Yani bas gelis degil makat gelis duruyodur. Ama bu haftalarda bunun onemi yok ki soylemeleri ya da soylememeleri bisi degistirmez cunku dogana kadar elli sekil degistirceklergeçen enfeksiyon oldum mu dediğim zamanlarda detaylı ultrasona da gitmiştim. o hafta bide devlete gitmiştim toplam 4 doktor bakmıştı bebeğime. perinatolog ve 2 doktor bebeğin yönüyle ilgili hiç birşey dememişti ama devletteki doktor bebeğin yönü ters dedi, sonra içimi rahatlatmaya çalışır gibi neyse zaten doğuma daha çok var demişti. o zamandan beri aklıma takıldı. 3 doktor aynı zamanda baktı birşey demedi de devletteki doktor niye böle birşey söyleme gereğinde bulundu anlamadım. nesi ters nasıl ters anlamadım da. bide ben hep sol tarafta hissediyorum, göbeğimin sol alt üst orta kısmında. sağ tarafta hiç birşey yok. normal mi? o yüzden sola yatmak korkutuyor beni solda hareketlenme var üzerine baskı olmasın diyorum.
Çok teşekkür ederimAma gunun cogunda uyuyo zaten endiselenme lutfen
Çok teşekkürlerBu kadar takmayın ya. Gece bende şekilden şekle girerim. Sağa sola sırtüstü her türlü yatıyorum. Çok şükür ne ilkinde ne bunda bir sıkıntı olmadı. Bebeğinizi koruyan çok güçlü bir kas yapısı ve damar ağı var. Öyle siz birkaç saat sağa yattınız diye bir sıkıntı olmaz. Nasıl rahat ederseniz öyle yatın rahat rahat uyuyup dinlenin
Banada amniyosentez ile fetal önerdi perinatolog.Amniyosentez demisken perinatolog bana dedi ki fetal dna dan daha net sonuc verir amniyosentez. Ilk defa duydum. Bilmeyen varsa benm gibi soyleyim dedm
Sağa neden yatma dedi?Çok teşekkürlerBende her türlü yatıyorum. Doktorum sırtüstü sorun olmaz demişti, sağa çok yatma deyince kafama takılmış. Hassas dönemden geçiyoruz, kafaya takmama olmuyor malesef bir doğursak rahatlardık
Aynen 200de 1 düşük riski varmisAma çok riskli bir şeymiş öyle demişti biri keseyi patlatma gibi bir risk varmis sanirim
anladım, biraz da olsa takmıştım. kendisi yolunu bulur düzeltir inşallah :)Yani bas gelis degil makat gelis duruyodur. Ama bu haftalarda bunun onemi yok ki soylemeleri ya da soylememeleri bisi degistirmez cunku dogana kadar elli sekil degistircekler
Ay ay maşallah diyelim. Lakin ben ilk 2 gün dehşet zor sonra ki 2 gün iyi sandım kendimi derken diğer günler dehşet 20 lik ağrısı ile mahvoldum. Sonra burun boğaz. Biraz da o uyutmadi hemen de negatif olmadım test verdim negatif çıkana kadar 2. Testte negatiftim.Ama inşallah senin hafif geçer ki çoğunluk o şekilde de atlatıyor. Eşim filan yanımdan ayrılmadı onlar negatiftiYa buyuk konusmaktan cekiniyorum ama bugun uyandim turp gibiyim. Sanki hic atesim bile cikmamis. Sonradan birden farkli semptomlar cikmiyodur insallah. 3 yildir cilginlar gibi korktugum bir hastalikti, yeni versiyonu hafifmis dedikleri gibi, sag olsun bagisikligim da 15 saatlik atesle savasi yendi gibi. Mutluyum ama hala bulasici olacagindan kizimi opemiyorum yaninda maskeyleyim onu opmeyi cok ozledim
Evet evet şu sıralar duruş şekli çok da önemli değil. 40 takla atcaklaranladım, biraz da olsa takmıştım. kendisi yolunu bulur düzeltir inşallah :)
Anne adayinda bacaklardaki ana damarlardan kalbe olan kan akışını azaltıyor saga yatmak, anneden tansiyonun da dusmesine sebep olabiliyor, buna supin hipotansif sendromu deniyor. Ek olarak annedeki kan akisindaki sorun bebeğe giden kanı da etkiliyor. Gece uykuya saga donme ihtimalimiz olduğundan gebelerde özellikle 6.aydan sonra saga yastık koymayi oneriyorlar ki uykuya saga donmeyelim diyeSağa neden yatma dedi?
