- 2 Ağustos 2021
- 1.370
- 986
- 73
- 30
Tarak ikili canım. Açmadım gerçi. Ama bir kızda duymuştum doktoru chiccoyu öneriyormuş. Oluşan kabuklarada iyi geliyormuşValla bende bilemedim okadar çok şey var ki. Satılan gerekli gereksiz algimi kaybettim
Himm şuan en büyük olasilik o bende de.Tarak ikili canım. Açmadım gerçi. Ama bir kızda duymuştum doktoru chiccoyu öneriyormuş. Oluşan kabuklarada iyi geliyormuş
Ya benim de var ve ben de duramıyorum oynuyorum, vücudumda böyle yara bere bişi olduğunda duramam hiç.. Gerçi bu meme ucuyla ilgili söylenenleri hiç duymamıştım rahmi kasar falan diye.. her banyo sonrası tek tek temizliyordum. İlk hamileliğimde olmamıştı ama hatırlamıyorum..
Aynısı bende de vardı, geçen hafta farketmiştim. Tatilde yüzdüm sudan kabuk olup kalktı şuan yok. Göğüs ucu hassasiyetim çok arttıKızlar iyi akşamlar. Bir şey soracaktım. Gögüsümün ucunda beyaz küçük nokta nokta bir şeyler var dokununca kabuk gibi çıkıyor. Süt belirtisimi?
Daha yapmam heralde kendimi tutup inş, çünkü zaten erken doğum geçmişim var sebepsiz.. Tabip zaman meme ucunda herhangi birşey olmamıştı ya da ben farketmedim kurcuklamadım hiç bilmiyorum:)Meme ucu uyarimi, gogus masaji oksitosin hormonu salgılanmasına sebep oluyor ve kasilmaya sebep olabiliyor. Bu kasılma hemen rahim ağzını anında açar diye bir veri yok ancak ama "kasılma dogumu tetikleyebilir", ve tetiklenen rahmin erken doğuma dönebilecegi belirtiliyor.
Herkesin kendi tasarrufu ama alınacak bir risk değil bence. Bir de her gebelik aynı değil, birbiri ile kiyaslamayin diyor doktorlar :)
Oooo tecrübe varmış burdaYoo ben cok oynuyorum temizliyorum tek tek hic hos durmuyolar cunku hic bi bebemdede olmadi kizim erken dogsun diye bile yaptim hikaye
Aa Allah yardımçın olsunAynısı bende de vardı, geçen hafta farketmiştim. Tatilde yüzdüm sudan kabuk olup kalktı şuan yok. Göğüs ucu hassasiyetim çok arttı
Amin canımHimm şuan en büyük olasilik o bende de.
Valla bebek ürünü diye dünyanın parasını veriyoruz herşeye.
Bebekler imizk sağlıkla kucağımiza alırız insallaj
Evet onu saatlerce ve sürekli uyarmak gerekki oksitosin salgılasınYoo ben cok oynuyorum temizliyorum tek tek hic hos durmuyolar cunku hic bi bebemdede olmadi kizim erken dogsun diye bile yaptim hikaye
Çook güzel ellerine sağlıkYa kızlar bebekime başladığım kazağı bitirdimBu kadar güzel olacağını beklemiyordum yani şahsen ben çok beğendim
Teşekkür ederimÇook güzel ellerine sağlık
Erken dogurma ugruna nere kurtlanip kurcalanacaksa yaparim dinime imanimaOooo tecrübe varmış burdakız bilmiyorum ben doktorların yalancısıyım zaten içimde tutamıyorum bebeleri ya çokta kurcalamıyorum orayı burayı
