- 2 Aralık 2018
- 4.392
- 4.625
- 133
Bende cok istirfa ettim ya ne berbat gunlerdi demek onlarda kalsa 15 20 olurdu beni biraz oruc durdurdu bu ara bende iftardan sahura kadar saliyorum kendimiBen yine az kaliyorum yaninizda bulantilarim olmasaydi kesinlikle bende suan yuvarlaniyo olurdum ekmegi azaltamiyorum ya aksam ekmek yemedim iftarda aç yattim resmen gece 2 de oglumun hareketlerine uyandim sahuru hazirladim oturdum hoşafla peynir ekmek yedim anca durdu cocugumsabah 8de uyandim açım bu nasıl bir açliktir anlamiyorum
Insulin direncinin şu an düşük olması durumu değiştirmiyor, hamile kaldigimda benim de referans değer içindeydi zaten. Hamilelikte mecbur kilo alıyorum insulin direnci kilo alinca ortaya çıkıyor yeniden, demiyor ki bu beden hamile normal kilo değil.Muhtemelen benim doktorumda yaptirmaz ama ben kilo verince gecmisti insulin direncim o yüzden bilemiyorum yaptirmasam olmaz mi diye tutturabilirim
Insülin ignesi benim oksaparin yaninda minnos kıl gibi kaliyor ama sonucta igne yani hepsi itici ama bu şeker takip etme olayina ısındırdınız beniKizlar, parmakta şeker ölçümü abartilacak bir durum değil. Ignesi minnacik zaten, hemen kan cikiyor parmakta. Asil zor olan insülin iğnesi. Doktorum insülin direncini takipteyim kalıp gebelik şekerini donmesini onleyecegiz, eğer gebelik şekeri çıkarsa diyabet hatlarını gebelikte sağlıklı bulmuyorum insülin iğnesi vermek durumunda kalirim dedi. O yuzden iğne yanında günde birkaç kez şeker ölçüm.inanin basit :)
Ayy allahim insallah 10dan fazla kilo almam aminBende cok istirfa ettim ya ne berbat gunlerdi demek onlarda kalsa 15 20 olurdu beni biraz oruc durdurdu bu ara bende iftardan sahura kadar saliyorum kendimizaten az alirsam kotu olur bizde adet 30 kilo yerini bulmali
Aynen oyle bi sıkıntım yok sukur ama meraktan anneannemin ignelerinden cok batirdim can yakmiyor insallah sizdede sıkıntı cıkmaz seker zor oluyo saglikla bebegini al kucaginaKizlar, parmakta şeker ölçümü abartilacak bir durum değil. Ignesi minnacik zaten, hemen kan cikiyor parmakta. Asil zor olan insülin iğnesi. Doktorum insülin direncini takipteyim kalıp gebelik şekerini donmesini onleyecegiz, eğer gebelik şekeri çıkarsa diyabet hatlarını gebelikte sağlıklı bulmuyorum insülin iğnesi vermek durumunda kalirim dedi. O yuzden iğne yanında günde birkaç kez şeker ölçüm.inanin basit :)
Bende kilolu başladım 69 ile oda hamile kaldığımı bilmeden aralıklı oruç ile 3 Kilo vermiştim şimdi geri döndüm kiloma hatta bir Kilodan fazla aldım 74.5 ya benim göbeği den çok popo büyük çok üzülüyorum. Kv de ye gidicez bayramda şimdi kabusum Kilo konusu yiğenide hamile yok omuzlarından bile Kilo almışmış falan dio o dedim çok zayıftı alabilir yani hamile dedim sonuçta kendisi genc kız gibi 50 küsür Kilo hiç gitmek istemiyorum ne kdar çok gezmeyi sevsemdeKizlar ben doyma hissimi kaybettim sanirim bulamiyorum kiz sürekli karnim aç anaaaacocugumda az acikiyim cildiriyor icimde obez olcam bu gidişle 81le basladigim gebelik yolculuguna 85 ile devam ediyorum diyetisyen 3. Trimestir başi görüsmede agzimi kircak 2 kilodan fazla alma dediydi güya
Insülin ignesi benim oksaparin yaninda minnos kıl gibi kaliyor ama sonucta igne yani hepsi itici ama bu şeker takip etme olayina ısındırdınız beni
Aynen oyle bi sıkıntım yok sukur ama meraktan anneannemin ignelerinden cok batirdim can yakmiyor insallah sizdede sıkıntı cıkmaz seker zor oluyo saglikla bebegini al kucagina
Dert etme emzirdikce verirsinAyy allahim insallah 10dan fazla kilo almam amin
Valla oyle olmuyor buna guvenmeyin kızlar. Zayiflar yine hemen zayifliyor, kilolu hamile kalan arkadaslarim Emzirme ile veremediDert etme emzirdikce verirsin
Nefes darligindan cok burun tikanikligi yoruyor beni surekli gece gunduz burnum kapali haliyle nefes alamiyorum yoruyo nefes nefese kaldigim oluyoBenim gibi nefes darlığı yaşayan varmı.cok yoruyor beni sırf bunun için doktora gitmek istiyorum.
