2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ay cikmayan seyler var ben de deneyim bunu yarin ozellikle agiz mendillerinde hep sut mama lekesi kalmis
Rihanna 13 Mayista dogum yapmis diyolar. Bu da bebegiymis.
Sonunda dogurdu valla ben dogurmus kadar oldum

Bir suru camasir yikadim daha da 2 sepet var. Ev mis gibi bebek koktu

Yok bende bu sefer erken yapicam digerleri kışa geldi serin serin hazirlamistim agustosun sicaginda zor olur bisey yapamam simdiden agirlastim agrilarim artti vs canim 2 cocukla daha zor hersey keske ilk olsa kafa rahat olur bende bu ay sonu baslicam ufak tefek eksiklerim var zaten kizla oglanin kiyafetleri hep ayirmistim giyebilcekleride yikayip kaldirdim bi utuler dolabini besigini cantasini hemen hazir ederim hayirli gelsinler bakalim kazasiz belasiz..

Rihanna bile dogurdu üstümüze

Canım çok iyi yapmışsın tabiki abisi ve ablasindan kalanların kullanılabilir olanı bebegede kullanırsın bende kızımda kalanlar var onlari ayırdım ama çoğu eskimiş benim kız prematüre olduğu için uzun süreli kullanmış eskitmis o yüzden çoğunu yeni aldık ama kızımdan kalan besigimiz, elektrikli besigimiz,bebek arabamiz, pusetimiz olduğu için kıyafetleri yeniledik diğerlerine ekstra para harcamadik

Kızlar iyi akşamlar. Bir şey soracaktım. Gögüsümün ucunda beyaz küçük nokta nokta bir şeyler var dokununca kabuk gibi çıkıyor. Süt belirtisimi?

Yaşamadım canım yaşayanı da görmedim. Ama dün yada bugün temmuz annelerinde böyle bir konu geçti onlara bir sor istersen aynı şey sanırım

Kızlar iyi akşamlar. Bir şey soracaktım. Gögüsümün ucunda beyaz küçük nokta nokta bir şeyler var dokununca kabuk gibi çıkıyor. Süt belirtisimi?
Doktorlar onlarla kesinlikle oynanmamasını söylüyor. Göğsü falan da sıkma. Meme uyaranları rahimdeki kasılmaları arttıyormuş

Hanımlar
Bebek tarak seti ve. Tırnak makası olarak ne aldınız acaba?
Tarak setlerinde hep kötü kokuyor filan diyorsa karar veremedim

Yaşamadım canım yaşayanı da görmedim. Ama dün yada bugün temmuz annelerinde böyle bir konu geçti onlara bir sor istersen aynı şey sanırım
Doktorlar onlarla kesinlikle oynanmamasını söylüyor. Göğsü falan da sıkma. Meme uyaranları rahimdeki kasılmaları arttıyormuş
Teşekkür ederim canım bir bakayım o topiğe. Evet meme uçları oksitosin salgılıyor, onuda uzun süre uyarmak gerekiyormuş bende oynamıyorum asla dün fark ettim, acaba sütmü merak ettim

Hanımlar
Tırnak makası için chiccoyu tavsiye ediyorlardı ben de tırnak makasını ve tarağı chiccodan aldım ama tarak için bir fikrim yok açmadım. Tırnak makasının seti gerekli bir şey mi bilmiyorum tek makası aldım ben

Kızlar müslin örtü kaç tane almak gerekir sizce? 4 tane almışım şimdiye kadar ince ve 80*80. Bir iki tane de büyüğünü alayım diyorum ama hepsinin desenlerinde gözüm kaldı. Bir yerlerde çok çok alın çok kullanılıyor yazmışlardı ama vur deyince öldürüyorum sonra ben

Bana müslin kullanışlı gelmemişti canım çok bile almışsın ince olduğundan anca puset üstüne atıyodum büyüdükçe üstüne örtemedim çünkü eli ayağıyla yüzüne kapatıyodu hafif ya kısacası boşuna almıştım

Kızlar çocuk odasına dolap aldınız mı sifonyer işinizi görür mü biz sifonyer koyduk prego nün anne yanı beşiğini aldık oda yatak odasında duracak. Söyle bi yıl sonra Montessori çocuk.odasi takımı alalım diyoruz. Şimdi alsak bı yıl.sonrs elde kalacak diye.

