2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Benim şekerim yükselmiyor artık. Tokluklar 110'u geçmiyor. Geçen gün deneme amaçlı tatlı yedim. 112 çıktı 1.saat. Düzenli diyet bende işe yarıyor çok şükür. Yine de şekerim düzeldi diye diyeti bırakmayacağım. Bu artık benim genel beslenme alışkanlığım. Sadece normalde hamilelikteki kadar kasmıyorum. Sabır bu süreçte çok önemli. Ne yaparsak yapalım dengeye girmiyorsa da insülin gebelikte zararlı bir şey değil. Hepimiz için her şey yolunda gider umarım.

Neden 2 defa maruz kalayim ki sadece aclik vericem .. kimseye trip atmiyorum ben yaptirmak zorunda degilim ayrica bu benim kendi kararim zararida faydasida benm adima. Tecrubesiz degilim neyin ne oldugunu biliyorum ilk deneyimim degil. Üzülmenize gerek yok tskler.

Allah Allah nette de bir şey bulamadım bu konu ile ilgili. Eşim daha sağlıklı olır keçi sütü alıp evde mayala yoğurdu dedi ama sonra bizde yağlı diye düşündük. Emin olamadım
Fayda olarak cok faydalı dogru ama agir olur ben çok severim mesela keci yogurdunu sütünü
Varda işte her zaman herkesin normal gitmiyo ki süreci kuzum. Ben bu sabah oldum ilk dozu dinlemedim doktoru valla olanlara da bir şey olmuyor çevremde hep oldular. Benim doktor şeker yüklemesi de yapmıyor cok rahat ya ahhdjsj
icin biyle rahat edecekse tabiki olmak daha iyi ben zaten doktor ol desede olmazdim

Fayda olarak cok faydalı dogru ama agir olur ben çok severim mesela keci yogurdunu sütünü

icin biyle rahat edecekse tabiki olmak daha iyi ben zaten doktor ol desede olmazdim
Hmm o zaman denemek için az mayalayayım ilk önce. Eğer yükseltmezse devam ederim.

Oh cok şükür ya darısı basımıza canım diyete ne kadar süredir devam ediyordun acaba bir de tatlı olarak sütlü tatlı mı tercih ettin ben de biraz daha diyet yapıp sonrasında bi tatlı yemek istiyorum cidden artık zorluyor baya cünkü insallah benim de normale döner ya umutlandım şuan cidden demek düzelebiliyor sağlam diyet ile

Hmm o zaman denemek için az mayalayayım ilk önce. Eğer yükseltmezse devam ederim.
Canım bana diyetisyen yogurdu bile sınırlı yazmıştı ama o da sınırlı olunca ciddi anlam da yiyecek bişeyim kalmıyordu ben de hep yeyip sonrasında şekerime baktım hiç yükseltmedi bu zamana kadar tabi keci sütü nasıl olur bilemicem ama denemeye değer yükseltmez ise devam edersin

Bu hamileliğimde 10.hafta sıkı diyete başladım. 9.hafta korona olduğumda şeker dengem çok bozulmuştu. Kremalı pasta tarzı bir tatlı yedim. Bir nevi şeker yükledim kendime. Bu tarz tatlı yiyip 180 ölçmüşlüğüm var. Düzelebiliyor evet. Tamamen düzelmese de ilerlemiyor en azından. Tabii hamilelik çok başka bir süreç olduğundan bazen ne kadar dikkat edilirse edilsin kontrol altında tutmak zor olabiliyor. Biz elimizden geleni yapalım da. Gerisi olacağına varır.

Ben her öğlen yoğurt yiyorum hiç yükselmedi. Aksine yoğurt yemeyince yüksek çıktı bazı günler. Ama işte keçi sütü ile yapılan nasıl olur bilemedim. Deneyip göreceğim. Yoksa benimde yiyecek bir şeyim kalmayacak böyle giderse. Zaten zayıfıtım yine zayıflıyorum. Korkum kızımı etkilemesi. Onun da beslenemediğini düşünüyorum

Ooo baya uzun zaman olmuş hakkınmıs gerçekten o pasta afiyet olsun ben de bi süre daha devam edip kendimi ödüllendireyim umarım yükselmez ama hamilelik cidden cok farklı bi süreç ne etkiliyor ne etkilemiyor cok karmaşık

Karbonhidrat falan yedigimiz zamanlar da ki gibi doygunluğa ulaşamıyoruz öğünler ekmeksiz vs doymuyor gibi oluyor insan tam anlmıyla o yüzden bana da öyle geliyor ama aslında onlar icin faydalı şeyler yiyoruz diğer yandan bakınca ama ben de kilosunu cok merak ediyorum insallah yediklerimizin hepsi şifa oluyordur onlara Bugün kan verdim vitaminlerim falan iyiydi ama

Aynısını bende düşündüm ve yazdıktan sonra dikkat ettim. Çok şükür hareketlendi

Anladım,sadece açlık verecek olmanız güzel. bazen böyle şeyler yapan doktorlar oluyor maalesef derdini bir türlü anlatamıyorsun, onlara da verilen direktif bu mudur neden böyle yaparlar bilmiyorum. Allah korktuğumuz şeylerden bebeklerimizi korusun.bundan sonra da içinize sinen bı doktorla karşılaşırsınız umarım.

