Valla bende toplamda 6 kilo aldım. Şeker çıkınca doktor baya şaşırdı. Bende şaşırdımDoğru diyosun cnm tatlıyı kessem yeter aslında ama dondurmaya düştüm bende bu aralargebelikten önce hep diyet spor modundaydım gözüm döndü hamile kalınca ona rağmen şimdilik 6 kilo aldım bunada şükür
Bende öyleyim cnm pirinç makarna özellikle tatlı ayrı bir başlık konusu zatenValla bende toplamda 6 kilo aldım. Şeker çıkınca doktor baya şaşırdı. Bende şaşırdımama bekliyordum. Çok fazla karbonhidrat tüketiyordum.
Hiç belli olmaz.Bende öyleyim cnm pirinç makarna özellikle tatlı ayrı bir başlık konusu zatenkesin bendede çıkcak varya emin oldum artık
Bayram sonrası kontrolüm var. Ozamana kadar bakayım olcerin ara ara belki anlık oldu bilmiyorum dün çok gezdik yorulduk belki ondan. Takip edeyim gidince diyeyim.
Kızlar günaydın. Gebelik şekeri için örnek bi liste atmıştı bi arkadaş onu bulamadım. Bayram sonrası kontrole gidebilecem ancak o zamana kadar biraz diyet yapıp 2 3 günlük şeker ölçümü yaparak gideyim diyorum.daha çabuk aksiyon alınır belki. Doktorum endokrinolijiye gitmemi söyledi. Bar mi söyle böyle yap Dediginiz bisey
Canım sana bir şey soracağım akşama karnıyarık yapacaktım ama şeker yükseltir mi? Bir fikrin var mı? Emin olamadım. Ünsilini de kullanmak istemiyorum. 2 gündür çok güzel kontrol ediyordum.Benim rutinde efor sarfetmeden 100+ aktovite varsa normal. Bu noktada dahiliyede kan değerlerim bakılıyor benim iyi çıktı. Tansiyon takibi istedi, o da sorunsuz şu an için. Sorunnolirsa tansiyonda ilaç başlıyorlarmis cnm
Günlük sabah aclik ve yemeklerden 2 saat sonra ra tokluk şekerini günlük yazabilirsin.
Yaz geliyor mısır da fazla tuketme, şeker oranı yüksek.
Pirinç
• Patates
• Beyaz ekmek
• Beyaz undan yapılan gıdalar
• Pirinç
• Haşlanmış havuç
• Bezelye
• Şeker ve şekerli ürünlerden uzak durmalı mümkün olduğunca amalarla aç kalmak yok.
Ayrıca ;
Meyveleri tüketirken
• Dut
• Üzüm
• İncir
• Kavun
• Karpuz
• Muz
• Kuru meyvelerden çok fazla tercih etmemeli
Çünkü bu meyvelerin glisemik indeksi yüksektir, yani kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltebilir…
Kazasız belasız dikkatli gidin6-7 saatten düştü 4 saatlere bunada şükür diyorum. Oğluşum başta hiç sevmedi hep tekmeledi şimdi iyi sessiz bende nefret ediyorum eşimin hatrına işte
Ay ne güzel ben 6-7 saate bile razıyım. 2 ay sonra bir sıkıntı olmazsa 22 saat yol gideceğim tabi dura dura. Böleceğiz yolu. Hayırlı yolculuklar6-7 saatten düştü 4 saatlere bunada şükür diyorum. Oğluşum başta hiç sevmedi hep tekmeledi şimdi iyi sessiz bende nefret ediyorum eşimin hatrına işte
Of kabus. Uzak mi ki nie gunlerce gidiosun benimkisi hemen karsi bina kahvaltiyi yapaaaar ben uyyicem der eve gecerim ahahahVerir insallah sabir zor3. Gun gelicez iste sabahtan Allahtan esimin isinden dolayi oglaninda okuldan dolayi bugunden giidiyoruz yoksa 1 hafta oncesine damlardik
Sık sık tüketmek önerilmiyor, glisemik indeksi yüksek... Su an şekerin yüksek değilse 1 öğünden ve az porsiyondan bsey olmaz.Canım sana bir şey soracağım akşama karnıyarık yapacaktım ama şeker yükseltir mi? Bir fikrin var mı? Emin olamadım. Ünsilini de kullanmak istemiyorum. 2 gündür çok güzel kontrol ediyordum.
