Ah canim kalbinden opuyorum. Malesef ogrenilen pratige dokuldugunde umdugun gibi olmuyo. Yapmam dedigin ne varsa yapiyosun girmem dedigin her yola giriyosun. Allah saglik versin hepsi hallolur .Annelik tamamıyla bir vicdan azabı işi kesinlikle. Ben erken dönem çocuk eğitimi uzmanıyım. Ama gel gör ki kendi çocuğumda ne kadar eğitim yanlışı varsa itinayla hepsini yaptım. Yemeği telefonla yedirmeye alıştırdım telefonsuz yemek yemedi, püre yemeye alıştı çiğnediğinde direkt kusuyordu. Doğum iznine çıkar çıkmaz kızı aldım anneme getirdim 2 yaşında kızıma annem önce tuvalet eğitimi verdi 1 ayda onu hallettik sonra 3 gündür yemek yeme eğitimine başladık. Blanderları kaldırdık telefonları kaldırdık 3 gündür bende çocukta sinir krizleri eşliğinde 1 lokma yiyecek diye uğraşıyoruz. Tabi bu yaptığım yanlışların hepsinin sebebi vardı. Kızım olduğunda Hakkari’deydik tek başınaydım. Boğazına birşey kaçsa en yakın doktor 2 saatti. Korkudan püre yapıp veriyordum
Ay bu çok tatlı olmuş ciddeeen. Ben dün sabahtan akşama yoğun bir gün geçirdim buraya bakamadım baya sohbetler olmuş sanırımYa kızlar bebekime başladığım kazağı bitirdimBu kadar güzel olacağını beklemiyordum yani şahsen ben çok beğendim
Ellerine sağlık güle güle giysin çok güzel olmusYa kızlar bebekime başladığım kazağı bitirdimBu kadar güzel olacağını beklemiyordum yani şahsen ben çok beğendim
Geçmiş olsun, umarım çok büyük değildir, herkes iyidir. Tüm hayata dahil etmek lazım tabi çocukları ama öte yandan sen ablasın abisin diye diye sorumluluk yüklememek gerekiyor. Hele sadece 2 yaş büyük olan bir çocuğa. Yanlış yapmaktan korkuyorum. Doğum yaklaştıkça stres olmaya başladım. Nasıl olucak nasıl halledicez diye. Bebekleri görünce aa baby diye gülümsüyor el sallıyor belki de mutlu olur eve bir bebek geldiğine, belli mi olurEvet canım Japonca ya da ilgisi varbez konusunda ne yazdıysan bizde de durum aynı
Bide şey duymuştum bebekle ilgili ihtiyaçları beraber halletmeye çalışmakta iyi geliyormuş. Misal bezi değişecek hani kardeşinin bezini değiştirelim bezini getirir misin tarzında kendine de sorumluluk vererek yapmak gibi. Yaşayarak ortaya karışık halledeceğiz artık dediğin gibi listemiz uzun konuş konuş bitmez
Bugün buraya yakın yangın var diye sağolsun merak eden arayan soranlardan hep bölündü.
bunları onun iyiliği için yapmaya çalışıyorsun, önemli olan çocuğun sevildiğini bilmesi, duygu durumunun etkilenmemesi.Annelik tamamıyla bir vicdan azabı işi kesinlikle. Ben erken dönem çocuk eğitimi uzmanıyım. Ama gel gör ki kendi çocuğumda ne kadar eğitim yanlışı varsa itinayla hepsini yaptım. Yemeği telefonla yedirmeye alıştırdım telefonsuz yemek yemedi, püre yemeye alıştı çiğnediğinde direkt kusuyordu. Doğum iznine çıkar çıkmaz kızı aldım anneme getirdim 2 yaşında kızıma annem önce tuvalet eğitimi verdi 1 ayda onu hallettik sonra 3 gündür yemek yeme eğitimine başladık. Blanderları kaldırdık telefonları kaldırdık 3 gündür bende çocukta sinir krizleri eşliğinde 1 lokma yiyecek diye uğraşıyoruz. Tabi bu yaptığım yanlışların hepsinin sebebi vardı. Kızım olduğunda Hakkari’deydik tek başınaydım. Boğazına birşey kaçsa en yakın doktor 2 saatti. Korkudan püre yapıp veriyordum
Öncelikle çok haklısın canım aynı sehirlerde değiliz aslında ama bende oğlum için düşünüyorum belki her çocukta vardır bilmiyorum ama 1 yaşından beri atma huyu var ne yaptıysak asamadik camdan merdivenden hiç fark etmiyor eline ne geçtiyse o an fırlatıp atıyor değerli değersiz bilmeden yıprandım hamileliğin de etkisiyle önümüzdeki ay kreşe başlayıp sonrasında terapist düşünüyorumAnnelik gerçekten kendini yetersiz hissetme sanatı gibi bir şey. Biz hep gurbette yaşadık. Ve yalnız büyüdü şansına çevremizde yaşıtı olmadı.
