- 17 Aralık 2018
- 2.322
- 3.208
- 133
Ben 10 yıl özel hastanede çalıştım özel hastanenin sahipleri çok yakın akrabalarimdi o kadar güzel kılıf buluyorlar ki anlatamam her konuda o yüzden bu sistemin içinde olan biri olarak şunu söyleyebilirim hukuki boyutu ile uygulama boyutu çok farklı bu söylediğim hastane İstanbul'da meltem hastanesi bebeğim hareket etmiyor diye aradım gece kadın doğum doktoru var dediler acil gittim gittiğimde doktor gelmemişti muayene ücreti için 3 bin TL istendi ödedim 1.5 saat geçmesine rağmen yine gelmedi bende sağlık bakanlığını aradım ama benimle konuşan kişi aynı yazdiklarimi söylediözel hastanelerin serbest piyasası diye birşey yok. Özel hastaneler kurulurken sgk ile sözleşme imzalar ve sut ekine uymayı tahattüt eder yoksa sağlık hizmeti veremez. Fahiş fiyat alırsa sgk ya oara cezası öder. Fakat bu durum hiçbir şekilde denetlenmediğinden ve sgk da şikayet olmadan hareket etmediğinden ve özel hastane sahiplerinin kendileri nüfuslu oldugundan kafalarına göre hareket ediyor. Yarın buraya bizzat kendimin yaptıgı şikayetleri ve çıkan kararlardan örnek atayım. Bir kere gece muayenesi acildir. Yeil alan kodu dışında para istenemez. Yeşil alan ise cüzi miktarlarda ücret ödenir. Tabi yatış vs olursa fiyat değişebilir ancak 3000 tl yi bulması imkansız. Faturanızı mutlaka alıp tüketici hakem heyetine şikayette bulunun
Mesela normal bir hastanede NST şuan 50-60 TL falandır tam olarak bilmiyorum Medical Parkta 100 TL ben 2019'da şişli memorialde 450 TL ödedim bir gecede 10 tane NST çekildi tek gecelik otel fiyatı şeklinde 2.750 ödedim normal bir hastanede şuan bile gecelik o kadar değildir üstelik ben girişi 23:50'de yaptığım için o günkü parayı bile aldılarDevlet ve sgk göz yumuyor buna resen denetlemiyor. Şikayet üzerine denetleme yapılıyor. Yoksa hicbir özel hastane iş yapmaz. Özel hastanenin kanun önünde büyüğü küçüğü yok. Google a sgk ilave ücret hesaplama yazın. Ordan yüzde kac isteyebilir hastane yazıyor. En yüksek %200 isteyebilir hastaneler ve xogu hastanede de %200 olarak belirlenmiş ama tabi normalde %15000 alıyorlar kanuna aykırı olarak
Amin hepimizin bebişini inşallah sağ salim kucağımıza alalımHayirli olsun rabbim saglikli guzel ömürler versin insallah
Bende onceki cocuklarda hissetmedim yada hamilelik belirtisi mi diye uzerinde durmamistim .. bunda belirti aradigim icin hissediyodum adetten 1 hafta oncesine baslamisti kasik batmasi sızlaması sonrasina gogus hassasiyeti bel agrisi oyle oyle devam etti .. hatirlamaz olur muyuz insallah gonlune gore olur hersey su mubarek aydaHanimlar selammbeni hatırlayanlar belki vardır ocak ayinda kalbi durmuştu bebegimin aranızdan ayrilmistim. Şimdi size bir sorum olacak 4 gun once iliskim oldu planlanmayan bir durum gelisti hamile kalabilirim.. ince mizmiz bi kasik agrim var hic olmayan bisey bu.. daha erken mi acaba var mi yasayaniniz? Bu arada bebisleriniz kocaman olmus masallah ya saglikla alin kucağınıza bi kizim var ama onda acemilik hissetmedim ilk zamnlarda bu ağrıyı.. gebeligi öğrendiğimde hissetmiştim
Amin insallah cok saolBende onceki cocuklarda hissetmedim yada hamilelik belirtisi mi diye uzerinde durmamistim .. bunda belirti aradigim icin hissediyodum adetten 1 hafta oncesine baslamisti kasik batmasi sızlaması sonrasina gogus hassasiyeti bel agrisi oyle oyle devam etti .. hatirlamaz olur muyuz insallah gonlune gore olur hersey su mubarek ayda
