Ayyyy çok geçmiş olsun o korku yok muuuu 5 dk 5 saat gibi gelmiştir sanaBugun benim icin cok zorlu gecti. Bebegim karnimda tas gibi kaskati. Neden. Cunku cok kalabalik bi torende abisini kaybettim. Hepi topu 5 dakikaydi ama aglamaktan perisan oldum. O kadar agladim ki guvenlige derdimi anlatamadim aglamktan. Oglumu buldum ama bebek girecegi strese coktan girmisti. Smdi uyumayi deneyip rahatlicam insallah bebek de rahatlar. Iyi geceler diliyorum hepinize
Hamilelikte tansiyonun normal zamana göre bir tık düşük olmasını tavsiye ediyor doktorlar. Tansiyonunu sabah gözünü açar açmaz bir kere, bir de gün içinde ölç. Yüksek çıkarsa 3 kere ölçersin. Hepsini de not et doktor isterse elinde veri olur.Ben gün içinde bir kere ölçerim genelde tansiyonu hep12/8-11-7 bu civarlarda hep. Peki günde kaç kez ölçmem gerekir takip etmek için? El striplerine ne kadar güven oluyor bilemedim ki 1 hafta önce kendi doktoruma gittim yaptı tahlillerimi o zaman birşey çıkmamıştı. Tek böbrekliyim korktum açıkçası
Sabah 13/8 çıkmış tansiyon iki üç gündür özellikle gündüzleri baygın gibi uyuyorum ağzımızın tadı yok ölü gibiyim resmen inşallah onla alakası yoktur sıcaklardandır. El strbi ve testi ben yaptım 30 an batır çıkar dedi bende garanti olsun diye 50 sn tuttumAyyyy çok geçmiş olsun o korku yok muuuu 5 dk 5 saat gibi gelmiştir sanaÇok şükür çabuk bulunmuş ama senin aklın gitmiştir o arada
Hamilelikte tansiyonun normal zamana göre bir tık düşük olmasını tavsiye ediyor doktorlar. Tansiyonunu sabah gözünü açar açmaz bir kere, bir de gün içinde ölç. Yüksek çıkarsa 3 kere ölçersin. Hepsini de not et doktor isterse elinde veri olur.
Tahliller için ben sağlık ocaklarına çok güvenemiyorum. 1 hafta önce normal çıktıysa belki de sadece hatalıdır, içini rahat tut. Bence bir hastaneye git tahlilini tekrarla. Yüksek çıkarsa doktoruna danışırsın, muhtelemen bir kaç gün sonra tekrar tahlil vermeni ister.
Evet çok haklısın dinlenmeliydim zararı kendime ve bebeme verdim ama ben sinirlendigimde muhakkak bir yerlerim ağrıyor şekerim çok yükseliyor oturup dinlenirsem kendime hakim olamayıp birilerini çok kiracagim dönüşü olmayacak diye temizlik yapayım unutayım dedim çok hafif bir kasilmaydi gece birden artınca üstelik geç bir saat bile değil aradım cevap vermedi iyice sinirlendim iyice arttı mesaj yazdım gün içinde çok hafifti şimdi biraz fazla diyince çok saçma diye bir mesaj görünce iyice sinirlendimDoktorun tanrı hoş olmamış, uslup önemli. Bence de değiş. Yalnız senin yaptığın da nacizane yanlış. Ağrım başladı demissin temizliği verdim kendimi demissin. Tam tersi doktorum kasılma ağrı vs olduğunda su içip uzan diyor. Sen aksini yapmissin, kendini zorlama. Bir de artık ilerledi gebeligimiz baktin geçmiyor saatlerce geçmesine bekleme, doktora danismakta fayda var.
Yanlız ben 2 hafta ileride derken kafası için dedim doktorum kafası büyük dedi bazı çocukların kafası minyon oluyor bazısı büyük olabilir dediValla 3 haftada ileri olsa bebek istedigi zman geliyo o gelisime bakma bebegin keyfine bak
gittim gittim. dönmüş kafası ağaşıda ayaklar mideme doğru hareketli eller de aşağıda. o yüzden hem yukarı bası hissediyorum hem aşağıda bol hareket. ama doktor daha değişebilir dedi. yani erken daha döndü dönmedi diye endişelenmek içinİnşallah gerçekten dönmüştür yavvalla bende öyle hissediyorum sanki sıkışmış gibi pıtır pıtır hareket ediyor. Neresi nesi var bilmiyorum gece yan yatıp bacaklarımı kıramıyorum bu yüzden. Sanki ben aıkıştırıyormuşum gibi iç savaş çıkarıyor
İnşallah öyledir moralim bozuldu anlık. İşin garip tarafı sanki şekerim düşmüş gibi hissediyorum kendimi böyle bayılacak kadar kötü oluyorum sonra Bi ölçüyorum 135-144 arası çıkıyor. Şaşırıyorum.
