2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hayallerinizi yerim sizin deseydin
Kabaca söyledim. biraz önce eşim diyor ki annesine. Alımlara söyleyeceğim sigara kokona yaklaşma sakın diyeceğim diyor. Kaynanamda kızıp bana şikayet ediyordu. Bende dedim sigara içtikten 1 saat sonra sevebilirsiniz dedim. O zaman hiç sevmem falan dedi. Bende sen bilirsin dedim

Bebekinin saçını kes ama hafif gelir. Kendi saçını da kestir ine ekle çaktırmadan

Biz ilk oglumda kestik akikayi ama bunda zor kurbani nasil kesicez onu dusunuyoruz sunneti aynen oglumda baya travma oldu bunda hemen kestircez seneyede omrumuz yeterse 2 oglana sunnet dugunu yapariz dedik bu sene oglanin kaldi kiz olsaydi yapacaktik hemen 2si bi arada ciksin

Töbe yahu yenidoğan bu yani dikkat edilecek tabiki, kendileri daha çocuk

Ya aynı ben 7 yıldır 2.cocuk için uğraştım neler yaşadım. Yas 39 haliyle yasadiklarim beni daha pimpirikli yaptı. Bende isterdim rahat olayım ama yok zaten riskli gebeyim 5 aydır yatıyorum onunda etkisi var tabi.

Anladım, belki tansiyon değildir. farklı bir sebebi vardır, doktor daha iyi bilir. benim de hep 11 -7 çıkıyor bu arada, fix hiç değişmiyor yıllardır :)

Bende artık ne dusunuecegimi sasirdim.beklemekten başka çarem yok.

Töbe yahu yenidoğan bu yani dikkat edilecek tabiki, kendileri daha çocuk
Aynen öyle. Şimdi eşimle konuştum. Almilayı kucaktan kucağa gezdirtemem ben öpüldün istemiyorum falan dedim. Söyleriz onu dedi. Yenidoğan olacak izin vermem dedi. Eşim söyler o yüzden ben pek Bi şey demiyorum. Biraz anlayışsızlar kv ve kb.
Bende artık ne dusunuecegimi sasirdim.beklemekten başka çarem yok.
Maalesef öyle. Uzan biraz dinlen yan yatınca hafifliyor.

saçını tıraş edip tartıp altın mı vereceksiniz? o nasıl bişeymiş merak ettim
Evet inşallah Peygamber Efendimizin önemli bir sünnetidir. Yapmayı düşünüyoruz inşallah Rabbimizin bize vermiş olduğuna şükrana karşıkık Peygamber efendimizin bize öğrettiği yol ile sadaka ile dağıtıcaz. Kazalardan Bela lardan korunması için hatta bazı alimlwr altın olarak verirseniz daha zeki olur diyor Allah bilir. Bizim niyetimiz ilk olarak Rabbimize şükranlarımızı yerine getirmek için.
Hadis-i Şerif te de böyle geçiyor;
Resulullah (sav), Hz. Hasan (ra) için akika olarak bir koyun kurban etti ve:

"Ey Fatıma! Çocuğun başını tıraş ettir ve saçının ağırlığınca gümüş tasadduk et!" dedi. Bu emir üzerine saçı tarttık, ağırlığı bir dirhem veya buna yakın bir şeydi."
İleri okuma içinde
Çocuğun saçının ağırlığı kadar sadaka vermenin mantığı nedir? | Sorularla İslamiyet

çok değişikmiş gerçekten ilk kez duydum. ne kadar güzel. paylaşmak güzel bişey sonuçta

Eşin de senle aynı fikirdeyse ne güzel onlar istediklerini desinler

Şimdi yazinca fark ettim. Beni 7 aylik normal dogurmus annem. Simdilerde dogum erkense hep sezaryen oluyor. Sebebi ne acaba? Minimum kac haftaliga kadar normal dogurulur?
42 haftalıktım normali bekledi baktı geleceği yok alalım dedi 4.200 dü sezeryana aldı.

AA ne güzel ilk defa duydum. Çok severim böyle şeyleri. Ama işte imkan olması gerekiyor. Şahsen ben böyle bir şey yapsam ne kurban kesecek para ne de gramınca altın takacak aile var.

Sigara konusu benim içinde çok büyük bir yara eşimin annesi kardeşi akrabaları herkes bu meret içmiyor yiyor mübarek bu konuda bende eşime güveniyorum Onlarla konuşur
inşallah seneye daha büyümüş olurlar şimdi zaten erkenden yaptırıp sonra düğün yaptırıyorlar. Bu sene gerçekten mali açıdan herkes için zor bir dönem hele alt gelirlilere daha zor kolay zamanda daha kolay zor zamanda yapmak daha ihlaslı olur inşallah. Şahsen sadece akika kurbanı kesicez inşallah normal kurban inşallah seneye Rabbim ömür verirse

Bende ilkini Ankara Lokman Hekim etlik hastanesinde doğum yaptım. Özel olmasına rağmen odalarından doğumhanesinden hiç memnun kalmadım. Bu sefer Eskişehir şehir hastanesinde doğum yapacağım. Hatta öyle rahatım ki doktor bile ayarlamadım. Sancı geldi mi takip ederim 5 dk ya indi mi gider doğururum diyorum

Sigara konusu benim içinde çok büyük bir yara eşimin annesi kardeşi akrabaları herkes bu meret içmiyor yiyor mübarek bu konuda bende eşime güveniyorum Onlarla konuşur
Hiç sevmiyorum ben. Kendilerini düşünüyorlar sadece. Yani bebek bu daha yeni doğmuş sanıyorlar ki top gibi oynayabilirler istedikleri gibi davranabilirler falan. Eşimin anne ve babası içiyor. Bizimkiler içmiyor şükür babam 3 yıl önce bıraktı daha da sürmedi ağzına.

AA ne güzel ilk defa duydum. Çok severim böyle şeyleri. Ama işte imkan olması gerekiyor. Şahsen ben böyle bir şey yapsam ne kurban kesecek para ne de gramınca altın takacak aile var.
altın şart değil gümüş olur diyor Efendimiz. Bizde zorlanıcaz ama olsun. Çocuk ergen oluncaya kadar akika kesilebilir inşallah ekonomi düzelir o zamana kadar.

altın şart değil gümüş olur diyor Efendimiz. Bizde zorlanıcaz ama olsun. Çocuk ergen oluncaya kadar akika kesilebilir inşallah ekonomi düzelir o zamana kadar.
Ah ah inşallah çok isterim bende. Nasip diyelim aslında. Bu günümüz bile değil o zamana neler olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…