Bende o konumdayım. O kadar çok yapıp sattım ki şimdi kendi kızıma öremiyorum. Öresim gelmiyor. Ama bakalım daha doğmasına var örerim herhaldeÜretmek, hele ki bebeğiniz için üretmek ne kadar güzelBende uzun zaman önce amigurumi yani örgü oyuncak yapıp satıyordum. O kadar çok yapmıştım ki bir yerden sonra gına geldi
Ben burda paylaşmıştım daha önceKizlar ya ihtiyaç listesi hazirlayaniniz var mi içime sinen bir liste bulamadim paylaşmak isteyen olursa burdayim
Ayy Allah yardımcın olsun canım devamlı kusmak çok zor doktorunla görüştün mu hormonlardan kaynaklı fazla östrojen salgılanıyor galiba 15. haftadan sonra azalması gerekiyor diye biliyorum migrenin var mı benim iki bebeğimde de hiç olmadı saçlar çıkmaya başlayınca mide yanması oluyordu ama çok yakın bir tanıdığım vardı hastanede yatış yapılıyordu uzun süre damardan besleniyorduMerhaba arkadaşlar, ben bugün tam 19 haftalık oldum. Ayrıntılı için 19+5 te gidicem.
Fakat benim bulantım hiç geçmedi , bazen şiddeti çok artıyor. Sudan da midem bulanıyor. Hapları zor içiyorum, hatta vitamin hapını içemiyorum çok kokuyor. Bulantı haplarınıda içince kusuyorum. Çok zorlanıyorum. Ne zaman gecicek ? Geçmesi için denediğiniz bir şey var mı?
Ayin 7sine kaldi benim az kaldi bakalim bekliyorumBugün detaylı ultrasonumuz vardı kızlar sanırım bana benziyor minişimizgittiniz mi siz??
Evet olacağım ben bu hafta.Kızlar tetanoz aşısı oldunuz mu? Olacak mısınız? Benim ilk gebeliğim de ...
Aynen elleme hava iyi boyle baya ruzgarliydi ama sicak vuruyo insanin yuzune soguklar gitti insallahGünaydın canlarKapalı bir Ankara havası var. Güneşşş gel be güzelimm. Hoş oruçlular için bu çok iyi serin serin tutarlar. Kocam beyi yazık oruçlu haliyle ipciye götürcem bugün. Acil acil yeni ipler almam lazm hem bebişe örüp hem videolar çekmem lazım. Bebişe de tabi kazak vs değilde farklı şeyler.
Dip boyasini dogalla yaptirdim yaridan sonrasini normal balyaj yaptirdim. Dibe degmediginden sorun yokKızlar ben pazartesi günü sacıma balyaj attırcam yadibe değmediği için bi sorun olmaz herhalde. Maske falan takarım yapılırken. Sarı saçlarımı özledim
Saol canım. Migrenim yok çok şükür, doktorum ilaç verdi onuda kusuyorum. Bu hafta gidicem bakalım, fitil verebilirim demişti. Ben yiyorum ama 2-3 saat sonra kusuyorum, su içersem hemen kusuyorum. Sanırım birkaç saat sonra kustugum için sindirim biraz olsun gerçekleşiyor. Bebek de 4 hafta önceki kontrol de iyiydi. Umarım hastanelere yatmak zorunda kalmam , daha yeni taşındık Almanya’yaAyy Allah yardımcın olsun canım devamlı kusmak çok zor doktorunla görüştün mu hormonlardan kaynaklı fazla östrojen salgılanıyor galiba 15. haftadan sonra azalması gerekiyor diye biliyorum migrenin var mı benim iki bebeğimde de hiç olmadı saçlar çıkmaya başlayınca mide yanması oluyordu ama çok yakın bir tanıdığım vardı hastanede yatış yapılıyordu uzun süre damardan besleniyordu
Canım yemekten sonra 2-3 saat sonra kusuyorsan bebek açısından problem olmaz beslenir ama senin için zor birde miden zorlanir boğazın tahriş olur inşallah biran önce azalır ve geçerSaol canım. Migrenim yok çok şükür, doktorum ilaç verdi onuda kusuyorum. Bu hafta gidicem bakalım, fitil verebilirim demişti. Ben yiyorum ama 2-3 saat sonra kusuyorum, su içersem hemen kusuyorum. Sanırım birkaç saat sonra kustugum için sindirim biraz olsun gerçekleşiyor. Bebek de 4 hafta önceki kontrol de iyiydi. Umarım hastanelere yatmak zorunda kalmam , daha yeni taşındık Almanya’ya
