2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Tarak ikili canım. Açmadım gerçi. Ama bir kızda duymuştum doktoru chiccoyu öneriyormuş. Oluşan kabuklarada iyi geliyormuş
Himm şuan en büyük olasilik o bende de.
Valla bebek ürünü diye dünyanın parasını veriyoruz herşeye.
Bebekler imizk sağlıkla kucağımiza alırız insallaj

Meme ucu uyarimi, gogus masaji oksitosin hormonu salgılanmasına sebep oluyor ve kasilmaya sebep olabiliyor. Bu kasılma hemen rahim ağzını anında açar diye bir veri yok ancak ama "kasılma dogumu tetikleyebilir", ve tetiklenen rahmin erken doğuma dönebilecegi belirtiliyor.

Herkesin kendi tasarrufu ama alınacak bir risk değil bence. Bir de her gebelik aynı değil, birbiri ile kiyaslamayin diyor doktorlar :)

Kızlar iyi akşamlar. Bir şey soracaktım. Gögüsümün ucunda beyaz küçük nokta nokta bir şeyler var dokununca kabuk gibi çıkıyor. Süt belirtisimi?
Aynısı bende de vardı, geçen hafta farketmiştim. Tatilde yüzdüm sudan kabuk olup kalktı şuan yok. Göğüs ucu hassasiyetim çok arttı

Daha yapmam heralde kendimi tutup inş, çünkü zaten erken doğum geçmişim var sebepsiz.. Tabip zaman meme ucunda herhangi birşey olmamıştı ya da ben farketmedim kurcuklamadım hiç bilmiyorum:)

Aynen öyle alıcanak risk değil tabii ki bide erken doğurmuş biri olarak Allah korusun benim sebep olduğum bişeyle olursa hele vicdandan biterim zaten..

Yoo ben cok oynuyorum temizliyorum tek tek hic hos durmuyolar cunku hic bi bebemdede olmadi kizim erken dogsun diye bile yaptim hikaye
Oooo tecrübe varmış burda kız bilmiyorum ben doktorların yalancısıyım zaten içimde tutamıyorum bebeleri ya çokta kurcalamıyorum orayı burayı

En azından aldıkları verginin farkındalarmış alt değişme meselesi çocuğun mahremiyeti için harika bir uygulama olmuş
Dil konusunda eşin haklı canım. Bizde şöyle bir durum oldu. Ela konuşmaya başlayınca eşim kürtçe birkaç kelimede söyledi yanında telefonla kürtçe konuştu Ağrı'ya gittik orda herkes kürtçe konuşuyor bu süreçler 1 ay içinde falan oldu, bi baktım çocuk direk kesti konuşmayı. O ara rahatsızlandı çocuk doktoruyla konuşurken bunu da söyledim. Bir kelime bile söylemez oldu çocuk bıçak gibi kesildi dedim. Normal aklı karışmış dedi. Önce anadilinde pekişsin daha sonra başka dilleri öğrenir dedi. Peki bizde öyle oldu mu olmadı tabiki bu defa da pandemi de bizim adamlar saçma sapan çalışmaya başladı 1 ay yok 10 gün var sonra 15 gün yok 30 gün var falan ev içi sıfır düzene geçtik. Kız asla babada durmuyor ben uykusuzluk, yorgunluk, vitaminsizlik derken çöktüm. Bizim adamda telefonda buldu çareyi ilk zamanlar yalan yok işime geldi lavaboya bile gidemiyordum çok oturup ağladım ondan sonrada İngilizce ye sardık bide arada Japonca var geliyor onları anlatıyor ama sor hiç başka şeyi Türkçe cümleyle anlatmıyor. Öğrenmişken devam mı edelim yoksa keselim mi bilemedim
Şu yazıyı 50 kere okudum yazdım. Az kaldı konuyu unutuyordum habire araya birşey girdi