Gitmiş miydin doktora? Dönmüş mü senin bebiş?
Inşallah dönerNe alaka hemen sezaryan .. oglum her gidisimde farkli pozisyondaydi normal oldu suan bile erken yani sana dondu donmedi demek dogum ani bile donen bebek varmis
Inşallah döner hayirlisi olsun sağlıklı olsundaBenim daha önceki randevuda bebeğin kafası yukardaydi AA yukarda mi dedim o döner daha kaç kere döner dediler
Banada ters dönmüş bebek dedi doktorgittim gittim. dönmüş kafası ağaşıda ayaklar mideme doğru hareketli eller de aşağıda. o yüzden hem yukarı bası hissediyorum hem aşağıda bol hareket. ama doktor daha değişebilir dedi. yani erken daha döndü dönmedi diye endişelenmek için
Ha yok ben tezimi onaylamak için sordum.gittim gittim. dönmüş kafası ağaşıda ayaklar mideme doğru hareketli eller de aşağıda. o yüzden hem yukarı bası hissediyorum hem aşağıda bol hareket. ama doktor daha değişebilir dedi. yani erken daha döndü dönmedi diye endişelenmek için
Benim de 29. Haftada kafası sol böğrüme sıkışmıştı. Hiç sormak aklıma gelmedi. Çarşamba ne diyecek acep doktorumBenim daha önceki randevuda bebeğin kafası yukardaydi AA yukarda mi dedim o döner daha kaç kere döner dediler
Biz düşünmüştük hatta baya araştırdık ama yaşadığımız yerde maalesef anlaşmalı hastane yok ki sadece 1 adet özel hastane var zaten. O da hiç nir sigorta ile anlaşmalı değilkızlar birde aklıma başka soru geldi
bebek doğduğunda özel sağlık sigortası yaptıracak var mı?
ben kendime allianz tamamlayıcı yaptırmıştım, hamileliğin 2. ayında yaptırdım. öncesinde yaptırsaydım da doğumu- kontrolü karşılaması için 1 sene dolmuş olması lazımdı, bende kan-idrar tahlillerimde kullanırım zaten diye yaptırdım.
kendimi özel sağlığa geçirmeyi düşünüyorum, bebeği de özel sağlık yaptırmak istiyorum.
konuyla ilgili bilgisi olan var mıdır?
eşimin işyeri evlendiğimizde aileyi yapmıyordu, o yüzden kendim yaptırdım. ama şirket karar değiştirmiş, aileyi de yapıyorlarmış artık.
hastane yoksa anlamı yok zatenBiz düşünmüştük hatta baya araştırdık ama yaşadığımız yerde maalesef anlaşmalı hastane yok ki sadece 1 adet özel hastane var zaten. O da hiç nir sigorta ile anlaşmalı değil
Sezeryanl hiç düşünmek istemiyorumTek pijama yetmez, en azından bir de gecelik koyman lazım. Bizim kızlar henüz dönmedi zaten, hem kızların hem varislerin ne yapacağı belli olmaz o yüzden sezaryen ihtimalini hep düşünmemiz lazımGenel olarak her kıyafetin birer yedeği olsun yeter bence, terlik hariç tabi Hastanesi çok uzak olanlar ya da bir ihtiyaç olunca evden getirecek kimsesi olmayanlar daha ihtiyatlı bir çanta hazırlayabilir.
Biz ailece yaptırdık. Eşim ben ve oğlum için. Çok çok gerekli diye düşünüyorum. Örneğin biz yaptırdığımızda oğlumla kendim için 2küsür ödemiştik. Eşim ayrı yaptırmıştı. İnanın geçen kış sadece 1ayda sigortanın ücreti çıkmıştır. Tüm kış gittik geldik. Sadece katkı payı 5-15tl ödedik çıktık. Çok büyük rahatlık. Bebeğede yaptıracağım. Çünkü her ay kontrolü olacak aylık takipleri olacak arada yine gidilir illaki. Gittiğimiz hasenede muayne ücreti 350tl zaten her gittiğimizde artık fiks kan tahlili yapalım bilmem ne derken 600-700den aşağı çıkılmıyor. O yüzden sigorta bizim için olmazsa olmaz.kızlar birde aklıma başka soru geldi
bebek doğduğunda özel sağlık sigortası yaptıracak var mı?
