2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Havlu içine koyup ilk suyunu almaya, bir yere gidince altına sermeye filan her yere kullanılıyor çok çok alın yazmışlardı diye şeettim ama kullanıp durula göre de alınabilir tabi

Benim evde kocaman gömme dolabım var asılacak olanlar bazı ıvır zıvırlsr içinde bir bölme var aynı gözde. şifonyer de bizim yatak odasınınkini koydum 6 tane derin çekmecesi var hem gömme dolap hem gardırop büyük herşeyimizi alıyor diye şuan ekstra masraf yapmadım onu kullanıyorum. Bide bende büyüyen beşik var altı 3 çekmece 2 bebenin kıyafetlerine yetti bunlar. Kısmetse bu arkadaş yaşına girince odalarını yapmayı düşünüyorum. O arada ev değişikliği yapabilirim sığmaz şu olur bu olur. Bide belkim seçim sonrası piyasa durulur diye umut ediyorum

9 ay kreş için çokta erken değil canım bide sizin imkanlar güzelmiş. Türkiye de sanırım sadece yabancı menşe li firmalar yada büyük şirketler sağlıyor böyle imkanları çoğu yer karın tokluğuna çalıştırıyor, hele devletin ödenek vermesi hiç duymadım Peki bu 3. sınıftan sonra nolacak ilkokul için yaşı küçük burdaki gibi anaokulunda mı devam ediyorsunuz?

Bak misal bizimki de yabancı kelimeleri şarkıları öğreniyor geliyor yavrum heyecanla söylüyor ben bön bön bakıyorum ama yaşıtlarıyla olsa üste kata kata daha rahat gider. Şuan her kelimeyi söylüyor maşallah dili çok net ama hala cümleler eksik farkındayım yetemediğimin yoksa şimdiye çok güzel konuşurdu beni en çok etkileyen şeylerden biri de çocukların düzene, kurallara alışma süreci. Okulda uyumları çok net değişiyor. Ya gözümle gördüm ne çocuklar huy su değiştirdi. Evde anne babayla arkadaşlığa dönüyor çok şey, hatta yeme içmeleri bile fark eden var. Gönlümde gelecek sene göndermek var inşallah olur.

Tamamen kullanımlar alakalı canım. Ben Kasım annesiydim evim soğuktu bebe de prematüre mesela hiç ihtiyaç duymadım. Ama 10 tane yetmiyor diyen arkadaşım da oldu. Bunda da almadım kanguru aldığımda kumaşı çok güzel 2 katlı müslin hediye etmişlerdi tertemiz duruyor belki ilk aylar ihtiyaç duyarsam onu kullanırım dedim yine almadım

Sifonyersiz çekmeceli dolap iş görür de bebeğin her şeyi sifonyere sığmaz ki? Evdeki boşalttığı sifonyere simdiden sığmıyor aldıklarım, bebeğin ıvır zıvır da çok. Ben de tam tersi, montessori yatagi sonra alayim (hemen kullanmayacak diye) , dolap mutlaka olsun diyorum

