- 26 Ocak 2022
- 521
- 844
- 18
- 37
Havlu içine koyup ilk suyunu almaya, bir yere gidince altına sermeye filan her yere kullanılıyor çok çok alın yazmışlardı diye şeettim ama kullanıp durula göre de alınabilir tabiBana müslin kullanışlı gelmemişti canım çok bile almışsın ince olduğundan anca puset üstüne atıyodum büyüdükçe üstüne örtemedim çünkü eli ayağıyla yüzüne kapatıyodu hafif ya kısacası boşuna almıştım
Benim evde kocaman gömme dolabım var asılacak olanlar bazı ıvır zıvırlsr içinde bir bölme var aynı gözde. şifonyer de bizim yatak odasınınkini koydum 6 tane derin çekmecesi var hem gömme dolap hem gardırop büyük herşeyimizi alıyor diye şuan ekstra masraf yapmadım onu kullanıyorum. Bide bende büyüyen beşik var altı 3 çekmece 2 bebenin kıyafetlerine yetti bunlar. Kısmetse bu arkadaş yaşına girince odalarını yapmayı düşünüyorum. O arada ev değişikliği yapabilirim sığmaz şu olur bu olur. Bide belkim seçim sonrası piyasa durulur diye umut ediyorumKızlar çocuk odasına dolap aldınız mı sifonyer işinizi görür mü biz sifonyer koyduk prego nün anne yanı beşiğini aldık oda yatak odasında duracak. Söyle bi yıl sonra Montessori çocuk.odasi takımı alalım diyoruz. Şimdi alsak bı yıl.sonrs elde kalacak diye.
9 ay kreş için çokta erken değil canım bide sizin imkanlar güzelmiş. Türkiye de sanırım sadece yabancı menşe li firmalar yada büyük şirketler sağlıyor böyle imkanları çoğu yer karın tokluğuna çalıştırıyor, hele devletin ödenek vermesi hiç duymadımŞimdi şöyle anlatayım. Aslında biz epey erken gönderdik ama ne yazık ki mecbur kaldık. Kreş dediğimiz bebek bakım evi aslında. 3 aylık bebekten 3 yaşa kadar. 3 ayrı sınıf var, kızım bu yaz 3. sınıfa geçecek. 3 aylık doğum izninden sonra işe başlıyorsun, çalışan anne baba için devlet ödenek çıkartıyor, sizin adınıza çocuğunuz için kreşe kendileri ödeme yapıyor. 3 aylık bir bebeği başkalarına vermek çok acı. Bir annenin isteyeceği son şey. Ben 1 ay ücretsiz izinle 4 aya kadar uzattım doğum iznimi. Ardından eşim işini bıraktı, zaten bırakacaktı ama o an bırakması daha uygundu. Ben işe başlayınca 2 ay kızımıza o baktı. 6 aydan 9. aya kadar mesai saatlerimize göre dönüşümlü baktık. İkimiz de çalışıyorsak bakıcı desteği aldık. Tam 9 aylıkken kreşe verdik. İlk kreşten hiç memnun değildim. Bir sürü vukuat yaşadık. Kreş değiştirdik. 2. yani şu an gittiği kreşten memnunuz. Bu çocuğumuzu da en az 9 aylıkken aynı kreşe vermeyi düşünüyoruz. Epey ilgileniyorlar. Geçen kızımı 21. ay kontrolüne götürdüm doktor da ben iki çocuğumu o kreşe vermiştim, en iyi kreşi bulmuşsunuz civarda dedi. Mutlu bir şekilde gidiyor, mutlu geri geliyor. Hep oyunlar oynayıp şarkılar söylüyolar. Bazen bir şarkı çıkıyor, İngilizce çocuk şarkısı, bir bakıyorum şarkı ne diyorsa hareketlerini yapıyor, şarkı diyor mesela point up point down put your finger on your nose yukarıyı sonra aşağı gösteriyor sonra parmağını burnuna koyuyor. Ben şarıyı ilk defa duyuyorum o anlamını ne yapacağını öğrenmiş.
