2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ah canim kalbinden opuyorum. Malesef ogrenilen pratige dokuldugunde umdugun gibi olmuyo. Yapmam dedigin ne varsa yapiyosun girmem dedigin her yola giriyosun. Allah saglik versin hepsi hallolur .

Ya kızlar bebekime başladığım kazağı bitirdim Bu kadar güzel olacağını beklemiyordum yani şahsen ben çok beğendim
Ay bu çok tatlı olmuş ciddeeen. Ben dün sabahtan akşama yoğun bir gün geçirdim buraya bakamadım baya sohbetler olmuş sanırım şöyle bir göz atayım

Annelik gerçekten kendini yetersiz hissetme sanatı gibi bir şey. Biz hep gurbette yaşadık. Ve yalnız büyüdü şansına çevremizde yaşıtı olmadı.
Sürekli şehir değişikliği tayinden sebep di.. kendini ait hissedecek bir yeri de olmadı. Anne baba olarak çok çok ilgili olmamıza rağmen travması varmış mesela terapisti öyle söylüyor. Çok geç konuştu geç bezi bıraktık vs. Klozet korkusu vardı daha 1 yıldır alıştı mesala. Bazı zorluklar yaşadık. Ama en büyük şansımız Ankara'ya geleli 3 sene oldu burada kreşe gitti muhteşem bı yerdi. Psikoloğu vs vardı özel bir ilgi vardı çoğu şeyi orada öğrendi.Herşeyi adım adım orada aştık. Sonra terapistle tanıştık. Uzun zamandır oraya da gidiyor oyun terapisi. Her çocuk gitmeli destek almalıyız gerçekten. Mükemmel değiliz hepimizin stresleri şartları farklı. Hatalar yapabiliriz anne olmak mükemmel olmak demek değil. Ama eş konusu da olsa çocuk da olsa terapi net şart. Öneririm. Kendi adıma 3 4 kere gitmiş olmama rağmen öyle iyi geldi ki öyle değişimler yaşadım ki eşli de gittik . Anne babamı da bu terapistw gönderdi idim. Hepimiz için şart. Ve en önemlisi erken başlamak. Çocukken sorunları daha kolay çözüyorsun. Büyüdüğünde daha büyük sorunlar çıkıyor. Bu konuya girsek cidden çıkamayız.

Gunaydin kizlar biktim su krapmlardan bacaklarim yetmez gibi simdide kasiklarima giriyo.. sirt ustu uyumusum wcye kalkiyim dedim sen misin kalkan bi girdi canımı aldi resmen sagli sollu neremi bulsa giriyo yıldım iyice..

Geçmiş olsun, umarım çok büyük değildir, herkes iyidir. Tüm hayata dahil etmek lazım tabi çocukları ama öte yandan sen ablasın abisin diye diye sorumluluk yüklememek gerekiyor. Hele sadece 2 yaş büyük olan bir çocuğa. Yanlış yapmaktan korkuyorum. Doğum yaklaştıkça stres olmaya başladım. Nasıl olucak nasıl halledicez diye. Bebekleri görünce aa baby diye gülümsüyor el sallıyor belki de mutlu olur eve bir bebek geldiğine, belli mi olur