Devlet bizim adımıza ödeme yapıyor ama biz de devlete çok ciddi vergiler veriyoruz. Maaşın yarısını devlete veriyorum bir zahmet ödesinler diyorum 3-6 yaş arası anaokulu var bu sefer. Onda da durum şöyle, çocuk 3 yaşını doldurduysa ve tuvalet eğitimi yoksa çocuğu kabul etmiyorlar. Ola ki tuvalet eğitimi vardı ve altına kaçırdı anne babayı çağırıyorlar, çocuğun üzerini değiştirmeye temizlemeye. Kendileri sürmüyor ellerini. Yemek zaten hep evden koyuyorsun, onu da sağlamıyorlar. Beni en çok yemek kısmı zorluyor. Her akşam kıza özel yemekler yapmam lazım, iştahlı ama olur da reddederse yemezse aç kalırsa diye birkaç seçenek koyuyorum. Bu beni epey zorluyor. Zaten sanırım o yüzden epey kilo aldı, doktor biraz azaltalım yemek miktarını dedi tam olarak kural kaide konusunda söylediğin şey burada devreye giriyor, evde reddediyor, farklı seçenekler olduğunu biliyor, orada başka seçeneği olmadığını biliyor ve ne veriyorlarsa yiyor. ya da evde uyuması için bir sürü şartın sağlanması lazım ama orada her öğlen gıkını çıkarmadan uyuyor. Maşallah ne güzel dilli bir bebek. Daha en yapacaksın maşallah yetmişsin yetebileceğinden de fazla. Bence hiç öyle düşünme. Zaten ben online çocuk terapistiyle konuşuyorum, ilk 3 yaş kreş önermiyorlar, sonrasında destekliyorlar ama ilk 3 yaş en iyi yer anne yanı diyorlar. Bizde dil gelişimi karışık, çocuk iyi kötü 4 farklı dile maruz kalıyor ama sanırım en çok İngilizceye yatkın. Hala kelime söylüyor cümle kurmuyor. Ben üzülüyorum arada babası da diyor çocuğun bir sürü dilden aklı karışıyor olabilir, birden konuşacaktır üzülme.

Son düzenleme:
Şimdi gördüm bizdeki bu taraktan değil chiccodanmış ama tıpatıp benziyolar. Hem tarağın uçları da aynı şekil, konak durumunda işe yarar yani. konak anne ıngıldağı çok bastırmak istemediğinden şampuanı çok iyi temizlyemediğinden bıngıldak civarı çıkıyor arkadaşlar. bastırmayın tabi ama o kadar narin değil, temizlemeye çalışın o kısmı yıkarken. ben korkuyordum su döküp bırakıyordum konak çıktı sonra kafasında.

Valla bende bilemedim okadar çok şey var ki. Satılan gerekli gereksiz algimi kaybettim

Sağol canım. Tarak kokuyormuydu bu doğal killo olanlara kokuyor diyenler olmuşta .açıkçası küçük tarafa fazla para verecegiz hani alıp copede atmayalım diye bilgi edineyim dedim bu dediklerini koydum kenara

Ilk cocuk olmayinca fazla ihtiyac olmuyor neyse ki Allah agiz tadiyla saglikla kullanmamizi nasip etsin insallh

Doktorlar onlarla kesinlikle oynanmamasını söylüyor. Göğsü falan da sıkma. Meme uyaranları rahimdeki kasılmaları arttıyormuş
Yoo ben cok oynuyorum temizliyorum tek tek hic hos durmuyolar cunku hic bi bebemdede olmadi kizim erken dogsun diye bile yaptim hikaye

Sağol canım. Tarak kokuyormuydu bu doğal killo olanlara kokuyor diyenler olmuşta .açıkçası küçük tarafa fazla para verecegiz hani alıp copede atmayalım diye bilgi edineyim dedim bu dediklerini koydum kenara
Sonradan kontrol ettim bu değilmiş aldığım. Chicco'nun aynı bu şekilde setini almışım, tarağın kokup kokmadığını hatırlamıyorum ama çok kullanışlı değildi zaten, kılları dökülüyordu. 1-2 ay kullanıp attım. Normal tarak şeklinde olanı hala kullanıyoruz ama fırçalı olan doğduğundaki bebek saçları için sanırım sadece, normal saçın onunla taranması da zordu epey bastırman gerekiyordu. Ki bebek saçları da dökülüyor tamamen 3. ay. Ay bilmiyorum karışık oldu ama ben şahsen oğlumuz için setteki taraktan alıcam tekli bulabilirsem fırçalı almicam özel olarak.

valla eşime de sordum koktuğunu hatırlamıyor. belki de biz fark etmedik. şimdi baktım tekli tarak satılmıyor illaki ikili setleri, mecbur yine alıcaz fırçalısıyla. aldığımda koklicam söylicem almamış olan olursa 1. ağızdan teyit edicem.

