Ayy Allah beterinden korusun tek böyle atlatalım da geçsin gitsin sağlıkla..Ateşim yok ama kulaklarıma vurdu burun tıkanıklığım. Kulaklarım uğulduyor. Boğazım ağrıyor. Beni tek şaşırtan başta hiçbir semptom olmamasına rağmen 3. günden sonra çıkmaları
nasıl oluyo şeker yüklemesiBen bugün 24+1 oldum, doktorum bu hafta şeker yüklemesi için gelmemi söylemişti bugün randevum, korkuyorum ya çok acıktım midem bulandı24 hafta olur olmaz çağırdı ama erken mi acaba ya daha kimse yaptırmadı sizlerden galiba
Yok niye olsun zaten Muhammed ismi tek basina olmasi iyi degilmis Muhammet degilde Muhammed olursa daha guzel olur sen bilirsin ama oluyo yaniHayirlisi olsun ya brnim kafama şu takildi MUHAMMET isminin yanina emir ismi oluyorya onun bi sıkıntısı olurmu
Ac karnina 50 gr glikozu dayiyosun kendine iciyosun yani oyle bi kan veriyosun 2 saat sonrada biseyler yedikten sonra kan veriyosun unuttum ama boyleydi galibanasıl oluyo şeker yüklemesi
aç karna mı gitmek gerekiyor
ben bayadır gidemedim doktora haftaya gitcem
Zaten istemedigini belirttigin zaman sadece aclik ve tokluk kanina bakiyor yuklemesiz bi sıkıntı gorurse o zmanda gerekeni soyler ben kizimda yaptirmadim bundada yaptirmicam yukleme normal bakma imkanlari varken ne diye iciyim o kadar sekerli seyi zaten tiksindim iyice sekerden falan kesin istirfa ederim28. haftada olmuş oluyorsun, geç olabilir. aslında benim de hiçbir bilgim yok ama genelde 24-25. hafta diye duydum. ne kadar erken öğrenirsen şeker durumunu o kadar iyi olabilir belki. açlık-toklukla ilgili de bilgim yok, ama ben zaten evde her gün ölçüm yaptığım için yüklemeyi düşünmüyorum. bu konuyu daha doktorumla konuşmadık, tahlillerimden ve aylık şeker değerlerimden sonra bakacağız duruma.
bana da sağlıksız geliyor, zaten şekerin yararından çok zararı varken niye o kadar şekeri vücuduma alayım.Zaten istemedigini belirttigin zaman sadece aclik ve tokluk kanina bakiyor yuklemesiz bi sıkıntı gorurse o zmanda gerekeni soyler ben kizimda yaptirmadim bundada yaptirmicam yukleme normal bakma imkanlari varken ne diye iciyim o kadar sekerli seyi zaten tiksindim iyice sekerden falan kesin istirfa ederim
Aynen banada oyle geliyor ilk cocukta bilmiyordum tecrubesizdim yaptirdim baya salladi ayakta duramadim beni etkiledigi kadar bebegide etkilemistir kesin o yuzden gerek gormuyorum.bana da sağlıksız geliyor, zaten şekerin yararından çok zararı varken niye o kadar şekeri vücuduma alayım.
nasıl oluyo şeker yüklemesi
aç karna mı gitmek gerekiyor
ben bayadır gidemedim doktora haftaya gitcem
Akşam 12den sonra bir şey yemiyorsun sabah 9da aç karna geliyorsun, önce aç kan alıyorlar sonra şekeri içiriyorlar, fazla şekerli gazoz gibi bir şey beklediğim kadar kötü değil, bir şey yemeden içmeden bekliyorsun, 1 saat sonra kan alıyor, 2 saat sonra kan alıyor. 9.30da ilk kanı verdim, 5 dk içinde içeceği bitir dediler, 10.30da ve 11.30da tekrar kan alacaklar. Efor sarf etme, otur bekle dediler, uykun gelebilir uyuma dediler, kusarsan haber ver test iptal dediler. Şimdilik bu kadarKizlar bende 25+1 haftalik hamileyim doktorum banada erzuruma gidip geldikten sonra 3 haftaa sinra randevu alip geliyorsun seker yüklemesi yapilicak diyede bugun biz randevu alicaz 3 hafta sonrasina o zamana gec olmuyormu seker yuklemesi birde bilenler varsa nasil oluyor bu seker yuklemesi ac karninami gidiliyor ben ilk defa yaptiricam doktoruma söylemiştim hocam tavsiye ediyormusunuz ben hic yaptirmamistim tabiki yapilsa iyi olur dedi bilgisi olan arkadaslar yazarlarsa sevinirim
Zaten istemedigini belirttigin zaman sadece aclik ve tokluk kanina bakiyor yuklemesiz bi sıkıntı gorurse o zmanda gerekeni soyler ben kizimda yaptirmadim bundada yaptirmicam yukleme normal bakma imkanlari varken ne diye iciyim o kadar sekerli seyi zaten tiksindim iyice sekerden falan kesin istirfa ederim
Bende sizin gibi dusunuyordum ama diyetisyenim icilen glukozla starbucksta bir cikolatali mocha ile ayni kaloride oldugunu söyledi sonra bir kararsiz kaldim henüz doktorumla konusmadik bunu gerçi ama antibiyotik alerji testi verirken kadinlara iciriyorlardi kusmayin diye tembihliyorlardi ama kadinlar hep cikariyordubana da sağlıksız geliyor, zaten şekerin yararından çok zararı varken niye o kadar şekeri vücuduma alayım.
o kadar şeker dediğiniz 50 gr yani bir dilim baklava :)bana da sağlıksız geliyor, zaten şekerin yararından çok zararı varken niye o kadar şekeri vücuduma alayım.