En azından aldıkları verginin farkındalarmışDevlet bizim adımıza ödeme yapıyor ama biz de devlete çok ciddi vergiler veriyoruz. Maaşın yarısını devlete veriyorum bir zahmet ödesinler diyorum3-6 yaş arası anaokulu var bu sefer. Onda da durum şöyle, çocuk 3 yaşını doldurduysa ve tuvalet eğitimi yoksa çocuğu kabul etmiyorlar. Ola ki tuvalet eğitimi vardı ve altına kaçırdı anne babayı çağırıyorlar, çocuğun üzerini değiştirmeye temizlemeye. Kendileri sürmüyor ellerini. Yemek zaten hep evden koyuyorsun, onu da sağlamıyorlar. Beni en çok yemek kısmı zorluyor. Her akşam kıza özel yemekler yapmam lazım, iştahlı ama olur da reddederse yemezse aç kalırsa diye birkaç seçenek koyuyorum. Bu beni epey zorluyor. Zaten sanırım o yüzden epey kilo aldı, doktor biraz azaltalım yemek miktarını dedi tam olarak kural kaide konusunda söylediğin şey burada devreye giriyor, evde reddediyor, farklı seçenekler olduğunu biliyor, orada başka seçeneği olmadığını biliyor ve ne veriyorlarsa yiyor. ya da evde uyuması için bir sürü şartın sağlanması lazım ama orada her öğlen gıkını çıkarmadan uyuyor. Maşallah ne güzel dilli bir bebek. Daha en yapacaksın maşallah yetmişsin yetebileceğinden de fazla. Bence hiç öyle düşünme. Zaten ben online çocuk terapistiyle konuşuyorum, ilk 3 yaş kreş önermiyorlar, sonrasında destekliyorlar ama ilk 3 yaş en iyi yer anne yanı diyorlar. Bizde dil gelişimi karışık, çocuk iyi kötü 4 farklı dile maruz kalıyor ama sanırım en çok İngilizceye yatkın. Hala kelime söylüyor cümle kurmuyor. Ben üzülüyorum arada babası da diyor çocuğun bir sürü dilden aklı karışıyor olabilir, birden konuşacaktır üzülme.
Telefonda bulduk derken telefondan video izliyor sanirim degil mi? Biz de Peppa Pig izleriyoruz. Cocuk terapisti 0 ekran diyor, çok karşı ama biz ancak bu kadarini yapabiliyoruzEn azından aldıkları verginin farkındalarmışalt değişme meselesi çocuğun mahremiyeti için harika bir uygulama olmuş
Dil konusunda eşin haklı canım. Bizde şöyle bir durum oldu. Ela konuşmaya başlayınca eşim kürtçe birkaç kelimede söyledi yanında telefonla kürtçe konuştu Ağrı'ya gittik orda herkes kürtçe konuşuyor bu süreçler 1 ay içinde falan oldu, bi baktım çocuk direk kesti konuşmayı. O ara rahatsızlandı çocuk doktoruyla konuşurken bunu da söyledim. Bir kelime bile söylemez oldu çocuk bıçak gibi kesildi dedim. Normal aklı karışmış dedi. Önce anadilinde pekişsin daha sonra başka dilleri öğrenir dedi. Peki bizde öyle oldu mu olmadı tabikibu defa da pandemi de bizim adamlar saçma sapan çalışmaya başladı 1 ay yok 10 gün var sonra 15 gün yok 30 gün var falan ev içi sıfır düzene geçtik. Kız asla babada durmuyor ben uykusuzluk, yorgunluk, vitaminsizlik derken çöktüm. Bizim adamda telefonda buldu çareyi ilk zamanlar yalan yok işime geldi lavaboya bile gidemiyordum çok oturup ağladım ondan sonrada İngilizce ye sardık bide arada Japonca var geliyor onları anlatıyor ama sor hiç başka şeyi Türkçe cümleyle anlatmıyor. Öğrenmişken devam mı edelim yoksa keselim mi bilemedim
Şu yazıyı 50 kere okudum yazdım. Az kaldı konuyu unutuyordum habire araya birşey girdi
