Göktuğ daha güzel hatta çok güzel ben Arar'ı pek sevmedim ama Göktuğ'da çok fazla Türkçe karakter var.Kizlar arar ve göktuğ arasında kaldık en sonunda çok şükür oylamaya sunuyorum oylayin beni hangisi
Kızım 3640 gr doğdu ama ben onu da yıkamakta zorlandım. Hep üstün körü yıkadım aman düşürürüm ferahlasın yeter diye uzun uzun banyo keyfi yaptırmadım.4 kilo olan bebegin yıkaması çok rahat oluyor. Benimde 1300 dü inşallah 4 kiloyu görür kızım
Gecmis olsun hastaneyi tavsiye ederim tabi ama benimde surekli gittigim bi doktor olmadi sadece 1 defa gittim o yuzden hangi doktor iyidir ilgilidir hic bilmiyorum gercektenMerhaba ben şu anda hamileyim ama bebekte genetik rahatsızlık var gebeliği sonlandırmak zorundayımben de hasta olduğum için ve eşim taşıyıcı olduğu için ücretsiz PGT şansımız var ve sadece Bilkent Şehir Hastanesi'nde yapılıyormuş tavsiye eder misiniz? Ve bildiğiniz önerebileceğiniz bir doktor var mı?
Cevap için teşekkürlerGecmis olsun hastaneyi tavsiye ederim tabi ama benimde surekli gittigim bi doktor olmadi sadece 1 defa gittim o yuzden hangi doktor iyidir ilgilidir hic bilmiyorum gercekten
İlk oglum 4 kiloydu çok rahat ettim yıkarken. İkinci oğlum 3650 Di o daha küçük gözüktü gözüme. Hayırlısı ile dogurup yıkamayı nasip etsin AllahımKızım 3640 gr doğdu ama ben onu da yıkamakta zorlandım. Hep üstün körü yıkadım aman düşürürüm ferahlasın yeter diye uzun uzun banyo keyfi yaptırmadım.
Alec ateş gezersin kardeşBenim de ev tüm güneşi alıyor ama etraf çok açık olduğu için rüzgar yapıyor şüküray ben Bi de koşa koşa manavgata gideceğim böyle bir yerden
Kiz arar degil o aras aras ben saftirik ismi yanliş yazmişim millette arar ne ki diye düşünüyor dünden beriGöktuğ daha güzel hatta çok güzel ben Arar'ı pek sevmedim ama Göktuğ'da çok fazla Türkçe karakter var.
Artık dünya değişti globalizmi düşününce tüm dünyada kolay telaffuz edilebilecek ve Türkçe karakterlerin fazla olmadığı isimleri tercih etmek daha doğur geliyor bana. Bu açıdan da Arar daha iyi.
Yardımcı olmadığım gibi iyice kafanı karıştırdıma göre kolay gelsin canım
O bayanin ismini duymustum evet birde cemal resat vardi .. denk gelmek onemli kimisi begeniyor kimisi begenmiyor sans isi .. rica ederimCevap için teşekkürlerŞebnem özyer diye bir doktoru önerdiler aslında, ama hastane güzel diyorsanız oda yeterli
E-nabızdan çok kolay randevu alınıyor o yüzden çok beğendim, birde bu dediğim doktor doçentmis ama şehir dışından gideceğim için biraz zor olacak sadece o kadar.O bayanin ismini duymustum evet birde cemal resat vardi .. denk gelmek onemli kimisi begeniyor kimisi begenmiyor sans isi .. rica ederim
Bana annem dikmişti çeşit çeşit, kumaşı, deri kuması, içi elyaflısı vs. ama onların kumaş olanlarını genellikle ev dışında bir yerde uyuturken kullandım, bez degisitirken canbebenin tek kullanımlık diye geçen alt acmalarini kullandım hep. Tek kullanımlık diyor ama ben yirtilana kadar kullanıyordum. Naylonlu tarafın üstünde degistiryordum bir şey bulaşırsa hemen ıslak mendille siliniyor daha pratik oluyor. Oğlumdan kalanları hediye etmeme rağmen hala var kızıma da yeter gibi inşallahTecrübeli annelere bir sorum var. Şimdi alışverişi tamamlamaya çalışıyorum yavaş yavaş. Alt değiştirme örtüsü alacağım hani artık stok yapabilirim diye düşündüm fiyatlara bakılırsa geç bile kalmışımneyse bunların 60x60 var birde 60x90 olanı var. Hangisini almam daha mantıklı? Bir de özellikle şu marka iyidir kötüdür diyeceğiniz öneriniz var mıdır ?
