Oncelikle surekli emzirmelisiniz ardindab sagmalisiniz. Memeyi tutabiliyorsa cok sanslisiniz bir de biberon kullaniyorsunuz sanirim ememiyorsa onun da etkisi vardir onlar aradab cikmadikca cok zorMerhaba arkadaşlar umarım herşey yolundadır hepiniz için.. biz 3 haftalık olduk ve hiç sütüm yok hastaneden geldiğimizden beri sadece mama yiyor sütü de arada üstüne kahve gibi içiyor.. doymuyor süt ile ve sütte pek gelmiyor.. çok endişeleniyorum yani şimdinin mamaları anne sütüne yakın diyorlar ama anne sütünün yerini tutmaz.. önerileriniz var mıdır? Nasıl arttırabilirim?
Bizim de Bi fototerapi sürecimiz var erken doğduugu için de 1 hafta yoğun bakım süreci. O yüzden çok endişe ediyor insan onları yaşadığımız için. 1 saat önce emzirdim ağlıyordu acıkmıştı. Simdi uyuyor. Sıcaktandı sanırım o kafa sıcaklığı. Tekrar sarılık yükselecek diye ödüm kopuyorYazdıklarının aynısını birebir yaşıyorum. Pazartesi günü yarın sağlık ocağına götürüp bi kilo ölçümü yaptıracağım. Senin bebeğin sarılıktan yattı mı hiç ? Yoksa şuan olan birşey mi canım
Dün öğlen 12 de uyuyup 6 da uyandı benimkide. Ne yaptıysam uyanmadı emmeyincede biberonla verdim. Geçen hafta pazartesi sarılıktan fototerapi alıp cıkmıştı. Hastaneyi aradım kan şekeri düşmüştür ya da karnı çok toktur dedi. Tekrar sarılık olması için günlerce beslenmemesi lazımmış felan.. Birde epey uyanıktı ondan sanırım endişelenme canım olabiliyır demekki böyle durum. Seninki uyandı mı sonrra şimdi nasıl ?
Canim önceden sagdigin sütü siringayla sık ağzına. Böyle böyle karni doyar doyunca da emmeye daha hevesli olur .Az sütüm geldiği için daha doymuyor ve uyandıramıyoruz yahu biz, aldı mememi uyuyo şuannasıl olcak böyle ya
Akıntı bende de vardı. Nisan geldi falan diye düşünüyordum hatta ben. Ama sabah bildiğin adet sancısı çektim ve kanama oldu. 5.30 dan 8.00 a kadar 5 dakika 7 dakika 10 dakikaya bir sancı geldi. Sonra uyumuşum. Şu an sancı yok. Ben anlamadım bu işi. Bebişin hareketlerini takip ediyorum. Suyum da gelmedi. Bu arada haftam 39+5. Ben 40 a kadar bir belirti beklemiyordum şaşırttı beniAy ciddimisinnnn. Demekki nisan cidden gelmeliof benim nisanim daja gelmedi. 39+0 a girdim.. insallah hayirliiyla güzel sekilde kucagina al canin. Haberdar etmeyi unutma. Tam kavinci haftadaydin sne
Çok geçmiş olsun köpüşünüze tatilllerde hep yaramazlık peşindeler. Baya zorlu bir ortam varmış ama siz altından kalkmışsınız tebrik ederim. İnşallah yüzer bugün yine yasaklamışlar bazı yerleri .Yani farkediyorum yazını canım valla ilk gittiğimde dönelim olmayacak diyecektim tam neuseki bebişi dışarı çıkardık rahatladık şöyle güneş vurduğu an çadırın içi çok sıcak oluyormuş hemen bebek arabasına dışarı hava durumu hiç musait değildi bide aşırı esiyordu ama arabamız muhafazalı kuzum gğndğz arabasında dışarda gölge olunca çadırın içinde kaldı 1 gece esmedi ozaman yanımıza aldık dışarı 2 gece kaldık zaten 2 gecede yağmur yağdı hava serinledi tulum giydirdim ince örgü battaniye örttüm kamp alanındaydık zaten su kaynağı vardı ama biraz uzaktı tuvalet olayı büyük sıkıntıydı oda uzaktı ama kamp alanı olduğu için gece sabaha kadar aileler vs hep dışardaydı bebekler çocuklar çadırda uyurken güvenlik vs sğrekli dolaşıyordu büyük kızımın hiç işine gelmedi çünki dalga var diye denize girmek yasaktı çadırdan denize bakabildi sadece4 mevsimide yaşadık en güzel bebişti sıcaktan ve rüzgardan korumayı başardık ve rahat ettik 11 yaşındaki kızım bebeğim annem köpeğim eşim ben güzel bi anı yaşadık çok şükür kimse hasta vs olmadı köpeğimiz dışında şimdi sadece köpeğimize birsüre veteriner yolu göründü tuzlu su içmiş bide kumda ayakları tahriş olmuş 1 hafta iğne vurulacak ona koşturcaz tatili tavsiye ediyorum biz zor şartlarda bile sıkıntı yaşamadık yarın yine günübirliğe gidicez büyük kız denize girebilsin diye
Ben de hep aşağıda hissediyorum ama anladığım kadarıyla bunlar doğum sancıları değil beklemeye devamKizlar valla su an tam rahmimde bebegin hareketleribi hissediyorum.bildiginiz tam assagida yani ..