Yarina kadar bitmeli deyince hakikaten ne ara yapacaksin. Ya sabahin 4unde kalkacaksin ya gece calisacaksin. Cok vicdansizlar. Ya o kadar stresli bir isti ki biri rapor alinca ben de sinirleniyordum kisimin kendisine degil ama yogun bir gun gececegi icin. Aslinda sorunu onlar cozmeli yeterli kisi calistirip biz kendi aramizda rapor almaya cekiniyorduk arkadaslarimiza aciyip. Nefret ediyolardi demem agir olmus. Durumdan hosnut olmuyolardi diyelim benim kotulugumu istemeseler de. Simdi rapor alinca kac haftalik olacak? Bence doguma kadar kullanman gerekir, sonucta farkli bir durumun var. Surda 3 ay kucuk bir zaman ama cok buyuk bir sey bekliyoruz bunu anlayamayacak kadar vicdansiz olamaz olmamali hic kimse.Hiçbir çocuk ebeveyninden once dünyayı terketmemeli... Hayırlısıyla "zamanında ve saglikla" dogsunlar inşallah, temennimiz aynı. 34le5lr ve sonrasi insallah
Evet serklaj tedbir amaçlı ama amactan bağımsız sancı başlarsa acil sezeryan gerekiyor malum. Konuştuğumuz haftaları hayırlısıyla görsem içim rahatlayacak
Bizde başkasının isini de nöbet gibi devir alma işi de değil akşam mesaisi, tamamen kendi ekibindeki işin sırf erken bitmesi için yapılan mesailer. Dolaylı geliyor bana mesai, kimse kal demiyor doğrudan ama bu rapor bu analiz yarına kadar diye tarih veriliyor. E hangi ara bitireceğim mesaiye kalmadan? Bir de olumsuz 2 hikayem var, biliyorlar yani. Kısır döngü işte. Raporu iple çekiyorum o yuzdenis arkadaşlarının senden nefret etmesi kendi hadsizlikleri insanliklarindan utanmalilar, bu kadın "hamile" zaten kalmaması gerekiyor demeleri gerekirken... Hiçbir şey ne anneden ne de bebeginden kıymetli olmamali.
Himm teşekkürler dikkat edeyim buna artık.Anne adayinda bacaklardaki ana damarlardan kalbe olan kan akışını azaltıyor saga yatmak, anneden tansiyonun da dusmesine sebep olabiliyor, buna supin hipotansif sendromu deniyor. Ek olarak annedeki kan akisindaki sorun bebeğe giden kanı da etkiliyor. Gece uykuya saga donme ihtimalimiz olduğundan gebelerde özellikle 6.aydan sonra saga yastık koymayi oneriyorlar ki uykuya saga donmeyelim diye
Yarina kadar bitmeli deyince hakikaten ne ara yapacaksin. Ya sabahin 4unde kalkacaksin ya gece calisacaksin. Cok vicdansizlar. Ya o kadar stresli bir isti ki biri rapor alinca ben de sinirleniyordum kisimin kendisine degil ama yogun bir gun gececegi icin. Aslinda sorunu onlar cozmeli yeterli kisi calistirip biz kendi aramizda rapor almaya cekiniyorduk arkadaslarimiza aciyip. Nefret ediyolardi demem agir olmus. Durumdan hosnut olmuyolardi diyelim benim kotulugumu istemeseler de. Simdi rapor alinca kac haftalik olacak? Bence doguma kadar kullanman gerekir, sonucta farkli bir durumun var. Surda 3 ay kucuk bir zaman ama cok buyuk bir sey bekliyoruz bunu anlayamayacak kadar vicdansiz olamaz olmamali hic kimse.
