2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğim çok hareketliydi maşallah yerinde durmuyordu derken son 2 gündür çok az hareket ediyor. Arada uzanırken belli belirsiz hareketlerini hissediyorum. Uyuyor sanırım

Son düzenleme:
Öncelikle çok geçmiş olsun. Sizin nasıl çok geç doğum oldu? Doktor kontrolünde değil miydiniz
Doktor kontrolündeydim. En geç 2 güne bir kontrole gidiyordum. Bebek ve suyu iyi olunca her seferinde eve dönüyordum. Kendi sancılarımı bekledik ama malesef gelmedi. En son artık 42. Haftaya doğru gelince doktor artık bekleyemeyiz dedi ve suni sancı ile doğurdum. Doğduğunda oğlumun poposunda biraz kaka vardı, o yüzden enfeksiyon tedavisi gördü bir süre. Cumartesi akşam doğum yaptım oğlum ancak Çarşamba günü taburcu oldu.

Ayyy deme öyle ben de bu belki vaktinde gelir diye ümit ediyorum Gerçi fazla progesteron kullanınca da doğumu geciktiriyor ve normal doğumu zorlaştırıyor diyorlar. İlkinde çok kullanmak zorunda kalmıştım bunda 2 haftayı geçmemiştir ondan biraz ümitliyim. En hayırlı zamanda sağlıkla sıhhatle gelsin bebişlerimiz inşallah

Geçmiş olsun canım yaaa. Sayılı gün çabuk geçer diyip katlanacasın artık. Bebeğin daha sağlıklı beslenecek sen de fazla kilo almayacaksın diye pozitif yönlerini düşün.

Kiz gelsinde o kadarda gec gelmesin bazen diyorum kendime uygulamadaki kizlar hep dogurur bi ben kalirim kesin diye nasil bi umitsizlikse dusun artik

iki gündür bende de ayni durum var. ben de ingilteredeyim acaba yurtdisinda olmakla ilgili bi problem olabilir mi?
Evet oyleymis. Konustum adminle. Bize google tarafindan gosteriliyormus. Teknik ekip 2 gundur olayi cozmeye calisiyormus. Beklemekten baska yapacak bir sey yok

Şu an evde olduğum için öğün sayısına çok dikkat edemiyorum ama iki saat arayla besleniyorum. Yani az ve sık. İşe giderken 6 öğündü. Güne erken başladığım için.

Kahvaltıda ekmeği abartmadığım sürece geri kalan her şeyi bolca yiyorum. (Ekmek beyaz ekmek değil. Kendim tam buğday ekmeği yapıyorum çünkü tam adı altında satılanlarda da az bir miktar bile olsa beyaz un kullanılabiliyor.) Peynir, zeytine sınır koymuyorum. Çok tuzlu olmasınlar yeter. Yazın beslenmek çok daha kolay çünkü kahvaltıda çeşit çok. Domates, salatalık, biber, şeker dengesine iyi geliyor. Her gün bir yumurta kesin yerim. (Oğlumda 2 yumurta yiyordum.) Çoook açık bir çay içiyorum bazen. Çoğu zaman hiçbir şey içmiyorum. Yemek yer yemez su içmek şeker için iyi değil. En az yarım saat geçmeli. (Aslında en güzeli 1 saat) Hemen içilirse şekerin kana karışımını hızlandırır.

Kahvaltıya başladıktan 2 saat sonra ara öğün olarak bazen sadece kavrulmamış kuruyemiş (badem, ceviz, fındık vb.) yerim. Canım meyve isterse genelde küçük boy bir ekşi elma ve yanında mutlaka ceviz yerim. Ceviz şekeri dengeler.

İlk ara öğünden 2 saat sonra öğle yemeği olarak çorba veya sebze yemeği yerim. Yemek yoksa ara öğün gibi yapıp iki ince dilim ekmekle sebzeli kaşarlı tost yerim.

