Nişandan sonra 2 hafta doğurmayanların biri benim. Nişan hamilelik boyu Rahim ağzında biriken mukus tabakasıymış. Açıklık muayenesinden sonra o tabaka aşılabiliyormuş. Bende öyle olmuştu. Muayeneden sonra 2 hafta boyunca az az geldi durdu ama doğum başlamadı. Ama şöyle birşey olmuştu nişan açılınca 2 hafta boyunca amniyon sıvısı da Az az gelmiş ve suyu azalmıştıSweep ne bilmiyorum ama burda dogum zamani zorlayici bi muayeneyle uyariyolar rahim agzini bazi doktorlar. Benim aklima onu getirdi. Normalde aciklik icin tuşe yapiolar o cok agrili degil. Ama bu uyarma meselesinde ta icine bebegin kafasina dokunuluyo diyebiliriz
Nisan sümüksü kivamda bisey. Pembe kirmizi turuncu seffaf olabiliyo. Akan bisey degil ama wc sonrasi tuvalet kagidina geliodu benimki. Dogum belirtisi diolar ama net degil. Benim nisanim geldi tam 24 saat sonra dogurdum. Ama topiklerden biliyorum nisan geldikten sonra 2 hafta dogurmayanlari
Kiz ben şimdiye 100 kere isim koymuştum sorun bende degil kocamdaHe valla dogru diyon saldim bende hayirlisi neyse o olsun sende karar ver az kaldi dogurcaz
Ayyy asla evden cikmayayim bugün evde oturulmuyor disariyi düşünemiyorumYok anam yagmaz yaniyo valla okula giderken cataldan akti ter resmenbenimkide cosuyo bazen dun aksam sadece sol taratima toplandi o zmanlar daha cok canim yaniyo mesaneye cok baskisi oluyo dönüyo mu aceba randevumada az kaldi gecmiyo gunler
Keseye zarar vermislerdir muayenede yoksa nisanla birlikte su gelmedi benden. Ertesi aksam muayenede keseyi zedelediler su gelmeye baslayinca yatis verdiler. Keske ilk dogumum olsaydi ne kolaydi hicbisi bilmemekNişandan sonra 2 hafta doğurmayanların biri benim. Nişan hamilelik boyu Rahim ağzında biriken mukus tabakasıymış. Açıklık muayenesinden sonra o tabaka aşılabiliyormuş. Bende öyle olmuştu. Muayeneden sonra 2 hafta boyunca az az geldi durdu ama doğum başlamadı. Ama şöyle birşey olmuştu nişan açılınca 2 hafta boyunca amniyon sıvısı da Az az gelmiş ve suyu azalmıştı
Diyetin nasıl kuzumKızlar benim kız biraz tombiş olcak sanırım geçen hafta 1 kilo 252 gram çıktı27.haftasında
Bu ay bir ay içerisinde sadece 1 kilo 350 gram aldım bende. Muhtemelen bebeğe gitti hepsi diyet ve yürüyüşüm işe yarıyor
Bende öyle inan işe zor gidip geliyorum temmuzun 17 sine kadar dayancam nasıl olcak bilmiyorumHer seye useniyorum. Calismaya da biktim. Daha 40 gun var dogum iznine.
Ben doğurana kadar sizinkilerin kırkı çıkacak galiba :) ben kendi doktorumla bu hpv işini konuştum. Eskiden hpv olunca yüzde yüz sezeryan yapılıyordu,, ama şimdi değişti ancak nırmal dogumda yırtılma olmasın diye kesi attığımızda cok kanıyor vajinanın ortamını bozuyor hpv nin yayılmasına neden olabiliyor, ve cok da olsa bebeğe geçme ihtimali de var doguma zamanı gelince birlikte karar verelim istiyorum dedi. Ben de o ihtimali göze almam dedim. Yani sezeryan olacağım, ilk dogumda ne zaman sezeryan yapıyorlar acaba kacıncı haftada, sormadım doktoruma ama bebeğin suyu gelmeden alıyorlarmıs sezeryana 38 39 gibi olursa benim de 17 24 agustos filan oluyorSanirim o kontrol + baslatmak icin bir yontem. Suni sancida da alttan bir jel surmuyolar mi, o olmasin demeye calistigi. Neyse sweep neymis bir dahakinde daha ayrintili sorucam. Cunku kendi baslarsa daha iyi diyordu surekli. Kendi baslarsa da sezaryen de olsa son gun 31 Temmuz. Bunu bilmek bile heyecanlandiriyor.