Keske bende veremesem 2 3 ay sonra eski kiloma donerim yine hic hos bisey degil boy uzun olunca kalsin istiyorum kiloyuda verince cubuk gibi hic halim kalmaz kesinValla oyle olmuyor buna guvenmeyin kızlar. Zayiflar yine hemen zayifliyor, kilolu hamile kalan arkadaslarim Emzirme ile veremedimuhtemelen ben de Emzirme ile veremeyecegim
O nasıl bir zihniyet herkesin bedeni ayrı kıyaslamak nedir benimde basenlerim buyuk üstüm hic yok simdi gobüşle orantisiz bisey oldum çıktım allahtan kapaliyim bol bol giyiniyorun basen saklamasi kolayBende kilolu başladım 69 ile oda hamile kaldığımı bilmeden aralıklı oruç ile 3 Kilo vermiştim şimdi geri döndüm kiloma hatta bir Kilodan fazla aldım 74.5 ya benim göbeği den çok popo büyük çok üzülüyorum. Kv de ye gidicez bayramda şimdi kabusum Kilo konusu yiğenide hamile yok omuzlarından bile Kilo almışmış falan dio o dedim çok zayıftı alabilir yani hamile dedim sonuçta kendisi genc kız gibi 50 küsür Kilo hiç gitmek istemiyorum ne kdar çok gezmeyi sevsemde
Evet minnoş annemin şekerini ölcerim bazenDoktorum yükleme yerine kişisel takip önerdi, zorlamadi beni, şeker yukleyip değeri oynatmanin anlamı yok bence de. Ve herkes aynı değil, sende şeker yüklemesi etki yapmaz bende yapar. Doktorum riske sokmamak için takip istiyor. Oksaparin ignesini bilmiyorum ama gerçekten çok minik şeker cihazininki :)
Amin, hepimiz sağlıkla geceriz bu dönemi inşallah
Yalan o yalan dogumda kilolarin hepsini veren ablam emzirmede süt olsun diye danaya döndü garibimDert etme emzirdikce verirsin
Ben riskli gebe olduğumdan zaten yatıyorum yattigin yerde sanki biri cigerlerimi sıkıyor. Yakın zamanda gidecem doktoruma soyleyecem.benim tansiyonlarim normal düzenli ölcuyorum. Ama bu sanki göğsüme biri oturmuş hissi beni mahvetti.psikolojik olarak da kafama taktım taktikca daha da nefesim daraldı. Sanırım evde yatmak beni çok yıprattı.Ben varim, 2 kat çıksam nefesim kesiliyor, nabzim 100 un hep üstünde otururken bile
aktivite yokken de. Doktorum dahiliyeye gönderdi tahlil yaptilar. Dun doktordaydim, tahlillerime göre ek b vitamini ampul ve magnezyum verdi (normalde zaten hamile multivitamini kullaniyorum), kan sayımı düşük olursa o da bu duruma sebep oluyormuş benim iyiydi. Bir de tansiyon takibi istedi, düzenli sabah akşam bir uyanır uyanmaz bir de akşam yemekten tam 1 saat sonra olc, 10 günlük bir takip yap dedi. Eğer periyodik yukselirse tansiyon hapı baslanir ve mevcut carpintin da geçer zaten dedi. Dahiliyede muayene de ediyor doktor nefes alıp verisimde sorun görmedi bugün için. Sorun gorse kardiyolojiye efor gönderiyormus. Sen de bir dahiliyeye gidebilirsin cnm
