2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
kızlar bugün bebeğimin hareketleri çok çok azdı dinleniodur diye düşündüm ama en son yarım sa önce en çok hareket ettiği şeyleri yedim bana mısın demedi doktoruma yazdım nst çektir yatış da yapabiliriz hazırlıklı ol fln dedi şimdi hastaneye gidiyoruz bize şans dileyin

Ay çok zor su kaynağı var mı , çadır çok sıcak olur mu? Yemek bulaşık … iki çocuk
Yani farkediyorum yazını canım valla ilk gittiğimde dönelim olmayacak diyecektim tam neuseki bebişi dışarı çıkardık rahatladık şöyle güneş vurduğu an çadırın içi çok sıcak oluyormuş hemen bebek arabasına dışarı hava durumu hiç musait değildi bide aşırı esiyordu ama arabamız muhafazalı kuzum gğndğz arabasında dışarda gölge olunca çadırın içinde kaldı 1 gece esmedi ozaman yanımıza aldık dışarı 2 gece kaldık zaten 2 gecede yağmur yağdı hava serinledi tulum giydirdim ince örgü battaniye örttüm kamp alanındaydık zaten su kaynağı vardı ama biraz uzaktı tuvalet olayı büyük sıkıntıydı oda uzaktı ama kamp alanı olduğu için gece sabaha kadar aileler vs hep dışardaydı bebekler çocuklar çadırda uyurken güvenlik vs sğrekli dolaşıyordu büyük kızımın hiç işine gelmedi çünki dalga var diye denize girmek yasaktı çadırdan denize bakabildi sadece 4 mevsimide yaşadık en güzel bebişti sıcaktan ve rüzgardan korumayı başardık ve rahat ettik 11 yaşındaki kızım bebeğim annem köpeğim eşim ben güzel bi anı yaşadık çok şükür kimse hasta vs olmadı köpeğimiz dışında şimdi sadece köpeğimize birsüre veteriner yolu göründü tuzlu su içmiş bide kumda ayakları tahriş olmuş 1 hafta iğne vurulacak ona koşturcaz tatili tavsiye ediyorum biz zor şartlarda bile sıkıntı yaşamadık yarın yine günübirliğe gidicez büyük kız denize girebilsin diye

Canım keşke lansinoh alsaydın. Eminim çok faydasını görürdün. Çünkü phlips in elektriklisinin 20 cc anca çıkardığı göğüsten ben lansinoh manuelle 60 ccden fazla çıkarıyorum

Gözünüz aydın güle güle büyütün

Mutlaka haber et canimmm.. ama merak etme hani kötü bisey yoktur belki suU azdirda bebisini kucagina alirsin. Hamileligin sonundasin o yönden icin rahat olsun

Yok kiz, hatırlamıyorum işte o yüzden sorma dedim
Ama sürekli biseylerle ugrasiyorduk. Bebekle falan sanırım.
Senin bebek ile cebelleşmelerin olabilir
Pazartesi doğuma giderken hepimize dua edicem canim. inşallah kabul olur. İnşallah bebeğin inadindan vazgeçer. sahi adını ne koydunuz ya siz? Diğer kızlar ne koydu onları da merak ettim şimdi. Niye aklima gelmediysse şimdiye kadar

Kizlar valla su an tam rahmimde bebegin hareketleribi hissediyorum. bildiginiz tam assagida yani ..

Kizimiza Zerya ismini koyucaz allahin izniylen

Kızlar bebeğinizi kaç dk gögüsünüzde tutuyorsunuz ? Kaç dk sı aktif emiyor ? Bir tek benim oğlanın mı düzensiz merak ediyorum uyku saati uyanıklık saati emme saati herşey değişik. Alarm kurup emzirmeye calısıyorum. uyanıkken daha uzun emiyor, uykuluyken kısa. Peşine sağıp veriyorum bazen biberonla sırf uykulu uğraşmıyor gögüsümle, az emmiştir, sarılık olmasın diye gereksiz mi oluyor bilmiyorum. Güya 2. Çocuğum ama abisinden çok daha farklı. Birde gögüsleriniz şu ilk günler aşırı süt oluşumundan taş gibi olur o halde mi ? Yoksa daha mı normal ?

Canim bişey yoktur yeri daraldığı için baya az hareket ediyorlar son haftalarda. Daha uzun saatler uyuyorlar bide..
gittiniz heralde doktora. Sonuç ne oldu haberdar et bizi.

Anaaaammm..gözün aydinn yaaaa cok sevindddiiimmmmm hemen anlat.lütfennnn nasil oldu nasil gevti
Oo maşallah canim. Sürpriz yaptın bize suni sancı vs aldın mı bu sefer? Anlatsana doğum hikayeni.
Allahim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
Hadi gözün aydın canım Rabbim analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah
Kendini iyi hissettiğinde doğum hikayeni öğrenmek isterim
Kıız gözün aydın müsait olunca detay bekliyorum
Gözün aydın canım. Sağlıcakla büyüt inşallah
seni en başa yazmıştım önden gidersin demiştim gittin bak
B BaSa86 sağlıkla büyüsün bebiş canım
Merakla bekliyoruz diymi dogum hikayesini B BaSa86 Nin.
Sagolun kizlar

