2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Allah yardımcıları olsun. Çok erkenmiş. Ben buradan başka bir yerlerde değilim Arada siz ne yazdınız onu takipteyim.

Allah yardımcıları olsun hem annenin hem bebeğin. Doğumdan sonra öyle bebekleri ve anneleri duyunca göğsümden süt gelirdi bu mesajı okuyuncada göğsüm sızladı. İnşallah çok çok sütü gelirde bebek beslenir güçlenir bir an önce

Hanımlar nabız yükseklikliginin zararı var mı.
Doktoruna bilgi versen iyi olur cnm.100 un altında olmalı gebelikte bile. Dahiliyeye yonlendirme yapıp detaylı kan tahlili ve tansiyon takibi istiyorlar. Duruma göre kardiyolojiye sevk ve efor testi.

Yaa Allah yardımçıları olsun 28haftadan önce doğum yapanda bronkopulmoner displazi gelişme riski çok yüksek oluyor. İnşa Allah toparlanır Bizlerden uzak. Preterm bebekde sorunda çok off((

Bronkopulmoner dışında çok sorun yaşanıyor, gozlerde bozuklukları, kaslarda çalışmama vb. 30 öncesi riskli, hepimizin bebekleri sağlıkla "zamaninda" doğsun inşallah

Günde 10 kez felan hissediyor olmalısın, erken dogumla alakası yok cnm. Şunu takip edebilirsin, rahimde baskı, dolgunluk hissi oluyor mu? Öyle olunca progestan alıp uzanmak lazim mutlaka
Ya canım bişey sorucam bu rahimde baskı dediğin böyle kemiklerde olan ağrı değildi değişik baskı gibi Bebek büyüdükçe olan genelde bu haftalarda olurmu hatırlayamadım hiç o değil deme bu baskı dolgunluk

Biliyorum canım. Preterm bebekte sorun çok. Ama ROP göz için önlem alınmıştır diye düşünüyorum. İnşa Allah rahatlıkla atlatırlar Allah yardımçıları olsun. Bizimkiler inşa Allah zamanında gelir

İnternette Banu çiftçinin sitesinde şey yazıyor gebelikte idrarda lökosit görülmesi normal gebelerde doğuma kadar bir miktar yüksek seyreder doğumdan sonra yavaş yavaş düşer o yüzden yüksek lökosit kesin enfeksiyon enfeksiyon belirtisi değildir ancak emin olmak için idrar kültürü yaptırmak lazım diyodu. İdrar kültüründe bakteri ürerse enfeksiyon oluyomuş üremezse olmuyomuş bi baktırmak lazım her ihtimale karşı. Doktorun normal çıktı demiş benim de içim rahatladı bende hemşire arkadaşa sormuştum o da gebeliğe bağlı yüksek çıkıyor normal demişti rahat rahat tatil yapıyorum dönüşte baltırırım artık

Kemik ağrısı değil, burada kastedilen rahimden aşağıya doğru bir baskı (bebegin aşağıya inmesi gibi bir agirlik) veya büyük tuvaletiniz geldiğinde kabizsaniz rektumda sertlik ağırlık olur bunun vajinada olanini düşün cnm

Goz için olacaksa bsey olmuyor, benim doğum.yaptifim.hastanede 30 haftalık doğan bebeğin gözleri görmüyordu ne yazık ki. Her şey zamanında inşallah

Bu hafta içinde kontrole gittiğimde bebeğin baş aşağı pozisyon aldığını söyledi doktorum. Zaten son birkaç haftadır bende farkediyordum. Mesela birkaç saat yolculukta oturmak zorunda kaldığımda ayağa kalkınca bir süre yürüyemiyorum. Sanki karnımın alt yanında bir top varmış gibi his oluyor. Özellikle uzun oturmalar sonrası çok farkedersin bu durumu

Lohusa takımım öyle. Yani üstten açılmıyor ama emzirmek için rahat Bi şekilde yapmışlar. Kruvaze yaka. İçindeki astarını göğüs kısmını açık bırakmışlar
Bende düğmelilerden alcam sanırım bakıyorumm ama çok içime sinen bişeyde bulamadım

Bayram sonrası kontrolüm var. Ozamana kadar bakayım olcerin ara ara belki anlık oldu bilmiyorum dün çok gezdik yorulduk belki ondan. Takip edeyim gidince diyeyim.

İnşaallah iyi birşey dur by

Kızlar günaydın. Gebelik şekeri için örnek bi liste atmıştı bi arkadaş onu bulamadım. Bayram sonrası kontrole gidebilecem ancak o zamana kadar biraz diyet yapıp 2 3 günlük şeker ölçümü yaparak gideyim diyorum.daha çabuk aksiyon alınır belki. Doktorum endokrinolijiye gitmemi söyledi. Bar mi söyle böyle yap Dediginiz bisey

Merhaba kızlar dün doktorum bana idrar tahlili yaptı. İdrarda glikoz oranı 155 çıktı. Bayramdan sonra gel şeker yüklemesi yapalım bakalım dedi. Doktora gitmeden önce sabah kahvaltıda bal reçel nutella ve şekerli çay içmiştim acaba ondan kaynaklı olabilir mi

Bence olmuştur etkisi.

Benim bildigim cok sekerli yesen de, seker yuklemesi yapsan da idrara gecmemesi gerekiyor sekerin. Idrara gectigi icin gebelik sekerinden suphelenmis doktor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…