- 9 Aralık 2021
- 1.968
- 1.333
- 48
- 38
50bin derken? Neden okadar odedidniz ?Aynen öyle canım şimdi gerçekten herşey çok zor 2019 yılında kızımın doğumunda hastaneye 50 bin TL ödedik şuan şişli memorial 250-300 bin falandırAllah yardımcımız olsun inşallah
Yaaaa ilgi konusu önemli..ozaman Serkan bodura geliyim bendepeki detaylı ultrason fiyatı nasıl biliyormusun canım
Töbe bismillahAynen öyle canım şimdi gerçekten herşey çok zor 2019 yılında kızımın doğumunda hastaneye 50 bin TL ödedik şuan şişli memorial 250-300 bin falandırAllah yardımcımız olsun inşallah
Bende şaşırdım korktum. İnşallah o 0 fazladan yazılmıştır yanlisliklaTöbe bismillah50 bin miii.
Benim gogus hassasiyetim kasik agrim iliskiden bi hafta sonra baslamisti. Ama onunla mi alakali bilemiyorum kuzumHanimlar selammbeni hatırlayanlar belki vardır ocak ayinda kalbi durmuştu bebegimin aranızdan ayrilmistim. Şimdi size bir sorum olacak 4 gun once iliskim oldu planlanmayan bir durum gelisti hamile kalabilirim.. ince mizmiz bi kasik agrim var hic olmayan bisey bu.. daha erken mi acaba var mi yasayaniniz? Bu arada bebisleriniz kocaman olmus masallah ya saglikla alin kucağınıza bi kizim var ama onda acemilik hissetmedim ilk zamnlarda bu ağrıyı.. gebeligi öğrendiğimde hissetmiştim
Ayy maşallah çok güzel akıllı bıdıkHayirli geceler kizlar baya gec oldu anca gelebildim.. bugun sabah girdim ayrintiliya durumumuz sagligimiz gayet guzel haftamizla uyumluyuz 460 gr 28 cm boyumuz var 21+1 olduk tuttugum oructan etkilenmemis sukur gelisimimiz guzelmis sukurler olsun bizden bu kadar darisi guzel haber bekleyenlere
Canım benim yaşım 37 ikili testi yaptırmadım yaştan dolayı kesin riskli çıkacaktı fetal DNA testi yaptırdım Allah korusun birşey çıksa aldıracak mıydım hayır Allah'ım bana tüp bebekle evlat nasip etmiş diyip tevekkül edecektim ama ikili testte devamlı riskli diye diye strese girecektim detaylı USG sonucuna göre de çok inanmayacaktim ordaki riskten kaynaklı anlatmak istediğim şu fetal DNA testi yaptırmak daha mantıklı en azından bebeğinde inşallah birşey yokturdur hamileliğin stresli geçmez bebeği ve seni olumsuz etkilemez varsada sizde kendinizi ona hazırlayacaksiniz doğduğu an doktorun ona göre tedbir alacak çocuk doktoru ile birlikte belki kalp doktoru ve üroloji doktoru olacak belki çok basit tedavi yöntemleriyle bebeğin düzelecek bunlar sadece ihtimal belkide hiçbir problem olmadan hamilelik tamamlanacak istanbuldaysan doç. Ali ekize gitmeni birde orada muayene olmani öneririmİnşallah yoktur yanılma vardır.
Eşim karar versin.
2.doktor aklımda bir yandan araştırıyorum bende
Canım bebeklerde böyle problemler olabiliyor çoğu kendiliğinden geçiyor. Doktor sana risklerden bahsetmek zorunda bu illa sağlıksiz anlamına gelmez. Genetik testi konusunda eşine hak veriyorum. Genetik testi risksli çıksa bile sağlıklı doğum yapan çok anne okudum ben bu sayfalarda sırf teste guvenirsin cocugu aldirirsin bebek sağlıklı çıkar. Yada tam tersi herşeyi normal çıkan bir kadininda bebegi sağlıksız doğabilir. Yada sağlıklıdır doğumda engelli olabilir. Aldırıp aldirmamaya karar verme fikri bile tüylerimi diken diken ediyor. Sonraki hamileliklerinde bebeğin sağlıklı olacağını da kimse garanti veremez.Amin inşallah sonuç temiz sağlıklı çıkar.
