2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ay yok ben yapamıyorum. Kendi annemlerin evinde bile yük gibi hissediyorum kendimi.
Doğrudur kuzum bide siz ailelere uzaksınız ya birbirinize daha da yakın olursunuz. Benim adam Ağrı lı bir tane akrabası yok burda biz annemle aynı mahallede oturduk hep komşu gibi aile evden çıkmadım ki hiç misafir gibi olamadım

Geçen kaynanam diyor ki bana AH AH NE GÜZEL HAMBURGERLER PİZZALAR BÖREKLER YAPARDIN... Bende evet napalım artık yapamıyorum dedim. Diyor ki NEYSE DOĞUMDAN SONRA YAPARSIN YERİZ. dedim kusura bakmayın kimseye bir şey yapamam bebeğimle ilgileneceğim. Siz yaparsınız ben yerim dedim. Annemde dedi bir ara onunda ağzının payını verdim. Dünde kayınbabam eşinin pabucu dama atıldı mı dedi. Bende evet herkesin pabucu damda artık. Önce kızım geliyor benim için dedim. Bu çok ağır oldu falan dedi. Yo ağır değil çocuğumdan bahsediyorum başkasından değil kimse kusura bakmasın dedim. Söylene söylene kapattı teli susamıyorum artık.

Aynen öyle oluyor gerçekten. Ama isterdim aynı şehirde olmayı yinede. İnsan arıyor istiyor. Yalnız hissediyorum kendimi bazen.

Aynen öyle oluyor gerçekten. Ama isterdim aynı şehirde olmayı yinede. İnsan arıyor istiyor. Yalnız hissediyorum kendimi bazen.
ben aynı yerdeyim kendi ailemle, aramızda 1 km bile yok. geçen hastaneye gittim ekg çekildi, 3 saat serum yedim. ertesi gün oldu arayan soran yok ablamla kardeşim biliyordu, ikisi de söylememiş bizimkilere. ikisi de daha sonra sormadı bana nasılım diye. bende sonra babamla konuştum artık herkesi böyle kabullendim kimseden bişey istemiyorum beklentim yok dedim. kv aradı hastanedeyken, geleyim yanında olayım dedi, hastaneden çıkarken aradı, ertesi gün aradı tekrar çarpıntın oldu mu evine gideyim yemek yapayım dedi. babama anlattım, iyiki kv var yoksa yalnız kalmıştım dedim.

Adet sancısı gibi sancılarım sadece ilk üç ay afet dönemi zamanında olmuştu. Dün hastaneye götüren sancı daha farklı ve şifdetliydi. Üşütmüş olabilir misin soğukta öyle sancı yapar.
Dün biyere gittim orda ayaklarımı usuttüm. Ama bu ağrı daha öncede oldu.ara ara oluyor serklajim var daha öncesinde erken doğumla kaybım oyuzden böyle ağrıları kafama takıyorum.

Ben de bu hafta takip yaptırcam hep bugun ölcturdum normal çıktı ama bi hafta ölçecek ebem bakacagız bakalım olmazsa dijital bir tansiyon aleti alırım eve dediğiniz gibi

Çok yakında bazen o kadar iyi olmuyor inan annemlerdeki her konu bizim evde bir tur dönüyor hastane, yardım işinde iyi hem evler ayrı hem istediğimiz zaman yanyanayız

Bende her kontrolümde doktorum ölçtürüyor kilo tansiyon. Bu zaman kadar hep 11 7 cıktı bu sabah da gittim aile hekimimde ölctürtüm 11 7 yine. Biraz takip edeceğiz bir hafta sonra tekrar doktor kontrolüm var. 2 hafta önce yine kontroldeydim doktorum bahsettim tansiyondan şüpheleniyorum dedim. O da protein kacagına bakalım dedi cok sukur temiz cıktı bisey yoktu tansiyonum da iyiydi. Geneldr aksam üzeri hissettim yükseldiğini ya da belirtiler aksam oldu diyeyim. Bilemiyorum gündüz normal aksam mı yükseliyor acaba

Dün biyere gittim orda ayaklarımı usuttüm. Ama bu ağrı daha öncede oldu.ara ara oluyor serklajim var daha öncesinde erken doğumla kaybım oyuzden böyle ağrıları kafama takıyorum.
Sen doktorunla görüş bence canım nerde ne sıklıkla sancın olduğunu söyle ben anlattım direk gel ebe açılmana baksın dedi mesela, ki ben 2 gün normaldir diye oturdum. Serklaj ı hiç bilmiyorum valla

