Daha yerleri geniş iyice sıkışmadılar ki rahatsız olmaz zaten de olsa bile istese döner öbür tarafa bebiş. Sen kendine eziyet etme nasıl rahat ediyorsan öyle yap. Bence uykusuz kalıp vücudunun yorgun düşmesi bebeği yatış pozisyonundan daha çok etkiler.Kizlar Benim bebegin pozisyonu poposu asagida basi sol tarafimda. Sol tarafima yattigimda korkuyorum ya baski oluyorsa filan diye. Halbuki etrafinda karnimizda onu darbelerden koruyan cok iyi bi sistem varmis, icerisi rahatmis filan ama insan cekiniyor ya bi tarafini sikistiriyosam diyeoyle oluncada rahat uyuyamiyorum tam yan yatamiyorum vucudum capraz kaliyo vs ugrasinca uyku kaciyor. Siz nasil uyuyorsunuz. Bende u seklinde hamile yastiklari var onda bile yan yatinca yastik baski yapmasin diye ugrasiyorum
Ne tarafta rahat ediyosam oyle uyuyorum sol tarafimda rahat ediyordum simdi sagda ediyorum benimkinin de sol tarafta kafasi sagda poposu ayaklari var .. bazende sırt ustu uyaniyorum karisikKizlar Benim bebegin pozisyonu poposu asagida basi sol tarafimda. Sol tarafima yattigimda korkuyorum ya baski oluyorsa filan diye. Halbuki etrafinda karnimizda onu darbelerden koruyan cok iyi bi sistem varmis, icerisi rahatmis filan ama insan cekiniyor ya bi tarafini sikistiriyosam diyeoyle oluncada rahat uyuyamiyorum tam yan yatamiyorum vucudum capraz kaliyo vs ugrasinca uyku kaciyor. Siz nasil uyuyorsunuz. Bende u seklinde hamile yastiklari var onda bile yan yatinca yastik baski yapmasin diye ugrasiyorum
Daha yerleri geniş iyice sıkışmadılar ki rahatsız olmaz zaten de olsa bile istese döner öbür tarafa bebiş. Sen kendine eziyet etme nasıl rahat ediyorsan öyle yap. Bence uykusuz kalıp vücudunun yorgun düşmesi bebeği yatış pozisyonundan daha çok etkiler.
Bende bi uyaniyorum sirt ustu yatiyorum. Bazen esim durtuyor sirt ustu yattigimda dön diye :) o zaman daha rahat olayim bebisin keyfi hep yerinde heralde :) yattigimda kimildanmalar basliyorNe tarafta rahat ediyosam oyle uyuyorum sol tarafimda rahat ediyordum simdi sagda ediyorum benimkinin de sol tarafta kafasi sagda poposu ayaklari var .. bazende sırt ustu uyaniyorum karisik
Ayy çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah hakkımızda ne hayırlısıyla Rabbim onu nasip etsin benim bir yakinim yurt dışında doğum yaparken bütün varisleri patlamıştı orada sezeryani kolay kolay yapmıyorlar her doğumdan sonra varisleri aldiriyordu hala varıs problemi var ama varisleri ciddi anlamda çok kötüydüEvet ben de o yüzden tereddüt ettim. Bizzat tecrübe eden biri varsa birinci ağızdan duymak isterim. Normal doğum olacağı kesin olsa zaten özel isterim devleti göze alamam.
Plasenta previam konusunda bir doktorun daha görüşünü aldım o da 1. Derece ve normal doğuma engel değil dedi ama şimdi de ilk doğumumda ortaya çıkan ve doğumdan sonra 45 dk diktikleri varislerim coştuAlttan muayene oldum bu şekilde kalırsa normal doğurabilirsin ama 9. Ayda baskıyla iyice artabilir o zaman sezaryen tavsiye ederim dedi. Yani son ayki duruma göre belli olacak sezaryen mi normal mi? Sezaryende de devlet daha mantıklı geliyor. Sancı süreci olmayacağı ve doktoru kesin belirleyebileceğim için özele o kadar para dökmeye gerek yok gibime geliyor.