Tamamen kullanımlar alakalı canım. Ben Kasım annesiydim evim soğuktu bebe de prematüre mesela hiç ihtiyaç duymadım. Ama 10 tane yetmiyor diyen arkadaşım da oldu. Bunda da almadım kanguru aldığımda kumaşı çok güzel 2 katlı müslin hediye etmişlerdi tertemiz duruyor belki ilk aylar ihtiyaç duyarsam onu kullanırım dedim yine almadımKızlar müslin örtü kaç tane almak gerekir sizce? 4 tane almışım şimdiye kadar ince ve 80*80. Bir iki tane de büyüğünü alayım diyorum ama hepsinin desenlerinde gözüm kaldı. Bir yerlerde çok çok alın çok kullanılıyor yazmışlardı ama vur deyince öldürüyorum sonra ben
Kızlar çocuk odasına dolap aldınız mı sifonyer işinizi görür mü biz sifonyer koyduk prego nün anne yanı beşiğini aldık oda yatak odasında duracak. Söyle bi yıl sonra Montessori çocuk.odasi takımı alalım diyoruz. Şimdi alsak bı yıl.sonrs elde kalacak diye.
Devlet bizim adımıza ödeme yapıyor ama biz de devlete çok ciddi vergiler veriyoruz. Maaşın yarısını devlete veriyorum bir zahmet ödesinler diyorum9 ay kreş için çokta erken değil canım bide sizin imkanlar güzelmiş. Türkiye de sanırım sadece yabancı menşe li firmalar yada büyük şirketler sağlıyor böyle imkanları çoğu yer karın tokluğuna çalıştırıyor, hele devletin ödenek vermesi hiç duymadımPeki bu 3. sınıftan sonra nolacak ilkokul için yaşı küçük burdaki gibi anaokulunda mı devam ediyorsunuz?
Bak misal bizimki de yabancı kelimeleri şarkıları öğreniyor geliyor yavrum heyecanla söylüyor ben bön bön bakıyorumama yaşıtlarıyla olsa üste kata kata daha rahat gider. Şuan her kelimeyi söylüyor maşallah dili çok net ama hala cümleler eksik farkındayım yetemediğimin yoksa şimdiye çok güzel konuşurdu beni en çok etkileyen şeylerden biri de çocukların düzene, kurallara alışma süreci. Okulda uyumları çok net değişiyor. Ya gözümle gördüm ne çocuklar huy su değiştirdi. Evde anne babayla arkadaşlığa dönüyor çok şey, hatta yeme içmeleri bile fark eden var. Gönlümde gelecek sene göndermek var inşallah olur.
Şimdi gördüm bizdeki bu taraktan değil chiccodanmış ama tıpatıp benziyolar. Hem tarağın uçları da aynı şekil, konak durumunda işe yarar yani. konak anne ıngıldağı çok bastırmak istemediğinden şampuanı çok iyi temizlyemediğinden bıngıldak civarı çıkıyor arkadaşlar. bastırmayın tabi ama o kadar narin değil, temizlemeye çalışın o kısmı yıkarken. ben korkuyordum su döküp bırakıyordum konak çıktı sonra kafasında.Ben set almamıştım kızımda, tarak ve tırnak makası almıştım ayrı ayrı. İkisini de hala kullanıyorum.
Tırnak makası, makas şeklinde olanlardan ve kullanımı çok basit. https://www.hepsiburada.com/chicco-bebek-makasi-pembe-p-OYUNCHI652603200 Youtubeda videoları var. Oğlum için de ayrı bir makas alıcam. Tarak ve tırnak makasları gibi bakım eşyalarının kendilerine mahsus olmasını istiyorum. Hastane çantasına koyucam direkt tırnaklarını kesmek istiyorum, eldiven kullanmasını istemiyorum, dokunarak keşfetsin istiyorum. Kızımda bilmiyordum eldivenini çıkardım ilk gün yüzünü kanattı tırnağınla. Tırnak kesmenin nasıl kolay olduğunu bilseydim onunkini de ilk günden keserdim, rahat rahat takılırdı.
