2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
merhaba arkadaşlar merak ettiğim bir konu var sat ve ultrasonunuz aynı mı ilerliyor? benim sata göre 4+4 üz şuan.kese ile beraber kalp atışını duymak için 1 hafta beklemek istiyorum.acaba duyulur mu? çoğu arkadaş 6+ da duymuş ama sata göre mi yoksa ultrasona göre mi?

Kızlar merhaba. Şuan 6+6 haftalık hamileyim. En başından beri gittiğim Bi doktorum var. Şu ana kadar 2 defa gittik kese ve kalp atışı için. Hepsinde de toplam 5 dk anca durmuşumdur içerde. Sıkıntı yok diyor gönderiyor. Ayrıca kanamalı bir gebelik de geçiriyorum. Siz gittiğinizde ilk muayeneleri nasıl geçti? Herkesin mi böyle? Tetkit falan istendi mi sizden merak ettim.

Canım ben mesela kesmeyi 4+6 da görmüştüm. 5. Haftada kalp atışı da vardı ama duyamamıştık 6.haftada duyduk. Değişiyor sanırım o

Acilde yaptırdım zaten ama baya yağlı bı igneymis canımı çok yaktı

Selam kızlar bugün dr’umuza gittik. Her şey normal dedi. Kalp atışını dinledik. 7hafta 4gün olarak söyledi.

Ben bir şey merak ediyorum bebişinizin kalp atış hızını dakikada kaç olarak söyledi doktorlarınız? Bizimki 160’mış 140 çıkan var mı? Şu cinsiyet tahmini doğru mu onu merak ediyorum.

Bir de dr mide bulantım olmasına rağmen kusma olmadığı ilaç vermedi. Bu süreci bu şekilde atlat dedi. Bebek gayet güzel gelişmiş. 2 kilo vermişim iştahsızlıktan
Sadece demir ilacı yazdı. Diğer extra vitaminler için daha sonra dedi.

3 tane eksik testim var onları yaptıracakmışım
Rubella Antikoru, Vit D, Toxoplasmalar.

Bir dahaki randevu 4 hafta sonra tam 1 ay

Sat A göre. Valla canım biraz öncede yazdım mesajda benim doktor hiç bişey söylemiyor normal deyip geçiyo. Anlamadım herkesin doktoru mu böyle
devlet hastanelerinde böyle bence.sormadıkça hiçbir şey söylemiyorlar. ama normal dediyse sıkıntı yoktur inşallah iyi düşünelim iyi olsun

Çok sevindim canım gözün aydın inşallah sağlıkla ilerlesin bulantın olmaması büyük şans gerçekten inşallah hiç olmaz. Biz de dün 6+3te kalp atışı duyuldu ama sormadim ben 115 yazıyor verdiği ultrason görüntüsünde. Önemli mi acaba ne demek ben anlamadım cinsiyetle mi alakalı

Demir ne yazdı canım

Canım bu konuda ben de çok karşılaştırdım buradaki arkadaslarla. O zaman insan çok tedirgin oluyor. Bence doktorunu dinle en güzeli. Herkeste farklı olabilir kese,bebek,kalp. Doktordan doktora da değişiyor mesela makinesi çok iyi değilse göremeyen olabiliyor. Sata göre ben de 6+0diye gittim bebek 6+3 diye gördü doktorum dün. 4+5te kesem göründü mesela bundan bir hafta once. Ama benden önce gören arkadaşlar olmustu. Yani takılma inşallah bebisin sağlıkla ilerler tutunur sımsıkı

Ben hala aynıyım ayağa kalktığımda bile agriyo dün iğne yaptıktan sonra eşimin desteği olmasaydı yuruyemiyodum bile baya kötüydü
Oo yok benim o kadar değil. Yanda kovid servisi vardı hastanede o yüzden eşimi almadılar. Kendim çıktım yürüdüm. Bunyeden de farkedebilir canım çok geçmiş olsun inşallah düzelir sin

Sağol canım hepimiz sağlıkla kavuşalım inşallah
Bulantım varda kusma yok. O yüzden ilaç yazmadı. Yoksa sabah kalktığım gibi gözüm hiç bir yiyecek görmek istemiyor. Sadece muz ve çubuk kraker. Geçici olduğunu söyledi dr bu sürecin. Balık yiyemiyosan yeme dedi vücut nasıl istiyorsa öyle davran. Yorgunluk varsa dinlen, uyu dedi

Bahsettiğim kalp atışıyla ilgili efsaneler dönüyorda o yüzden yazdım. Kalp atış hızı dakikada 140’sa erkek 160’da kız yazıyor internette. İnandığımdan değil ama merakta etmiyor değilim

Sat A göre. Valla canım biraz öncede yazdım mesajda benim doktor hiç bişey söylemiyor normal deyip geçiyo. Anlamadım herkesin doktoru mu böyle
Valla doktorlar öyle malesef hele bu korona döneminde iyice stresliler. Sürekli gerginler. Özeldeki doktorum daha bir kaprisliydi. Baya bir sıkınti yaşamıştık çok şükür devletteki doktorum çok daha iyi
devlet hastanelerinde böyle bence.sormadıkça hiçbir şey söylemiyorlar. ama normal dediyse sıkıntı yoktur inşallah iyi düşünelim iyi olsun
Benim özeldeki doktorum daha kötüydü canım bence kişilikle alakalı birşey. Özeldekinin ağzından kerpetenle laf alıyorduk. Devletteki ben sormadan söylüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…