Öyle canım Allah bizede nasip etmiş. Başta olsa belki vazgeçmek kolaydı şimdi oda zor. Başta ben hazırdım herşeye. Şimdi zor Allah'tan gelen sonuçta.Canım benim yaşım 37 ikili testi yaptırmadım yaştan dolayı kesin riskli çıkacaktı fetal DNA testi yaptırdım Allah korusun birşey çıksa aldıracak mıydım hayır Allah'ım bana tüp bebekle evlat nasip etmiş diyip tevekkül edecektim ama ikili testte devamlı riskli diye diye strese girecektim detaylı USG sonucuna göre de çok inanmayacaktim ordaki riskten kaynaklı anlatmak istediğim şu fetal DNA testi yaptırmak daha mantıklı en azından bebeğinde inşallah birşey yokturdur hamileliğin stresli geçmez bebeği ve seni olumsuz etkilemez varsada sizde kendinizi ona hazırlayacaksiniz doğduğu an doktorun ona göre tedbir alacak çocuk doktoru ile birlikte belki kalp doktoru ve üroloji doktoru olacak belki çok basit tedavi yöntemleriyle bebeğin düzelecek bunlar sadece ihtimal belkide hiçbir problem olmadan hamilelik tamamlanacak istanbuldaysan doç. Ali ekize gitmeni birde orada muayene olmani öneririm
Öyle tabi. Şuan herşey iyi gözükür doğumda Allah korusun ters birşey olur Allah muhafaza.Canım bebeklerde böyle problemler olabiliyor çoğu kendiliğinden geçiyor. Doktor sana risklerden bahsetmek zorunda bu illa sağlıksiz anlamına gelmez. Genetik testi konusunda eşine hak veriyorum. Genetik testi risksli çıksa bile sağlıklı doğum yapan çok anne okudum ben bu sayfalarda sırf teste guvenirsin cocugu aldirirsin bebek sağlıklı çıkar. Yada tam tersi herşeyi normal çıkan bir kadininda bebegi sağlıksız doğabilir. Yada sağlıklıdır doğumda engelli olabilir. Aldırıp aldirmamaya karar verme fikri bile tüylerimi diken diken ediyor. Sonraki hamileliklerinde bebeğin sağlıklı olacağını da kimse garanti veremez.
Gönlünü ferah tut bu mübarek günlerde içime doğan senin bebeğinin sağlıklı olduğu. Onun için dua et. Allah gönlüne ferahlık versin.
Hadi yaDoğum paketi almıştım 10 bin'di preeklampsi nedeniyle 15 gün yatısim yapıldı ben orada tüp bebek yaptirdigim için kontroller için de oraya gideyim demiştim özel sigorta yaptırmadım yaptırsam da şişli memorialde nefes almak bile ücretli bir NST için 450 TL veriyordumeski özenli kontrolleri de yok hemşirelerin suratı asık onlar kazanmış sen yemişsin muamelesi yapılıyor hasta mahremiyeti yoktu gittigime bin pişman oldum kontrol doktorum preeklampsiyi farketmedi ölümden döndüm aynı şeyleri tüp bebek bölümü için söyleyemem orada da herşey değişmiş ama doktorları çok iyi hakkını yiyemem yani
Amin inşallah çıkmaz ben yine evham yapıp gereksiz stresimle kalirimda.Birşey çıkacağını sanmıyorum açıkcası son dönemlerde sıkça dile getirilen şeyler sizde ikisi denk gelmiş sadece. Dualarım sizinle güzel sonuçlarınızı alırız inşallah
Amin inşallah geçicidir. Zeka yonunden down sendromu filanda çıkmaz insallahBen tutuyorum, dün detaylı us ye giderken tutmadım girmeden bişeyler yerim hareketi olsun diye, çok şükür şuanda zorlamıyor herşey de iyi gidiyor, zorlandığım yerde bırakırım arada dinlenirim yada duruma göre hareket edicem..
Ne saçma olmuş o parayı almaya hakları bile yokmuş ki keşke vermeseydiniz hiç.. Sonuçta oraya 800 TL diye girdiniz.. Hastane çalışanı karıştırdıysa bu hastanenin hatası, böyle saçma şey mi olur.. normal fiyatın 2004 lira olduğunu bilsem yaptırmayıp çıkacaktım.. Çok sinir bir durum.. Peşini bırakmayın bence de..