Tarak da bundan almıştım https://www.hepsiburada.com/bebedor-573-dogal-sac-fircasi-ve-tarak-seti-pm-HB0000054KVV İlk aylar fırça gibi olanla tarıyordum nazik nazik ama sonra konak oldu. Konak olunca tarakla taramaya başladım, Tarağın uçları sivri değil yuvarlak toplar bulunuyor, konak tarağı da deniyor. Konak için pamukla zeytin yağı sürüp biraz bekletip bu tarakla güzelce tarayınca çıkıyor konaklar. Farklı zamanlarda 2-3 kere tekrarlamak kafi işlemi.
Tarağı nasıl canım komik var mı?Ben tarak setini chicco aldım canım, makasıda chiccodan alıcam ama set halinde almayı düşünmüyorum gerçi tek makas işimi görür
Valla bende bilemedim okadar çok şey var ki. Satılan gerekli gereksiz algimi kaybettimTırnak makası için chiccoyu tavsiye ediyorlardı ben de tırnak makasını ve tarağı chiccodan aldım ama tarak için bir fikrim yok açmadım. Tırnak makasının seti gerekli bir şey mi bilmiyorum tek makası aldım ben
Sağol canım. Tarak kokuyormuydu bu doğal killo olanlara kokuyor diyenler olmuşta .açıkçası küçük tarafa fazla para verecegiz hani alıp copede atmayalım diye bilgi edineyim dedim bu dediklerini koydum kenaraBen set almamıştım kızımda, tarak ve tırnak makası almıştım ayrı ayrı. İkisini de hala kullanıyorum.
Tırnak makası, makas şeklinde olanlardan ve kullanımı çok basit. https://www.hepsiburada.com/chicco-bebek-makasi-pembe-p-OYUNCHI652603200 Youtubeda videoları var. Oğlum için de ayrı bir makas alıcam. Tarak ve tırnak makasları gibi bakım eşyalarının kendilerine mahsus olmasını istiyorum. Hastane çantasına koyucam direkt tırnaklarını kesmek istiyorum, eldiven kullanmasını istemiyorum, dokunarak keşfetsin istiyorum. Kızımda bilmiyordum eldivenini çıkardım ilk gün yüzünü kanattı tırnağınla. Tırnak kesmenin nasıl kolay olduğunu bilseydim onunkini de ilk günden keserdim, rahat rahat takılırdı.
Tarak da bundan almıştım https://www.hepsiburada.com/bebedor-573-dogal-sac-fircasi-ve-tarak-seti-pm-HB0000054KVV İlk aylar fırça gibi olanla tarıyordum nazik nazik ama sonra konak oldu. Konak olunca tarakla taramaya başladım, Tarağın uçları sivri değil yuvarlak toplar bulunuyor, konak tarağı da deniyor. Konak için pamukla zeytin yağı sürüp biraz bekletip bu tarakla güzelce tarayınca çıkıyor konaklar. Farklı zamanlarda 2-3 kere tekrarlamak kafi işlemi.