Ayyy çok güzelmiş adıBizim ismimizde belli oldu, zaten başından beri Kerem olacak diyorduk ikinci isim düşünüyorduk. Kaan ismi de güzel ama kerem Kaan kaba geldi. Kerem Ali de karar kıldık en son :)
Türkiye'de de yapan ebeler var. Hatta istersen evine gelip evde yapıyorlar. Normal açıklık muayenesinden farklı doğumu başlatmak için yapılan bir uygulama.Gunaydin. Dun doktora sezaryene karar verilmesi durumunda 2. sezaryeni kacinci haftalarda yapiyorsunuz dedim. Turkiyede cok beklemeden yapiyolar çünkü. 38in sonu en gec 39 doldugunda yapariz dedi. 39. Hafta 31 Temmuzda doluyor. Yani her sekilde Temmuzda olacak dogum, Agustosa sarkmayacak. Peki her sey yolundaysa normal dogurmamda karar kilinirsa kacinci hafta belli olur dedim. 36. Haftada smear alip hpv vb tarzi viruslere bakilir dedi. Her sey yolundaysa ve normale karar verilirse 38 doldugunda fa bir sweep yapicaz dedi. Dogumun baslamasinq yardim edebilir dedi. Sweepin Turkiyede karsiligi var mi nedir bilmiyorum. Aciklik icin alttan muayene degil tam olarak. Ingilizcede boyle anlatiyor. Membran sweep yapmak için, ebeniz veya doktorunuz bir iç muayene sırasında parmağını serviksinizin etrafında gezdirir. Bu hareket, bebeğinizi çevreleyen amniyotik kesenin zarlarını rahim ağzınızdan ayırmalıdır. Bu ayrılma, doğumunuzu başlatabilecek hormonları (prostaglandinler) serbest bırakır.
Elif YüsraKızlar elif meyramı elif yüsramı sizce
Hadi amcasının çocuğu olup adı da soyadı da aynı olacak olsa falan neyse de ismin telif hakkı sizde değil sonuçta illa birileri koyacak yaniGeçen görümceme gittik nehir ismindemi karar kıldınız diyor evet dedik ama iki kisi daha koydu cevremizden diyor. E ne yapalım onlarla görüsmüyoruz ayrıca oglum öyle istedi onun isteği olsun istedik gönlü olsun diye. Ona bakrsan yasadıgımız yerde de bir tane pınar yok dicektim zor tuttum kendimi.
İki gündür grip nezle oldum burnım tıkanıyor bogazım kasınıyor heryerim agrıyor. İşe gitmicektim bugün sırf yeni aksiyonlar gelmis onları tanımlamak için gidiyorum
E şimdiden sonra sonuç çıksa da yapılabilecek bir şey var mı ki? Zaten doğdu doğacak çocukAmniyosentez onerdiler
Ay çok ilkelce bir uygulama gibi duruyor. Sezaryenden farkı ne ki hazır olmayan bebeğe doğ diyorsun. Neyse büyük konuşmayayım. Zamanı gelir yaptırırımTürkiye'de de yapan ebeler var. Hatta istersen evine gelip evde yapıyorlar. Normal açıklık muayenesinden farklı doğumu başlatmak için yapılan bir uygulama.