Bu yorumlardan sonra hemen tansiyon aleti alacagım ya gercekten ölcmem bir sıkıntı varsa önlemimi almam yoksa da ölçüp içimi rahat ettirmem lazım

Netten baktıgımda cogu sitede retina yırtılması vs gibi şeyler var bazı sitelerde de yüksek tansiyon ve sekere baglanıyor. Bence biizmki bu ikisinden biri, her zaman olmuyor bana 2 kere oldu görme kaybı yaşamadım ama anlık kararma oldu beyaz ışıklar ucuştu.

Aynı dediğin gibi öslsurunve eğilip kalkınca.ben bu durumu epeydir yaşıyorum.bebegim iyi saklima hiç kötü bişey gelmemişti.bunuda hamileliğe bağladım. Zaten kafamda taktiğim okadar çok şey var ki
O kadar hassasız ki en ufak şeyi kafaya takıyoruz özellikle ben. Bende anksiyete de var 2 ilacı birden üst üste icemem zehirlenecem sanıyorum..bir saat arayla içmem lazım. Vucudumu ds cok dinlerim, tabiki psikolojik olarak da cok etkileniyorum bi an önce şu zanan saglıkla gecsin inşallah bebeğimi kucağıma aldıgımda rahatlayacagım, her gün bisey olur mu diye düşünmekten yoruldum

İnsallah cok güzel sonuclar alırsın

Sünnet işini bende en fazla 1 hafta içinde yaptırcam inşallah dr hemen iyileşir dedi 1 yıla kadar hafıza da olmuyor dedi travma yaşamaz dedi o ayrı para Kurban kesicez saçını tıraş ettirip tartıp gr ile altın vericez doğum için hastene ye ayrı dr ayrı para vericez olsun Rabbim yardımcımız olsuno kadar sene bekledik yeterki sağlıklı olsun da
Belkide imkan vardir gorusmek lazim boyle seyleri orda birsuru doktor var mesela kimisi lohusaya bakan kimisi 18yas alti vs vs gebelige zor buldum randevu ayin 23üne .. bi sonraki randevunda o doktoru bulmak zormus mesala
Ben de gidiyorum devlete tedbir amaçlı randevu alırken zor oluyo her jinekolog ayrı özelde bile ayrı ilk dr um ben doğum yaptırıyorum demişti şok olmuştum üzüldüm baya neyse ama diğer bölümlere göre daha çok yer açılıyo misal göz dr randevu çok zor yer bulmak yada cildiyeye

Hayallerinizi yerim sizin deseydin

Ben hamileliğimi ilk öğrendiğim andan beri stres seviyem çok yüksek yok dış gebelik mi yok beta kaç çıktı sonra yaşım yüksek otism tehlikesi vardı bilmem ne bir sürü test yapıldı o ultrason da eli ayağı düzgün mü ayarı ayrıntılısı ayrı acaba düşük olur mu ayrı şimdi doğum var suyu kilosu normal mi sezeryan mi doğacak sonra sütüm gelecek mi emecek mi ateşi uykusu ilk üç-altı ay tepkileri gelişimi nasıl olacak vala anne olmak çok stresli bir iş hep dua etmek lazım Rabbim yardımcımız olsun sağlık sıhhat versin gerisi pek mühim değil

Valla benim çok şükür 2 tarafta iyi bu konularda. Yanyana olsaydıkta öyle olurdu. Gerçekten aile böyle dönemlerde önemli.
Ayda bir oluyor senin benim daha sık.
Canım benim sürekli ağrım oluyor zaten. Gittim doktor bazı gebelerde oluyor dedi. Ama adet ağrısı gibi olan ayda bir oluyor. Diğer türlü belden karnıma sürekli ağrı giriyor.
Çok yakında bazen o kadar iyi olmuyor inan annemlerdeki her konu bizim evde bir tur dönüyor hastane, yardım işinde iyi hem evler ayrı hem istediğimiz zaman yanyanayız
Neyse zaten uzağım istesemde yanyana olamam onlarla

saçını tıraş edip tartıp altın mı vereceksiniz? o nasıl bişeymiş merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…