OoBen başından beri kalıcı oje kullaniyorum. Zararlı oldugunu düşünmüyorum.
Teşekkürler bilgi içinBenim rutinde efor sarfetmeden 100+ aktovite varsa normal. Bu noktada dahiliyede kan değerlerim bakılıyor benim iyi çıktı. Tansiyon takibi istedi, o da sorunsuz şu an için. Sorunnolirsa tansiyonda ilaç başlıyorlarmis cnm
Günlük sabah aclik ve yemeklerden 2 saat sonra ra tokluk şekerini günlük yazabilirsin.
Yaz geliyor mısır da fazla tuketme, şeker oranı yüksek.
Pirinç
• Patates
• Beyaz ekmek
• Beyaz undan yapılan gıdalar
• Pirinç
• Haşlanmış havuç
• Bezelye
• Şeker ve şekerli ürünlerden uzak durmalı mümkün olduğunca amalarla aç kalmak yok.
Ayrıca ;
Meyveleri tüketirken
• Dut
• Üzüm
• İncir
• Kavun
• Karpuz
• Muz
• Kuru meyvelerden çok fazla tercih etmemeli
Çünkü bu meyvelerin glisemik indeksi yüksektir, yani kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltebilir…
Salatalık, domates o kadar yükseltmez şekeri yaÇok yemedim hiç. 2 yada 3 çatal aldım bıraktım. Hani tamam yükseltirde 176 ya fırlatması beni şok etti. Hala domates olduğuna inanmıyorum. Biraz önce baktım domates 0.8gr Salatalık 1,7 gr şeker var. Anlamadım valla
Deneyeyim bakalım. Normalde sadece öğlen çorba olarak içiyordum düşük çıkıyordu öğlen tokluk. Ne zor işlenmiş ya. 2. Saati ölçtüm şimdi 112 çıktı. Tövbe tövbe
Öyle yapayım o zaman uzun zaman odu yemeyeli zaten. Teşekkür ederimSık sık tüketmek önerilmiyor, glisemik indeksi yüksek... Su an şekerin yüksek değilse 1 öğünden ve az porsiyondan bsey olmaz.
Bana sadece akşam kullanacağız demişti. Yarın akşam sonuçları göndereceğim zaten bakalım ne diyecek. Eğer ısrar ederse bu seferde kullanırım artık ne yapalımSalatalık, domates o kadar yükseltmez şekeri yaakşam yediklerin, yediğin saat, açlık süresi vs de etkili oluyor olabilir, canım bence böyle alakasız arada yüksek çıkmaya devam ederse sen doktoru dinle insülin kullan, böyle şekerin ara ara yükselmesi iyi değil
Ooo sen tam zamanli hesapliyorsun. Ben kendimi 37ye kadar hesapliyorum valla. Gerisini 37 geldiginde dusunurumKaldi 100 gun. Yarin ikili sayilara dusuyorumm
Evet 100 günümüz kalmışKaldi 100 gun. Yarin ikili sayilara dusuyorumm
Ay aynısı bendede oluyor işte geçen hafta benimkide baş asagiymis rahim agzin kapalı sıkıntı yok demişti bende hissediyordum..o kilitlenmes çok kötü yaa oturduğum yerden kalkmak resmen zorBu hafta içinde kontrole gittiğimde bebeğin baş aşağı pozisyon aldığını söyledi doktorum. Zaten son birkaç haftadır bende farkediyordum. Mesela birkaç saat yolculukta oturmak zorunda kaldığımda ayağa kalkınca bir süre yürüyemiyorum. Sanki karnımın alt yanında bir top varmış gibi his oluyor. Özellikle uzun oturmalar sonrası çok farkedersin bu durumu
Ben oglumu 40+1 de dogurdum erken hesaplayip husrana ugramak istemiorumOoo sen tam zamanli hesapliyorsun. Ben kendimi 37ye kadar hesapliyorum valla. Gerisini 37 geldiginde dusunurumBugun benim icin tam 11 hafta kaldi. 77 gun. Boyle yapinca zaman daha hizli akiyor.
Çokkk aminnHiç belli olmaz.inşallah düşük çıkar da istediğini yersin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?