapılsa bile öğretmenler için çalışılan o beş haftanın doğum sonrasına aktarilmadigini okumuştum.Ya 24.haftada idari izne ayrılmayıp çalışılacak ya da ayriliyorsak doğuma kadar izinli sayılıyoruz diye biliyorum.Kesinlikle var olmaz olur mu ? İdari izin rutinde olan bir şey değil günün şartlarından dolayı genelge ile verilmiş bir durum ama doğum izni mevzuatta yer alan bir durum. Bu yüzden 32. Haftada rapor alıp kuruma vermeniz gerek. Hatta 32. Ve 38. Haftalar arası çalışabilir diye rapor alırsanız 38. Haftada doğum iznine ayrılmış olursunuz ve o 5 haftayı doğum sonrasına aktarabilirsiniz. Yani 16 haftalık doğum izniniz 38. Haftada başlar. Ve pandemiden dolayıda hamile olduğunuz için bu 5 haftada yine işe gitmez idari izin kullanmaya devam edersiniz. Bunu atlamayın 5 haftayı aktarmak istiyorsanız ve doktorunuzda 32-38 arası çalışmasında tıbben sakınca yoktur diye rapor veriyorsa bu şekilde yapmanız sizin için daha avantajlı.
Hocam ben mudur yardımcısı oldugum için evden ders verme gibi bir durumum yok. Siz online ders vererek çalişmis oluyorsunuz zaten ama ben çalışabilir raporu alsam 5 gün 8-5 okulda olmam gerekiyor ki fiilen çalişmiş olabileyim. Yerime görevlendirme geldiği için beş haftalığına düzeni değiştirmek de istemem açıkçası. Dogum sonrası iznimin az olmasını göze aldım okula gidip riske girmektense
Benimde durumum sizin gibi, müdür yardımcısıyım ve yerime görevlendirme yapıldığı için düzeni bozmayacam, 32. Haftada doğum iznine ayrılacam. Benim merak ettiğim bir şey daha var, mesela doğum 37. haftada olursa doğum öncesi kalan 3 haftalık izin doğum sonrasına ekleniyor mu?Hocam ben mudur yardımcısı oldugum için evden ders verme gibi bir durumum yok. Siz online ders vererek çalişmis oluyorsunuz zaten ama ben çalışabilir raporu alsam 5 gün 8-5 okulda olmam gerekiyor ki fiilen çalişmiş olabileyim. Yerime görevlendirme geldiği için beş haftalığına düzeni değiştirmek de istemem açıkçası. Dogum sonrası iznimin az olmasını göze aldım okula gidip riske girmektense
Benimde durumum sizin gibi, müdür yardımcısıyım ve yerime görevlendirme yapıldığı için düzeni bozmayacam, 32. Haftada doğum iznine ayrılacam. Benim merak ettiğim bir şey daha var, mesela doğum 37. haftada olursa doğum öncesi kalan 3 haftalık izin doğum sonrasına ekleniyor mu?
Ben idari izne ayrıldım ve bana ders de vermediler Bu hafta itibariyle.Yani sizin yazınıza göre 32.haftada çalışabilir raporu alırsam o beş hafta doğum sonrasına eklenebiliyor.Burda fiili çalışmam da gerekmiyor çünkü pandemiden dolayı idari izinde olduğum için zaten fiili olarak çalışıyor kabul ediliyorum.Doğru mu anladım acaba?Çok şaşkınım şu durumda.Gerçi benim idarem böyle birşeyi kabul etmeyecektir ancak böyle bir hakkım varsa kullanmayı isterimBende bir bakanlık merkez teşkilatında mevzuat biriminde görev yapıyorum uygulamanın tüm kamu kurumlarında bu şekilde olduğundan eminim siz idari izne başladığınızda zaten yerinize görevlendirme yapmaları gerekiyordu. Görevlendirme için sizin doğum iznine 32 de başlayacağınızı taahhüt etmenize gerek yoktu. Nasıl ki pandemi öncesinde bir kamu görevlisi bu öğretmen yada başka bir meslek grubunda olur fark etmez 32-38 arası sağlıklıdır çalışabilir raporu alınca işe gittiği taktirde o 5 haftayı doğum sonrasına aktarabiliyorsa aynı durum pandemi de işe gitmeden idari izindeykende o 5 haftayı doğum sonrasına aktarabilir. Çünkü devlet sizi genelgeye göre çalışmış kabul ediyor. (Mevcut durumun şartlarından kaynaklanan bir durum bu pandemiyle ilgili) Şu var siz online veya fiili ders vermediğiniz sürece sadece ek ders alamazsınız ama maaşınız devam eder. Tekrar ediyorum bu ister 24-32. Haftalar arası olsun isterse 32-38. Haftalar arası olsun. İdareniz biraz işgüzarlık yapmış, zaten okul müdürlerinin büyük kısmı mevzuat konusunda çok büyük bilgi eksikliğine sahip benim kardeşimde öğretmen ufacık bir şeyde hemen dilekçe yaz ilçeye soralım diyorlar. Bu karşılaştığınız hak kaybının idarecilerin kişisel tavrından kaynaklandığını düşünüyorum. Konu ile ilgili memurlar netin yazısı bile var linkten okuyabilirsiniz.
