2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Maşallah dişte bizden de hızlı çıkmışsınız çocuğa gün yetmiyormuş kalanı rüyalarda devam ettriyor ilk yıl zorlar ama sonrası güzel olacak bence
Aslinda dişleri geç çıkarması daha iyi diye biliyorum canım benim bu kız herşey de çok hızlıydı valla sabredemedi 32. haftada geldi 8 aylıkken yürüdü düzeltilmiş 6 aylıkken yani kronolojik olarak 12 aylık düzeltilmiş 10 aylıkken birçok kelime konuşuyordu cümle kuruyordu renkleri sayıları bile biliyordu ahşap bultaklari çoklu olanları (hayvanları,sayıları, matematik şekillerini ,harfleri)sadece şekillere bakıyordu biz gostermiyorduk kendisi bize gosteriyordu annianniii gel diyordu anneannesine biz kötü bir kaza geçirdik kızım konuşmayı bıraktı çok etkilendi yine herşeyi anlıyordu söylediğimiz her şeyi yapıyordu ama konuşmuyordu destek aldık faydası olmadı zamana bırakın korkusunu yensin dediler öyle yaptık üzerine gitmedik kızımda birşeyi ısrarla istersek yapmaz ama aksilikte yapmaz farklı bir çocuk şimdi kendisi başladı konuşmaya çok şükür Rabbime ayy inşallah canım herşey hepimiz için güzel olsun

Senin oğlun daha büyükmüş yazacağıma kızın yazmisim canım kusuruma bakma ne de olsa haram oldu geceler zalım geceler o şarkının sözleri nasıl bilmiyorum sadece beni anlatan bu sözleri

Oyy maşallah prensesime hızlı ve akıllı kaza içinde geçmiş olsun canım çok şükür size birşey olmamış bak o normal konuşan gelişen çocukta da oluyor söylediği kelimeyi şarkıyı sen söyletmeye çalışınca susuyor

Çok teşekkür ederim canım ay çok şükür birşey olmadan atlattık Rabbim kimseye vermesin ayy bugün akşam bir türlü susmadı anlatıyor anlatıyor bu kızda laf bitmez diyorum babasıyla bir dakika konuşamıyoruz araya giriyor ve kendisi babasına birşeyler anlatıyor ki benimle konuşmasın

Raporunu işyerin ay ay da onaylayabilir insiyatifine kalmiş ama genel olarak 16 hafta bitimi nezamana denk geliyosa ozaman onaylarlar sonra sgk onaylar tanımlı hesaba yatar canim
Hastaneden doğum raporu aldıktan sonra raporun bitisinde mi SGK ya gitmem gerekiyor onaylanması için

Kızların en güzel yanı bu dilleri bıcır bıcırlar

Yine sabaha kadar oturduk. Üst komşudan traş sesi kapı sesi geldi hemen ardından kadının sesi gelmeye başladı rahatsızdı kadın, sanıyorum karşı apartmandaki kızına sesleniyor meğerse adam işe giderken kapıda yığılmış kalbi durmuş yardım için sesleniyormuş anlar anlamaz eşime seslendim komşular falanda çıktı ama burda kalbi çalıştıramadılar daha uyuyamadık haber de gelmedi içim acıdı kadının o haline

Kızlar iyi günler nasılsınız Umarım her kes iyidir. Bende elti krizi atlattım 2hafta
Ben böyle insan görmedim kızlar gerçekten görmedim aşırı sinirimi bozdu. Eşimde zaten sevmez o kızı(bizden 2yıl önce evlenmişler) ben hep diyordumki annem suçlu niye gelininden sana konuşmuşki hiç doğru şey yapmamış. Sende o kıza karşı nefret uyandırmış(halada bu fikirdeyim)

Kafanızı çok ağrıtmak istemiyorum. Çoçuğunu doktora göstermek için (şükür çok iyi çoçuk, sadece fenobarbital alıyor onu azaltıyo ve o dönemde EEG çekiyor( her 6aydan bir geliyorlar(yurtdışından) bu arada bende yabancı uyrukluyum. İlk geldiklerinde daha hamile değildim 3hafta idare ettim. Hep arkalarını topladım. Yemek yeyib arkasından masayı silmeyen, çekirdek çıtlayıp peçeteyle öyle masada bırakıyordu. Neise zaten bunlara göz yumdum yola verdim gittiler. Burda telefon hattıda almıyorlar 150liralarından geçmiyorlar ben verdiyordum dışarıda rahat edin diye.
Bu kez bende hamileydim zaten bilenler bilir varislerim var rahimde ağrımı tarif edemem nasıl((( ayakta kalmakta zorlanıyorum. Yine geldiler çok iyi karşıladım iki üç gündür gelmlerine hazırlanıyordum pasta o bu her şey yaptım. Bu kez daha eşşek gibi davrandı. Çoçuğuna 10tane tencere bulaşık kullanıyordu her sabah,birinde yıkamayı tenezzül etmiyordu Bunada 1hafta sonra artık dikkat etmeye başladım. Peçeteyle ağzın burnun siliyor çoçuğun oda masada Çoçuk aşırı hiperaktiv her tarafı dağıtıyo, anlatılır gibi değil yani. Eşim en son fark etti bunları.
Kızlar gerçekten birinin evine 1gün bile gidip yardım ederim. Hele hamile birini düşünemiyorum. Birde çok nankörler sanki benim bunlara borcum var. Sende universite bitirdin bende. Artı ben burda denklikte aldım şükür. Çok sinir etti beni eşi ve kendisi. Sözde demiyorum(akılsız başım) en sonda otobüse geç kaldılar (eşim geç geldi işten) zaten bilet almamıştık. Otogardan alacaktık. Siz bunların eşime yaptıkları suratıgörseniz O nasıl sinirlendi ben kaç haftadır bunlar için bunu yapayım birde bunların yaptığına bak. İstedikleri saatede vardık otogara. Arabayı bile onlara vermişti kendisi işe otobüsle gidiyordu.böyle nankör görülmez Galiba çok konuştum kusura bakmayın kızlar