Ilk cocuk olmayinca fazla ihtiyac olmuyor neyse ki Allah agiz tadiyla saglikla kullanmamizi nasip etsin insallhCanım çok iyi yapmışsın tabiki abisi ve ablasindan kalanların kullanılabilir olanı bebegede kullanırsın bende kızımda kalanlar var onlari ayırdım ama çoğu eskimiş benim kız prematüre olduğu için uzun süreli kullanmış eskitmiso yüzden çoğunu yeni aldık ama kızımdan kalan besigimiz, elektrikli besigimiz,bebek arabamiz, pusetimiz olduğu için kıyafetleri yeniledik diğerlerine ekstra para harcamadik
Yoo ben cok oynuyorum temizliyorum tek tek hic hos durmuyolar cunku hic bi bebemdede olmadi kizim erken dogsun diye bile yaptim hikayeDoktorlar onlarla kesinlikle oynanmamasını söylüyor. Göğsü falan da sıkma. Meme uyaranları rahimdeki kasılmaları arttıyormuş
Aminnnn inşallah canımIlk cocuk olmayinca fazla ihtiyac olmuyor neyse ki Allah agiz tadiyla saglikla kullanmamizi nasip etsin insallh
Sonradan kontrol ettim bu değilmiş aldığım. Chicco'nun aynı bu şekilde setini almışım, tarağın kokup kokmadığını hatırlamıyorum ama çok kullanışlı değildi zaten, kılları dökülüyordu. 1-2 ay kullanıp attım. Normal tarak şeklinde olanı hala kullanıyoruz ama fırçalı olan doğduğundaki bebek saçları için sanırım sadece, normal saçın onunla taranması da zordu epey bastırman gerekiyordu. Ki bebek saçları da dökülüyor tamamen 3. ay. Ay bilmiyorum karışık oldu ama ben şahsen oğlumuz için setteki taraktan alıcam tekli bulabilirsem fırçalı almicam özel olarak.Sağol canım. Tarak kokuyormuydu bu doğal killo olanlara kokuyor diyenler olmuşta .açıkçası küçük tarafa fazla para verecegiz hani alıp copede atmayalım diye bilgi edineyim dedim bu dediklerini koydum kenara
valla eşime de sordum koktuğunu hatırlamıyor. belki de biz fark etmedik. şimdi baktım tekli tarak satılmıyor illaki ikili setleri, mecbur yine alıcaz fırçalısıyla. aldığımda koklicam söylicemSağol canım. Tarak kokuyormuydu bu doğal killo olanlara kokuyor diyenler olmuşta .açıkçası küçük tarafa fazla para verecegiz hani alıp copede atmayalım diye bilgi edineyim dedim bu dediklerini koydum kenara
Fulia %100 Doğal Keçi Kılı Bebek Saç Fırçası Ve Ahşap Tarak 3’lü Bebek Saç Bakım Seti (0+ay) Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL bende bu seti aldım kızım için.. oğlum için aldığım tarak seti dediğiniz gibi pek kullanışlı değildi ama bu çok çok güzel denedim onayladımvalla eşime de sordum koktuğunu hatırlamıyor. belki de biz fark etmedik. şimdi baktım tekli tarak satılmıyor illaki ikili setleri, mecbur yine alıcaz fırçalısıyla. aldığımda koklicam söylicemalmamış olan olursa 1. ağızdan teyit edicem.
Ben burayada yazmıştım benimde açlık 88 şeker yüklemesinden sonra 157 mi ne çıktı (referans 140tı). Diyetisyene gittim ölçüm cihazı aldım bir hafta uymaya çalıştım listeye. Ama bende sıfır tatlı yemedim diyemem, canım çekti börekte yedim ama abartmadan tabiki. Ve ölçümlerim hep normal aralıkta geldi çok şükür. Dün diyetisyene gittim kontrolüm vardı yine. O da aynı şeyi söyledi biranda aşırı yüklenmediğin sürece vucudun tolere edebiliyor demekki sen sağlıklı beslenmeye gayret göster, canın çektiğinde de ye hiçbir şey olmaz merak etme herşeyin normal dedi. Streste etkiliyor stres yapma sakın kafana takma dedi.Ben de bugun diyetisyene gittim ne olur ne olmaz diye diyet listesi aldım uyacagım. Diyetisyen de dedi endişelenecek rakam değil zaten sadece biri yüksek cıkmıs önceki gün cok yediysen o bile yapar bunu dedi ben biraz 10 15 gün diyet yapıp ölçüm cihazıyla takip yapacagım. Sonrasında biraz acarım takibe devam ederim sorun olmazsa hep bırakırım zaten o zamana 8 aylık oluruz, doktorumu zaten bi kere değiştirdim 2. Ye değiştirmek istemiyorum bir de gittiğim hastanenin yenidoğan yogun bakımı filan cok iyi o yuzden tercih ettim. 3 aycık kaldı surada diyorum kendime
Hazırlıkların yapılmasında fayda var tabi hem aradan çıkmış olur, sonrasında ihtiyaca göre ekleme yapılır o kolay iş.. Sezeryan erken doğum olduğu için mi oldu? Öyleyse bile endişe yapma bende yapmıyorum çocuğu zaman :) hazır olsak yeter tadını çıkarmaya bakalım inş vakti zamanında gelirler bebişlerBenim ilki sezaryen şimdi korku basıyor ya erken gelmek isterse bı endişe var yani o yüzden yakın zamanda hazırladıkları yapsam iyi olur.