Sürekli şehir değişikliği tayinden sebep di.. kendini ait hissedecek bir yeri de olmadı. Anne baba olarak çok çok ilgili olmamıza rağmen travması varmış mesela terapisti öyle söylüyor. Çok geç konuştu geç bezi bıraktık vs. Klozet korkusu vardı daha 1 yıldır alıştı mesala. Bazı zorluklar yaşadık. Ama en büyük şansımız Ankara'ya geleli 3 sene oldu burada kreşe gitti muhteşem bı yerdi. Psikoloğu vs vardı özel bir ilgi vardı çoğu şeyi orada öğrendi.Herşeyi adım adım orada aştık. Sonra terapistle tanıştık. Uzun zamandır oraya da gidiyor oyun terapisi. Her çocuk gitmeli destek almalıyız gerçekten. Mükemmel değiliz hepimizin stresleri şartları farklı. Hatalar yapabiliriz anne olmak mükemmel olmak demek değil. Ama eş konusu da olsa çocuk da olsa terapi net şart. Öneririm. Kendi adıma 3 4 kere gitmiş olmama rağmen öyle iyi geldi ki öyle değişimler yaşadım ki eşli de gittik . Anne babamı da bu terapistw gönderdi idim. Hepimiz için şart. Ve en önemlisi erken başlamak. Çocukken sorunları daha kolay çözüyorsun. Büyüdüğünde daha büyük sorunlar çıkıyor. Bu konuya girsek cidden çıkamayız.
Kesinlikle çok iyi yaparsın. Her yaptıklarının bir sebebi var. Ve daha çocukken tamir ermek çok daha kolay olacaktır.Öncelikle çok haklısın canım aynı sehirlerde değiliz aslında ama bende oğlum için düşünüyorum belki her çocukta vardır bilmiyorum ama 1 yaşından beri atma huyu var ne yaptıysak asamadik camdan merdivenden hiç fark etmiyor eline ne geçtiyse o an fırlatıp atıyor değerli değersiz bilmeden yıprandım hamileliğin de etkisiyle önümüzdeki ay kreşe başlayıp sonrasında terapist düşünüyorum
Teşekkür ederimAy bu çok tatlı olmuş ciddeeen. Ben dün sabahtan akşama yoğun bir gün geçirdim buraya bakamadım baya sohbetler olmuş sanırımşöyle bir göz atayım
Amin amin inşallah. Çok teşekkür ederimEllerine sağlık güle güle giysin çok güzel olmus
Of o kasıkta kramp bende de çok oluyor ç. Hiç Bi şey çare etmedi. Çok şükür şimdilik bacaklarımda yok. İnşallah ta olmaz. Bi o eksik zaten. Kalçamdan uyuyorum o yetiyor banaGunaydin kizlar biktim su krapmlardan bacaklarim yetmez gibi simdide kasiklarima giriyo.. sirt ustu uyumusum wcye kalkiyim dedim sen misin kalkan bi girdi canımı aldi resmen sagli sollu neremi bulsa giriyo yıldım iyice..
Bende senin gibiyim 2 tane beşli hastane çıkışı aldm başka hiçbirsey yokBen daha hastane çıkışı bile almadımnere gidem herşey favoride bekliyor. Tek seferde halletcem inşallah.
Cok kotu yaa utanmasam aglicam ne yuruyebiliyorum ne yatabiliyorum ilacimda bitti yarin kontrolum var doktordan daha etkli bisey varsa onu isticem iyice artti benim dayanamiyorum vallaTeşekkür ederimbende pek katılamadım. Okuyup geçtim. 2. Annelikten falan bahsedilince ilgimi çekmedi
Amin amin inşallah. Çok teşekkür ederim
Of o kasıkta kramp bende de çok oluyor ç. Hiç Bi şey çare etmedi. Çok şükür şimdilik bacaklarımda yok. İnşallah ta olmaz. Bi o eksik zaten. Kalçamdan uyuyorum o yetiyor bana
5li hastane cikisim 4 takim var benim ondan almam ama 10dan alicam.. ya yazlik icin ayri hastane cikisi varmidir yoksa hepsi standartmi.. benim cocuklar hep kış bebesi ne alcam ne vercem hic bilmiyorumBen daha hastane çıkışı bile almadımnere gidem herşey favoride bekliyor. Tek seferde halletcem inşallah.
Ben kendim dikmistim bundan. Ilk zamanlar iyi oluyo ama elzem mi diil muslin de ortsen oluyo yaniKizlar bunlar kullanisli olur mu ?
Cokta gerekli degil o zman muslin alip ustune ortsek yeter heralde .. ama pusetin ici derin oluyo ya neyle doldursam acep iciniBen kendim dikmistim bundan. Ilk zamanlar iyi oluyo ama elzem mi diil muslin de ortsen oluyo yani
Ayy geçer inşallah bende bugün aynı durumdan muzdarip oldumGunaydin kizlar biktim su krapmlardan bacaklarim yetmez gibi simdide kasiklarima giriyo.. sirt ustu uyumusum wcye kalkiyim dedim sen misin kalkan bi girdi canımı aldi resmen sagli sollu neremi bulsa giriyo yıldım iyice..
İlk aylarda kullanışlı oluyor canım ben muslin almıştımKizlar bunlar kullanisli olur mu ?
Gece bacaklar gunduz kasiklar aynen ya birinden cikip birine gidiyor basamiyorum uzerine küt oldum resmen hayirlisyla kurtulsaydik biAyy geçer inşallah bende bugün aynı durumdan muzdarip oldumçoookkk kötüydüm krampdan ağrıdan ağladım bir bacagimdan çıkıyor diğerine geçiyor çok kötü oldum magnezyum bile artık fayda etmiyor
Tamam canim oyle yapim bende tsekkur ederimİlk aylarda kullanışlı oluyor canım ben muslin almıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?