Komşu vefat etmiş kızlar haberi geldi annem babamdan beri cenazede hassas olduğumu bildiği için bırakmadı evde kızda ağıt, kalabalık sesler olur korkar dedi. Gümbürtü patırdı uyumamıştı zaten şimdi uyudu yavrum

Günaydın kızlar cumartesi günü kuzenim kontrole diye gitti ve doğum yaptı asıl haftası 28 bebek 1.5-2 hafta geridenmiş yani 26 810 gram doğdu kontrol esnasında bebeğin kalp atışları yavaşlamış hemen ameliyata almıslar yogun bakımda şuan bebiş insallah tutunur hayata sağlıklı bir şekilde dualarınıza talibiz bizim de bugün doktor kontrolümüz var kilosunu falan cok merak ediyorum umarım şekerden etkilenmemiştir cok heyecanlıyım bir ayın sonunda göreceğim icin İnsallah hepimiz vaktinde doğururuz ama en azından 33-34 leri görsün herkes Allah’ın izniyle insallah

Ayy ben artık tahammülsüz oldum insanlara karşı gerçekten kimse kıymet bilmez. Hamile halinle
hele yatılı meselesi tam bir kabus k. Valideler 1 gün kaldı bı de görümce 1 yıl kaldı ya o bı gün bana yıl gibi geldi artık yatılı kelimesini dahi duymak istemiyorum tek korkum memlekette gitcem gelcem hemen k valideler mezuniyete gelcekler duam günü birlik gelip gitsinler ama nerede kalır onlar benceHerkes gitsin dip bucak evi arındırmam lazım takıntılıyım. Gece yüz kere kalkıyorum gecelik giyiyorum üstüm müsait değil yani yatılıya asla müsait değiliz şu halimizle ağrılar sızlar geceler nasıl geçiyor bı biz biliyoruz

Günaydın ayyy Allah sağlık versin tutunsun hayata. Grupta şükür olsun tehlikeli zamanları çoğunluk olaraka atlattık sağlıkla kavuşalm hepimiz

O nasi elti be. Benim eltim ayni binada benimle. Geldiginde daginiklik goruurse hamilesin der toplar. Her seferinde bakar makine temizse yerlestirir. Ha ben o hamileyken ona yapmistim o da bana yapio smdi orasi ayri ama normal zamanda da yapmaz insan bole eseklik. Kabul etme gitsin kv de kalsinlar seninki de can

Ay ablan da cok uzun sure cekmis. Gecmis olsun. Benim batma seklinde agrilarim oldu ilk 4 ay. Acaba operasyonu yapis sekillerinden mi yoksa gebenin yasindan dolayi mi kimi hemen atlatirken kimisi benim gibi surunuyor. Ablan kac yasindaydi sezaryen oldugunda?

Ben esimden cikarirdim hincimi sucu olmasa da. Sonucta onun akrabasi diye ay okurken sinirim bozuldu. Normal degil kesinlikle. Birak senin isini yapmasin amenba yardim etmek zorunda degil ama kebdi pisligini temizlemeli, hem gelip evinde kaliyor hem sana is kilitliyo. Hamile olmasan bile normal degil.

Cok uzuldum. Zor ve uzun bir surec. Allah guc ve sabir versin. Insallah saglikla kucaklarina alirlar bebeklerini sonunda. Erken dogup simdi gulen oynayan hicbir sorunu olmayan cocuklar var. Insallah onlarin da oyle olacaktir.

Benim de ilk 2 sene cekiyordu dikiş yerlerim, normal. İkinci kez diye dusunme, sezeryan olunca ameliyat iste, ameliyat olunca da 5 kat rahime kadar kesiyorlar, gayet normal. İyileşmem 40 günu gecmisti
Insallah sanci gelince patlamazlar. Ultrasonda bur incelme fln var mi belki gorunuyordur belki doktor kontrol edebilir. 15inde kontrol var, orda sorucam ayrintilari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…