- 22 Ekim 2017
- 7.788
- 17.123
- 248
- 37
Rabbım tekrarını yaşatmasın ama böyle insanlara emanet edebilmekte çok güzelBizimkinde pusette bile kendileri hazırladı bizi içeri aldıkları halde yoğun bakım kapısına kadar getirdiler bundan sonra bebegimiz artık size emanet dediler çok ilgili ve iyilerdi şişli memorial yoğun bakım ünitesi sorumlulari ve calışanları
Her yer farklı demek kuzum, bana sadece gözünüz aydın taburcu oluyorsunuz demişlerdi kıyafetini kaptığım gibi hastaneye koştumBen de yogunbakimdan almaya giderken iki kez aradilar puset getirin yoksa veremiyoruz diye
Teşekkür ederim. Sorucam bakalım ben de kan sulandırıcı iğne ama çok umudum yok. mümkün olduğunca az müdahale şeklinde bakıyolar olaya. mümkün olsa sıfır takviye ve müdahale ile doğuma git istiyolar. yine de kendi doktoruma rica edicem yarın. Hafta sonu olduğundan üzerine resmi tatilleri olduğundan darlayamadım adamı.Çokk geçmiş olsuun şifa diliyorum
bende öksürük, nefes alma zorluğu gibi şeyler de yok şükürler olsun. hatta 2. gün şu an çok daha iyiyim, ateşim bile düştü. ama doktor en azından bir gün daha devam et parasetamola dedi. yarına tamamen iyileşmiş olurum diye düşünüyorum. böyle hissetmem normal mi? birden kötüleşme gibi bir durum olabilir mi? hangi günleri ağır geçmişti?rica ederim canim. Faydalı olur insallah.
Ben covit sonrasi kontrole gittiğimde sormuştum. Ozaman oksapar verdi.
Zaten ilk başta gittigim doktorda buda ilk kontrolde kilodan dolayı ilerde düşünebiliriz demişlerdi.
Bende kan sulandırıcı sordum covit sonrası ilk kontrolde doktorum hemen verdi.
Hatta SGK ile anlaşması yok diye kalp damarxiya yazdırdım ilacı oda sordu ne için verildi diye covit geçirdim dedim tamam dedi yazdı ilacı.
Kendi doktoruna sor istersen telefonu varsa. Kan sulandırıcı kullanmama gerek var mı?
İster istemez covit olduğunu duyunca bir moral bozuluyor birde hamile olunca kendin için değil bebek için endişeleniyorsun. Bende hareketi az filan diye endişe ettim. Arada sürüyordum karnımı karnım verilsin filan diye ben daha erken zamanda geçirdim coviti 13 14 hafta iken hareket hissetmiyordum gerilme olunca karnimda rahatladım.
Birde ben balon filan sisirdim hep evde ciğerlerim çalışsın diye birde. Triflo diye bir cihaz var sonra onu aldım onu yapmayı denedim. Covit sonrası göğüs hastaliklarina gittim gerek yok diyince bıraktım.
Ama bunları doktoruna sor belki zararı olur.
Şuan sen ateşi yükseltmemeye çalış.ususende ateşten de kalın giyinme buruklenme. Ateş riskli bebek için. Beslenme dikkat et bağışıklığını güçlü tut birkaç gün yatıp dinlen. Arada yürü kan dolaşımı içinde.
Çok teşekkür ederim. İnşallah. Bana hala dünden beri az hareket ediyor gibi geliyor. Sanki etkilendi dün gece ateşimden. inşallah sadece kuruntu yapıyorumdur.Çok geçmiş olsun. Hamileyken biri 7.haftada biri 16.haftada 2 kez korona geçirdim. Çok şükür bebek şu an gayet sağlıklı. Hiç üzme kendini. Rahatlamaya çalış. Sık sık ılık banyo hem vücudunu rahatlatır hem ruhen seni daha iyi hissettirir. Bileklerine nane yağı, limon yağı sürersen ağrı azalacaktır
Fark etmez sekersiz olsunda beni rahatlatiyor sizi bilemem canmEvde sekersiz damla sakizli sakiz vardi onu çiğnedim acaba oda iyimi
Ya teşekkür ediyorum. Nasıl oldu inanamıyorum. Sakınan göze çomak misali, ben hastalık derecesinde takıntılı bir insandım. Masumlar Apartmanındaki Safiye gibi bana devlet su dairesinden suyu çok kullandığıma dair uyarı bile geldiCok gecnis olsunDikkat etsen de dikkat etmeyen biri ile kısa süre kapı onu konuşsan covidsin ne yazık ki
Arkadaşımın komşusu covidmis, söylememiş, yiyecek bırakmış sadece kapıdan tabak bırakmış, arkadaşım ailecek cvd oldu ne yazık ki.
Sizde rapor alınamıyor mu rapor alsan? Bu hafta dinlenirdin en azindan? Bir de cvdi şimdi geçirdiğin icin bağışıklık kazanacaksın, dogum zamanı cvd oldu sene başında arkadasim, o çok daha zor, bebek cvd ile doğuyor. En azından bu riski atlatmış olacaksın, iyi tarafından bakalım bu saatten sonra. Ama hastanenin davranışı çok kaba özellikle bir gebeye.
Aynen benimde 10ludan almam lazim o bile var ama battaniyesini felan gorumceye vermisim yok ariyorum tariyorum bende yok o yuzden almam lazim battaniyem var ama kislık kendim ormustum haziri var yanar bebecimmAnnem 1 set almış. Herşeyi olandan.10 parçalı.