Allah yardımcın olsun da bu nedir canım bence yemek ikramı bile çok fazla geliyor gözüme kalmalı misafir çok zor burda insanlar kendi annelerine bile tahammül edemiyor yazık günahKaynanayi anlarım da benim doğum yaptığımdan beri kaynımgil burda. Eltim allah razı olsun her seye yardımcı oluyor ama kaynım tam bir facia eşim her gün sinirli. Sabahtan akşama kadar bahçede oturup çay köyün kahve yapın diyor. Bi de 2 tane erkek çocuğu var bi yaramazlar evin altını üstüne getirdiler. Hadi dağınıklık toplanır ama çok ses yapıyorlar kafam kaldırmıyor gürültü istemiyorum.
Geçen hafta da bi görümcem geldi kocasıyla Siz sözde bebek görmesi 3 gün kalıp gittiler. Salı günü de diğer görümcem gelecek kızıyla bi hafta da onlar kalır. Kafayı yiyecegim artık lohusa evine yatılı misafir gidilir mi ya hiç mi utanmanız yok.
Kaynanam da kendini yırtıyor var ya gitmeyin sonra gidersiniz diye. Görümcemle kavga etmişler sırf kadın bari dikişleri iyileşsin demiş görümcem de sen gelini kendi çocuklarından çok seviyorsun demiş.
Evet sıcaktandı sanırım çok sıcakta değildi aslında oda anlamadm. Şimdi iyiAltını açıp bezle sil uyandır uyanmazsa ağzına süt damlat uyansın. Bir şey olmaz canım. Sıcak gelmiştir. Huysuzdu diyorsun yorulmuştur dinlenmistir
Hadi bakalım bizde dün 3500 olmuşuz 3000 doğmuştu 2900e düşmüştü1 ay kontrolüne daha gitmedim kuzum haftaya cuma sağlık ocağında kontrol ve asi var 3600 doğmuştu sis falan gidince 3100 kalmıştı bakalim 1. Ayda kaç çıkacak:) Emiyor bebiş çokşükür
Doyduğu anlamına geliyor canımKızlar.. Benim minnoş her yemekten sonra hıçkırıor.. İstisnasız
Böyle olan varmı
İnşallah temiz çıkar canım valla hiç bitmiyor endişecanım rutin olarak tüm bebeklere bir ay sonunda kalça ultrasonu isteniyor canını sıkma
İnşallah öyle olur canim bende okudum biraz Allah korusun hepimizin yavrusunuBebeklerde kalpte küçük delikler olabiliyor. Zamanla kalp ve diğer organlar büyüdükçe bu delikler kapanıyor. Hiç canını sıkma, kontollerini yaptır. Allah beterinden korusun
İnşallah güzel haberlerini bekliyoruz canım6. Gun tekrarlamistik negatifti canim bu sefer de yenidogan doktoru kabul etmedi dün 10. Gunde tekrar test verdim karantinamiz bitti cok şükürp.tesi günü randevum var en kisa zamanda ben de bebisime kavuşurum insallah
Kuzum sütü sağınca artar evet ama tazyikli oluşu gider ve böylece bebeğin boğazına kaçmaz biberon kullanıyorsan sagdigin sutu de öyle verEmzirirken üç defa boğulma tehlikesi geçirdik dün gece aklım çıktı Sütümü kontrol edemiyorum resmen fışkırıyor kafam allak bullak uykusuzum yorgunum çok şükür bir şey olmadı ama mosmor oldu yavrum ne yapacağını şaşırdım kucağımda ordan oraya koştum Allah korusun l. Sağsam fazla sütü daha artar diyorlar ne yapacağım bebeğin kafasini olabildiğince dik tutmaya çalışıyorum tavsiyesi olan var mı çok çaresizim
Merhabalar günlük yaklaşık 30 gram alması gerekMeehaba ben doğum yapalı 30 gün oldu Acaba 1 ayda ne kadar kilo alması lazım
Benimde öyle doktora sorduk normal dedi biraz limonlu su iyi gelir ama emzirmekte geciriyorKızlar.. Benim minnoş her yemekten sonra hıçkırıor.. İstisnasız
Böyle olan varmı
O zaman 900 gram ve üzeri olmlı tesekkürlerMerhabalar günlük yaklaşık 30 gram alması gerek
Ben de aynı dertten muzdaribim canım her emzirmede dua ediyorum bu sefer olmasın diyeEmzirirken üç defa boğulma tehlikesi geçirdik dün gece aklım çıktı Sütümü kontrol edemiyorum resmen fışkırıyor kafam allak bullak uykusuzum yorgunum çok şükür bir şey olmadı ama mosmor oldu yavrum ne yapacağını şaşırdım kucağımda ordan oraya koştum Allah korusun l. Sağsam fazla sütü daha artar diyorlar ne yapacağım bebeğin kafasini olabildiğince dik tutmaya çalışıyorum tavsiyesi olan var mı çok çaresizim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?