Çıkar çıkar ni mis gibi olur hepsiAy insallah cikar benimkiler de hersey coook pahali
Hiç duymamıştım çok geçmiş olsun, bi sorun olmaz inş dr takibiyle..İyi akşamlar kızlar. NasılsınızBiz 28hafta olduk şükür. Bendede yeni yeni sorunlar başlıyor. Ben burda bir kaç kere yazmıştım hatta, bir arkadaşımızla aynı gibiydi durum, onda rahim uzunluğu kısalmıştı. Bende 20ci haftadan itibaren çok ağırlık hiss ediyordum. Afedersiniz tuvalette oturamıyordum sanki kopuk düşecek gibi bir yerlerim. Ve artık ayaktata cinsiyyet organımın sol tarafı aşırı ağrımaya başladı. Sanki şimdi düşecek gibi, birde üstünde o ağrılı sivilcelerden çıkmış dokunamıyordum öyle bir hiss( Doktora gittim ve artık dayanılmaz hall aldı. Rahim damarlarında sol tarafda varikoz genişleme var dedi bu yüzdendi ağrın. Eve geldim bir iki gün geçti ve solda cins.organımın şişdiyi ve üzerinde damarlar gördüm kıvrak kıvrak, anladım artık varikoz içerde kalmayıb dışa vurduğunu((( ailede anneannemde olmuş küzenimde olmuş. Doğuma zorla almışlar kız baya israr etmiş. Böyle bir durumu duyan oldumu hiç? 7gebeden birinde olan bir şey yazıyorda internette, ama yinede endişeleyim.
Lohusa ürünleri genelde az büyük kalıplı oluyor sanırım.. Ben normal gecelik almayı düşünüyorum bi beden büyük olarak.. Doğumda da işte karnınız biraz gider anca küçülececiğimiz o kadar ilk zamanlardaÇantayı erken hazırlayalım hazırlamasına da pijamaların bedenini nasıl seçmek lazım, daha çok büyür müyüz, büyüsek de doğumda küçülür müyüz
Öyle yap diyet her türlü sağlıklı olanı zatenBen de bugun diyetisyene gittim ne olur ne olmaz diye diyet listesi aldım uyacagım. Diyetisyen de dedi endişelenecek rakam değil zaten sadece biri yüksek cıkmıs önceki gün cok yediysen o bile yapar bunu dedi ben biraz 10 15 gün diyet yapıp ölçüm cihazıyla takip yapacagım. Sonrasında biraz acarım takibe devam ederim sorun olmazsa hep bırakırım zaten o zamana 8 aylık oluruz, doktorumu zaten bi kere değiştirdim 2. Ye değiştirmek istemiyorum bir de gittiğim hastanenin yenidoğan yogun bakımı filan cok iyi o yuzden tercih ettim. 3 aycık kaldı surada diyorum kendime
Tamam canım .set satıyorlar naylondegil doğal killi olanlar baktım memnun olan çok ama bazıları çok kötü kokuyor demişler .valla eşime de sordum koktuğunu hatırlamıyor. belki de biz fark etmedik. şimdi baktım tekli tarak satılmıyor illaki ikili setleri, mecbur yine alıcaz fırçalısıyla. aldığımda koklicam söylicemalmamış olan olursa 1. ağızdan teyit edicem.
Yoo ben cok oynuyorum temizliyorum tek tek hic hos durmuyolar cunku hic bi bebemdede olmadi kizim erken dogsun diye bile yaptim hikaye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?