Sagsaglim kucağına alırsın inşallah.Canım ikisi aynı anda oynasalar da ben ikisini farketmiyorum bebekler biri altta biri üstte bazen çok nadir sağdan soldan tekmeler hisediyirum işte şimdi ikisi aynı anda oynuyo diyorumo kadar farklı o kadar muhteşem bi duygu ki rabbim hiçbir kadını bu duygudan mahrum bırakmasın inşallah ben tekinin bile hayli ni kuramazken şimdi ikisi benimle hatta şu anda ikisi aynı anda tekmeloyo şükür sonsuz şükür kurban olurum onları bi bedende can veren rabbime
Evet canım Aminn. Allahım hepimizin evlatlarını bagıslasın bizlereProfilindrki senin oglanlar mı masaallah ne güzeller rabbim nazardan korusun
sağlık ocağından mı aldınız raporu? ya sonrası için bana lazım olur diye korkuyorum rapor almayaİzinlerin iptal olması üzerine az önce ilk raporumu aldım. Sanki her an işe gitmek zorunda kalacakmışım gibi bir korku vardı içimde ya.Önümüzdeki hafta da 5 gün aldık mı bayramdan sonra direkt heyet alacağız
Dis agrisi zor ya. Allah dusman basina vermesin. Neyse ki o gunleri atlarmissin. Su an icin iyiyim deyip dilimi isiriyorumAy ay maşallah diyelim. Lakin ben ilk 2 gün dehşet zor sonra ki 2 gün iyi sandım kendimi derken diğer günler dehşet 20 lik ağrısı ile mahvoldum. Sonra burun boğaz. Biraz da o uyutmadi hemen de negatif olmadım test verdim negatif çıkana kadar 2. Testte negatiftim.Ama inşallah senin hafif geçer ki çoğunluk o şekilde de atlatıyor. Eşim filan yanımdan ayrılmadı onlar negatifti
Aynı durumdayım. 10 günlük rapor aldım. Haftaya da 5 gün alacağım. Bayramdan sonra da heyet. Tamamdır. Ben 9.haftadan beri raporluydum zaten. Hiç işe gitmedim.İzinlerin iptal olması üzerine az önce ilk raporumu aldım. Sanki her an işe gitmek zorunda kalacakmışım gibi bir korku vardı içimde ya.Önümüzdeki hafta da 5 gün aldık mı bayramdan sonra direkt heyet alacağız
Büyük damarlar, vena kava inferiyor sağda ve o tarafa baskı olub karacigere ve kalpe kan az geliyor. Ama onuda karnın büyüdükten sonra dikkat demiştiSağa neden yatma dedi?
Oo harika o zaman. Bu hafta son. Sonra dogum iznine ayrilmis oluyorsun tamamen. Sevindim adina. Ben 37ye kadar devamke. Yani insallah. Bir sorun olmasin da varsin mesai olsun.Aynen kurumun düşünmesi organize etmesi gerekli. Bir de çalışan olarak kurumun dusunmedigini ekip arkadaslarimizi dusundugumuzden stresini de yine biz yaşıyoruz. Sorsam mesaiye kal demiyoruz derler ama sureli islerle personeli sikistirmak aynı şey. Ekip arkadaslari ile olan durumu da yine kurum zora sokuyor ne yazık ki. Bu bir süreç, kıymetli özel bir süreç. Ne var humanist olunsa. Terfi söz konusu olduğunda hamile olmaz derler, ama is varsa hamilesin hasta değilsin olur. Özel sektörde işte...
Soyle ki 2 hafta 10 gün normal rapor kullanacagim, sonra 30 gün heyet raporu verecek doktor. Arada birkac da yillik jzin alacagim. Heyet sonrası artık 32.haftaya gelecegim umarım sonra izne çıkacağım zaten. Kasilmalari da hissetmedigim icin benim için çalışmak riskli. Hem de ne çalışmak stresli mesaili
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?