Kızlar adalat kullanan varmı yüzümde gözümde şişme oldu özellikle sol tarafta böyle olan varmı geçiyormu zamanla

Telefonda bulduk derken telefondan video izliyor sanirim degil mi? Biz de Peppa Pig izleriyoruz. Cocuk terapisti 0 ekran diyor, çok karşı ama biz ancak bu kadarini yapabiliyoruz Japoncaya mi ilgisi var? Ben Japonca tercumaniydim bir zamanlar tesadufe bak. Ama kizimla hic Japonca konusmadim. Zaten 5 yil geçti eskisi gibi konusamiyorum artik. Neyse saglikli olsunlar illaki konusacaklar. Beni konusmasindan ziyade endiselendiren kardesine verecegi tepki zaten. Simdi tum ilgi uzerinde birden tum dunyasi degisecek cok zor bir surec. Dengeyi iyi kurmak gerekiyor. Terapist diyor ki bebegin senin bakiminq muhtac oldugunu anlamasini sagla. Tercih etmiyorsun ama bebek sen olmadan yemek yiyemiyor ama kizin yiyebiliyor. Ona anlayacagi gibi anlat konuyu diyor. Bezi biraktirmak istiyordum dogumdan once ama daha buna hazir gorunmuyor. Arka arkaya buyuk degisikler yasasin da istemiyorum zaten. Ya beni biraksan sabaha kadar anlatirim, konu konuyu açıyor

Evet canım Japonca ya da ilgisi var bez konusunda ne yazdıysan bizde de durum aynı
Bide şey duymuştum bebekle ilgili ihtiyaçları beraber halletmeye çalışmakta iyi geliyormuş. Misal bezi değişecek hani kardeşinin bezini değiştirelim bezini getirir misin tarzında kendine de sorumluluk vererek yapmak gibi. Yaşayarak ortaya karışık halledeceğiz artık dediğin gibi listemiz uzun konuş konuş bitmez
Bugün buraya yakın yangın var diye sağolsun merak eden arayan soranlardan hep bölündü.

Ya kızlar bebekime başladığım kazağı bitirdim Bu kadar güzel olacağını beklemiyordum yani şahsen ben çok beğendim
Ayy çok güzel olmuş ellerine sağlık, videosu rehberi bişeyi var mı? Ben de şiş öremiyorum ama tığla battaniye örüyorum şu an, bitirince atarım

Ayy çok güzel olmuş ellerine sağlık, videosu rehberi bişeyi var mı? Ben de şiş öremiyorum ama tığla battaniye örüyorum şu an, bitirince atarım
Teşekkür ederiz buda tığ işi bende şişti sıkılıyorum. Asla bitiremem başladığım işi. Ama tığ çabuk ilerliyor. Zevkle örüyorum tığ işini videodan yaptım bende. YouTube dan "birsepetyumakkcrochet" diye kanaldan ördüm.

Annelik tamamıyla bir vicdan azabı işi kesinlikle. Ben erken dönem çocuk eğitimi uzmanıyım. Ama gel gör ki kendi çocuğumda ne kadar eğitim yanlışı varsa itinayla hepsini yaptım. Yemeği telefonla yedirmeye alıştırdım telefonsuz yemek yemedi, püre yemeye alıştı çiğnediğinde direkt kusuyordu. Doğum iznine çıkar çıkmaz kızı aldım anneme getirdim 2 yaşında kızıma annem önce tuvalet eğitimi verdi 1 ayda onu hallettik sonra 3 gündür yemek yeme eğitimine başladık. Blanderları kaldırdık telefonları kaldırdık 3 gündür bende çocukta sinir krizleri eşliğinde 1 lokma yiyecek diye uğraşıyoruz. Tabi bu yaptığım yanlışların hepsinin sebebi vardı. Kızım olduğunda Hakkari’deydik tek başınaydım. Boğazına birşey kaçsa en yakın doktor 2 saatti. Korkudan püre yapıp veriyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…