- 17 Aralık 2018
- 2.322
- 3.208
- 133
Kızımin saçlarını kesmedik ama tahmini fazlasını düşünerek saçının miktarı kadar sadaka verdik, akika kurbanı da kestik nasip olursa inşallah oğlumda da aynılarını yapacağız hatta biz kızımda kestigimiz kurbanın yanında yetim çocuklarin bir surelige yemeğini karşıladık hepsi kızıma dua etti çok zorlu yollardan geçtik Rabbim kızımı bize bağışladı bu zorlu yollarda ikinci çocuğu bize nasip ettiEvet inşallah Peygamber Efendimizin önemli bir sünnetidir. Yapmayı düşünüyoruz inşallah Rabbimizin bize vermiş olduğuna şükrana karşıkık Peygamber efendimizin bize öğrettiği yol ile sadaka ile dağıtıcaz. Kazalardan Bela lardan korunması için hatta bazı alimlwr altın olarak verirseniz daha zeki olur diyor Allah bilir. Bizim niyetimiz ilk olarak Rabbimize şükranlarımızı yerine getirmek için.
Hadis-i Şerif te de böyle geçiyor;
Resulullah (sav), Hz. Hasan (ra) için akika olarak bir koyun kurban etti ve:
"Ey Fatıma! Çocuğun başını tıraş ettir ve saçının ağırlığınca gümüş tasadduk et!" dedi. Bu emir üzerine saçı tarttık, ağırlığı bir dirhem veya buna yakın bir şeydi."
İleri okuma içinde
Çocuğun saçının ağırlığı kadar sadaka vermenin mantığı nedir? | Sorularla İslamiyet
Canımm bnm de hep çıkıyor idrardaİnternette Banu çiftçinin sitesinde şey yazıyor gebelikte idrarda lökosit görülmesi normal gebelerde doğuma kadar bir miktar yüksek seyreder doğumdan sonra yavaş yavaş düşer o yüzden yüksek lökosit kesin enfeksiyon enfeksiyon belirtisi değildir ancak emin olmak için idrar kültürü yaptırmak lazım diyodu. İdrar kültüründe bakteri ürerse enfeksiyon oluyomuş üremezse olmuyomuş bi baktırmak lazım her ihtimale karşı. Doktorun normal çıktı demiş benim de içim rahatladıbende hemşire arkadaşa sormuştum o da gebeliğe bağlı yüksek çıkıyor normal demişti rahat rahat tatil yapıyorum dönüşte baltırırım artık
Kızlar
1200 gram 35 cm çıktı. Her zamanki gibi 4 gün önden gidiyor. Suyu normal. Karnı şimdilik 1 hafta önde. Ama genel anlamda her seyi ileri olduğundan şekerle bagdastirmadi doktor. Kafası 2.5 hafta ileri hatta. 3 hafta sonra yeniden gel dedi. Şeker icin degerlerimi fena bulmadi. Ama arada yukselmis oldugundan daha çok dikkat etmemi istedi. Ssvd konusunda konustuk. Gayri ihtiyari sordum hic rahmi yirtilan oldu mu diye. Yanitin hayir cok nadir oluyor birkac tane duydum gibi bir sey olmasini bekliyordum ki evet oluyor arada dedicok normal bir sey soylermis gibi. Oyle durumlarda acil sezaryene aliyoruz dedi. Dedim nadir diyeceginizi dusunmustum. Nadir tabi nadir de biz cok hasta goruyoruz ondan rast geliyor dedi.
Masallah, saglikla büyüsün
Masallah, saglikla büyüsün1200 gram 35 cm çıktı. Her zamanki gibi 4 gün önden gidiyor. Suyu normal. Karnı şimdilik 1 hafta önde. Ama genel anlamda her seyi ileri olduğundan şekerle bagdastirmadi doktor. Kafası 2.5 hafta ileri hatta. 3 hafta sonra yeniden gel dedi. Şeker icin degerlerimi fena bulmadi. Ama arada yukselmis oldugundan daha çok dikkat etmemi istedi. Ssvd konusunda konustuk. Gayri ihtiyari sordum hic rahmi yirtilan oldu mu diye. Yanitin hayir cok nadir oluyor birkac tane duydum gibi bir sey olmasini bekliyordum ki evet oluyor arada dedicok normal bir sey soylermis gibi. Oyle durumlarda acil sezaryene aliyoruz dedi. Dedim nadir diyeceginizi dusunmustum. Nadir tabi nadir de biz cok hasta goruyoruz ondan rast geliyor dedi.
