Allah başka dert vermesinKeske bende veremesem 2 3 ay sonra eski kiloma donerim yine hic hos bisey degil boy uzun olunca kalsin istiyorum kiloyuda verince cubuk gibi hic halim kalmaz kesin
Seninki nefes darlığı gibi degil de göğüs sikismasi panik ayak gibi. Psikilojik olarak olabilir cnm evde yatip, bsey yapamayıp kendini dinlemekten.Ben riskli gebe olduğumdan zaten yatıyorum yattigin yerde sanki biri cigerlerimi sıkıyor. Yakın zamanda gidecem doktoruma soyleyecem.benim tansiyonlarim normal düzenli ölcuyorum. Ama bu sanki göğsüme biri oturmuş hissi beni mahvetti.psikolojik olarak da kafama taktım taktikca daha da nefesim daraldı. Sanırım evde yatmak beni çok yıprattı.
hamileliğin başında 85-90 larda çıkıyordu açlık şekerim şimdi 105in altında değil. 1 ay öncesindeki ölçümde bile farkediyor. hafta kilo ilerledikçe değişiyor değer
O sırada bi korktum ama bişey olmadı ya 5 dk filan sürdüAyyy korkutma beniinsallah doktor bana yaptirma geregi duymaz
doktorumla bu sonuçları konuşmadım henüz, ama hamileliğin başında ve 1,5 ay önce sağlık ocağındaki sonuçlarımda 91-95 çıkmıştı hamilelik için yüksek 90 altı olması gerekiyor demiştiAllah başka dert vermesin
Seninki nefes darlığı gibi degil de göğüs sikismasi panik ayak gibi. Psikilojik olarak olabilir cnm evde yatip, bsey yapamayıp kendini dinlemekten.
100 un altında olması beklenmiyor açlık sekerinin. Benim.insulij direncim var ki ona rağmen açlık sekerim hala 85 bandında. Doktorun nornal mi baz aliyor 100 un üstüne cnm?
Bebek etkilenmiş midir ben kötü olunca diye sordum doktora, hemen geçmez ona senin kanında dengeleme mekanizmaları var bebeğe zararı olacak bir şey yok dedi, senin kanında dengelenemiyorsa zaten sürekli yükseleceği için bebeğe daha fazla zarar, en azından bir kere yapıp tespit etmiş oluyoruz dedi.Aslinda doktorlar gercekten sacmaliyor bazen su eziyeti cekmedende bakabiliyorlar sekere ben bi turlu anlam veremiyorum sen disarda nasil kotu oluyosan bebeginde karninda oyle oluyor gecmis olsun..
O halde biseyler yedigimizde bebek oynadi lafida hikaye madem hersey gecmiyor hemen neyseki temiz cikmis sonuna yaklasmissin sen darisi bize bu sekerden sonrada baska bi test kalmiyor galibaBebek etkilenmiş midir ben kötü olunca diye sordum doktora, hemen geçmez ona senin kanında dengeleme mekanizmaları var bebeğe zararı olacak bir şey yok dedi, senin kanında dengelenemiyorsa zaten sürekli yükseleceği için bebeğe daha fazla zarar, en azından bir kere yapıp tespit etmiş oluyoruz dedi.
Çok da öcü değil bence ya zararlı olsa bunca senedir yapmazlardı herhalde, her gün ölçmek daha iyi bir alternatif belki evet ama, bir şekilde kontrol edilmesi şart. Zaten benim ailede bir sürü şeker hastası var, şimdiden 9 kilo aldım, neyse ki sonuçlar iyi çıktı açlık ve birinci saat, bakalım ikinci saat de iyi çıkar inşallah
Olabilir evet öylede şüphelendim kendimden psikolojik diye.Allah başka dert vermesin
Seninki nefes darlığı gibi degil de göğüs sikismasi panik ayak gibi. Psikilojik olarak olabilir cnm evde yatip, bsey yapamayıp kendini dinlemekten.
100 un altında olması beklenmiyor açlık sekerinin. Benim.insulij direncim var ki ona rağmen açlık sekerim hala 85 bandında. Doktorun nornal mi baz aliyor 100 un üstüne cnm?