Bende cikarmistim ne olursa olsun tadi inan bazi bunye kaldirmiyor o kadar berbat biseydi ki aninda cikardim zaten oyle kana bile bakilmamisti hic biseyde cikmadi sukur .. simdide baktiririm aclik tokluk kana neyin ne oldugu zaten cikar ortaya..Bende sizin gibi dusunuyordum ama diyetisyenim icilen glukozla starbucksta bir cikolatali mocha ile ayni kaloride oldugunu söyledi sonra bir kararsiz kaldim henüz doktorumla konusmadik bunu gerçi ama antibiyotik alerji testi verirken kadinlara iciriyorlardi kusmayin diye tembihliyorlardi ama kadinlar hep cikariyordu
Ben tatli hiç sevmem nasil içecegim bilmiyorum belki doktor yaptirma der insülin direncim vardi benim pcosa bağliBende cikarmistim ne olursa olsun tadi inan bazi bunye kaldirmiyor o kadar berbat biseydi ki aninda cikardim zaten oyle kana bile bakilmamisti hic biseyde cikmadi sukur .. simdide baktiririm aclik tokluk kana neyin ne oldugu zaten cikar ortaya..
ben yarın gideceiğim 25. haftadayım doktorum aç ya da tok fark etmez dediKizlar seker yuklemesi icin kacinci haftada gidiceksiniz
ama baklavada başka besin öğeleriyle birlikte alıyorsun şekeri, bunda saf şekeri direk vücuda yüklüyorsun. zararı var veya yok diye bir sürü açıklama var. herkesin kendi kararı, doktorun önermesi tabi. ben kendim evde izleyebildiğim için yapmayı düşünmüyorum.o kadar şeker dediğiniz 50 gr yani bir dilim baklava :)
Canm bak bizim takildigimiz kisim su. Cocuklari parka goturmek icin niye esinden icazet aliyosun. Bu adam sabah cikiyo aksam geliyo. Kahvaltidan sonra tut ellerinden gotur parka her mahallede 10 tane park var artk bu ese danisilmasi gereken bi mesele degil. Attigin her adimda niye o goturup getirsin seni. Erzuruma gunluk gittigine gore kendin gidip isini cozup kuzeninle de gorusup gelebilirdin bana gore. Iki cocuk annesi bi kadin bunlar icin niye esinden izin aliyo bunu kafamizda oturtamiyoruz biz.3 ilgisiz değil aslinda elinden geleni yapiyor sadece bizim gezme isimiz yok surekli evdeyiz o gunleri konustum arada cocuklari parka goturelim cikaralim hava alsinlar havalar biraz daha isınsın dedi yok demedi arkadaşlar ben kaynanamla birliktim 1 bucuk sene falan olmadi ama olucak iste orda olsaydim hic cocuklari parka bile gotiremezdim ben onlardanda cok cektim ya diyorum ya yasadiklarimi anlatmam icin oturup 3 saat yazi yazmam lazim size
Kontrolde de yapilir ama paket oldigu icin yine de bi danisin hastaneyeKızlar doğum paketim var bi özel hastanede. Haftaya randevum var. Sonra ki hafta kontrol randevusuna gitsem şeker yüklemesi için, yaparlar mı sizce? Yoksa illa Muayene randevusu mu olması lazım?
Herkesin evde bir şeker aleti bulundurup şekerini takip etmesi çok mümkün bir şey olmadığı için rutin olarak bunu yapıyorlar muhtemelen, ama baştan bana da doktorum istersen alet al kendin takip et deseydi yapardım, tecrübesizlik doktor ne dediyse yapıyorum şu an sorgulamadım pek, doktorum da çok açıklama yapan bir tip değilama baklavada başka besin öğeleriyle birlikte alıyorsun şekeri, bunda saf şekeri direk vücuda yüklüyorsun. zararı var veya yok diye bir sürü açıklama var. herkesin kendi kararı, doktorun önermesi tabi. ben kendim evde izleyebildiğim için yapmayı düşünmüyorum.
Onceki gebeligimde doktor cihaz aldirmisti bana yükleme yerine. Pahalı bir cihaz değil, hala 100 TL ye bulunabiliyor.Herkesin evde bir şeker aleti bulundurup şekerini takip etmesi çok mümkün bir şey olmadığı için rutin olarak bunu yapıyorlar muhtemelen, ama baştan bana da doktorum istersen alet al kendin takip et deseydi yapardım, tecrübesizlik doktor ne dediyse yapıyorum şu an sorgulamadım pek, doktorum da çok açıklama yapan bir tip değil
Herkesin evde bir şeker aleti bulundurup şekerini takip etmesi çok mümkün bir şey olmadığı için rutin olarak bunu yapıyorlar muhtemelen, ama baştan bana da doktorum istersen alet al kendin takip et deseydi yapardım, tecrübesizlik doktor ne dediyse yapıyorum şu an sorgulamadım pek, doktorum da çok açıklama yapan bir tip değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?