bunları onun iyiliği için yapmaya çalışıyorsun, önemli olan çocuğun sevildiğini bilmesi, duygu durumunun etkilenmemesi.
Ay evet ya, kesinlikle katılıyorum. İlk zamanlar burada uzun uzun anlatamayacağım kadar evhamlıydım. Birden bir bebeği büyütme, koruma, kollama sorumluluğu alıyorsun, müthiş büyük bir sorumluluk. Gözümü kırpmıyordum, yanlış bir şey yaparım diye hep endişelenmekten çıldırmak üzereydim, blender meselesini anlıyorum yani. bu seferkinde biraz daha salarsın belki. hepimiz kendi durumumuz, şartlarımız içerisinde çocuğumuz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Önemli olan nokta sadece bu. onları seviyoruz, sevildiklerini biliyorlar. Zamanla endişeler hafifliyor ama hayat koşturmasında hayalindeki gibi bir anne olamadığını düşünmeye devam ediyorsun. o vicdan azabı baki yani. Ama işte geç de olsa anladım mükemmel anne diye bir şey yok. mükemmel ebeveyn diye bir şey yok. Senin gibi bir eğitim uzmanı, ya da bir çocuk terapisti vb. işin uzmanları da olsa hepimiz aynı gemideyiz, hepimiz yapmam dediğimiz şeyleri yapıyoruz. terapist diyor sen sanıyor musun ben çocuğuma sinirlenmiyorum bağırmıyorum Bu süreçte 2 şeyin önemli olduğunu öğrendim. başka ebeveynleri yadırgama, kimseye ne yapacağını öğretmeye kalkma. Ayrıca sen bir yanlış yaptığını düşünüyorsan, bir şey fark ettiysen de bunu düzeltmek için çabala. diğer türlü her şey yoluna girer. şu an püre yiyen sağlıklı bir yetişkin mi var etrafımızda, ya da televizyonsuz lokma yemem diyen biri, ya da bez takmadan dışarı adım atamıyorum diyen biri. yani zamanı gelince su akar yolunu bulur.

Öncelikle çok haklısın canım aynı sehirlerde değiliz aslında ama bende oğlum için düşünüyorum belki her çocukta vardır bilmiyorum ama 1 yaşından beri atma huyu var ne yaptıysak asamadik camdan merdivenden hiç fark etmiyor eline ne geçtiyse o an fırlatıp atıyor değerli değersiz bilmeden yıprandım hamileliğin de etkisiyle önümüzdeki ay kreşe başlayıp sonrasında terapist düşünüyorum

Kesinlikle çok iyi yaparsın. Her yaptıklarının bir sebebi var. Ve daha çocukken tamir ermek çok daha kolay olacaktır. Kazanılmış yeni nesiller yetişmeli vatana millete faydalı bilinçli sağlıklı. Ülkemizde keşke desteklense bir çok ücretsiz terapi merkezleri olsa.

Ay bu çok tatlı olmuş ciddeeen. Ben dün sabahtan akşama yoğun bir gün geçirdim buraya bakamadım baya sohbetler olmuş sanırım şöyle bir göz atayım
Teşekkür ederim bende pek katılamadım. Okuyup geçtim. 2. Annelikten falan bahsedilince ilgimi çekmedi
Ellerine sağlık güle güle giysin çok güzel olmus
Amin amin inşallah. Çok teşekkür ederim
Gunaydin kizlar biktim su krapmlardan bacaklarim yetmez gibi simdide kasiklarima giriyo.. sirt ustu uyumusum wcye kalkiyim dedim sen misin kalkan bi girdi canımı aldi resmen sagli sollu neremi bulsa giriyo yıldım iyice..
Of o kasıkta kramp bende de çok oluyor ç. Hiç Bi şey çare etmedi. Çok şükür şimdilik bacaklarımda yok. İnşallah ta olmaz. Bi o eksik zaten. Kalçamdan uyuyorum o yetiyor bana

Cok kotu yaa utanmasam aglicam ne yuruyebiliyorum ne yatabiliyorum ilacimda bitti yarin kontrolum var doktordan daha etkli bisey varsa onu isticem iyice artti benim dayanamiyorum valla

Ben daha hastane çıkışı bile almadım nere gidem herşey favoride bekliyor. Tek seferde halletcem inşallah.
5li hastane cikisim 4 takim var benim ondan almam ama 10dan alicam.. ya yazlik icin ayri hastane cikisi varmidir yoksa hepsi standartmi.. benim cocuklar hep kış bebesi ne alcam ne vercem hic bilmiyorum

Ayy geçer inşallah bende bugün aynı durumdan muzdarip oldum çoookkk kötüydüm krampdan ağrıdan ağladım bir bacagimdan çıkıyor diğerine geçiyor çok kötü oldum magnezyum bile artık fayda etmiyor

Gece bacaklar gunduz kasiklar aynen ya birinden cikip birine gidiyor basamiyorum uzerine küt oldum resmen hayirlisyla kurtulsaydik bi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…