Hamilelikte idari izinde geçen süreler doğum sonrasına ilave edilir mi?
Hem 657 sayılı Kanunda yer alan hüküm hem de Tebliğde yer alan açıklamalar dikkate alındığında; doğum öncesi 8 haftalık analık izninden 5 haftalık sürenin doğum sonrasına aktarılabilmesi için birinci koşul öncelikle çalışabilir içerikli tabip raporu alınması, ikinci koşul ise bu...www.memurlar.net
Evet haklısınız bu bir hak ama bu durumda idari izinli sayılmayacağız çünkü idari izin sadece 24-32 arası yani eğer çağırırlarsa gidip fiili olarak çalışmamız gerekiyor dediğim gibi bazı idareler kendi inisiyatifleri ile uzaktan çalışmaya müsaade ediyorlar.Bazı Kurumlar mevzuata aykırı yanlış uygulama yapıyor memurda hakkını aramadığı için maalesef bu devran böyle sürüp gidiyor. 32-38 arası personelin gerekli raporu aldığı sürece doğum sonrasına aktarabileceği kanunla verilmiş bir haktır sadece kanunla değişebilir. Konu ile ilgili memurlar netin yazısını okuyabilirsiniz.
Hamilelikte idari izinde geçen süreler doğum sonrasına ilave edilir mi?
Hem 657 sayılı Kanunda yer alan hüküm hem de Tebliğde yer alan açıklamalar dikkate alındığında; doğum öncesi 8 haftalık analık izninden 5 haftalık sürenin doğum sonrasına aktarılabilmesi için birinci koşul öncelikle çalışabilir içerikli tabip raporu alınması, ikinci koşul ise bu...www.memurlar.net
Bende aynen öyle oldum. Market alışverişinde bile öyle olduValla zaten internet disariya gore daha avantajli artik o yüzden disarda bisey görsem de internet fiyatina bakmadan alamaz oldum artik
Ben medela aldım çiftli ama bir de mochi tarzı var elimde bana gerekli gerekli
Çünkü süt boşaldıkça artıyor sadece sütüm çok olduğu için ya da çalıştığım için değil arttırmak için de çok sağdım ben önceki bebeğimde şimdi de ilk hazır ettiklerimden birisi
Ama kişisel olarak herkes farklı düşünüyor
Yani kızlar özetle alayım ama hangisini alim karar veremedimBen ilk doğumda bu yüzden çok bunaldım bebek ememedi, 3.gün süt iyice inince göğüslerim aşırı sanci agri yapti. Göğüs gergin olunca bebek daha da zorlandı. Pompayi temin edene kadar ağlamıştım sancidan. Sonrasında sağdik ama kizim emmeyi reddetti hep. Başta pompa alsaydım sağsaydim göğsümü alırdı belki çok pişman oldum. 7 ay sütüm kesilene kadar sağip verdim hiç emmedi.
Lansinoh çift taraflı elektrikli pompa kullanıyordum memnundum bazi parçalarını yeniledim tekrar kullanacağım. Bence manuel bile olsa alınması gereken bir şey
Hiç karşılaşmamıştım bu durumla, ekleniyor olması iyiymiş, teşekkür ederimEvet hocam ekleniyor.