İkinci ara öğünüm genelde yoğurt veya süt olur. Canım çok istemişse bunların yanında olgunlaşmamış küçük bir muz yerim. Muz çok şekerli olduğu için tek başına yememek gerekiyor ve olgunlaşmamış muz seçmek gerek. Süte az miktar tarçın eklenebilir. Şekeri dengeleyici özellik onda da var.

Akşam yemeği olarak genelde içinde mutlaka et olan bir öğün hazırlarım. Yanında bulgur pilavı olur. Bol yeşillikli limonlu salata mutlaka olur. O da şekeri harika dengeler. Salataya nar ekşisi koymak istersem ev yapımı olmak şartıyla koyarım. Hazır olanlarda şeker ilavesi olabiliyor.

Son ara öğünü diğer ara öğünlerime göre ayarlarım. Mesela sütü öğlenkinde içmişsem akşam yoğurt yerim gibi. Yemeği ağzıma attığım ilk lokmadan itibaren yaptığım 1.saat şekerim yüksek çıkmışsa (ki bu dediklerime uyduğumda asla yükselmez benimki) hemen yarım saat tempolu yürüyüş yaparım. Çok iyi geliyor. Yürüyüşleri gebelikle ilgili problem yoksa her gün yapmak gerekiyor zaten. Bol su içmeye devam. Çok şekerli meyveler, beyaz ekmek, pirinç, makarna, patates, pişmiş havuç, hamur işi, rafine şeker, pekmez, bal zaten yemiyoruz. Çok şekerliler dışında hangi meyveyi yersek yiyelim yanında ya süt ürünü ya kuru yemiş(özellikle ceviz) olmalı. Öğün atlanmamalı. Son ara öğün çok geç bir saate denk geliyorsa yapılmayabilir.

Hamur işi canım çekerse tam tahıllardan herhangi biriyle poğaça veya tuzlu kek yaparım. Sonradan aklıma geldi. Yulaf lapası da çok güzel bir ara öğün.

Her beslenme elbette kişinin kendine özeldir. Şekerimizi neyin yükseltip yükseltmediğini ölçümler sonucunda bulduğumuzda beslenme çok daha kolay bir hal alıyor. Misal muz da şekerli meyve grubunda ama dediklerime uyarak yediğimde benim genel şeker dengemi asla etkilemiyor. Hamilelik harici diyette onu da yemem ama bebeğin kilo alımı ve bacak kramplarına iyi geldiği için yiyorum.

Haftada bir iki kez canım isterse ödül olarak yüzde 80 bitterden bir parçacık atıyorum ağzıma.

Bu beslenme bebek güzel kilo alırken anne de kilo almamış oluyor. Oğlumda 7.haftada diyete başlamıştım. İlk bir hafta açım diye ağladım. 21 gün sabır çok önemli. Resmen kırılma noktası. Sonra vücut şekeri aramıyor zaten.

Sabahın köründe yazıyorum. Aklıma gelenler bunlar.

Son düzenleme:
Bebeğim çok hareketliydi maşallah yerinde durmuyordu derken son 2 gündür çok az hareket ediyor. Arada uzanırken belli belirsiz hareketlerini hissediyorum. Uyuyor sanırım
Benimde öyle ya 2 gündür. Dönem dönem sakinleşiyor sonra tekrar hareket ediyor sağolsun vurunca da iyi vuruyor sonra

Kızlar yaa belim tutulmuş gibi ağrıyor dünde beri sizde de var mı iftara misafirim vardı sanırım yordum kendimi biraz

Ara öğünlerde kefir de tüketiyorum. Meyvelerin yanında harika oluyor. Meyveyi içine atıp çekince de harika. Düşündükçe geliyor aklıma.

Bende dünden beri hissetmiyorum çikolata falanda yedim ama banamısın demedi, umarım uyuyodur endişelendim biraz

Ara öğünlerde kefir de tüketiyorum. Meyvelerin yanında harika oluyor. Meyveyi içine atıp çekince de harika. Düşündükçe geliyor aklıma.
bende ara öğünde kefir-yoğurt karıştırıp içine meyve ve badem atıyorum, lezzetli oluyor. cevizi yemeyi unutuyorum hep, unutmamam lazım belki açlık şekerime yardımı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…