Çok heyecanlı ve çok güzel bir duygu yaaAyin 7sine kaldi benim az kaldi bakalim bekliyorum
Gerçekten öyle zor ki. Dilerim hepimiz kolay sağlıklı bir hamilelik geçirelim, sağlıkla kucağımıza alalım bebişleriCanım yemekten sonra 2-3 saat sonra kusuyorsan bebek açısından problem olmaz beslenir ama senin için zor birde miden zorlanir boğazın tahriş olur inşallah biran önce azalır ve geçer
Çok teşekkür ederim cevabınız içinSelamlar Bebeğin hareketleri bu aylarda o kadar da çok takip edilesi değil. İleriki aylarda büyüdüğünde tabi daha önemli olacak. Şahsen ben kanama ağrı vs olmadığı sürece bunu kafama takmıyorum
Yaaaa çok tesekkur ederiiimBen bir sürü listeden aranjman yaptım, çok geniş kapsamlı, hepsi şart değil yani. Şuraya bırakıyorum
Anne
• Pijama takımı ve sabahlik
• Lohusa kilodu tek giyimlik
• Emzirme sutyeni
• Göğüs pedi
• Göğüs pompası Mochi
• Sut saklama poşeti
• Lansinoh sıcak soğuk göğüs terapi / torbasi
• Gumus göğüs kapagi
• Silikon göğüs kalkani
• Göğüs ucu kremi
• Kanguru
• Sling
• Anne Bebek cantasi
Bebek Giysi
• Hastane cikisi seti
• Yenidogan kundak
• Zibin badi
• Kısa kol / uzun kollu badi
• Badi Uzatma aparatı çıtçıtlı
• Patikli / patiksiz tek alt
• Çorap
• Tulum
• Pijama takımı (6 ay+)
• Yelek
Bebek Bakımı & Banyo
• Muslin ağız mendili
• Bebek havlusu
• Bebek bezi
• Islak bez
• Pişik kremi, bebek bakim yagi
• Güneş bakım kremi
• Alt açma çantası/ alezli örtü
• Alt açma tek seferlik ortu
• Fırça ve tarak seti
• Tırnak bakım seti
• Yenidogan sampuan
• Bebek banyo sungeri
• Banyo bornoz havlu seti
• Katlanır banyo seti
• Banyo filesi sungerli
• Pudra
• Bebek deterjani
• Dijital alindan ateş ölçer
• Mustela göğüs balsami
• Bebek aspiratör
• silikon parmak Fırça
• ıslak kuru cantasi
• Osanit dış topları (dış cikarma)
• Kehribar kolye
• Trukid stick
• Arnica krem
• hijyenik sprey
Bebek Beslenme
•Buharlı pişirici & blender
• Sterilizatör
• Kolik biberon
• Biberon temizleyici deterjan
• eski Bebek mama termosu
• Emzirme minderi
• Önlük
Bebek Odasi
• Anne yani
• Elbise askısı
• Uyku seti/yorgan/battaniye/nevresim takimi/ reflu yastık
• Bebek yatak alezi
• Muslin örtüler ve bezler
• Çöp kovasi
• Çöp kovası poşeti
• Kece Anne Bebek bakım cantasi
• Park yatak
• Matli oyun halısı, oyuncakli
• Bebek halısı
• Oyun mati pamuk
• Köpük oyun mati
• Dijital termometre
• Kamera
• Telsiz
• Cocuk odasi sepeti
• Buhar makinesi
Araç/ Gereç
• Oto koltuğu / kılıfı/ gunesligi cam
• Emzirme ortusu
• Bebek arabası
• Bebek arabası çantası
• Baston puset
• ana kucagi
• Masaya entegre portatif mama sandalyesi
• 6 ay sonrası dik duruş sandalyesi
• Kumaş mama sandalyesi tutacağı
• Taşınabilir Bebek yatagi
Güvenlik
• kapi stoper
• Pencere kilidi
• Priz kapağı
• Köşe koruyucu
• Buzdolabı kilidi
• Çekmece kilidi
Gözümden kacmis sanirimBen burda paylaşmıştım daha önce
Ben olmayi düşünmüyodum doktorumda ahirda dogurmayacaksan gerek yok dediKızlar tetanoz aşısı oldunuz mu? Olacak mısınız? Benim ilk gebeliğim de ...
