Bana da önceki kontrolümde doktorum bebek baş aşağı olduğunda aşağı baskı yapar o durumlarda kasık ağrısı olur demişti. Belki sizinkide başıyla baskı yapıyor ağırlığını aşağıya veriyordurKizlar kasik agriniz var mi? Ben yururken ayakta durunca falan bazen asiri kasiklarim agriyor, yeni basladi bu agrilar. Ama surekli degil.
Bende valla herseyi oyle duruyo sadece emzik alicam heralde birde gorumceye veridigim icin battaniyeli hastane cikisim yok onuda alirsam herseyim tamam ben ne alicam kiBugun bebek icin hastane cikisi tulum siparisi verdim. Sonra dedm bi bakayim ne var ne yok. Hersey var. Her ay icin en az 6 tane zibini var mesela. Tulumlar battabiyeler agiz mendilleri. Coraplari bile saklamisim. Aventin biberon emzikleri ikiliydi onlarin da teklerini kullanmadik hepsi duruyo. Cikardim basladim herseyi yikamaya. Nevresimleri bile tazecik duruyo. Gozum yeni kiyafetlerde ama ne alcam ki ben smdi
Kız napacan alıp ne güzel herşey varmış. Bez masrafı gelecek sen ona yatırım yapBugun bebek icin hastane cikisi tulum siparisi verdim. Sonra dedm bi bakayim ne var ne yok. Hersey var. Her ay icin en az 6 tane zibini var mesela. Tulumlar battabiyeler agiz mendilleri. Coraplari bile saklamisim. Aventin biberon emzikleri ikiliydi onlarin da teklerini kullanmadik hepsi duruyo. Cikardim basladim herseyi yikamaya. Nevresimleri bile tazecik duruyo. Gozum yeni kiyafetlerde ama ne alcam ki ben smdi
Valla kime neye güveneceğimizi şasırdık, kuzenim yaktırdıgı halde risk var demis dokturu. Bana da yakılacak ladar buyuk değil buyurse yakarız dedi doktorum. Artık hakkımızda hayırlısıEvet suan var. Bi tane sigilim var doktor suan bisi yapmayi uygun gormuyorum dedi. Dogumdan sonra 40 muayenesinde smear alio zaten o zaman alicak hem patolojiye sigili gondericek hem de smear testini yapicak. Yillar once herkes bu sebeple sezeryan oluodu ama artk bebege bulasmasi icin normal dogum gerekmedigini calismalar gosterdi dedi. Yani artk bunun normal doguma engel olmadigini paniklemememi soyledi. Ve ozellikle internetten arastirmamami soledi ama arastirdim. Dogumda bulasan iki turu varmis bi sonraki randevuda sigili smdi patolojiye gonderelim turunu ogrenelim dicem. Ama aklinda bulunsun smdi yaktirsan mesela dogumda aktif omadigi icin bulas olmuyomus. Endisenin buyuk oranda bu oldugunu dusundugumden soyluyorum. O yuzden diyorum ki iki doktora daha gorun.
Emzigi bile ciftliydi onun da teki duruyo. Ben sadece foto icin almistm vermedim emzikBende valla herseyi oyle duruyo sadece emzik alicam heralde birde gorumceye veridigim icin battaniyeli hastane cikisim yok onuda alirsam herseyim tamam ben ne alicam ki
3 yasa kadar herseyini tertemiz kullanmisi sadece bi iki altin boyunu kisaltip sort yaptim hatirliyorum yirtildi dizleri diyeKız napacan alıp ne güzel herşey varmış. Bez masrafı gelecek sen ona yatırım yapGenelde yaştan sonrakiler perişan oluyor onlardan eksik varsa indirim oldukça onlardan alırsın.