Gebelik sekerinin soyle bi handikapi var. Sen ne kadar dikkat edersen et bebegin irilesmesine engel olamiyorsun. O bir sekilde yine buyuyor. Ben onceki gebeligimde son 3 ay diyet yapip 4 kilo verdim bebek yine 3.640 gram dogdu. Minik degildi, yanakli bir bebekti. Ama karin cevresi vücuduna gore daha iriydi, AC olcumu dedikleri. Hala da gobegi vucuduna gore buyuk. Bu benim eserim, daha dogrusu gebelik sekerimin eseri. Kandaki glukozu ne yapacagini bilemeyen annenin vücudu kendini korumaya almak icin fazla glukozu bebege yonlendiriyormus. Bebek minicik karacigeri glukozla bas edecek gelismislikte olmadigindan glukozu yag olarak karin cevresine depoliyormus. O yuzden ultrasonda olctuklerinde karin cevresi 2-3 hafta ilerdeyse hemen gebelik sekerinden supheleniyor doktorlar, seker yukleme testi istiyorlar.

Senin adina cok sevindim. Ben dikkat ediyordum ama sıkı dikkat etmedigim icin arada istedigimi yedigimde yukseliyordu. Misal canim tatli istiyordu yiyordum biraz, hop tokluk 170 oluyordu. Artik mecbur hic kacamaksiz dikkat ediyorum. Tatli seker beyaz un yemeyince benimki de hep kontrol altinda ama cok mutsuzum. Dun agladim boyle hayatin agzina edeyim diye. Hayatta en sevdigim sey yemek yemek. Elimden hayatim alinmis, hicbir seyin tadi tuzu kalmamis gibi hissediyorum. Bence diyabet dunyanin en kotu hastaliklarindan. Yaslandigimda diyabetim cikarsa oleyim daha iyi dedim esime. Biliyorum cogunuza abarti geliyor ama yemek yiyemeyeceksem ne anlami var. Ben ziyaret ettigim ulkeleri bile yemek kulturune gore seciyorum. Gezip gormektense yemeklerini yemem daha onemli.
Neyse bugun kontrolunde insallah bebeginin gelisimi iyi cikar. Damarlarda direncten bahsetmistin, sola yatmak ise yariyor diyordun. Benim de Carsamba gunu kontrolum. Heyecanliyim.

Benim idrar yolu enfeksiyonum var. Dun sık sık idrara ciktim. Kasiklarima kasiklarima vuruyor agrisi. Hic boyle ilerlemisi olmamisti. Kac litre su ictim, bakalim bugun duzelecek mi. Doktora sordum ne yapayim su icmek disinda. Dedi icebildigin kadar ic gecmezse bugun gidip test ver. Esim de işte, ben kizimlayim. Bakalim ne yapicam. Cocuk kucukken hamile olmak cok zormus. 21 aylik oldu yerinde durmuyor ve hep arkasinda birinin kosmasi egilmesi kalkmasi kucagina almasi gerekiyor. Insanin sirti terliyor. Disariya cikmaya cesaret edemiyorum artik onunla yalniz. Arabada durmuyor inmek icin agliyor, inerse hem arabayi tasiyip hem ona yetisemem diye risk almaktan korkuyorum.

Günaydınlar
İdrar sorunu var bende de wc ile yatıp kalkıyorum ve böbreklerimde taş var çok zor bişi dr lar da su içmekten başka bişi önermiyor malesef benim testler de çok önemli bir şeyde çıkmıyo lökosit falan yüksek çıkıyo o da hamilelikte normalmiş sizinde Geçer hemen inşallah.
36 yaşıma gircem eylülde benim ilk çocuğum olacak inşallah, yaştan dolayı ikinci çocuğu hemen düşünüyorum ama yaşlandığımı da hissediyorum nasıl olacak bilmem. Rabbim size de kolaylıklar versin. Kadın olmak anne olmak zor ama hakkıyla yapana cennet vaadi var

Yemin ediyorum dun tuvalete oturdum cikmadim yarim saat çünkü ciktigim gibi gero giriyorum. 5 dkda bir cisi mi gelir insanin ben de 34 yasindayim. Yastan dolayı ben de cok beklemedim. Belki ileride mutlu olucam muhtemelen mutlu olucam ama su an cok zorumq gidiyor.

Evet öyle hissediyorum. Ben doymadığım için sanki o da beslenemşyır gibi geliyor. İnşallah sağlıcakla alırız kucaklarımıza. Son 3 ayımız. Çok yoruldum artık. Benim kontrolüme daha 3 hafta var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…