Gebelik nisan diye arat googleda gorsellerde. Bir suru fotosu cikiyor. Yumurta beyazi kivaminda ama sarimsi bazen biraz kanli. Kansiz seffaf da olabiliyor. Ben anladim valla gelse hic arada kalmam hastaneye kosarim akciger gelistirici igne icin.
Konya da yanıyor benim ev bir de hep güneş alıyor balkona cıkmak imkansız kavuruyorGünaydınhani bugün hava sağanak yağışlıydı ev kayniyor yine cocugum çok güclü tekmeler atiyor maşallah ama canimi acitiyor bazen
Abooo ne kadar meşhur olmuş. Neyseki vazgeçtimBiz hep kısa naif isim istedik. Ela ya uyumlu diye Asya da ilk seçenekler arasındaydı 2021 de 3bin 400 kişi koymuş
Adıyla yaşasın güzellik
Ay anam buraya da Bi sıcak bastı Bi anda anlamadım yaGünaydınhani bugün hava sağanak yağışlıydı ev kayniyor yine cocugum çok güclü tekmeler atiyor maşallah ama canimi acitiyor bazen
Bende de mide bulantısı var ara ara kusmaları başladı. Mide yanması bitmiyor zatenBen şuan daha iyiyim canım ya ilk 5 ay ara ara yatalak gibi oluyordum iyi olduğum günler parmak sayısını geçmemiştirAma geçmeyen bir mide yanması ve bulantısı var o yapıştı üstüme
Beni ilk dogumda bebek iri diye 39da sezaryene aldilar. Bende cikarsa ben de riske atmazdim. Risk risktir.Ben doğurana kadar sizinkilerin kırkı çıkacak galiba :) ben kendi doktorumla bu hpv işini konuştum. Eskiden hpv olunca yüzde yüz sezeryan yapılıyordu,, ama şimdi değişti ancak nırmal dogumda yırtılma olmasın diye kesi attığımızda cok kanıyor vajinanın ortamını bozuyor hpv nin yayılmasına neden olabiliyor, ve cok da olsa bebeğe geçme ihtimali de var doguma zamanı gelince birlikte karar verelim istiyorum dedi. Ben de o ihtimali göze almam dedim. Yani sezeryan olacağım, ilk dogumda ne zaman sezeryan yapıyorlar acaba kacıncı haftada, sormadım doktoruma ama bebeğin suyu gelmeden alıyorlarmıs sezeryana 38 39 gibi olursa benim de 17 24 agustos filan oluyor
Cok kolay gelsin ya. Cok haklisin. Ya çok sıcak. Ağırlaştık. Yurumek bile zor geliyor penguen gibi sallaniyorum. Sabah uyandigimda o ilk adimlar yok mu o ilk adimlar. Sanirsin +100 kg tasiyorum omuzlarimda. Biraksalar tum gun uyurum. Dun izin gunumdu. Yattim uyudum oglen. Miss. Her gun oyle olsun istiyorum.Bende öyle inan işe zor gidip geliyorum temmuzun 17 sine kadar dayancam nasıl olcak bilmiyorum
Ay millet bir sussun yaaa lohusa kafasıyla hele ilk bebekse insan illa ki takıyor kafaya üzülüyor. Ama ne yaparsan yap diyecek bir şey buluyorlar. Bana da mama ver diye baskı yapmışlardı mesela. Sezaryenle doğuranları ya da mama verenleri ezikleyenleri ben hayatında normal doğurmaktan ve emzirmekten başka bir başarısı olmamış diye yorumluyorum. Ki normal doğum da başarı olarak kabul edilir mi bilemem. Bebek geliyor zor da olsa kolay da olsa mecbur çıkarıyorsunAyy bende öyle kendimi çok çaresiz hissettim arkadaşımla aramızda 2 ay vardı onun bebeği 25 gün kuvezde kaldı doğumun ertesi günü 90 cc sütü geliyordu maşallah ben 11 ay boyunca damla damla sagdim biriktirip verdim hergun ağlıyordum yetersiz anneyim diye birde çevredekiler soruyordu emiyor mu sütüm gelmedi mama yiyor dediğimde hepsi moralimi iyice bozuyordu o yüzden preeklampsi süresi çok uzadı hastane tipi pompa kiraladım en iyi pompayı aldım 3 saatte bir sagdim ama nafile gelmedi bende şimdi olsa o kadar üzülmem tabiki anne sütü çok önemli çok değerli ama gelmediyse napayım çok şükür Rabbime çocuğum çok sağlıklı çok dirençli o yüzden şuanda aynı şeyleri tekrar mi yaşayacağım korkusu var