Evet canım Japonca ya da ilgisi varTelefonda bulduk derken telefondan video izliyor sanirim degil mi? Biz de Peppa Pig izleriyoruz. Cocuk terapisti 0 ekran diyor, çok karşı ama biz ancak bu kadarini yapabiliyoruzJaponcaya mi ilgisi var? Ben Japonca tercumaniydim bir zamanlar tesadufe bak. Ama kizimla hic Japonca konusmadim. Zaten 5 yil geçti eskisi gibi konusamiyorum artik. Neyse saglikli olsunlar illaki konusacaklar. Beni konusmasindan ziyade endiselendiren kardesine verecegi tepki zaten. Simdi tum ilgi uzerinde birden tum dunyasi degisecek cok zor bir surec. Dengeyi iyi kurmak gerekiyor. Terapist diyor ki bebegin senin bakiminq muhtac oldugunu anlamasini sagla. Tercih etmiyorsun ama bebek sen olmadan yemek yiyemiyor ama kizin yiyebiliyor. Ona anlayacagi gibi anlat konuyu diyor. Bezi biraktirmak istiyordum dogumdan once ama daha buna hazir gorunmuyor. Arka arkaya buyuk degisikler yasasin da istemiyorum zaten. Ya beni biraksan sabaha kadar anlatirim, konu konuyu açıyor
Ayy çok güzel olmuş ellerine sağlık, videosu rehberi bişeyi var mı? Ben de şiş öremiyorum ama tığla battaniye örüyorum şu an, bitirince atarımYa kızlar bebekime başladığım kazağı bitirdimBu kadar güzel olacağını beklemiyordum yani şahsen ben çok beğendim
Teşekkür ederizAyy çok güzel olmuş ellerine sağlık, videosu rehberi bişeyi var mı? Ben de şiş öremiyorum ama tığla battaniye örüyorum şu an, bitirince atarım
Annelik tamamıyla bir vicdan azabı işi kesinlikle. Ben erken dönem çocuk eğitimi uzmanıyım. Ama gel gör ki kendi çocuğumda ne kadar eğitim yanlışı varsa itinayla hepsini yaptım. Yemeği telefonla yedirmeye alıştırdım telefonsuz yemek yemedi, püre yemeye alıştı çiğnediğinde direkt kusuyordu. Doğum iznine çıkar çıkmaz kızı aldım anneme getirdim 2 yaşında kızıma annem önce tuvalet eğitimi verdi 1 ayda onu hallettik sonra 3 gündür yemek yeme eğitimine başladık. Blanderları kaldırdık telefonları kaldırdık 3 gündür bende çocukta sinir krizleri eşliğinde 1 lokma yiyecek diye uğraşıyoruz. Tabi bu yaptığım yanlışların hepsinin sebebi vardı. Kızım olduğunda Hakkari’deydik tek başınaydım. Boğazına birşey kaçsa en yakın doktor 2 saatti. Korkudan püre yapıp veriyordumTelefonda bulduk derken telefondan video izliyor sanirim degil mi? Biz de Peppa Pig izleriyoruz. Cocuk terapisti 0 ekran diyor, çok karşı ama biz ancak bu kadarini yapabiliyoruzJaponcaya mi ilgisi var? Ben Japonca tercumaniydim bir zamanlar tesadufe bak. Ama kizimla hic Japonca konusmadim. Zaten 5 yil geçti eskisi gibi konusamiyorum artik. Neyse saglikli olsunlar illaki konusacaklar. Beni konusmasindan ziyade endiselendiren kardesine verecegi tepki zaten. Simdi tum ilgi uzerinde birden tum dunyasi degisecek cok zor bir surec. Dengeyi iyi kurmak gerekiyor. Terapist diyor ki bebegin senin bakiminq muhtac oldugunu anlamasini sagla. Tercih etmiyorsun ama bebek sen olmadan yemek yiyemiyor ama kizin yiyebiliyor. Ona anlayacagi gibi anlat konuyu diyor. Bezi biraktirmak istiyordum dogumdan once ama daha buna hazir gorunmuyor. Arka arkaya buyuk degisikler yasasin da istemiyorum zaten. Ya beni biraksan sabaha kadar anlatirim, konu konuyu açıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?