Ben bu hafta oldum, 2 farklı doktorla görüştüm ikisi de uygun olabilirsin demişti. Benimde ilk gebeliğim, en son ne zaman tetanoz oldum onu bile hatırlamıyorum:) bence aşıları olmakta faydası vardır zararı yokturKızlar tetanoz aşısı oldunuz mu? Olacak mısınız? Benim ilk gebeliğim de ...
Ay çok güzel olmuş liste teşekkür ederizBen bir sürü listeden aranjman yaptım, çok geniş kapsamlı, hepsi şart değil yani. Şuraya bırakıyorum
Anne
• Pijama takımı ve sabahlik
• Lohusa kilodu tek giyimlik
• Emzirme sutyeni
• Göğüs pedi
• Göğüs pompası Mochi
• Sut saklama poşeti
• Lansinoh sıcak soğuk göğüs terapi / torbasi
• Gumus göğüs kapagi
• Silikon göğüs kalkani
• Göğüs ucu kremi
• Kanguru
• Sling
• Anne Bebek cantasi
Bebek Giysi
• Hastane cikisi seti
• Yenidogan kundak
• Zibin badi
• Kısa kol / uzun kollu badi
• Badi Uzatma aparatı çıtçıtlı
• Patikli / patiksiz tek alt
• Çorap
• Tulum
• Pijama takımı (6 ay+)
• Yelek
Bebek Bakımı & Banyo
• Muslin ağız mendili
• Bebek havlusu
• Bebek bezi
• Islak bez
• Pişik kremi, bebek bakim yagi
• Güneş bakım kremi
• Alt açma çantası/ alezli örtü
• Alt açma tek seferlik ortu
• Fırça ve tarak seti
• Tırnak bakım seti
• Yenidogan sampuan
• Bebek banyo sungeri
• Banyo bornoz havlu seti
• Katlanır banyo seti
• Banyo filesi sungerli
• Pudra
• Bebek deterjani
• Dijital alindan ateş ölçer
• Mustela göğüs balsami
• Bebek aspiratör
• silikon parmak Fırça
• ıslak kuru cantasi
• Osanit dış topları (dış cikarma)
• Kehribar kolye
• Trukid stick
• Arnica krem
• hijyenik sprey
Bebek Beslenme
•Buharlı pişirici & blender
• Sterilizatör
• Kolik biberon
• Biberon temizleyici deterjan
• eski Bebek mama termosu
• Emzirme minderi
• Önlük
Bebek Odasi
• Anne yani
• Elbise askısı
• Uyku seti/yorgan/battaniye/nevresim takimi/ reflu yastık
• Bebek yatak alezi
• Muslin örtüler ve bezler
• Çöp kovasi
• Çöp kovası poşeti
• Kece Anne Bebek bakım cantasi
• Park yatak
• Matli oyun halısı, oyuncakli
• Bebek halısı
• Oyun mati pamuk
• Köpük oyun mati
• Dijital termometre
• Kamera
• Telsiz
• Cocuk odasi sepeti
• Buhar makinesi
Araç/ Gereç
• Oto koltuğu / kılıfı/ gunesligi cam
• Emzirme ortusu
• Bebek arabası
• Bebek arabası çantası
• Baston puset
• ana kucagi
• Masaya entegre portatif mama sandalyesi
• 6 ay sonrası dik duruş sandalyesi
• Kumaş mama sandalyesi tutacağı
• Taşınabilir Bebek yatagi
Güvenlik
• kapi stoper
• Pencere kilidi
• Priz kapağı
• Köşe koruyucu
• Buzdolabı kilidi
• Çekmece kilidi
Ben iki doktora gidiyorum biri Prof. Perinatalog diğeri kadın doğum uzmanı ama o da Prof. A plus bir hastane ama yinede yaptır dediBen olmayi düşünmüyodum doktorumda ahirda dogurmayacaksan gerek yok dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?