Benide cagardi 15 20 nisan arasi geldim simdi yükleme yapti kan vermeyi bekliyorum 31 cm 714 gram olmus kuzuBen bugün 24+1 oldum, doktorum bu hafta şeker yüklemesi için gelmemi söylemişti bugün randevum, korkuyorum ya çok acıktım midem bulandı24 hafta olur olmaz çağırdı ama erken mi acaba ya daha kimse yaptırmadı sizlerden galiba
Aynı durumdayım soğan yiyen birini yanımdan geçse anlarım ve midem çok kötü oluyorKızlar sizinde koku duygunuz cok uçta mı benim gibi. ? Her şeyi çok fazla alıyorum kokusunu. Köpeğimin agız kokusunu normalde almazdım, suan her türlü kokusu uzaktan bile burnuma geliyor. Bu nasıl olabilir hep böyle olmayacak değil mibu kadar keskin koku almak hiç güzel değilmiş
Baba ac gel dedi canimben yarın gideceiğim 25. haftadayım doktorum aç ya da tok fark etmez dedi
Evet, 100 un altında biliyorum ben de. Bir sonraki doktor ziyaretinde doktora danismakta fayda olabilir cnmdoktorumla bu sonuçları konuşmadım henüz, ama hamileliğin başında ve 1,5 ay önce sağlık ocağındaki sonuçlarımda 91-95 çıkmıştı hamilelik için yüksek 90 altı olması gerekiyor demişti
Olabilir evet öylede şüphelendim kendimden psikolojik diye.
Kızlar hepimiz Ağustos annesiyiz ya,siz kaç haftaliksiniz ki ben daha 24 haftaya ulaşmadim,sizler rapor işini cozdunuz mu??
Merhaba ben 24 haftada yaptırdım şükür bişey çıkmadıKizlar seker yuklemesi icin kacinci haftada gidiceksiniz
Canım dün bir kitap okudum bebek anne bagi için annenin psikolojisinin iyi olması lazımmış. Oyuzden sen kendini iyi tutmaya calis3 ilgisiz değil aslinda elinden geleni yapiyor sadece bizim gezme isimiz yok surekli evdeyiz o gunleri konustum arada cocuklari parka goturelim cikaralim hava alsinlar havalar biraz daha isınsın dedi yok demedi arkadaşlar ben kaynanamla birliktim 1 bucuk sene falan olmadi ama olucak iste orda olsaydim hic cocuklari parka bile gotiremezdim ben onlardanda cok cektim ya diyorum ya yasadiklarimi anlatmam icin oturup 3 saat yazi yazmam lazim size
Keşke ya.Evet burdada en başta bir kez yapıyorlar. ben anlattıklarından öyle anladım. ama bilmiyorum keşke doktordan not alıp onu diğer doktora gösterseymiş.
Ateş olmaması güzel.Ateşim yok ama kulaklarıma vurdu burun tıkanıklığım. Kulaklarım uğulduyor. Boğazım ağrıyor. Beni tek şaşırtan başta hiçbir semptom olmamasına rağmen 3. günden sonra çıkmaları
Cok kararsizimCanm bak bizim takildigimiz kisim su. Cocuklari parka goturmek icin niye esinden icazet aliyosun. Bu adam sabah cikiyo aksam geliyo. Kahvaltidan sonra tut ellerinden gotur parka her mahallede 10 tane park var artk bu ese danisilmasi gereken bi mesele degil. Attigin her adimda niye o goturup getirsin seni. Erzuruma gunluk gittigine gore kendin gidip isini cozup kuzeninle de gorusup gelebilirdin bana gore. Iki cocuk annesi bi kadin bunlar icin niye esinden izin aliyo bunu kafamizda oturtamiyoruz biz.
Seker yuklemesi soran kizlar. 24 28 hafta arasi yapiliyo. Verilen icecek bi bardak kola kadar bi dilim baklava kadar seker iceriyo bunlari normalde de asla tuketmiorum diyosaniz yaptirmamaniz mantikli tabi. Icecek asitsiz bi gazoz tadinda. Hastanelerin verdiginin tadi cirkin eczanelerde aromalilari var daha kolay icimli. Icmesi falan zor degil ama yurumeni gezmeni hic bisi istemiolar 2 saat oturuyosun bekliyosun arada kan vererek o zor. Bana muhtemelen yapmaz doktor ilkinde yapmisti asiri kilo alimim ailede seker oykum yok
Anladim canimAkşam 12den sonra bir şey yemiyorsun sabah 9da aç karna geliyorsun, önce aç kan alıyorlar sonra şekeri içiriyorlar, fazla şekerli gazoz gibi bir şey beklediğim kadar kötü değil, bir şey yemeden içmeden bekliyorsun, 1 saat sonra kan alıyor, 2 saat sonra kan alıyor. 9.30da ilk kanı verdim, 5 dk içinde içeceği bitir dediler, 10.30da ve 11.30da tekrar kan alacaklar. Efor sarf etme, otur bekle dediler, uykun gelebilir uyuma dediler, kusarsan haber ver test iptal dediler. Şimdilik bu kadar
☺tesekkur ederimYok niye olsun zaten Muhammed ismi tek basina olmasi iyi degilmis Muhammet degilde Muhammed olursa daha guzel olur sen bilirsin ama oluyo yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?