Fulia %100 Doğal Keçi Kılı Bebek Saç Fırçası Ve Ahşap Tarak 3’lü Bebek Saç Bakım Seti (0+ay) Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL bende bu seti aldım kızım için.. oğlum için aldığım tarak seti dediğiniz gibi pek kullanışlı değildi ama bu çok çok güzel denedim onayladım koku varmı derseniz rahatsız edici kokusu yok yani hem ahşap hem doğal hem çok şık

Ben burayada yazmıştım benimde açlık 88 şeker yüklemesinden sonra 157 mi ne çıktı (referans 140tı). Diyetisyene gittim ölçüm cihazı aldım bir hafta uymaya çalıştım listeye. Ama bende sıfır tatlı yemedim diyemem, canım çekti börekte yedim ama abartmadan tabiki. Ve ölçümlerim hep normal aralıkta geldi çok şükür. Dün diyetisyene gittim kontrolüm vardı yine. O da aynı şeyi söyledi biranda aşırı yüklenmediğin sürece vucudun tolere edebiliyor demekki sen sağlıklı beslenmeye gayret göster, canın çektiğinde de ye hiçbir şey olmaz merak etme herşeyin normal dedi. Streste etkiliyor stres yapma sakın kafana takma dedi.
O yüzden çok okudum bu grupta şeker yüklemesiyle ilgili bir sürü şey, aman kızlar stres yok kendinize hayatı zindan etmeden takip edin herşeyinizi.. Takip altındayız hepimiz çok şükür, bilgimiz olmasaydı daha kötüydü. Buna da şükür

Benim ilki sezaryen şimdi korku basıyor ya erken gelmek isterse bı endişe var yani o yüzden yakın zamanda hazırladıkları yapsam iyi olur.
Hazırlıkların yapılmasında fayda var tabi hem aradan çıkmış olur, sonrasında ihtiyaca göre ekleme yapılır o kolay iş.. Sezeryan erken doğum olduğu için mi oldu? Öyleyse bile endişe yapma bende yapmıyorum çocuğu zaman :) hazır olsak yeter tadını çıkarmaya bakalım inş vakti zamanında gelirler bebişler
Ay insallah cikar benimkiler de hersey coook pahali
Çıkar çıkar ni mis gibi olur hepsi
Hiç duymamıştım çok geçmiş olsun, bi sorun olmaz inş dr takibiyle..
Çantayı erken hazırlayalım hazırlamasına da pijamaların bedenini nasıl seçmek lazım, daha çok büyür müyüz, büyüsek de doğumda küçülür müyüz
Lohusa ürünleri genelde az büyük kalıplı oluyor sanırım.. Ben normal gecelik almayı düşünüyorum bi beden büyük olarak.. Doğumda da işte karnınız biraz gider anca küçülececiğimiz o kadar ilk zamanlarda

Lohusa gecelik leri pijamaları extra bi pahalı gibi geldi gelin başı muhabbeti gibi geliyor bu durum bana halbuki burda modanisa daki gecelik ler paylaşılmıştı çok beğenmiştim ama bi takım gecelik ve sabahlık 560 TL..
Öyle yap diyet her türlü sağlıklı olanı zaten dediğin gibi zaman da daralıyor artık zaten.. Evet yenidoğan yoğunbakım önemli biz de o durumdan dolayı değiştirmiştik dr u.. Ay evet 3 aycık sayılı gün sağ salim atlatalım hepimiz inş

Tamam canım .set satıyorlar naylondegil doğal killi olanlar baktım memnun olan çok ama bazıları çok kötü kokuyor demişler .
Ay bilemedim ya birşey Alicam sevende var sevmeyende

Yoo ben cok oynuyorum temizliyorum tek tek hic hos durmuyolar cunku hic bi bebemdede olmadi kizim erken dogsun diye bile yaptim hikaye
Ya benim de var ve ben de duramıyorum oynuyorum, vücudumda böyle yara bere bişi olduğunda duramam hiç.. Gerçi bu meme ucuyla ilgili söylenenleri hiç duymamıştım rahmi kasar falan diye.. her banyo sonrası tek tek temizliyordum. İlk hamileliğimde olmamıştı ama hatırlamıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…