Bende de 2 gündür üşütme kaynaklı biraz öksürme var. Hareketleri azaldı internetten okuduğum kadarıyla da harekette azalma oluyormuş. İnsan sürekli kendini dinliyor vallakafam doluyken birde çok ayaktayken hareketlerini hiç hissedemiyorum. Belki sizinde öyle bir durumdur. Şöyle kendinize köpüklü bir kahve yapıp ayaklarınızı uzatıp biraz dinlenebilirsiniz. Benim kız Türk kahvesi kokusunu alır almaz hoplamaya başlıyor
Ne kadar uzun sürdü gerçekten. İnşallah bir an önce çıkar sonuçlar. Güzel haberlerinizi bekliyoruz.Günaydın hanımlar.
Bugün doktor kontrolümüz var.
Şeker testi isterse diye aç gidicem inşallah gebelik şekeri çıkmaz.
Gen testi hala çıkmadı
Dualarınızı esirgemeyin sonuçlar temiz ve sorunsuz gelir inşallah.
Aaaa öyle miymiş? Ben hiç refekatçi almıyorlar diye biliyordum. Benim ilk doğumum özel hastanede böyle olmuştu. Sancı süresince yanımdaydı doğumhaneye tek girdim. Bir arkadaşım şehir Hastanesi'nde doğurdu çok memnun kaldı. Her şey yeniymis özel hastane gibiymis. Muhtemelen doktorubu doğuma çağırma gibi bir opsiyon yoktur. Onun dışında olher şey çok güzelmiş hiç özel olmadı diye üzülme. İnşallah arkadaşım gibi sen de çok memnun kalırsınKizlar ozelde dogum yapmayi isterdim ama cok pahali o yuzden devlet hastanesi arastirdim baya Ankara sehir hastanesini bulabildim .. sanci aninda esin refakatci olarak girebiliyormus dogum ani cikiyormus yanimdan adini verebildim o isi hallettim.. ayri ozel oda veriyolarmis baya cazibeli geldi bana..
Sanırım 28. Haftadan sonra bebeğin hareketleri daha anlamlı ve izlenebilir oluyormuş. O sebeple panik olmayın. Vucuttaki başka etkenlerden de etkilenip az hareket edebiliyolar anladığımKızlar bugün bebemin hareketini hiç hiss etmedim. Dün durmuyordu yerinde. Acaba dönmüşmü onnamı? Çok endişelendim
Aynen bence de özel hastanede aranacak kriterler, yenidoğan yoğun bakımı olması, hastanenin genel politikasının çok müdahaleci olması yani doğumun doğal sürecine saygı duyması, sancı odalarının tek kişilik olması, eşin doğumhaneye girebilmesi, doğum sonrası odaların tek kişilik olması, kalabalık ziyaretçisi olanlar için 2 odalı suitlerin olması .....Kızlar nasılsınız? Bende doğum hastanemi araştırıyordum. Sigortamın belli bir limiti varmış malesef. Limitsize ceviremiyormusum. Normalde özel sağlık hastanesinde yapacaktım fakat doktor ayrı 10 bin tl alıyor (özel doktor oldugu icin) hastanede ayrı 8 bin tl talep ediyormuş o yüzden eledim direkmedicana hastanesini düsünüyorum şuan onun fiyatı daha uygun 5.750 tl alıyormus dogum icin. Zaten hangi hastane olursa olsun doktorum aynı olacağı için benim icin temiz olsun,güvenli olsun, birde yenidoğan bakım ünitesi olsun yeterli.
