2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ayyyy çok geçmiş olsun o korku yok muuuu 5 dk 5 saat gibi gelmiştir sana Çok şükür çabuk bulunmuş ama senin aklın gitmiştir o arada
Hamilelikte tansiyonun normal zamana göre bir tık düşük olmasını tavsiye ediyor doktorlar. Tansiyonunu sabah gözünü açar açmaz bir kere, bir de gün içinde ölç. Yüksek çıkarsa 3 kere ölçersin. Hepsini de not et doktor isterse elinde veri olur.

Tahliller için ben sağlık ocaklarına çok güvenemiyorum. 1 hafta önce normal çıktıysa belki de sadece hatalıdır, içini rahat tut. Bence bir hastaneye git tahlilini tekrarla. Yüksek çıkarsa doktoruna danışırsın, muhtelemen bir kaç gün sonra tekrar tahlil vermeni ister.

Sabah 13/8 çıkmış tansiyon iki üç gündür özellikle gündüzleri baygın gibi uyuyorum ağzımızın tadı yok ölü gibiyim resmen inşallah onla alakası yoktur sıcaklardandır. El strbi ve testi ben yaptım 30 an batır çıkar dedi bende garanti olsun diye 50 sn tuttum Ebe tansiyonun yüksek olsaydı direk sevk edecektim ama pazartesi gel şu an için sadece şişlik ve protein gözüküyor dedi. Bende tek böbrekliyim biri alınmıştı. Korkuyorum böbrek kaynaklı olur mu diye o yüzden öğlende sonra kendi doktorum çok uzakta olduğu için farklı bir doktora sıra aldım gidip baktıracağım evhamlıyım bekletemem pazartesi yi

Evet çok haklısın dinlenmeliydim zararı kendime ve bebeme verdim ama ben sinirlendigimde muhakkak bir yerlerim ağrıyor şekerim çok yükseliyor oturup dinlenirsem kendime hakim olamayıp birilerini çok kiracagim dönüşü olmayacak diye temizlik yapayım unutayım dedim çok hafif bir kasilmaydi gece birden artınca üstelik geç bir saat bile değil aradım cevap vermedi iyice sinirlendim iyice arttı mesaj yazdım gün içinde çok hafifti şimdi biraz fazla diyince çok saçma diye bir mesaj görünce iyice sinirlendim

gittim gittim. dönmüş kafası ağaşıda ayaklar mideme doğru hareketli eller de aşağıda. o yüzden hem yukarı bası hissediyorum hem aşağıda bol hareket. ama doktor daha değişebilir dedi. yani erken daha döndü dönmedi diye endişelenmek için

Banada ters dönmüş bebek dedi doktor

Ha yok ben tezimi onaylamak için sordum. Aynen daha doğuma kadar dönerler.

kızlar birde aklıma başka soru geldi
bebek doğduğunda özel sağlık sigortası yaptıracak var mı?
ben kendime allianz tamamlayıcı yaptırmıştım, hamileliğin 2. ayında yaptırdım. öncesinde yaptırsaydım da doğumu- kontrolü karşılaması için 1 sene dolmuş olması lazımdı, bende kan-idrar tahlillerimde kullanırım zaten diye yaptırdım.
kendimi özel sağlığa geçirmeyi düşünüyorum, bebeği de özel sağlık yaptırmak istiyorum.
konuyla ilgili bilgisi olan var mıdır?
eşimin işyeri evlendiğimizde aileyi yapmıyordu, o yüzden kendim yaptırdım. ama şirket karar değiştirmiş, aileyi de yapıyorlarmış artık.

Biz düşünmüştük hatta baya araştırdık ama yaşadığımız yerde maalesef anlaşmalı hastane yok ki sadece 1 adet özel hastane var zaten. O da hiç nir sigorta ile anlaşmalı değil

Biz düşünmüştük hatta baya araştırdık ama yaşadığımız yerde maalesef anlaşmalı hastane yok ki sadece 1 adet özel hastane var zaten. O da hiç nir sigorta ile anlaşmalı değil
hastane yoksa anlamı yok zaten
bende hastanelere göre seçiyorum poliçeyi, istanbulda her mahallede özel hastane var artık.

Sezeryanl hiç düşünmek istemiyorum kalp damar cerrahıda rahatlattı beni. Dedi asla engel değil merak etme.

Biz ailece yaptırdık. Eşim ben ve oğlum için. Çok çok gerekli diye düşünüyorum. Örneğin biz yaptırdığımızda oğlumla kendim için 2küsür ödemiştik. Eşim ayrı yaptırmıştı. İnanın geçen kış sadece 1ayda sigortanın ücreti çıkmıştır. Tüm kış gittik geldik. Sadece katkı payı 5-15tl ödedik çıktık. Çok büyük rahatlık. Bebeğede yaptıracağım. Çünkü her ay kontrolü olacak aylık takipleri olacak arada yine gidilir illaki. Gittiğimiz hasenede muayne ücreti 350tl zaten her gittiğimizde artık fiks kan tahlili yapalım bilmem ne derken 600-700den aşağı çıkılmıyor. O yüzden sigorta bizim için olmazsa olmaz.

hastane yoksa anlamı yok zaten
bende hastanelere göre seçiyorum poliçeyi, istanbulda her mahallede özel hastane var artık.
Ne güzel büyükşehirin faydaları işte. Biz mecburuz buradaki tek hastaneye. Ama allahtan doktorları iyi

Yalnız doğum sonrası aşırı kanama oluyor pijamalara sürekli kan değiyor leke oluyor, terliyorsun o sıcakta illaki değiştirmek zorunda kalıyorsun. Sen yedekte al mutlaka sonra eşini göndermek surumunda kalırsın pijama alması için. Birde yedek şapka almalısın bebek için çünkü doğumca kafası kanlı oluyor şapkaya kan bulaşıyor. Eğer iyi bir hastane ise yıkamıyorlar zaten öyle kalması gerekiyor sadece kabasını alıyorlar. Onuda değiştirmek gerekiyor kanlı kanlı durmuyor şapka

bence de önemli, benimde doğumla ilgili şeyleri kapsamıyor ama her ay bana yakın hastanede dahiliyeye gidip hem muayene oluyorum hem idrar kan baktırıyorum. 2bin ödemiştim ama daha 4 ay oldu çıkarmışımdır o parayı. eğer eşimin işyeri çocuğu yaparsa oraya yaptırırız, eşime sor dedim belki doğumdan önceden haber vermek gerekir işyerine

Sormakta fayda var, birde yenidoğanda nasıl neler kapsıyor öğrenmek lazım röntgenler göz ve işitme testleri kapsıyorsa süper olur, keşke özel aşılarıda kapsasa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…