Göktuğ Asaf ı söylemesi zor bence Alparslan ve Ali Asaf daha güzel.Allah seni davul etsin emiarar arar arar croma baka baka bi hal oldum tabiki Göktuğ .. bizde hala net degiliz Alparslan, Göktuğ Asaf, Ali Asaf arasi gidip geliyoz bakalim nasip suan sadece Alparslan dayiz
Risk olmasa kendi sancılarının gelmesini bekleyen doktorlar oluyor bebek gelecegi zamanı kendi seçsin diye. Ama bu veya plasenta previa gibi riskli durumlarda doğumun başlamaması gerekiyor o yüzden 38'i geçirmiyorlar. Bak en son dogurcam diye üzülüyordun artık sonuncu değilsin, Ağustos ortasında doğurursunBen doğurana kadar sizinkilerin kırkı çıkacak galiba :) ben kendi doktorumla bu hpv işini konuştum. Eskiden hpv olunca yüzde yüz sezeryan yapılıyordu,, ama şimdi değişti ancak nırmal dogumda yırtılma olmasın diye kesi attığımızda cok kanıyor vajinanın ortamını bozuyor hpv nin yayılmasına neden olabiliyor, ve cok da olsa bebeğe geçme ihtimali de var doguma zamanı gelince birlikte karar verelim istiyorum dedi. Ben de o ihtimali göze almam dedim. Yani sezeryan olacağım, ilk dogumda ne zaman sezeryan yapıyorlar acaba kacıncı haftada, sormadım doktoruma ama bebeğin suyu gelmeden alıyorlarmıs sezeryana 38 39 gibi olursa benim de 17 24 agustos filan oluyor
Sanirim o kontrol + baslatmak icin bir yontem. Suni sancida da alttan bir jel surmuyolar mi, o olmasin demeye calistigi. Neyse sweep neymis bir dahakinde daha ayrintili sorucam. Cunku kendi baslarsa daha iyi diyordu surekli. Kendi baslarsa da sezaryen de olsa son gun 31 Temmuz. Bunu bilmek bile heyecanlandiriyor.
Gebelik nisan diye arat googleda gorsellerde. Bir suru fotosu cikiyor. Yumurta beyazi kivaminda ama sarimsi bazen biraz kanli. Kansiz seffaf da olabiliyor. Ben anladim valla gelse hic arada kalmam hastaneye kosarim akciger gelistirici igne icin.
Sweep ne bilmiyorum ama burda dogum zamani zorlayici bi muayeneyle uyariyolar rahim agzini bazi doktorlar. Benim aklima onu getirdi. Normalde aciklik icin tuşe yapiolar o cok agrili degil. Ama bu uyarma meselesinde ta icine bebegin kafasina dokunuluyo diyebiliriz
Nisan sümüksü kivamda bisey. Pembe kirmizi turuncu seffaf olabiliyo. Akan bisey degil ama wc sonrasi tuvalet kagidina geliodu benimki. Dogum belirtisi diolar ama net degil. Benim nisanim geldi tam 24 saat sonra dogurdum. Ama topiklerden biliyorum nisan geldikten sonra 2 hafta dogurmayanlari
Günaydınhani bugün hava sağanak yağışlıydı ev kayniyor yine cocugum çok güclü tekmeler atiyor maşallah ama canimi acitiyor bazen
Yaa benim adımda cerenIkiside uyumlu aslinda bence elif meyrabenim yiğenimin adi da elif ceren
Genelde Türkiye'de 41. Haftayı doldurmaya yakın gebelere yapılıyor diye biliyorum. Benim için öyleydi en azından. Bana teklif etmişti bir ebe de ben ilk gebelik olunca cesaret edemedim 9 sene önce çok yaygın da değildi. Belki yaptırsam kendi sancımla giderdim doğuma suniyle canım çıkmazdı, varis oluşacak kadar zorlanmadım. Nasip.Ay çok ilkelce bir uygulama gibi duruyor. Sezaryenden farkı ne ki hazır olmayan bebeğe doğ diyorsun. Neyse büyük konuşmayayım. Zamanı gelir yaptırırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?