Canım Ankara şehir hastanesi çok temiz doktorlari da çok iyi benim kuzenim gazeteci Ankara'daki hastaneleri araştırmıştı onunla konuştuğum zaman söyledi hatta kendisinin eşide orada 4 doğum yaptıKizlar ozelde dogum yapmayi isterdim ama cok pahali o yuzden devlet hastanesi arastirdim baya Ankara sehir hastanesini bulabildim .. sanci aninda esin refakatci olarak girebiliyormus dogum ani cikiyormus yanimdan adini verebildim o isi hallettim.. ayri ozel oda veriyolarmis baya cazibeli geldi bana..
Günaydın, tünaydın kızlar
Dün sancıyla hastaneye gittim 2 gün boyunca vakitsiz gelen uzun süreli sancılarım oldu. Doğum sancısı değildi ama şiddeti fazlaydı. Biliyorsunuz benim kız erken doğum 25.haftada onda kasılmalar başlamıştı. Yalancı kasılma dememişlerdi erken doğum tehdidi diye söylemişti doktorum bunda da hafta yaklaşıp sancı olunca soluğu acilde aldık.
Doktorum ebe kontrolü istedi açılmama baktılar çok şükür açılma yok idrarda az enfeksiyon ve kanda az düşüklük çıktı yatış yap kontrol altında ol dedi ama kızım var yarın gelip detaylı konuşalım deyip imza atıp çıktım. İğne yaptılar daha iyiyim sancım kesildi gece yalancı kasılma geldi gitti. Doktorum da bugün öğleden sonra bekliyor büyük ihtimalle bunda da erken doğum riskini düşünüp sıkı takibe başlayacak36 yı görseydik bari dua edin kızlar öylesine birşey olmuş olsun
Oooh iyi demişsin benim içimin yağları eridi. Herkes haddini bilsinGeçen kaynanam diyor ki bana AH AH NE GÜZEL HAMBURGERLER PİZZALAR BÖREKLER YAPARDIN... Bende evet napalım artık yapamıyorum dedim. Diyor ki NEYSE DOĞUMDAN SONRA YAPARSIN YERİZ. dedim kusura bakmayın kimseye bir şey yapamam bebeğimle ilgileneceğim. Siz yaparsınız ben yerim dedim. Annemde dedi bir ara onunda ağzının payını verdim. Dünde kayınbabam eşinin pabucu dama atıldı mı dedi. Bende evet herkesin pabucu damda artık. Önce kızım geliyor benim için dedim. Bu çok ağır oldu falan dedi. Yo ağır değil çocuğumdan bahsediyorum başkasından değil kimse kusura bakmasın dedim. Söylene söylene kapattı telisusamıyorum artık.
Doğuma kadar hastanede yaptırmaları. Ayrıca doğum başladıktan sonra max 3 gun sonra doğum gerçekleşir diyor doktorlar zaten. Senin aralıksız kasılma olmadıktan sonra düzeltirsin inşallah. Ama enfeksiyon önemli, fitil vermedi mi doktor ? Benim de erken doğum riski var, doktor 32 yi atlatsak diyor ilk hedef. 34 te zaten bebek emme fonksiyonu bile kazanıyormuş. Stres yapma, sakin ol, gir kaldirma tetiklemesin. Geçmiş olsun.insallahGünaydın, tünaydın kızlar
Dün sancıyla hastaneye gittim 2 gün boyunca vakitsiz gelen uzun süreli sancılarım oldu. Doğum sancısı değildi ama şiddeti fazlaydı. Biliyorsunuz benim kız erken doğum 25.haftada onda kasılmalar başlamıştı. Yalancı kasılma dememişlerdi erken doğum tehdidi diye söylemişti doktorum bunda da hafta yaklaşıp sancı olunca soluğu acilde aldık.
