2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Nişandan sonra 2 hafta doğurmayanların biri benim. Nişan hamilelik boyu Rahim ağzında biriken mukus tabakasıymış. Açıklık muayenesinden sonra o tabaka aşılabiliyormuş. Bende öyle olmuştu. Muayeneden sonra 2 hafta boyunca az az geldi durdu ama doğum başlamadı. Ama şöyle birşey olmuştu nişan açılınca 2 hafta boyunca amniyon sıvısı da Az az gelmiş ve suyu azalmıştı

He valla dogru diyon saldim bende hayirlisi neyse o olsun sende karar ver az kaldi dogurcaz
Kiz ben şimdiye 100 kere isim koymuştum sorun bende degil kocamda
Yok anam yagmaz yaniyo valla okula giderken cataldan akti ter resmen benimkide cosuyo bazen dun aksam sadece sol taratima toplandi o zmanlar daha cok canim yaniyo mesaneye cok baskisi oluyo dönüyo mu aceba randevumada az kaldi gecmiyo gunler
Ayyy asla evden cikmayayim bugün evde oturulmuyor disariyi düşünemiyorum

Keseye zarar vermislerdir muayenede yoksa nisanla birlikte su gelmedi benden. Ertesi aksam muayenede keseyi zedelediler su gelmeye baslayinca yatis verdiler. Keske ilk dogumum olsaydi ne kolaydi hicbisi bilmemek

Diyetin nasıl kuzum

Ben doğurana kadar sizinkilerin kırkı çıkacak galiba :) ben kendi doktorumla bu hpv işini konuştum. Eskiden hpv olunca yüzde yüz sezeryan yapılıyordu,, ama şimdi değişti ancak nırmal dogumda yırtılma olmasın diye kesi attığımızda cok kanıyor vajinanın ortamını bozuyor hpv nin yayılmasına neden olabiliyor, ve cok da olsa bebeğe geçme ihtimali de var doguma zamanı gelince birlikte karar verelim istiyorum dedi. Ben de o ihtimali göze almam dedim. Yani sezeryan olacağım, ilk dogumda ne zaman sezeryan yapıyorlar acaba kacıncı haftada, sormadım doktoruma ama bebeğin suyu gelmeden alıyorlarmıs sezeryana 38 39 gibi olursa benim de 17 24 agustos filan oluyor

Günaydın hani bugün hava sağanak yağışlıydı ev kayniyor yine cocugum çok güclü tekmeler atiyor maşallah ama canimi acitiyor bazen
Konya da yanıyor benim ev bir de hep güneş alıyor balkona cıkmak imkansız kavuruyor ben de diyet yaptıgımdan bebeğim hiç hareket etmiyor dogru düzgün bne ona bağlıyorum yanı baska bisey yoktur insallah dün 4 5 kere hareket etti böyle isteksiz isteksiz, şimdi de kahvaltı yapıp yattım hareket etmesini bekliyorum iki kere hareket etti sevindim

Günaydın hani bugün hava sağanak yağışlıydı ev kayniyor yine cocugum çok güclü tekmeler atiyor maşallah ama canimi acitiyor bazen
Ay anam buraya da Bi sıcak bastı Bi anda anlamadım ya duramıyorum sıcaktan. Allahtan ev soğuk biraz rahatlatıyor.

Ben şuan daha iyiyim canım ya ilk 5 ay ara ara yatalak gibi oluyordum iyi olduğum günler parmak sayısını geçmemiştir Ama geçmeyen bir mide yanması ve bulantısı var o yapıştı üstüme
Bende de mide bulantısı var ara ara kusmaları başladı. Mide yanması bitmiyor zaten

Beni ilk dogumda bebek iri diye 39da sezaryene aldilar. Bende cikarsa ben de riske atmazdim. Risk risktir.

Bende öyle inan işe zor gidip geliyorum temmuzun 17 sine kadar dayancam nasıl olcak bilmiyorum
Cok kolay gelsin ya. Cok haklisin. Ya çok sıcak. Ağırlaştık. Yurumek bile zor geliyor penguen gibi sallaniyorum. Sabah uyandigimda o ilk adimlar yok mu o ilk adimlar. Sanirsin +100 kg tasiyorum omuzlarimda. Biraksalar tum gun uyurum. Dun izin gunumdu. Yattim uyudum oglen. Miss. Her gun oyle olsun istiyorum.

