- 27 Mayıs 2016
- 502
- 658
- 103
Bende bende. Çanakkale'ye gidince duman altı oluyorum.Herkes mi içer yahu birde güzel birşeymiş gibi anlatırlar ballandıra ballandıra he bide gelip sarılırlar. Eşimle biz yalnızız orda içmeyen. Bebeğe sarılmalarını öpmelerini hayal edemiyorumHiç sevmiyorum ben. Kendilerini düşünüyorlar sadece. Yani bebek bu daha yeni doğmuş sanıyorlar ki top gibi oynayabilirler istedikleri gibi davranabilirler falan. Eşimin anne ve babası içiyor. Bizimkiler içmiyor şükür babam 3 yıl önce bıraktı daha da sürmedi ağzına.
Valla direk söyle. Benim kimse umurumda değil. Kızım daha önemli. Eşimde söyleyecek zaten zamanı gelince. En nefret ettiğim şeydir.Bende bende. Çanakkale'ye gidince duman altı oluyorum.Herkes mi içer yahu birde güzel birşeymiş gibi anlatırlar ballandıra ballandıra he bide gelip sarılırlar. Eşimle biz yalnızız orda içmeyen. Bebeğe sarılmalarını öpmelerini hayal edemiyorum
Ne güzel ya, bence hep böyle olumlu olun. Zaten aslında ekstrem bir durumyoksa doğal bir süreç. panik olmaktan ziyadeyse olanı bebeğe kavuşmak için olumlu karşılamak en güzeli.Bende ilkini Ankara Lokman Hekim etlik hastanesinde doğum yaptım. Özel olmasına rağmen odalarından doğumhanesinden hiç memnun kalmadım. Bu sefer Eskişehir şehir hastanesinde doğum yapacağım. Hatta öyle rahatım ki doktor bile ayarlamadım. Sancı geldi mi takip ederim 5 dk ya indi mi gider doğururum diyorum
Suyun erken gelmesi doğumun erken başlaması gibi durumlarda sezaryenle alıyorlar, sebebi bebek küçükse zarar vermeden normal doğurtmak zor oluyormuş, onu konuşuyorduk, zamanında gelen bebekleri değil.42 haftalıktım normali bekledi baktı geleceği yok alalım dedi 4.200 dü sezeryana aldı.
Çok nadir yüksek tansiyonum olur düşük genelde. Tansiyona bağlı olabileceğini düşünüyorum benimki baya görme kaybı çünkü telefona yazdığım yazıyı vs göremiyorum bi yarım saat sürüyor. Senin kısa sürmüş şükür. Yine de doktoruna söyle tabiNetten baktıgımda cogu sitede retina yırtılması vs gibi şeyler var bazı sitelerde de yüksek tansiyon ve sekere baglanıyor. Bence biizmki bu ikisinden biri, her zaman olmuyor bana 2 kere oldu görme kaybı yaşamadım ama anlık kararma oldu beyaz ışıklar ucuştu.
Genel olarakta rahat bir insanım zaten. Çok şükür ilk doğumumda olumlu olmanın çok faydasını gördüm. Bunda da şimdiye kadar hep güzel gitti sürecimiz güzel biter inşallah. Hamilelik sürecinde mümkünse biraz rahat olmak lazım. Rahat olduğunuzda hem hamilelik hem doğum hem de lohusalık daha rahat oluyor.Ne güzel ya, bence hep böyle olumlu olun. Zaten aslında ekstrem bir durumyoksa doğal bir süreç. panik olmaktan ziyadeyse olanı bebeğe kavuşmak için olumlu karşılamak en güzeli.
1 kiloyu geçince bebekler daha bir bebeğe benziyor değil miBenim bay yanak 1 kilo 35 cm olmuş. Herşey yolunda kısa sürdü yüzünü göstermedi çünkü ayaklarını basının üstüne almışkan alındı açlık kabul etmedi aslında baya açım 4 saat geçmiş oluyor tokluk bakcaklar açlık sağlık ocağında baktır dedi . 08.08.2022 doğum tarihimiz olcak. 3 kilo almışım 1 ay 10 günde.
Ilk cocuk olunca bole oluyo. Smdi gel bizim eve. Sabah annee hadi pizza yapalim diye uyandiriliorumGeçen kaynanam diyor ki bana AH AH NE GÜZEL HAMBURGERLER PİZZALAR BÖREKLER YAPARDIN... Bende evet napalım artık yapamıyorum dedim. Diyor ki NEYSE DOĞUMDAN SONRA YAPARSIN YERİZ. dedim kusura bakmayın kimseye bir şey yapamam bebeğimle ilgileneceğim. Siz yaparsınız ben yerim dedim. Annemde dedi bir ara onunda ağzının payını verdim. Dünde kayınbabam eşinin pabucu dama atıldı mı dedi. Bende evet herkesin pabucu damda artık. Önce kızım geliyor benim için dedim. Bu çok ağır oldu falan dedi. Yo ağır değil çocuğumdan bahsediyorum başkasından değil kimse kusura bakmasın dedim. Söylene söylene kapattı telisusamıyorum artık.