Bebek sürekli şekil değiştiriyor ya sürekli başı orada olmaz ki. Ben 1 ay önce kontrole gittiğimde başı aşağıda poposu yukardaydı 2 hafta sonraki kontrolde popo aşağıdaydı sanırım şimdi yine döndüKizlar Benim bebegin pozisyonu poposu asagida basi sol tarafimda. Sol tarafima yattigimda korkuyorum ya baski oluyorsa filan diye. Halbuki etrafinda karnimizda onu darbelerden koruyan cok iyi bi sistem varmis, icerisi rahatmis filan ama insan cekiniyor ya bi tarafini sikistiriyosam diyeoyle oluncada rahat uyuyamiyorum tam yan yatamiyorum vucudum capraz kaliyo vs ugrasinca uyku kaciyor. Siz nasil uyuyorsunuz. Bende u seklinde hamile yastiklari var onda bile yan yatinca yastik baski yapmasin diye ugrasiyorum
İnan varislerden korktuğum kadar doğumdan korkmuyorumAyy çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah hakkımızda ne hayırlısıyla Rabbim onu nasip etsin benim bir yakinim yurt dışında doğum yaparken bütün varisleri patlamıştı orada sezeryani kolay kolay yapmıyorlar her doğumdan sonra varisleri aldiriyordu hala varıs problemi var ama varisleri ciddi anlamda çok kötüydü
Her şekilde müdahale etmeye çalışan nasıl psikolojik baskı yapsam diyen insanlar her zaman pusuda bekliyor mesela kızımın iştahı çok yok ama bütün tahlilleri normal , sağlığı çok şükür çok iyi sadece zayıf ama maşallah poposu hiç yere değmiyorAy millet bir sussun yaaa lohusa kafasıyla hele ilk bebekse insan illa ki takıyor kafaya üzülüyor. Ama ne yaparsan yap diyecek bir şey buluyorlar. Bana da mama ver diye baskı yapmışlardı mesela. Sezaryenle doğuranları ya da mama verenleri ezikleyenleri ben hayatında normal doğurmaktan ve emzirmekten başka bir başarısı olmamış diye yorumluyorum. Ki normal doğum da başarı olarak kabul edilir mi bilemem. Bebek geliyor zor da olsa kolay da olsa mecbur çıkarıyorsunHadi emzirmek görece fedakarlık gerektiriyor, ama sütü gelsin diye çırpınan insana yapılan baskı ego tatmini ve zulümden başka bir şey değil. Tercihen emzirmeyene bile kimse laf edemez kime ne meme onun süt onun bebe onun. Cezayir'de genelde mama vermeyi tercih ediyorlar mesela çünkü emzirmek demek annenin bebeğinden en fazla 3 saatte ayrı kalabilmesi demek. Mama anneye gezmesi tozmasi için özgürlük alanı tanıyor. 40li bebeğini bırakıp sabahtan akşama denize giden bile var. Tercih meselesi, büyük konuşmiyim ama benim yapabileceğim iş değil
Magnezyum baktırdın mi? Bende de eksik geçen bir kaç parça dikiş diktim bütün gün kasıgımla bacağımın birleşme noktası ağrıdı ama.oyle garip ki sanki demirden yapılmışım da orayı yaglasam açılacakmışım gibi her oturmam kalkmam da sıkıntı yaptı. Ayakta kalsam varisler coşuyor, aşırı ağrı yapiyor, otursam paslanmış gibi oram buram tutuluyor, plasenta çok az da olsa aşağıda buradan doktorlar daha aşağı inmesin ki normal doğum şansın olsun dedikleri için spora ve yüzmeye gidemiyorum. Çok şükür bebek sağlıklı, bu sıkıntılar da kalıcı değil ama aklı olan gençken hamile kalsın anacım 20li yaşlardaki hamilelikle 30lardaki bir olmuyormuş.
Burada biri yazmıştı bebek rahat olduğu pozisyonda daha çok hareket ediyormuş diye. Benim de en çok sırt üstü yattığımda hareekt ediyor. Gece döne döne uyuyorum zatenBende bi uyaniyorum sirt ustu yatiyorum. Bazen esim durtuyor sirt ustu yattigimda dön diye :) o zaman daha rahat olayim bebisin keyfi hep yerinde heralde :) yattigimda kimildanmalar basliyor
Ayrintili ultrasonda doktor bana amniyosentezin digerleri gibi olmadigini yuzde yuz dogru sonuc verdigini soylemisti. Ve o sonuca gore 39 haftalik gebeligi bile anne istemiyorum derse kurtajla sonlandirmak zorunda kaliyoruz demisti. Varmis yani 30 lu haftalarda da sonlandirmak isteyenlerE şimdiden sonra sonuç çıksa da yapılabilecek bir şey var mı ki? Zaten doğdu doğacak çocukFetal DNA daha güvenli diye bu yöntemi seçtin zaten yoksa baştan Aminosentez yaptırır 2 ay beklemezdin. Bence sen hem şikayet var'a yaz hem de Twitter da firmayı etiketleyerek yaşadığınız durumu özetler bir tweet at.