ben kendime allianz tamamlayıcı yaptırmıştım, hamileliğin 2. ayında yaptırdım. öncesinde yaptırsaydım da doğumu- kontrolü karşılaması için 1 sene dolmuş olması lazımdı, bende kan-idrar tahlillerimde kullanırım zaten diye yaptırdım.
kendimi özel sağlığa geçirmeyi düşünüyorum, bebeği de özel sağlık yaptırmak istiyorum.
konuyla ilgili bilgisi olan var mıdır?
eşimin işyeri evlendiğimizde aileyi yapmıyordu, o yüzden kendim yaptırdım. ama şirket karar değiştirmiş, aileyi de yapıyorlarmış artık.
Ne güzel büyükşehirin faydaları işte. Biz mecburuz buradaki tek hastaneye. Ama allahtan doktorları iyihastane yoksa anlamı yok zaten
bende hastanelere göre seçiyorum poliçeyi, istanbulda her mahallede özel hastane var artık.
Benimkide daha dönmediBenim daha önceki randevuda bebeğin kafası yukardaydi AA yukarda mi dedim o döner daha kaç kere döner dediler
Yalnız doğum sonrası aşırı kanama oluyor pijamalara sürekli kan değiyor leke oluyor, terliyorsun o sıcakta illaki değiştirmek zorunda kalıyorsun. Sen yedekte al mutlaka sonra eşini göndermek surumunda kalırsın pijama alması için. Birde yedek şapka almalısın bebek için çünkü doğumca kafası kanlı oluyor şapkaya kan bulaşıyor. Eğer iyi bir hastane ise yıkamıyorlar zaten öyle kalması gerekiyor sadece kabasını alıyorlar. Onuda değiştirmek gerekiyor kanlı kanlı durmuyor şapkaAynen yamüslinle, terlik o kadar anlamsız geldiki bana. Birde bandana yazmış artı şapkada yazmış.şapka eldiven zaten setlerin içinde oluyor. Belkide fotosesiyanı düşünmüş bilemedim. Zaten hastane uzak değil, kardeşlerimde yanımda olacak. Eksiğim olursa evden söylerim getirirler. Kocaman valizle gitmem her halde bende. Pijamayı bile bir tane almayı düşünüyorum yanıma. Lohusa gecelik sabahlık almadım
bence de önemli, benimde doğumla ilgili şeyleri kapsamıyor ama her ay bana yakın hastanede dahiliyeye gidip hem muayene oluyorum hem idrar kan baktırıyorum. 2bin ödemiştim ama daha 4 ay oldu çıkarmışımdır o parayı. eğer eşimin işyeri çocuğu yaparsa oraya yaptırırız, eşime sor dedim belki doğumdan önceden haber vermek gerekir işyerineBiz ailece yaptırdık. Eşim ben ve oğlum için. Çok çok gerekli diye düşünüyorum. Örneğin biz yaptırdığımızda oğlumla kendim için 2küsür ödemiştik. Eşim ayrı yaptırmıştı. İnanın geçen kış sadece 1ayda sigortanın ücreti çıkmıştır. Tüm kış gittik geldik. Sadece katkı payı 5-15tl ödedik çıktık. Çok büyük rahatlık. Bebeğede yaptıracağım. Çünkü her ay kontrolü olacak aylık takipleri olacak arada yine gidilir illaki. Gittiğimiz hasenede muayne ücreti 350tl zaten her gittiğimizde artık fiks kan tahlili yapalım bilmem ne derken 600-700den aşağı çıkılmıyor. O yüzden sigorta bizim için olmazsa olmaz.
Sormakta fayda var, birde yenidoğanda nasıl neler kapsıyor öğrenmek lazım röntgenler göz ve işitme testleri kapsıyorsa süper olur, keşke özel aşılarıda kapsasabence de önemli, benimde doğumla ilgili şeyleri kapsamıyor ama her ay bana yakın hastanede dahiliyeye gidip hem muayene oluyorum hem idrar kan baktırıyorum. 2bin ödemiştim ama daha 4 ay oldu çıkarmışımdır o parayı. eğer eşimin işyeri çocuğu yaparsa oraya yaptırırız, eşime sor dedim belki doğumdan önceden haber vermek gerekir işyerine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?