Hayirlisi olsun hic sikma canini guzel dusun ki guzel olsun agzindan cikan dua yerine gecer saglikla kavuscaz saglikli evlatlarimiz olucak deValla kime neye güveneceğimizi şasırdık, kuzenim yaktırdıgı halde risk var demis dokturu. Bana da yakılacak ladar buyuk değil buyurse yakarız dedi doktorum. Artık hakkımızda hayırlısı
İnsallahHayirlisi olsun hic sikma canini guzel dusun ki guzel olsun agzindan cikan dua yerine gecer saglikla kavuscaz saglikli evlatlarimiz olucak de
Benim şekerim de 50gr lık ile yükleme yapıldı. açlık (ref:70-106) 95 ,Aclık referans 70-105 miş 96 cıkmıs. 1. Saat 120-170 miş 137 cıkmıs, 2. Saat 70-120 miş 126 cıkmıs, ikinci saat biraz yüksek çıkmıs sadece, buna diyete gerek var mı hamilelik şekeri denebilir mi bilmiyorum
Oy maşallah, benim de kızımın us fotosu aynı ya görünce ekliyim dedim :)Kızlar Merhabalar inşallah iyisinizdir hepiniz bugun kendı doktoruma gittim. Oğluşum 990 gr olmuş. Kilosu haftasında boyu önden gidiyormuş suyum falan da iyi dedi çok şükür. Oğluşumun resmini göstereyim size.o eller ne zaman gitsek yüzünde hep. Eki Görüntüle 3069098
Ben ilk hamileliğimde devlet hastanesinin gebe eğitimine katılıyordum orda 28. Haftadan itibaren çantanın hazır olması gerektiğini söylemişlerdi mutlaka kontrollere gelen her hastaya da iletiyoruz demişlerdi.. Herhangi bi risk belirti olmasa bile önerilen buymuş erken doğum bazen hiç sebepsiz ve beklenmedik olabiliyor en azından en temel şeyleri, bebek için hastane çıkışı kendinize iç çamaşırı ve pijima koyun hazır dursun demişlerdi.. Ben de nitekim ilk acemilik onlar ne dediyse uyuyordum 30.hafta tamamen hazırdı çantam ve hiçbir belirti hiçbişey yokken herşey çok iyi gidiyodu derken son kontrolümden 2 gün sonra 33+2 de bi anda suyum geldi ve acil sezeryan oldum.. Iyi ki dedim böyle bir uyarıda bulunmuşlar.. Ben de hiç bilmezdim bile erken doğum nedirYani bence de çok erkek daha tuhaf yani öyle söylemeleri daha 30 bile olmamışız ben kzımda 38. Haftanın sonunda doğurmuştum alışverişi çantayı 34,35. Haftalarda tamamlamıştım ,daha haziranda deniz tatil yapcazçok erken tabi 26 .hafta İçin onu söyleyen hemşire doğurmamış galiba hiç normal seyrediyorsa herşey 38,38,39 haftalarda geliyor genelde bebişler
Ay ne güzel tertemiz kalmış. Benim yiğenimde öyle kullandı lekeli kıyafeti yok gibi zaten çoğu ondan kaldı ama kızım hem minyon hemde tam bir pasaklıEmzigi bile ciftliydi onun da teki duruyo. Ben sadece foto icin almistm vermedim emzikbastane cikisini da sadece tulum sapka eldiven seklinde aldim battaniye falan almadim. Muslin gotururum napcam yazin sicaginda
3 yasa kadar herseyini tertemiz kullanmisi sadece bi iki altin boyunu kisaltip sort yaptim hatirliyorum yirtildi dizleri diyekiz olsa dolu bisi alcaktim bunda yeni seyleri olsun die 3 5 parca alcam heralde ancak. Gerisi de elzem.bakim malzemeleri olur artk
Lekeleri var bazilarinin. Bazilari da lekesizdi ama sararmis durdugu yerde. bi posta bebek deterjaniyla yikadim cikmadi. Simdi arap sabunuyla citiledim cikmayanlari bizim deterjanla attim on yikamali yikaniyo. Cikanlari bebek deterjaniyla yikamak icin ayircam cikmayanlari bascam camasir suyunaAy ne güzel tertemiz kalmış. Benim yiğenimde öyle kullandı lekeli kıyafeti yok gibi zaten çoğu ondan kaldı ama kızım hem minyon hemde tam bir pasaklıkıyafetlerin affedersin şeyi çıkmış gibi