Aynen öyle Allah korusun kötü çıkarsa hazırlarız ona göre yol izlenir yada aldırma alternatifi dusunulie
15 gün yatış artı doğumTöbe bismillah50 bin miii.
Doğum paketi almıştım 10 bin'di preeklampsi nedeniyle 15 gün yatısim yapıldı ben orada tüp bebek yaptirdigim için kontroller için de oraya gideyim demiştim özel sigorta yaptırmadım yaptırsam da şişli memorialde nefes almak bile ücretli bir NST için 450 TL veriyordum50bin derken? Neden okadar odedidniz ?
Doğum paketi filan almadınız mi
Birşey çıkacağını sanmıyorum açıkcası son dönemlerde sıkça dile getirilen şeyler sizde ikisi denk gelmiş sadece. Dualarım sizinle güzel sonuçlarınızı alırız inşallahAmin inşallah sonuç temiz sağlıklı çıkar.
Aynen öyle Allah korusun kötü çıkarsa hazırlarız ona göre yol izlenir yada aldırma alternatifi dusunulie
kızlar oruç tutmuyosunuz dimi
Zaten faturamı düzeltmezlerse sikayet etmeyi düsünüyorum. Birde süpriz yumurta gibi girerken 800 aldılar cıktık dedi detaylı oldu dimi sizin 2004 tl ücreti. Girerken 800 niye aldınız dedim? Karıştırmış arkadaş normal muayene sanmıs dedi. En azından evraklarımı düzgün teslim etseler %80 inini alacağım ödemenin sigortadan geri ama onuda yapmıyorlar.
Doktor böbrekte genişlik ve kalpte parlaklık dedi amniyosentez yada gen testi önerdi.
Bu durumla karşılaşan varmı?
korkuyorum
Bu tür faturaların hepsini e devlet sisteminiz üzerimdem tüketici hakem heyetine şikayet edebilirsiniz. Alınan çoğu ücret sgk sözleşmesi kanun ve sut ekine aykırı fahiş miktarda. Tüketici hakem heyeti hemen fazla tahsil edilen parayı hesaplıyor ve size iade edilmesine karar veriyor, hastaneye de ayriyeten 400 tl masraf cıkarıyor bilirkişi masrafı vs. Ben tğm faturalarımıı biriktiriyorum. Dogumdan sonra tek tek şikayete koyup haksız alınan tüm paraları alacağım. Ayrıca il sgk Müdürlüğüne hastaneyi şikayet ederseniz idari para cezası kesiyor sgk. Sömürücü şirketler bunlarKızlar bu arada izmir olan var mı bilmiyorum ama detaylı icin kent hastanesini hiç önermiyorum. Aşırı paragözlermiş. Detaylı icin benden 2004 tl aldılar sonra sacma sapan bi fatura kesmisler. Sigortama beyan ettim sigorta kabul etmedi acıklamalar ameliyatlı falan yazdığı için. Sekretere düzeltmesini söyledim falan ama bugün sabah düzeltecekti düzeltmedi. Detaylı ultrason faturasını ameliyat diye kesiyorlar saka gibi:)
Ayrıca vergi kanuna göre içeriği saptırılmış fatura sahte belge düzenlemeye giriyor ve hapis cezası var. Hastaneye sizi sahte fatura düzenlemekten maliyeye şikayet edeceğim diyebilirsiniz. Sizin ameliyat oldugunuzu ispatlayamazlarsa ceza alırlar.Kızlar bu arada izmir olan var mı bilmiyorum ama detaylı icin kent hastanesini hiç önermiyorum. Aşırı paragözlermiş. Detaylı icin benden 2004 tl aldılar sonra sacma sapan bi fatura kesmisler. Sigortama beyan ettim sigorta kabul etmedi acıklamalar ameliyatlı falan yazdığı için. Sekretere düzeltmesini söyledim falan ama bugün sabah düzeltecekti düzeltmedi. Detaylı ultrason faturasını ameliyat diye kesiyorlar saka gibi:)