İki gün önce gece sancilandim. Sabah kalktığımda hiç birseyim yoktu... Gezdim tozdum. Öğlen kanlı Nisan geldi ama hala sancım yoktu. Nst çektirmek için hastaneye geldim hersey normaldi. Geri eve gittim. Gider gitmez 20 dk aralıkta sancı vurmaya başladı belden başladı adet sancısı gibi alta dağıldı 30 saniyeden fazlaydı, anladim ki bu doğum sancısı.
Sonra saymaya başladım, 20 ye düştü 17 dakikaya sonra 15 dakikaya. Gece oldu hala devam etti bu defa 10 dk düşünce eşime dedimki hadi gidelim.
Hastaneye geldik sancılar düştü 8 dk ya. Nst de sancı cikmadi öyle fazla... ve açılma 2-3 cm dedi. Hastaneye geldik ya heyecandan sancıların aralığında uzadı sonrasında ebe serum bağladı, alt tarafım krampliymis birde biraz ağrı kesici. Ağrı kesici bende ters tepki yaptı ağrılarım şiddetlendi ama açılma 4 cm de diyor. İlerlemiyor, saatler geçiyor ama biz aynı durumdayız. Sonra prenses doğum yaptığımı bildikleri için Kizlarimda teklif ettiler, onlardanda aynı acilmam olmuyor benim. Onu iğneyi yiyince rahatlıyor ve kramplar gidiyor bende.
Anastesi doktoru geldi, bulamadı kemiklerin dar dedi. Soktu soktu çıkartı iğneyi. Ama bence sancılar daha fenaydı.
Anastesi doktoru hep yanlış yere bastırdığı için. Birinde sağ bacağımı hissetmedim geri çıkartı birinde feci şekilde çekilme vardı. Birinde bulamadı derken 4 defa denedi. En sonunda buldu çok şükür.
Bağladılar iki saat sonra acilmam gerçekleşti 8-9 cm. Tabi fazla istemedim uyusamasını geri azaltilar ve sancıları birazda olsa hissettim. Oğlumun kanaldan nasıl kendi başına geçmek istediğini hissettim ebe ona yardım ede bilirsin dedikten sonra yavaş yavaş ikinmaya başladım ve oğluma yardım ettim.

Doktoru çağırdılar son aşamada. Ben ıkınıyorum oğlum çıkmıyor son aşamada orda sıkışıp kaldı. Ebe altın dar dedi. oğlumun kafası bir türlü çıkmadı. Kalp atışını doktor nst eyle takip ediyor, sonra bulamadımi biraz elli ağa doktorun hızlandı bende farkettim acele ettiğini çünkü kanalda sıkışıp kaldı. Doktor keseceğim altını dedi (Öbür kizlardada kesmislerdi) ve kesmesiyle oğlum doğdu. Göbek bağı baya uzundu ve kafasına iki kere dolanmış.
Cok şükür iyiz. Eşim hep yanımdaydı. İkimizde her bebisimizde gözyaşı dökeriz.
Saat 8,51 gece Ayberk imiz doğdu çok şükür. Şuan beyfendi yanımda yatıyor ve göğsümden inmek istemiyor.
Allah olmayanlarda nasip etsin. Anne olmak gerçekten kolay değil.

Canım bize de dua et emmeyen bebis çok zor oluyor ama sağlıklı olsunlar da

Mutlaka haber et canimmm.. ama merak etme hani kötü bisey yoktur belki suU azdirda bebisini kucagina alirsin. Hamileligin sonundasin o yönden icin rahat olsun

Canim bişey yoktur yeri daraldığı için baya az hareket ediyorlar son haftalarda. Daha uzun saatler uyuyorlar bide..
gittiniz heralde doktora. Sonuç ne oldu haberdar et bizi.
kızlar doktorum nstmi beğenmedi hiç açılmam yok ama düzenli sancım var 1 sa dinlen tekrar nst çekelim dedi

Uyanıkken 20 dk falan emiyor uyuyakalıyor bazen daha kısa emip uyuyakalıyor. Sarılık olduğu için korkuyorum ne kadar emdiğini göremediğimden içim rahat etmiyor sağıp içiriyorum bazen üstüne. Keşke bilebilseydim ne kadar içebildiğini sarılık işin içinde olmasa daha rahat olucam, acıkırsa ağlar uyanır diyeceğim ama böyle çok zor oluyor benim için. Acaba ne kadar emdi, doydu mu, tok mu, süt yetiyor mu, içtiği yarıyor mu diye düşünerek geçiyor günlerim

Canım keşke lansinoh alsaydın. Eminim çok faydasını görürdün. Çünkü phlips in elektriklisinin 20 cc anca çıkardığı göğüsten ben lansinoh manuelle 60 ccden fazla çıkarıyorum
Arkadaşımda lansinoh var getirecek.. Son çare bide onuda deniyeym

Cnm benm.. Hayır olsun inşallah
Cok saol inşallah kabul olur
Biz Lena koyduk minnoşumuzun adını :)

Bu gece evimde son gecem, inşallah pazartesi kucağımda bi kuzucuk olucak. Salı günü de o kuzucuk ile geri gelicem evimize.
Acaba doğumdan sonra mide yanmam geçecek mi şıp diye merak ediyorum.. pazartesi gelsin
Valla şıp die geçior herşey
Sanki 9 ay onlar yaşanmamş gibi
Gram eseri kalmıo
Bende tek kalan eser, kilolar
Onlarda şıp die gitseydi keşke

kızlar doktorum nstmi beğenmedi hiç açılmam yok ama düzenli sancım var 1 sa dinlen tekrar nst çekelim dedi
Cnmmm ne yaptn?

tekrar nst çekildi bekliyoruz sabaha kadar böyle aralıklarla çekilecek sanırım bide doktorum yatış istemiş

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…