Magnezyum baktırdın mi? Bende de eksik geçen bir kaç parça dikiş diktim bütün gün kasıgımla bacağımın birleşme noktası ağrıdı ama.oyle garip ki sanki demirden yapılmışım da orayı yaglasam açılacakmışım gibi her oturmam kalkmam da sıkıntı yaptı. Ayakta kalsam varisler coşuyor, aşırı ağrı yapiyor, otursam paslanmış gibi oram buram tutuluyor, plasenta çok az da olsa aşağıda buradan doktorlar daha aşağı inmesin ki normal doğum şansın olsun dedikleri için spora ve yüzmeye gidemiyorum. Çok şükür bebek sağlıklı, bu sıkıntılar da kalıcı değil ama aklı olan gençken hamile kalsın anacım 20li yaşlardaki hamilelikle 30lardaki bir olmuyormuş.Tmm cnm ben de yüksek tehlikeli biliyorum. Çok şükür benim genelde 9/6 çıkıyo ama dün çok düşük olunca bi sorayım dedim. Ya bi de oturuyorum ya bir süre sonra kalktığımda ayaklarım tutmuyo gibi hissediyorum resmen uyuşuyorum
Benim ev çati kati tüm gün güneş içerde vallahi bugun sicaktan kahvalti yapmak istemedim sadece karpuzla yaşarim inan ki serinleten tek sey o beni ama o da şeker bombasiKonya da yanıyor benim ev bir de hep güneş alıyor balkona cıkmak imkansız kavuruyorben de diyet yaptıgımdan bebeğim hiç hareket etmiyor dogru düzgün bne ona bağlıyorum yanı baska bisey yoktur insallah dün 4 5 kere hareket etti böyle isteksiz isteksiz, şimdi de kahvaltı yapıp yattım hareket etmesini bekliyorum iki kere hareket etti sevindim
Ay keske ev serin olsa karşi komşumda yok valla gidip onda serinlerdim kadin konyada benim karşi cephe cok serin oluyorAy anam buraya da Bi sıcak bastı Bi anda anlamadım yaduramıyorum sıcaktan. Allahtan ev soğuk biraz rahatlatıyor.
Evet ben de o yüzden tereddüt ettim. Bizzat tecrübe eden biri varsa birinci ağızdan duymak isterim. Normal doğum olacağı kesin olsa zaten özel isterim devleti göze alamam.Hiç bilmiyorum canım özel de çok para istiyor ama İstanbul'da her şey biraz daha zor İstanbul'da semtten semte çok farkediyor özel hastaneler bile semtten semte farkediyor
Benim de ev tüm güneşi alıyor ama etraf çok açık olduğu için rüzgar yapıyor şükürBenim ev çati kati tüm gün güneş içerde vallahi bugun sicaktan kahvalti yapmak istemedim sadece karpuzla yaşarim inan ki serinleten tek sey o beni ama o da şeker bombasi
Ay keske ev serin olsa karşi komşumda yok valla gidip onda serinlerdim kadin konyada benim karşi cephe cok serin oluyor
Merhaba ben şu anda hamileyim ama bebekte genetik rahatsızlık var gebeliği sonlandırmak zorundayımKizlar suan ankara sehir hastanesi sanci ve dogum salonunu gosteriyor dersteyim.. isteyen suda isteyen susuz dogum yapabiliyor eş yaninizda hep oluyor ... birde prenses dogum yani epidural sancisiz dogum varmis ve odalar tek kisilik eger dusunen olursa Ankarada baya iyi yani
4 kilo olan bebegin yıkaması çok rahat oluyor. Benimde 1300 dü inşallah 4 kiloyu görür kızımMasallahBenim de 27+3'te 1200 gram çıktı. Küçük bi bebek olmayacak dedi doktor. Zaten biz de esimin ailesi de 4 kilo dogan bebeklermisiz. Minyon bir bebek beklemiyorduk basindan beri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?