Ben burnumdan hiç bahsetmiyorum bile hep tıkalı.agzimdan nefes alıyorum sürekli. Zaten nefes darligimda olduğu için burnum yetmiyor.Nefes darligindan cok burun tikanikligi yoruyor beni surekli gece gunduz burnum kapali haliyle nefes alamiyorum yoruyo nefes nefese kaldigim oluyo
hamileliğin başında 85-90 larda çıkıyordu açlık şekerim şimdi 105in altında değil. 1 ay öncesindeki ölçümde bile farkediyor. hafta kilo ilerledikçe değişiyor değerInsulin direncinin şu an düşük olması durumu değiştirmiyor, hamile kaldigimda benim de referans değer içindeydi zaten. Hamilelikte mecbur kilo alıyorum insulin direnci kilo alinca ortaya çıkıyor yeniden, demiyor ki bu beden hamile normal kilo değil.Doğal olarak kilo ile cikacak
Bana yaramiyo demek ki yazzikO nasıl bir zihniyet herkesin bedeni ayrı kıyaslamak nedir benimde basenlerim buyuk üstüm hic yok simdi gobüşle orantisiz bisey oldum çıktım allahtan kapaliyim bol bol giyiniyorun basen saklamasi kolaybana oyle bişey deseler çemkiririm garanti ki benim kv yapmaz oyle seyler yapmaya niyeti olsada cesaret edemez şerrimden korkar
Evet minnoş annemin şekerini ölcerim bazen
Yalan o yalan dogumda kilolarin hepsini veren ablam emzirmede süt olsun diye danaya döndü garibim45 kilo ile hamile kalmisti 2 cocuktan sonra cortladi kiyamam 75ten asagi inemiyor biyu da 1.55 ki minnak tıfılım arkadaslarimin hepsi emzirmede varil gibi oldu tırsıyorum
Kiloyla sekerin hic alakasi yok gercekten 2 cocuktada abartisiz 30 kilo ile girdim doguma emzirdikcede yedim tatliyi suyu sekerle ilgili hic bi problemim olmadi sukur bundada olmaz insallah bende gerekli gormuyorum herkesin fikri tabiki kendine yaptirmak isteyen yaptirir kimse kimseye engel degil.Ben şeker yüklemesini sağlıksız ve bebeğe zararlı oldugunu düşündüğüm için yaptırmayacağım. Bu konuda her iki görüşte olanlar da eşit. Fakat bana gereksiz birşey geliyor. Bende insülin direnci yok ama polikistik over var. Bu zamana kadar sekerimi ölçtürdüm bir sıkıntı cıkmadı. Detaylı ultrasona girdiğimde ölçtüreceğim, sonrasında kişisel takibin nasıl yapıldığını öğrenip kendim evde makinesi ile şekerimi takip edeceğim. Bu arada çikolata ve dondurma yiyorum hiç kesmedim. Bir de 70 kilo ile hamile kaldom su an 76.9 um. 83-84 gibi dogurum gibi geliyor bana, alınması gereken kilodan 3 - 4 kilo fazla alacağım, annem her hamileliğinde 20 kilo almıs 4 kardeşiz. Bu kilo olayının saglık problemi yaratmadıgı müddetçe doktorlarca cok abartılmasını gereksiz buluyorum. Zaten 70 kilo benim ideal kilomun 12 kilo üstüydü ve bu kiloda insülin direncim yoktu ailemde de cok sukur ne anne ne baba tarafı şeker öykümüz yok, herkes bu işi kendine göre değerlendirerek karar vermeli bence, ben yaptırmayacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?