Gerisi hastane çıkışları battaniyesiz alt üst takım eldiven şapkalı. Hani ilk zamanlar giyebileceği gibi almış babamla annem.
Şuan ilk torun ne görseler alıyorlar
Ama ufacık şeyler bayaga pahalı
Yok valla ilk defa bunda bu kadar cignedim ama diger cocuklarimda gazliydi kizim ozellikle kolikti kabizlik gaz perisandi cocuk zorlamaktan aglamaktan gobek fitigi olmustu canimCanım diğer çocuklarda sakız cignedin mi bebekler doğduğunda gazı oldu mu
Aminnnn inşallah canım Rabbim kimseye yaşatmasın hala hemsirelerimizle görüşüyoruz cok iyilerdi kızımın doğum gününde ararlar sagolsunlar Allah iyilere denk getirsin hepimizi inşallahRabbım tekrarını yaşatmasın ama böyle insanlara emanet edebilmekte çok güzel
Allah korusun bebeğini ve seni canım.Çok teşekkür ederim. İnşallah. Bana hala dünden beri az hareket ediyor gibi geliyor. Sanki etkilendi dün gece ateşimden. inşallah sadece kuruntu yapıyorumdur.
Canım ben kızımda çok cigniyordum kolikti dahiliye doktorum sakız çok çiğneme demişti her bebek gazlı oluyor ama 4. ayda düzeliyor benim kızın çok uzun sürdü bunda da gozum korktu sakız çiğnemeyeYok valla ilk defa bunda bu kadar cignedim ama diger cocuklarimda gazliydi kizim ozellikle kolikti kabizlik gaz perisandi cocuk zorlamaktan aglamaktan gobek fitigi olmustu canim
Çok geçmiş olsun. Çabucak atlatırsın inşallah.Uzun uzun yazmissin, tesekkur ederim. Kan sulandirici igne vermis miydi sana doktorun? Burda vermiyolar endiseleniyorum. Sanki bebek de hasta, hareketlerinde azalma var. Sen hic oyle hissetmis miydin? Su iciyorum ama cok terliyorum su ucup gidiyor belki bebege yetmiyor.
Ben 9 haftalıkken korona oldum. Kan sulandırıcı olarak aspirin başla dedi doktorum. Kullanmadsn önce, önceki kadın doğumcuma da danıştım. O da d-dimer yaptır. Lüzumluysa başla, dedi. D-dimerim normal çıkınca kullanmadım.Teşekkür ederim. Sorucam bakalım ben de kan sulandırıcı iğne ama çok umudum yok. mümkün olduğunca az müdahale şeklinde bakıyolar olaya. mümkün olsa sıfır takviye ve müdahale ile doğuma git istiyolar. yine de kendi doktoruma rica edicem yarın. Hafta sonu olduğundan üzerine resmi tatilleri olduğundan darlayamadım adamı.
Benim bu hamileliğimde sakız agzım dan düşmüyor midemi Bi o rahatlatıyor diger oğlan da çignemedim ama kolikti gözüm korktu şimdiCanım ben kızımda çok cigniyordum kolikti dahiliye doktorum sakız çok çiğneme demişti her bebek gazlı oluyor ama 4. ayda düzeliyor benim kızın çok uzun sürdü bunda da gozum korktu sakız çiğnemeye
Ahahaha ben bunları okuduktan sonra sakızı sürmem ağzımaCanım ben kızımda çok cigniyordum kolikti dahiliye doktorum sakız çok çiğneme demişti her bebek gazlı oluyor ama 4. ayda düzeliyor benim kızın çok uzun sürdü bunda da gozum korktu sakız çiğnemeye
Ayy kolik bebek çok zor benim kızın en fazla uykusu 10 dk oluyordu belkide bunda sakız çiğnemene rağmen kolik olmaz inşallahBenim bu hamileliğimde sakız agzım dan düşmüyor midemi Bi o rahatlatıyor diger oğlan da çignemedim ama kolikti gözüm korktu şimdi
Sen kocanın kölesi değilsin ki her söylediğine uymak zorunda değilsin, canın çocuklarınla gezmek istiyorsa gezebilirsin, biraz bu durumlar biz kadınların elinde, eşlerin her dediğine evet diyip bu fırsatı vermeyeceğiz böyle alıştırmayacagız. Ne demek izin vermiyor eşin senin velin mi de izin vermiyor. Bence kadın olarak biraz ipleri eline al her dediğine tamam deme, dışarıda calısıp para getiriyoruz diye kendini bir halt sananlar var fakat eşleri olmadan bir hiçler. Sen canın istediğinde bugun cocuklara bakmıyorum bugun yemek yapmıyorum diyebiliyor musun. Sen kuzenine veya baska bir yere gitmek istediğinde onun inisiyatifinde olmamalı, kendinle ilgili herşeye sen karar ver. Yoksa anlattıgın gibi çok üzülürsün.Ya inanin az once balkonu supuruyordum bi karı koca cocugunla beraber gidiyorlardi ben onlari gordum aglamaya basladim
Ahahaha ben bunları okuduktan sonra sakızı sürmem ağzımasakızı çok severim ama şansa hamile kalınca ağzıma alasım gelmedi tek tük çiğnedim daha almayim en iyisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?