Hayır 2022 yılının sağlık uygulamaları tebliği var. Orada herhangi bir hastanede yapılan tüm işlemlerin fiyatı sgk tarafından belirlenmiş. Özel hastaneler ancak bunun 2 katını tahsil edebilir. Örneğin kadın doğum poliklinik muayenesi 100 tl ise özel hastane 200 tl alabilir fazlası şikayetle iade edilir.Serbest piyasa, gittiiğim hastanede detaylı ve muayene 6000 TL sigortasız olana, şikayet edemez ücrete yasal olarak, uygun gelmiyorsa hizmet almamali. Ancak yapılan işlem ile yazılan işlem farklılığını şikayet edebilir haklı olarak
özel hastanelerin serbest piyasası diye birşey yok. Özel hastaneler kurulurken sgk ile sözleşme imzalar ve sut ekine uymayı tahattüt eder yoksa sağlık hizmeti veremez. Fahiş fiyat alırsa sgk ya oara cezası öder. Fakat bu durum hiçbir şekilde denetlenmediğinden ve sgk da şikayet olmadan hareket etmediğinden ve özel hastane sahiplerinin kendileri nüfuslu oldugundan kafalarına göre hareket ediyor. Yarın buraya bizzat kendimin yaptıgı şikayetleri ve çıkan kararlardan örnek atayım. Bir kere gece muayenesi acildir. Yeil alan kodu dışında para istenemez. Yeşil alan ise cüzi miktarlarda ücret ödenir. Tabi yatış vs olursa fiyat değişebilir ancak 3000 tl yi bulması imkansız. Faturanızı mutlaka alıp tüketici hakem heyetine şikayette bulununAynen öyle canım 2019 yılında birden rahatsızlandım hastaneye gittim gece doktor geleceği için 3000 TL istendi şikayet ettim bende saglikciyim bu bir soygun diye bana verilen cevap şu devlet size her imkanı sağlıyor o zaman onu kullanmalısınız özel hastanedeki serbest piyasa ücretlerine, gece tarifesine şuan için biz birşey diyemeyiz birşey yapamayız istiyorsanız parayı ödeyip doktor gelmediği için şikâyette bulunun ama mahkemeye yani uğraşıp durun dedi bende o zaman bana çabucak ambulans gönderin dedim ambulans gelip özel hastaneden beni aldı eğitim araştırma Hastanesi'ne götürdü
Hayır 2022 yılının sağlık uygulamaları tebliği var. Orada herhangi bir hastanede yapılan tüm işlemlerin fiyatı sgk tarafından belirlenmiş. Özel hastaneler ancak bunun 2 katını tahsil edebilir. Örneğin kadın doğum poliklinik muayenesi 100 tl ise özel hastane 200 tl alabilir fazlası şikayetle iade edilir.
Devlet ve sgk göz yumuyor buna resen denetlemiyor. Şikayet üzerine denetleme yapılıyor. Yoksa hicbir özel hastane iş yapmaz. Özel hastanenin kanun önünde büyüğü küçüğü yok. Google a sgk ilave ücret hesaplama yazın. Ordan yüzde kac isteyebilir hastane yazıyor. En yüksek %200 isteyebilir hastaneler ve xogu hastanede de %200 olarak belirlenmiş ama tabi normalde %15000 alıyorlar kanuna aykırı olarakHicbir özel hastane buna uymuyor ki2 sene önce ozel sağlık sigortamdan bir röntgen bir emara.10.000 TL çektiler. Ve bana özel değil hastanenin ücret tarifesi yüksek. Büyük özel hastane gruplarının fiyatları çok yüksek. Neden hastanede fatura edilen ücretin faturasini sağlık bakanlığı kontrol etmiyor tebliğinde sınırladi ise? Deli sorular :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?