Felaket tellalligi yapmasinlar devletse bilgilendirmek mecburiyetinde oldugu icin söylemiştir ben internetten arastirip doktoruma korktugumu soyledim senin gibi 2 hastam daha var biri suan 38. Haftasinda dedi ki benim arkadaşim previayla dogum yapti korkacak birsey yok cikmazsada korkmaçook teşekkür ederim.O kadar moral oldunuz ki.Gittiğim doktor inanılmaz korkuttu hayati risk var vs vs değişmezse diye.Gerçekten çok ama çok teşekkürler
Aa ne güzel ne iyi olmuş baya bir masraftan kurtarmıştır.. Hevesini giderecek 3-5 bişey alınca alışveriş derdi de bitmiş olur.. Tek dert yıkanması temizliğiBugun bebek icin hastane cikisi tulum siparisi verdim. Sonra dedm bi bakayim ne var ne yok. Hersey var. Her ay icin en az 6 tane zibini var mesela. Tulumlar battabiyeler agiz mendilleri. Coraplari bile saklamisim. Aventin biberon emzikleri ikiliydi onlarin da teklerini kullanmadik hepsi duruyo. Cikardim basladim herseyi yikamaya. Nevresimleri bile tazecik duruyo. Gozum yeni kiyafetlerde ama ne alcam ki ben smdi
Sizin iyi imiş biz geçtik o safhalarıGerçekten çok şey öğreniyor. Çok enerjik ve mutlu geliyor eve. Memnunuz.
Benim ilki sezaryen şimdi korku basıyor ya erken gelmek isterse bı endişe var yani o yüzden yakın zamanda hazırladıkları yapsam iyi olur.Benim şekerim de 50gr lık ile yükleme yapıldı. açlık (ref:70-106) 95 ,
1.saat (ref:140 ve altı) 151 çıktı. Üstelik annem şeker hastası, suyum da fazla (şeker sebebiyleymiş) bilmiyorum bunlara rağmen dr um diyet listesi verdi ama rahat ol dedi buna esneterek uysan yeter evhamlanacak bir sonuç değil dedi.. Bir anda hızlı ve çok yeme olabildiğince az ve sık ye ama yediklerini azaltma adı diyet diye dedi.. Bide baklava 4 dilim değil de 1 dilim ye yeter dedi.. Börek çörek nefsini söndürecek kadar ye sağlıklı beslenmeye ağırlık göster falan dedi. Hatta ben sordum tekrar yapılacak mı yükleme diye yok hiç gerek yok dikkat edince herşey normale döner dedi.. Benimki de fazla mı rahat bilemedim ama sanki senin şeker sonuçlarında çok tedirgin edici değil, başka bir dr a daha göstersen sonuçlarını için de rahat eder.. Ben de geç değiştirdim dr mu hiç sorun olmuyor sıfırdan almak hatta iyi ki değiştirmişim diyorum çok ilgili çok iyi bir dr..
Oy maşallah, benim de kızımın us fotosu aynı ya görünce ekliyim dedim :)
Eki Görüntüle 3069878
Ben ilk hamileliğimde devlet hastanesinin gebe eğitimine katılıyordum orda 28. Haftadan itibaren çantanın hazır olması gerektiğini söylemişlerdi mutlaka kontrollere gelen her hastaya da iletiyoruz demişlerdi.. Herhangi bi risk belirti olmasa bile önerilen buymuş erken doğum bazen hiç sebepsiz ve beklenmedik olabiliyor en azından en temel şeyleri, bebek için hastane çıkışı kendinize iç çamaşırı ve pijima koyun hazır dursun demişlerdi.. Ben de nitekim ilk acemilik onlar ne dediyse uyuyordum 30.hafta tamamen hazırdı çantam ve hiçbir belirti hiçbişey yokken herşey çok iyi gidiyodu derken son kontrolümden 2 gün sonra 33+2 de bi anda suyum geldi ve acil sezeryan oldum.. Iyi ki dedim böyle bir uyarıda bulunmuşlar.. Ben de hiç bilmezdim bile erken doğum nediraklıma bile gelmezdi.. Yani onlar bu gibi durumları yaşadıkları için en azından temel şeylerin 28 de hazır olmasını öneriyorlar..