Ay millet bir sussun yaaa lohusa kafasıyla hele ilk bebekse insan illa ki takıyor kafaya üzülüyor. Ama ne yaparsan yap diyecek bir şey buluyorlar. Bana da mama ver diye baskı yapmışlardı mesela. Sezaryenle doğuranları ya da mama verenleri ezikleyenleri ben hayatında normal doğurmaktan ve emzirmekten başka bir başarısı olmamış diye yorumluyorum. Ki normal doğum da başarı olarak kabul edilir mi bilemem. Bebek geliyor zor da olsa kolay da olsa mecbur çıkarıyorsun Hadi emzirmek görece fedakarlık gerektiriyor, ama sütü gelsin diye çırpınan insana yapılan baskı ego tatmini ve zulümden başka bir şey değil. Tercihen emzirmeyene bile kimse laf edemez kime ne meme onun süt onun bebe onun. Cezayir'de genelde mama vermeyi tercih ediyorlar mesela çünkü emzirmek demek annenin bebeğinden en fazla 3 saatte ayrı kalabilmesi demek. Mama anneye gezmesi tozmasi için özgürlük alanı tanıyor. 40li bebeğini bırakıp sabahtan akşama denize giden bile var. Tercih meselesi, büyük konuşmiyim ama benim yapabileceğim iş değil
Magnezyum baktırdın mi? Bende de eksik geçen bir kaç parça dikiş diktim bütün gün kasıgımla bacağımın birleşme noktası ağrıdı ama.oyle garip ki sanki demirden yapılmışım da orayı yaglasam açılacakmışım gibi her oturmam kalkmam da sıkıntı yaptı. Ayakta kalsam varisler coşuyor, aşırı ağrı yapiyor, otursam paslanmış gibi oram buram tutuluyor, plasenta çok az da olsa aşağıda buradan doktorlar daha aşağı inmesin ki normal doğum şansın olsun dedikleri için spora ve yüzmeye gidemiyorum. Çok şükür bebek sağlıklı, bu sıkıntılar da kalıcı değil ama aklı olan gençken hamile kalsın anacım 20li yaşlardaki hamilelikle 30lardaki bir olmuyormuş.

Benim ev çati kati tüm gün güneş içerde vallahi bugun sicaktan kahvalti yapmak istemedim sadece karpuzla yaşarim inan ki serinleten tek sey o beni ama o da şeker bombasi
Ay anam buraya da Bi sıcak bastı Bi anda anlamadım ya duramıyorum sıcaktan. Allahtan ev soğuk biraz rahatlatıyor.
Ay keske ev serin olsa karşi komşumda yok valla gidip onda serinlerdim kadin konyada benim karşi cephe cok serin oluyor

Hiç bilmiyorum canım özel de çok para istiyor ama İstanbul'da her şey biraz daha zor İstanbul'da semtten semte çok farkediyor özel hastaneler bile semtten semte farkediyor
Evet ben de o yüzden tereddüt ettim. Bizzat tecrübe eden biri varsa birinci ağızdan duymak isterim. Normal doğum olacağı kesin olsa zaten özel isterim devleti göze alamam.

Plasenta previam konusunda bir doktorun daha görüşünü aldım o da 1. Derece ve normal doğuma engel değil dedi ama şimdi de ilk doğumumda ortaya çıkan ve doğumdan sonra 45 dk diktikleri varislerim coştu Alttan muayene oldum bu şekilde kalırsa normal doğurabilirsin ama 9. Ayda baskıyla iyice artabilir o zaman sezaryen tavsiye ederim dedi. Yani son ayki duruma göre belli olacak sezaryen mi normal mi? Sezaryende de devlet daha mantıklı geliyor. Sancı süreci olmayacağı ve doktoru kesin belirleyebileceğim için özele o kadar para dökmeye gerek yok gibime geliyor.

Benim de ev tüm güneşi alıyor ama etraf çok açık olduğu için rüzgar yapıyor şükür ay ben Bi de koşa koşa manavgata gideceğim böyle bir yerden

Merhaba ben şu anda hamileyim ama bebekte genetik rahatsızlık var gebeliği sonlandırmak zorundayım ben de hasta olduğum için ve eşim taşıyıcı olduğu için ücretsiz PGT şansımız var ve sadece Bilkent Şehir Hastanesi'nde yapılıyormuş tavsiye eder misiniz? Ve bildiğiniz önerebileceğiniz bir doktor var mı?

Masallah Benim de 27+3'te 1200 gram çıktı. Küçük bi bebek olmayacak dedi doktor. Zaten biz de esimin ailesi de 4 kilo dogan bebeklermisiz. Minyon bir bebek beklemiyorduk basindan beri.
4 kilo olan bebegin yıkaması çok rahat oluyor. Benimde 1300 dü inşallah 4 kiloyu görür kızım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…