Hocam müdür yardımcısı olduğunuzu bilmiyordum o zaman haklısınız tabi ki evden yapma gibi bir durumu yok onunHocam ben mudur yardımcısı oldugum için evden ders verme gibi bir durumum yok. Siz online ders vererek çalişmis oluyorsunuz zaten ama ben çalışabilir raporu alsam 5 gün 8-5 okulda olmam gerekiyor ki fiilen çalişmiş olabileyim. Yerime görevlendirme geldiği için beş haftalığına düzeni değiştirmek de istemem açıkçası. Dogum sonrası iznimin az olmasını göze aldım okula gidip riske girmektense
Bu beşigi bende beğeniyorum küçük görünüyor ama ölçüleri normal besikle aynı. Ama kardeşim abla o ne öyle cadı kazanı gibi diyerek hevesimi kursağımda bıraktıEki Görüntüle 2719387
Kızlar bu beşik nasıl sizce 4 yaşına kadar kullanılıyomuş.Siz ona 3 deyin tabii
Bütçene hangisi uygunsa onu tercih edebilirsin canim ama ben bu attığın makineyi kullandim sorun yaşamadım. Cift taraflı olması da zamandan tasarruf sağlıyor. Avente göre daha hesapli Müşteri hizmetleri de güzel çalışıyor kendi sitesinden parçaları çok uygun fiyata temin ettim. İçinden yedek valf başlık da çıkmıştı ama kardeşim de kullandığı için tekrar yeniledim o parçalarıBende aynen öyle oldum. Market alışverişinde bile öyle oldubabamlara bile durun almayın ben netten bakım ordan alırım diyorum
Yani kızlar özetle alayım ama hangisini alim karar veremedimilk aşamada tek taraflı mı almalıyım yoksa almışken çift taraflı elektrikli mi alim?
Bu ürün nasıl kızlar?
Lansinoh Göğüs Pompası Süt Sağma Pompası Çiftli Elektrikli Fiyatı, Yorumları - Trendyol
LANSINOH Çiftli Elektrikli Göğüs Pompası yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.ty.gl
Bende aynen öyle oldum. Market alışverişinde bile öyle oldubabamlara bile durun almayın ben netten bakım ordan alırım diyorum
Yani kızlar özetle alayım ama hangisini alim karar veremedimilk aşamada tek taraflı mı almalıyım yoksa almışken çift taraflı elektrikli mi alim?
Bu ürün nasıl kızlar?
Lansinoh Göğüs Pompası Süt Sağma Pompası Çiftli Elektrikli Fiyatı, Yorumları - Trendyol
LANSINOH Çiftli Elektrikli Göğüs Pompası yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.ty.gl
ben 40 derecede yikamistim canimKızlar bugün bebek kıyafetlerini yıkıcam inşallah kaç derecede yıkamalıyım.Sizler kaç derecede yıkadınız
Lansinoh tercih edebilirim o zaman. Müşteri hizimetleri ve yedek parça konusu da çok iyiymişBütçene hangisi uygunsa onu tercih edebilirsin canim ama ben bu attığın makineyi kullandim sorun yaşamadım. Cift taraflı olması da zamandan tasarruf sağlıyor. Avente göre daha hesapli Müşteri hizmetleri de güzel çalışıyor kendi sitesinden parçaları çok uygun fiyata temin ettim. İçinden yedek valf başlık da çıkmıştı ama kardeşim de kullandığı için tekrar yeniledim o parçaları
Aralarında 100tl fiyat farkı var aslında 2lisi alınabilir.Valla bende cift taraflısi var lansinohun ama.ben ikisini aynı anda kullanamadim.hic benim beceriksizligim olabilir arasinda cok fark yoksq fiyat olarak cift olani al istersen ama.bence sart degilmis yani 1 taneli olan olsaymisda olurmus
Bende 20,40,60 derece oldupu için ben 40 derecede yıkadım.Kızlar bugün bebek kıyafetlerini yıkıcam inşallah kaç derecede yıkamalıyım.Sizler kaç derecede yıkadınız
Lansinoh tercih edebilirim o zaman. Müşteri hizimetleri ve yedek parça konusu da çok iyiymiş
Aralarında 100tl fiyat farkı var aslında 2lisi alınabilir.
Elektriklisi iyi değil mi manuel yorucu mu olur?
Bende 20,40,60 derece oldupu için ben 40 derecede yıkadım.
Kızlar bugün bebek kıyafetlerini yıkıcam inşallah kaç derecede yıkamalıyım.Sizler kaç derecede yıkadınız
Geçmiş olsun canım.Benim tansiyonum da düşük. Bazen 8/5 e düşüyor.Hamilelikte düşük tansiyon oluyorBu gün akşam tansiyonum düştü galiba masada birden gözlerim karardı bayılacak gibi oldum soğuk soğuk terledim eşim beni tuttu ayaklarımı diğer sandalyeye kaldırdı sonra en yakın kanepeye uzandım filan geçti şükür bebek de hareketliydi ama bir an korktumhiç tansiyonu düşen oluyor mu normal mi
40 derece uygundur canımKızlar bugün bebek kıyafetlerini yıkıcam inşallah kaç derecede yıkamalıyım.Sizler kaç derecede yıkadınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?