Amiiin, rabbim hepimizin yardımcısı olsunBen hamileliğimi ilk öğrendiğim andan beri stres seviyem çok yüksek yok dış gebelik mi yok beta kaç çıktı sonra yaşım yüksek otism tehlikesi vardı bilmem ne bir sürü test yapıldı o ultrason da eli ayağı düzgün mü ayarı ayrıntılısı ayrı acaba düşük olur mu ayrı şimdi doğum var suyu kilosu normal mi sezeryan mi doğacak sonra sütüm gelecek mi emecek mi ateşi uykusu ilk üç-altı ay tepkileri gelişimi nasıl olacak vala anne olmak çok stresli bir iş hep dua etmek lazım Rabbim yardımcımız olsun sağlık sıhhat versin gerisi pek mühim değil
inşallah değildir ve başka bişey de çıkmasın dogurana kadar mümkünse,,Anladım, belki tansiyon değildir. farklı bir sebebi vardır, doktor daha iyi bilir. benim de hep 11 -7 çıkıyor bu arada, fix hiç değişmiyor yıllardır :)
Kesinlikle katiliyorum. Ilk gebeligimde birebir yasadim. Gebelik sekeri yabanci olfugum bir konu oldugu icin ve doktorlarin denetiminden dolayi son 3 ayim stresli gecti. O stresi 1 yilda uzerimden zor attim. Bence lohusaligim bebegim 10 aylikken bitti, o dereceGenel olarakta rahat bir insanım zaten. Çok şükür ilk doğumumda olumlu olmanın çok faydasını gördüm. Bunda da şimdiye kadar hep güzel gitti sürecimiz güzel biter inşallah. Hamilelik sürecinde mümkünse biraz rahat olmak lazım. Rahat olduğunuzda hem hamilelik hem doğum hem de lohusalık daha rahat oluyor.
Insallah degildir.inşallah değildir ve başka bişey de çıkmasın dogurana kadar mümkünse,,
ben de kasılmalarım olduğundan progestan fitil ve haftada bir iğne kullanıyordum. sonra kontrolde kasılmam geçtiğinden doktor önce iğneyi bıraktırdı, takip ediyoruz sancı kasılma vs olmazsa progestanı da günde 1 e düşürecek boylece bıraktıracak. iyi ki şu progestan var :)Kızlar kontrolden çıktım rahim ağzın kapalı, plesenta yukarıda, bebek kalp atımları iyi dedi. Bu doğum ağrısı veya sancısı değil idrar ve kanda temiz çıktı. Ama sen böyle kendini yorar ağrıların böyle giderse erken doğumu tetiklersin dedi ağrıları normale göre fazla bulduşimdi sabah akşam progestan fitil, haftada 1 iğne kullanacam. Tansiyon Ölçümlerin iyi pazartesi günü de şeker yüklemesi yapalım dedi. Normalde 50mg yapıyor ama kızda 50de 1.saat 140 çıkmış tekrar 75lik yaptık diye bunda direk 75lik dedi
Geçmiş olsun. İnşallah vaktinde gelir bebiş.Günaydın, tünaydın kızlar
Dün sancıyla hastaneye gittim 2 gün boyunca vakitsiz gelen uzun süreli sancılarım oldu. Doğum sancısı değildi ama şiddeti fazlaydı. Biliyorsunuz benim kız erken doğum 25.haftada onda kasılmalar başlamıştı. Yalancı kasılma dememişlerdi erken doğum tehdidi diye söylemişti doktorum bunda da hafta yaklaşıp sancı olunca soluğu acilde aldık.
Doktorum ebe kontrolü istedi açılmama baktılar çok şükür açılma yok idrarda az enfeksiyon ve kanda az düşüklük çıktı yatış yap kontrol altında ol dedi ama kızım var yarın gelip detaylı konuşalım deyip imza atıp çıktım. İğne yaptılar daha iyiyim sancım kesildi gece yalancı kasılma geldi gitti. Doktorum da bugün öğleden sonra bekliyor büyük ihtimalle bunda da erken doğum riskini düşünüp sıkı takibe başlayacak36 yı görseydik bari dua edin kızlar öylesine birşey olmuş olsun
Gebeliğin vazgeçilmeziben de kasılmalarım olduğundan progestan fitil ve haftada bir iğne kullanıyordum. sonra kontrolde kasılmam geçtiğinden doktor önce iğneyi bıraktırdı, takip ediyoruz sancı kasılma vs olmazsa progestanı da günde 1 e düşürecek boylece bıraktıracak. iyi ki şu progestan var :)
Sağol canım inşallah hepsi vaktinde sırayla gelsinGeçmiş olsun. İnşallah vaktinde gelir bebiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?