Arçelik beni deli etmişti 2 hafta her gün telefonla konuştum sonuç alamadım. Twitterda etiketlediğim gün hem sorun çözüldü üstüne bir de %20 indirim verdiler. Bu işler bazen böyle malesef yaygara çıkarmadan çözüme ulaşamıyorsun
Onlar 9 ay 10 gun diye hesap ediyolar. O yuzden kariaiyo bizim hesaplaAnnem 7 aylık 2 kilo doğdun diyor. Sanırım 32 haftalık doğmuşum 7.5 aylık. Ancak o haftalarda bebek 2 olur yahu. Biz ay ay sayıyorduk ne bileyim diyor.
Benimki bas gelis pozisyonda ben hala berdeyse yuzustu uyuyorum. Vucudun sol tarafina dogru capraz koyuyorum yastigi. O bi nebze yukarda tutuyp gobegin soluna yuz ustu yatiyorum. Ama son gunlerimdir muhtemelen az daha buyusun yatamamKizlar Benim bebegin pozisyonu poposu asagida basi sol tarafimda. Sol tarafima yattigimda korkuyorum ya baski oluyorsa filan diye. Halbuki etrafinda karnimizda onu darbelerden koruyan cok iyi bi sistem varmis, icerisi rahatmis filan ama insan cekiniyor ya bi tarafini sikistiriyosam diyeoyle oluncada rahat uyuyamiyorum tam yan yatamiyorum vucudum capraz kaliyo vs ugrasinca uyku kaciyor. Siz nasil uyuyorsunuz. Bende u seklinde hamile yastiklari var onda bile yan yatinca yastik baski yapmasin diye ugrasiyorum
İlk defa duyuyorum çok şaşırdım. Cinsel ilişki doğum başlatabilir diye biliyorum, tek bildiğim bu. Araştırmak lazım. Hepimiz için hayırlısı ne ise o olsun.Genelde Türkiye'de 41. Haftayı doldurmaya yakın gebelere yapılıyor diye biliyorum. Benim için öyleydi en azından. Bana teklif etmişti bir ebe de ben ilk gebelik olunca cesaret edemedim 9 sene önce çok yaygın da değildi. Belki yaptırsam kendi sancımla giderdim doğuma suniyle canım çıkmazdı, varis oluşacak kadar zorlanmadım. Nasip.
Cezayir'de daha erkenden bile yapıyorlar neye göre bilmiyorum. 38den sonra beklemek istemiyorsan doktor da uygun görürse yapıyor, kısa bir süre sonra doğum başlıyor genelde.
Canım pilav makarna beyaz ekmek sadece haftada 1 tüketiyorum. Tatlıda öyle. Kendime sağlıklı tatlılar yapıyorum canım cok cekerse. Şekersiz elma suyu konsantresi ile falan. Hatta 1 kilo almısım bir ayda dünkü 350 gram ödemmişDiyetin nasıl kuzum
Benimki 2-3 haftadir popo asagida, yerlestirmis tam rahim agzina dedi doktorum. Yada her doktora gidisimde oraya yerlestiriyor anlamadimBebek sürekli şekil değiştiriyor ya sürekli başı orada olmaz ki. Ben 1 ay önce kontrole gittiğimde başı aşağıda poposu yukardaydı 2 hafta sonraki kontrolde popo aşağıdaydı sanırım şimdi yine döndügün içinde bile sürekli şekil değiştiriyor hiç korkmayın o yolunu rahatını bulur
Teşekkür ederim
Benim bu göbeğime bile büyük diyenler oluyor bazen hayret ediyorum kıskanç teyzem kendi kızıyla falan kıyaslıyo
Benımkinin kafası aşağıda hep. Hatta geceleri sola yatınca kafasını orda öyle bir döndürüyor ki artık dursa da uyusam diye yalvarıyorum resmenBebek sürekli şekil değiştiriyor ya sürekli başı orada olmaz ki. Ben 1 ay önce kontrole gittiğimde başı aşağıda poposu yukardaydı 2 hafta sonraki kontrolde popo aşağıdaydı sanırım şimdi yine döndügün içinde bile sürekli şekil değiştiriyor hiç korkmayın o yolunu rahatını bulur
Firma yeniden test yapıyor ama ben istemiyorum artıkE şimdiden sonra sonuç çıksa da yapılabilecek bir şey var mı ki? Zaten doğdu doğacak çocukFetal DNA daha güvenli diye bu yöntemi seçtin zaten yoksa baştan Aminosentez yaptırır 2 ay beklemezdin. Bence sen hem şikayet var'a yaz hem de Twitter da firmayı etiketleyerek yaşadığınız durumu özetler bir tweet at.
Arçelik beni deli etmişti 2 hafta her gün telefonla konuştum sonuç alamadım. Twitterda etiketlediğim gün hem sorun çözüldü üstüne bir de %20 indirim verdiler. Bu işler bazen böyle malesef yaygara çıkarmadan çözüme ulaşamıyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?