Benim 2 tanıdığımda da böbrek genişlemesi vardı detaylı da ortaya çıkan.. Bi tanesinin normal sınırlara yakındı doğumdan sonra kısa sürede bikaç kontrolden sonra düzeldi.. Diğerinin biraz daha fazlaydı onun da 2 yaşına kadar 2-3 aya bir kontrolü yapıldı onunda düzeldi.. Yani çok şükür sonuç olarak kendiliğinden geçti her iki bebişimizinde.. Sizin de çok büyük ihtimalle hem parlaklık hem böbrek genişlemesi geçici bir durumdur Allahın izniyle..
Çok geçmiş olsun canımDoğum paketi almıştım 10 bin'di preeklampsi nedeniyle 15 gün yatısim yapıldı ben orada tüp bebek yaptirdigim için kontroller için de oraya gideyim demiştim özel sigorta yaptırmadım yaptırsam da şişli memorialde nefes almak bile ücretli bir NST için 450 TL veriyordumeski özenli kontrolleri de yok hemşirelerin suratı asık onlar kazanmış sen yemişsin muamelesi yapılıyor hasta mahremiyeti yoktu gittigime bin pişman oldum kontrol doktorum preeklampsiyi farketmedi ölümden döndüm aynı şeyleri tüp bebek bölümü için söyleyemem orada da herşey değişmiş ama doktorları çok iyi hakkını yiyemem yani
%200 uzun üzerine itiraZ edip alınabiliyor mu?Devlet ve sgk göz yumuyor buna resen denetlemiyor. Şikayet üzerine denetleme yapılıyor. Yoksa hicbir özel hastane iş yapmaz. Özel hastanenin kanun önünde büyüğü küçüğü yok. Google a sgk ilave ücret hesaplama yazın. Ordan yüzde kac isteyebilir hastane yazıyor. En yüksek %200 isteyebilir hastaneler ve xogu hastanede de %200 olarak belirlenmiş ama tabi normalde %15000 alıyorlar kanuna aykırı olarak
Canım kan tahlili ver istersen. Ben rutin kontrole gidince adet öncesi birde beta bakarmisiniz demiştim öyle cikmisriAmin insallah cok saoliliski yeni ya pek ihtimal vermedim acikcasi belirti hmn olacağına ama gecmeyen bi hafif kasik agrim var belki de sebebi bska bisey adete 1 hfta kaldı bakalim hayırlısı.Aslinda hala cesaretim yoktu yeniden gebelige Rabbim boyle nasip eder belki simdiden heyecanı düştü içime
Hadi inşallah canım.Hanimlar selammbeni hatırlayanlar belki vardır ocak ayinda kalbi durmuştu bebegimin aranızdan ayrilmistim. Şimdi size bir sorum olacak 4 gun once iliskim oldu planlanmayan bir durum gelisti hamile kalabilirim.. ince mizmiz bi kasik agrim var hic olmayan bisey bu.. daha erken mi acaba var mi yasayaniniz? Bu arada bebisleriniz kocaman olmus masallah ya saglikla alin kucağınıza bi kizim var ama onda acemilik hissetmedim ilk zamnlarda bu ağrıyı.. gebeligi öğrendiğimde hissetmiştim
Aminnnn inşallah canım Allah razı olsun Allah cumlemize sağlıkla yavrularımızı kucagimiza almayi nasip etsin inşallahÇok geçmiş olsun canım
Allah birdaha yaşatmasın inşallah bu bebiş Allah'ın izni ile sağlikli sıhhatli kolay doğumla kucağına alıp buyutursun.
Aminn inşallah.allah kimseye evlat acısı vermesin.Aminnnn inşallah canım Allah razı olsun Allah cumlemize sağlıkla yavrularımızı kucagimiza almayi nasip etsin inşallah
Rabbim yeter ki istesin belkide kaldin hamile yada enfeksiyon var tek tarafli oluyo genelde gebelikte kasik agrisi bekle bakalim hayirlisi olsun hakkindaAmin insallah cok saoliliski yeni ya pek ihtimal vermedim acikcasi belirti hmn olacağına ama gecmeyen bi hafif kasik agrim var belki de sebebi bska bisey adete 1 hfta kaldı bakalim hayırlısı.Aslinda hala cesaretim yoktu yeniden gebelige Rabbim boyle nasip eder belki simdiden heyecanı düştü içime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?