Bende dün yıkadım dedim bebe kıyafetlerini ön yıkama da çoğu çıktı bir kaç tane beyazdakiler çıkmadı acımadım bastım çamaşır suyuna mis gibi olduLekeleri var bazilarinin. Bazilari da lekesizdi ama sararmis durdugu yerde. bi posta bebek deterjaniyla yikadim cikmadi. Simdi arap sabunuyla citiledim cikmayanlari bizim deterjanla attim on yikamali yikaniyo. Cikanlari bebek deterjaniyla yikamak icin ayircam cikmayanlari bascam camasir suyuna
Ey masallah biberona kadar varmış. Bizim ablasi daha küçük ama yok öyle şeyleri. Havlu, biberon, emzik, zibin fln alicam. Insallah emzik tutar. 6. Aydan sonra kiyafeti var ama ilk 6 ay icin alicam tulumlar, zibinlar.Bugun bebek icin hastane cikisi tulum siparisi verdim. Sonra dedm bi bakayim ne var ne yok. Hersey var. Her ay icin en az 6 tane zibini var mesela. Tulumlar battabiyeler agiz mendilleri. Coraplari bile saklamisim. Aventin biberon emzikleri ikiliydi onlarin da teklerini kullanmadik hepsi duruyo. Cikardim basladim herseyi yikamaya. Nevresimleri bile tazecik duruyo. Gozum yeni kiyafetlerde ama ne alcam ki ben smdi
Bende olmuyor kasik agrisi. Cok ayakta durursam belim agriyor.Kizlar kasik agriniz var mi? Ben yururken ayakta durunca falan bazen asiri kasiklarim agriyor, yeni basladi bu agrilar. Ama surekli degil.
Ay insallah cikar benimkiler de hersey coook pahaliAa ne güzel ne iyi olmuş baya bir masraftan kurtarmıştır.. Hevesini giderecek 3-5 bişey alınca alışveriş derdi de bitmiş olur.. Tek dert yıkanması temizliğibenim de ilkinden kalanlar sararanlar vardı bebek deterjanı zaten olmadı da normal deterjan da çıkarmadı.. Dediğin gibi az bi sulandırılmış çamaşır suyu sürdüm lekelere beklettim yine normal yıka bebek deterjanı yla yıka ütüle derken yeni gibi oldu :)kolay gelsin şimdiden..
Ben de en kotu beyazlari basarim direk camasir suyuna napim. Bizim de 2 yas sonrasi hep evde gecti ev kiyafetleri pert ama montlar botlar gezmelikler gicir gicirBende dün yıkadım dedim bebe kıyafetlerini ön yıkama da çoğu çıktı bir kaç tane beyazdakiler çıkmadı acımadım bastım çamaşır suyuna mis gibi olduyaştan sonra sadece yıkamadan eskiyenleri piknik çiçek ekme hastalık zamanı falan diye ayıracam kalanı bay bay he bide bzi pandemi ye denk gelmiştik kışlık gezmelikler, elbiseler temiz kaldı şükür
O zamanlar ucuzdu almisim da almisim 2 cam 4 pp avent biberon var boy boyEy masallah biberona kadar varmış. Bizim ablasi daha küçük ama yok öyle şeyleri. Havlu, biberon, emzik, zibin fln alicam. Insallah emzik tutar. 6. Aydan sonra kiyafeti var ama ilk 6 ay icin alicam tulumlar, zibinlar.
Ya tabi erken ama ihtimali % 1-2'de olsa erken doğum hayatin bir gerçegi. Kime niye gelecegi de belli olamiyor. O yuzden aplikasyonlarda bile 28. Haftada genel hazirliklara baslayin yaziyor. Nitekim ben de haftaya 30. haftada baslicam. Zaten hazirlicaz. Erken hazirlarsak bir kaybimiz olmaz.Çok erken yazacaktım
Bendede öyleBu karnın aşağı düşmesi nasıl oluyor ki. Sanki beni en başından beri aşağı da gibi geliyor bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?