Hanımlar
Ben set almamıştım kızımda, tarak ve tırnak makası almıştım ayrı ayrı. İkisini de hala kullanıyorum.
Tırnak makası, makas şeklinde olanlardan ve kullanımı çok basit. https://www.hepsiburada.com/chicco-bebek-makasi-pembe-p-OYUNCHI652603200 Youtubeda videoları var. Oğlum için de ayrı bir makas alıcam. Tarak ve tırnak makasları gibi bakım eşyalarının kendilerine mahsus olmasını istiyorum. Hastane çantasına koyucam direkt tırnaklarını kesmek istiyorum, eldiven kullanmasını istemiyorum, dokunarak keşfetsin istiyorum. Kızımda bilmiyordum eldivenini çıkardım ilk gün yüzünü kanattı tırnağınla. Tırnak kesmenin nasıl kolay olduğunu bilseydim onunkini de ilk günden keserdim, rahat rahat takılırdı.

Tarak da bundan almıştım https://www.hepsiburada.com/bebedor-573-dogal-sac-fircasi-ve-tarak-seti-pm-HB0000054KVV İlk aylar fırça gibi olanla tarıyordum nazik nazik ama sonra konak oldu. Konak olunca tarakla taramaya başladım, Tarağın uçları sivri değil yuvarlak toplar bulunuyor, konak tarağı da deniyor. Konak için pamukla zeytin yağı sürüp biraz bekletip bu tarakla güzelce tarayınca çıkıyor konaklar. Farklı zamanlarda 2-3 kere tekrarlamak kafi işlemi.

Di mi ben de bunu hep duyuyorum. Doktorlar hamileyken emzirebilirsin, emzirmek rahimde kasılmalara sebep olabilir ama bu kasılmaların doğumu başlatacak kadar güçlü olduğuna dair bir veri bir araştırma yok elimizde diyorlar. Ama meme ucuna dokunmayın, doğumu başlatabilir diyorlar. Çok tezat işler ya.

Sizin iyi imiş biz geçtik o safhaları kreşe giderken sabahtan 6 ya kadar giderdi yavrum. Şimdi 1e başladı öğlen geliyor. Yani sabhatan öğlene kada zamanım var sonra iş güç ders.
Şimdi şöyle anlatayım. Aslında biz epey erken gönderdik ama ne yazık ki mecbur kaldık. Kreş dediğimiz bebek bakım evi aslında. 3 aylık bebekten 3 yaşa kadar. 3 ayrı sınıf var, kızım bu yaz 3. sınıfa geçecek. 3 aylık doğum izninden sonra işe başlıyorsun, çalışan anne baba için devlet ödenek çıkartıyor, sizin adınıza çocuğunuz için kreşe kendileri ödeme yapıyor. 3 aylık bir bebeği başkalarına vermek çok acı. Bir annenin isteyeceği son şey. Ben 1 ay ücretsiz izinle 4 aya kadar uzattım doğum iznimi. Ardından eşim işini bıraktı, zaten bırakacaktı ama o an bırakması daha uygundu. Ben işe başlayınca 2 ay kızımıza o baktı. 6 aydan 9. aya kadar mesai saatlerimize göre dönüşümlü baktık. İkimiz de çalışıyorsak bakıcı desteği aldık. Tam 9 aylıkken kreşe verdik. İlk kreşten hiç memnun değildim. Bir sürü vukuat yaşadık. Kreş değiştirdik. 2. yani şu an gittiği kreşten memnunuz. Bu çocuğumuzu da en az 9 aylıkken aynı kreşe vermeyi düşünüyoruz. Epey ilgileniyorlar. Geçen kızımı 21. ay kontrolüne götürdüm doktor da ben iki çocuğumu o kreşe vermiştim, en iyi kreşi bulmuşsunuz civarda dedi. Mutlu bir şekilde gidiyor, mutlu geri geliyor. Hep oyunlar oynayıp şarkılar söylüyolar. Bazen bir şarkı çıkıyor, İngilizce çocuk şarkısı, bir bakıyorum şarkı ne diyorsa hareketlerini yapıyor, şarkı diyor mesela point up point down put your finger on your nose yukarıyı sonra aşağı gösteriyor sonra parmağını burnuna koyuyor. Ben şarıyı ilk defa duyuyorum o anlamını ne yapacağını öğrenmiş.

Öyle canım. Ama bilemiyorsun ki mecbur dediklerine dikkat ediyoruz

O bende de var. Değişik bir şey. Ama hiç ellemedim. Daha önce okumuştum göğüs uçları kasılma tetikliyor falan diye. Zaten çok acıyor da .
Hanımlar
Tek tırnak makası ile ebebekten aldım sapı yeşil Bi tarak seti.
5 tane falan aldım. Yazın lazım olur diye. Ama ihtiyac dahilinde alırım diye düşünüyorum. Şimdilik yeterli bence
Dolap ve şifonyer aldık biz. Şahsen ben sadece şifonyere sığdıramam onca eşyayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…