Doktorum ebe kontrolü istedi açılmama baktılar çok şükür açılma yok idrarda az enfeksiyon ve kanda az düşüklük çıktı yatış yap kontrol altında ol dedi ama kızım var yarın gelip detaylı konuşalım deyip imza atıp çıktım. İğne yaptılar daha iyiyim sancım kesildi gece yalancı kasılma geldi gitti. Doktorum da bugün öğleden sonra bekliyor büyük ihtimalle bunda da erken doğum riskini düşünüp sıkı takibe başlayacak36 yı görseydik bari dua edin kızlar öylesine birşey olmuş olsun
Ben ağrılardan çok anlamsız bir sanvıdan dolayı gittim. Rahmin üstünde tam bebeğin olduğu yerde vakitsiz şiddetli sancılarım oldu. Hani ne doğum sancısı ne bağırsak sancısı ama beni cidden zorlayan bir şiddette. Ağrılarım da kasık yukarısında iki tarafta oluyor onuda anlattım ağrı olması normal ama senin ağrıların fazla dinlenmen şart dediNasıl agrilarin oluyordu
Demi ya içerisi rahat işte yatınKasılmalar başlamış olsa göndermezlerdi, ciğer geliştirici iğne falan yaparlardı. Neyseki tehlikeli bir durum yokmuş. Sen dinlenmeye bak. Annenle eşin de destek olacakmış ne güzel. Bebişler de az daha sabretsinler ekmek elden su gölden dursunlar içimizde daha çok erken.
Tatlı bseyler ye, bir iki de tıkla karnina :)
Sanırım 28. Haftadan sonra bebeğin hareketleri daha anlamlı ve izlenebilir oluyormuş. O sebeple panik olmayın. Vucuttaki başka etkenlerden de etkilenip az hareket edebiliyolar anladığım
Teşekkür ederim kızlar. Yavaş yavaş hareketlendi, korkutmuşdu benikafam doluyken birde çok ayaktayken hareketlerini hiç hissedemiyorum. Belki sizinde öyle bir durumdur. Şöyle kendinize köpüklü bir kahve yapıp ayaklarınızı uzatıp biraz dinlenebilirsiniz. Benim kız Türk kahvesi kokusunu alır almaz hoplamaya başlıyor
Sağol canımDoğuma kadar hastanede yaptırmaları. Ayrıca doğum başladıktan sonra max 3 gun sonra doğum gerçekleşir diyor doktorlar zaten. Senin aralıksız kasılma olmadıktan sonra düzeltirsin inşallah. Ama enfeksiyon önemli, fitil vermedi mi doktor ? Benim de erken doğum riski var, doktor 32 yi atlatsak diyor ilk hedef. 34 te zaten bebek emme fonksiyonu bile kazanıyormuş. Stres yapma, sakin ol, gir kaldirma tetiklemesin. Geçmiş olsun.insallah
Kime sorsam çok memnun bende denicem bakalım nasip şimdiki şehir hastanelerini çok övüyolar evime uzak biraz ama sancıları takip etmeye calisicam yolda molda dogururum sonra Allah vermsinNe kadar uzun sürdü gerçekten. İnşallah bir an önce çıkar sonuçlar. Güzel haberlerinizi bekliyoruz.
Aaaa öyle miymiş? Ben hiç refekatçi almıyorlar diye biliyordum. Benim ilk doğumum özel hastanede böyle olmuştu. Sancı süresince yanımdaydı doğumhaneye tek girdim. Bir arkadaşım şehir Hastanesi'nde doğurdu çok memnun kaldı. Her şey yeniymis özel hastane gibiymis. Muhtemelen doktorubu doğuma çağırma gibi bir opsiyon yoktur. Onun dışında olher şey çok güzelmiş hiç özel olmadı diye üzülme. İnşallah arkadaşım gibi sen de çok memnun kalırsın
Aynen canım benimde aklıma yattı randevu aldım işte 23une Bi gidip kayıt açtırmak lazımmış doğum anında zorluk olmasın diye tarama sonucu kan idrar bebegin ultrasonu gibi onları halledicem bakalimCanım Ankara şehir hastanesi çok temiz doktorlari da çok iyi benim kuzenim gazeteci Ankara'daki hastaneleri araştırmıştı onunla konuştuğum zaman söyledi hatta kendisinin eşide orada 4 doğum yaptı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?